Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2010 10:39 - Пътят на азбуката на цар Александър минавал през Боспора -н -скотото царство
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 6961 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 13.01.2012 02:07


 Цар IW Александър, по божия милост цар на България или на Загора,твърди,че българите пишели с букви отчасти гръцки, отчасти български или персийски?

Нека да започнеме Скитската азбука със надписа на скитския бог Баал,от който ще кажат маймуняците  идват и баалгарите.Направо си пише Българ на скитски.
image

 

Първата буква е кирило меФодиевското Б.Тя ни е интересна .Произхода на Българите е ясен.Та това Б което, като го намериха в непознатата писменост от Плиска,го обявиха за рунен знак(П.Георгие в Криптограмата от Плиска",и "непозната писменост" Бешевлиев , виж Бешевлиев http://www.promacedonia.org/vb/vb_galerija.html#39въпреки
 

image

Вече налично в строителния надпис на Маихаил Шишман Б било кирило мефодиевска буква според учьоните ,за която обаче цар Иван не знаел и твърди че била българска или персийска!?

image

Цар IW Александър, по божия милост цар на България или на Загора,твърди,че българите пишели с букви отчасти гръцки, отчасти български или персийски?

Аналогична е и ситуацията с днешните болгарские учьонъй ,които като разглеждат надписи от първи век,както ще направим заедно, виждат само греческий буквъй.
Дотолко им е притъпена чувствителността,че въпреки че и един Цар им казва че пише с гръцки и български или перскийски букви ,на тях всичко им се виждат гръцки букви,така както за западняците тук всички са рушняци,или както за белите хора не виждали черни люде,всички черни им изглеждат еднакви. това важи и за черните не виждали бели.Изпитали сме го като деца.

 

 

/Затова да вземеме едно известно СЛУЖЕБНО понятие Василевс,което в продължение на стотици години съществувало,преди да се превърне в ЦАР и да го видим написано по различен начин,с различна писменост.

За сравнение и за да сравняваме сравняеми неща Ще използваме оригинални ,доказано автентични и датирани от ЕДИН  и СЪЩ период , докЮменти с ясно изобразени знаци.

Учените са приели, че за да бъде нещо си научно разчетено то задължително трябва да е написано на поне Два различни езика. Да е поне Билингва.

Прочутата Розета , с пощощтта на която са разчетени гипедските хйероглифи от Шампиона е на три писмености-йероглифи,димотик и древнъй греческий.
(после има още много греческие писмености,там обаче е един вид,древнъй греческий).
 
/Иначе ще се получи руско на етруски,а то вече турките са етруските и са азчетени ,сръбско разчитане на трибалските надписи,българско на фракийско,турско на етруското и т.н. Нетът е пълен с тези примери в които на всеки му звучи както му се иска ,за турците етруската писменост била турска,за сърбите на трибалите била сръбска и т.н.


 

На латински Василевс е VASILEVS.

На гръцки е                    BAΣIΛEΩΣ
.

Ето как е изписано от ТигранII Велики,Армения 95-96 пр.н.е.

На гръцки BAΣIΛEΩΣ,виж монетата му .


 

image



Отново на гръцки Деметриус ,Василевсна Сирия 154-153 BC 

                       на гръцки BAΣIΛEΩΣ,

 image



И идваме при Василицa хубавица от т.нар . Боспорско царство ХА не е на гръцки не е и на Латински!

                ВАСIЛIСНС ГНПАIПVРЕОС ,първи век пр.н.

image


(Арменците в 5 век отишли в Александрия и ги помолили да им направят азбуката на която пишат днес."Българите" вече я имали.Както ще установим след малко. Или по точно ,не "българите" , а тези които ще бъдат наречени "българи" от четвърти век и насам , я имат и я използват тази своя писменост,и тя както казва цар Александър е отчасти с гръцки,отчасти с български или персийски знаци(скитски))

Ето пък и куриоза на нумизматиката . Това отдолу не била ГРЪЦКА МОНЕТА ХА ХА ХА  АХА   И пачему така ,

ОБИКНОВЕНО И ПО ДИФОЛТ  всичко детро било на ГРЪЦКИ било гръцки монети в добавка на тези които са кръгли от сребро  и даже квадартни

ΒΑϹΙΛΕΩϹ ΒΑϹΙΛΕΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΑΡϹΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΟΥϹ ΦΙΛΕΛΛΗΝΟϹ

ВАСIЛЕОС ВАСIЛЕОU AГСАХV DIKAIOU EPIPHANOYS EPIPHANOUCA PHILELLHNOC

image

image

Тук в горните два примера  писмеността  пак ли е гръцки?

Не, не са гръцки,скитско персийски са .


Другая Скитска Билингва - Азес II 35-5 пр.н.е.

ма си и Ч и Б и Л и Z и так далее

image


 

 ГАIОV КАIСАРОС ГЕРМАNIКОВ - надписа е с латински персийски и гръцки букви
на царот на боспораните
image
Какво да кажем за монетата на Клавдий и Агрипина на Kotys I,50-54, друг бопоран с Алпиойско име Котис,като на Котисиевите алпи наименовани на съименника му цар Котис обединил алписките 12 нации в ина нация  

TI . KLAVDIOY . KAICAРOC IB
IOVЛIAN AГРI ППI ННА СЕВАСТHN

image

Друга на Таварищ Котис не е лоша . Четем я и без Преводач от Греческий

image

Сащинския Скитски конник с алпийско име . Некой дзвер ще вземе да напрасви тема за Мадарския конник.На брат му на този Котис ,то скитите са известни че се разселват по братски ,са наименовали Котисовите Алпи" Красива работа. Западна. Там брат му Котис на този Котси обединил вся народи ,написано е нации на пустия му латински и напртавил пак нация абе не си знаят езика тея Римляни. От неколко нации направили анция. Попа е бил пиян като го е писал тва.Да не се отклоняваме с братята Котис,че може още Котисци да изскочат.Така по братски.

Това са българските букви с които пишеме и днес и то по начин както са и днес в тези географски ширтини сякаш еднио и същи люде са ги правели . На гръцки тогава нито П нито Г нито Р го пишат така.(нито пък някога така са ги писали,при тях това Г е П и т.н. )

За западняците всички тези букви са руски букви.

Те ,западняците,поляци,германци ,чехи и др. западняци пишат на латински . А на латински  Василевс е VASILEVS.

А тва било с Руаски Букви,за западняците.

На гръцки е BAΣIΛEΩΣ,различват го западняците гръцкото и право думат,че това са руски букви
 

щото така са научени

Това обаче е на  скитски и е ВАСIЛЕОС

Не е на гръцки  BAΣIΛEΩΣ или на латински  VASILEVS.

Ясно и различимо е ВАСIЛЕОС


Други докази требат ли му  на человек, Не !


Монетите са от един и същи период,но виждаме,че скитите не пишат на гръцки.

Откъде ли са ги взели тези букви и защо цар Александър казва български или персийски за писмеността на която пише кореспонденцията си със западняците ,защо дума български или прескийски ,а не кирилометодиевски ,апостолски,славянски ,нима е толкова зле със църковната литература най-просветения монарх на 14 век.

Не,не е. Като знаеме какво Евангелие има той е последния който може да бъде наречен невежа.Ами да погледнеме тогава към Персия по това време, с надписите от монеъите и
:

Ето я и Парта. Артабан II, A.D. 10 - 38 ( надписи и подобни) ВАСIЛЕОС/ На гръцки е BAΣIΛEΩΣ
дакийскта писменост .И тук си има Ж налични са и разни предкирилски цар Ивановски бълнувания

image
Ами това Л от намерения в Голямата Басилика кръст с  "Криптограмата" което не било част от Криптограмата ,а бил
о руноподобен знак !?!

Как тук е руноподобен знак , а на ето този надпис "Строителен надпис от Цар Михаил Шишман" е Кирилски знак,абсолютно същия персийски знак ясно видим и на монетата на Азес?

Пътят към Европа минава през Боспора -нското царство .Ето от къде отиват през Боспора до Децебал и царя Александра . Никой не им ги е измислял на българите като на арменците.
Цар Александър право е хортувал-българите са писали с гръцки и персийски букви .
От Парта до Скитското Боспорско царство .Та през Боспора .През Децебал та до цар Александър.

На север от Дунав живеел
и едни и същи скити ,които на изток от Прут ги наричали Гети,на запад Даки .Обитавали от двете страни на Дунава. Които в 4 век направили българи ,и които с много други като тях станали ядрото на " многото българи".

  

 Или само Митридат от Боспора -ВАСIЛЕОС
image
На Савромат ,с орлето същото като на скитския цар Мостич, си пише басилевс савроматов, на савроматите,
image

image
На другата с тризъбеца е BAСILEШС РНСКОY ПОРIДО.

image

image
Това вече не е гръцки ,това е с рушки букви както би казал някой завършил Харвард.

 

 

 


Савроматов ,Поридов ,типично по скитски.


Tази красива монета на Митридат с Василевс и Василича BACILEОU MI_QРADATOV с ВАСIЛIССНС ГНПАIПVРЕОС на каква писменост и изработка e

image
 

 


 

image

image

Какъв бил бил пътя на азбуката на цар Иван.

 Да сложиме и няколко алтернативни азбуки да видиме тях къде ще ги пращаме.
Ликийска азбука от 5 до 4 в.пр..е. Съдържа букви за 29 звука.Дванадесет ,да 12 от ликийските букви не произлизат от гръцката азбука.
Сидетик писменоста има 25 букви ,не е декодирана. 5 до 4 в.пр..е.
Азбуката на която са писали Карийците от Мала Азия по намерени сведения и по местоживеене и в делтата на Нил където техните наемници са билки на старната на фараона . Съдържа 45 букви. 5 до 4 в.пр..е.
И това само в Мала Азия без да хвърляме поглед към Масилиана абецедето.

Жива Скитица.Та тези абецедета какво са и те ли са на Тримата Треньори Кирил,Константин и Методий от Солун .Не Тримата Треньори са правели това което най-добре правщт треньорите ,изпълнявали са си ариите в големите български басилики от Адриатика до Урал,ако въобще са съществували такива личности.Не става да си равноапостол и една църква да няма издигната на твое име ,че и даже и една икона с лика ти да няма.
 
Дори религиите имЪт матрялни доказателства,дори и най-малките култове показват вечтествени доказателства.

Само за култа към Братята Ккирил ,Константин и Методий нямало нужда да се доказва,"защото всички знаели,че е така" ?

Дали са се занимавали са се с преводачекса дейнност тримата треньори и кой конкретно и това не е известно . За задаващите си въпроса колко са били братята да кажеме,че в източниците пише ,че са били петима общо.Налични са още няколко Константиновци Философи ,които българския народ тачи като такива и то един от тях е от девети-десети век и сега се изяснява ,че много произведения са негови.


Азбуката на маркоманите от 8 век
и тя е с това хубаво Ж ,то от пра-пра-прадядо на Братята ще да е.

Или всяко де що проходило племе си създало собствена писменост в Мала Азия .

Всички тези азбуки не са гръцки нито са деривати на гръцката.
Те не са и елински в смисъла само на ахейските градчета дори нито като елин смисъл образован.

Това са отделни антични азбуки,неразчетени и до днес  и виждаме и че народи които не са оставили никакви следи в историята ги имат и то съвсем независимо развити дори на една малка територия
като Мала Азия.

За скитската азбука обаче .това което скитите от своето Скитско царство използват,тази с отчасти греческий отчасти български или персийски букви,както ни уведомпва цар Александър ще стане писмеността на тези които днес наричаме българи.

Никой не им я е измисля в девети век,виждаме че те си я използват и в първи век ,и технбия цар ни казва и каквца е тя отчсти с гръцки отчасти с български букви. Това е Българската писменост.




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850633
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031