Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2018 18:30 - Душите във Вселените
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 2408 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Душите във Вселените Публикувано на 06.10.2018  в Свят  

https://bultimes.com/%D0%94%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/?fbclid=IwAR0-ntxLGwEtECQTX8hgl1aHBD15ybyFW8cgXc_1u6TsFvpjbjlYG83Mztw

Четвърта, последна част от темата за Вселените.

– В нашата Вселена има планети, в които става първоначалното израстване на новосъздадените души. А в другите Вселени също ли има светове, където става нещо подобно?

– Да, има. Във всяка Вселена, пътищата за развитие на първоначално създадените души са различни. Има такива светове, където от самото начало, а и по-нататък, душите прогресират много бързо. Скоростта на развитието им е толкова голяма, че много от тях за един и същи срок на развитие, отдавна са ви изпреварили.

– Методиката на възпитаването на душите в другите Вселени същата ли е както при нас?

– Навсякъде всичко е индивидуално. В другите Вселени методиката за усъвършенстването на душите е толкова различна от вашата, че няма с какво да се сравни. При вас на Земята няма нищо подобно.

– В коя от четирите Ви Вселени е най-успешно усъвършенстването на душите?

– Естественно, че не е във вашата. Най-високи резултати даде Вселената, където прогреса на душите става с много голяма скорост. Високата скорост на развитието обезпечи успешното усъвършенстване.

– Нашата Вселена на последно място ли е в това отношение?

– Не, не е на последно.

– За сметка на какви условия става ускореното развитие на душите?

– За сметка на основата за съществуване. Създават се специални жизнени условия за съществуване, които обезпечават ускореното развитие на душата. Всичко се проектира и подготвя предварително. Както условията, бита, така и скоростите за протичането на процесите, а резултатите Ние вече ги анализираме.

– Възможно е, защото при тях отсъства кармата и повторението в развитието, и това спомага за ускореното им усъвършенстване?

– Не. В тяхната Вселена условията за съществуване са противоположни на вашите и това е създало ускорението.

– Какво означава „противоположни условия“? – недоумяваме ние. Това изискваше уточняване, защото условията може да бъдат всякакви, но за да станат противоположни, те трябва да се превърнат в антиусловия. Затова ние, за да насочим мисълта си в нужната посока, запитахме:

– В техните светове само отрицателните Системи ли действат или качеството на световете е малко по-особенно?

– При тях се използуват строги условия за съществуване и им е дадена по-малка свобода на избора отколкото при вас. А всеки процент намаляване на свободата за избор дава значителен ръст на процеса за усъвършенстване.

– Битовите им условия аналогични ли са с нашите?

– Те въобще нямат бит.

– Бита пречи на развитието? – уточняваме ние, макар и така да е ясно, че грижите за семейството, за дома, за изготвянето на храната, за прането на дрехите и т.н. – всичко това пречи за работата над собствената си душа за целеустремените личности. Но в същото време създава празнота в начина на живот на ниските индивиди, които не умеят правилно да разпределят свободното си време.

Бог потвърди това наше предположение.

– Да, бита отвлича вниманието. От една страна разбира се помага, но от друга страна забавя. Ако личността издържа материално цялото семейство, а освен това и възпитава другите членове, то тя ще забави своето развитие, но затова пък ще ускори развитието на другите членове на семейството. Навсякъде има своите плюсове и минуси. Затова Ние решихме да създадем две такива противоположности, каквито сте вие и те, и в съответствие с това се оформиха две Вселени. В някои отношения те са подобни, но условията за жизнената дейност са различни. Законите им са почти еднакви с вашите.

–  Законите на Мирозданието, които Вие ни дадохте, действат ли и в четирите Вселени?

– Четирите Вселени са различни една от друга. Формите на съществуване – също. Затова всяка Вселена има индивидуални закони. Но тъй като всичко Ми принадлежи и се подчинява на Моите изисквания, то половината от законите на общото развитие се отнасят до всички. Индивидуалните им Закони са такива, за каквито човек си няма и най-малката представа. Свързано е с това, че много от Законите им имат физически произход, а щом като физическата форма е друга, то и действието на Законите ще бъде различно.

– Коя от Вселените Ви дава повече бракувани души? В коя от тях има най-много разкодирания? В нашата ли?

– Не, не при вас. Вашата Вселена по броя на бракуваните души е на трето място. Разкодират повече тези, които се развиват най-бавно от всички. Има една с ускорено развитие и вашата. Остават още две. В едната от тях нещата вървят по-добре, а в другата по-лошо. Именно в тази „по-лошата“ има повече брак. А тази, която е по-добрата, тя се движи наравно с вашата Вселена. Но нейните условия са съвършено различни от вашите.

– В какви условия за развитие се намира тази Вселена, която се развива „най-зле“. Какво им пречи да се развиват?

– Пречи им голямата свобода за избор. Още по-голяма отколкото е при вас. Извършват се повече грешки, повече отклонения от главната цел. Тоест, в своите Вселени Аз отработвам този оптимален процент свобода, който позволява на личността да избира и да изостря своята индивидуалност, като едновременно обезпечава и максималната скорост за развитие при дадените условия.

–   Но тази лоша Вселена си има нейния бит, семейства? Какво им пречи да прогресират?

–  При тях е по-различно отколкото при вас. Там няма никакви семейства. Бита основно създава семействата. Но щом няма семейства, това означава, че няма и такъв бит както на Земята. Техния живот протича различно. Но при тях също има общества. Всичките същества живеят в общества, но за да прогресират им пречи техният неправилен избор, извършван в обществените и други отношения, оформящи техния начин на съществуване.

– А външната форма на живите същества същата ли е както при хората?

– Не, това не са хора и формата им на съществуване е съвършено различна. Всред Моите Вселени, хора има само във вашата Вселена, а в останалите има други разумни същества. Абсолютно всички са мислещи макар, че много от външните им форми за вас може да изглеждат странни. Всеки привиква към своята материална обвивка, а други форми ниското съзнание не възприема. Но вследствие на усъвършенстването си, душите разширяват духовния си багаж от знания и понятия и приемат за естествено общуването си с всякакви други форми за нормално.

– Но тези същества материални ли са или може би някои от тях са течни, плазмени или ефирни?

– Съществата са най-различни. Има две главни категории – материални и енергетични. А вече тяхната класификация представлява безкраен списък от видове и форми.

–  Във Висшите светове има ли изкуствени светила?

– Не, там няма нищо допълнително. Във Високостоящите светове, високопотенциалните енергии светят. Самата материя на света излъчва светлина. И съществата, които ги населяват са устроени така, че да виждат и да възприемат обкръжаващия ги свят различно от това, което възприема човека.

– Постоянно ли се попълват с нови души Вашите Вселени? Или те се заселват на групи и след това Вие чакате, докато те не достигнат необходимата зрелост?

– Не, Вселените все още се попълват с нови групи души, защото процеса не е завършен. Но Аз съм планирал да получа определено количество души за всяка от четирите Ми Вселени. Тоест, това са конкретни цифри, които Съм набелязал и които трябва да достигна. Работата е там, че все още има брак и крайната цифра трябва да бъде достигната независимо от този брак. Затова той трябва да се замени с възпроизводство и попълване с нови души. Аз знам, колко трябва да получа – нито повече и нито по-малко. Всичко е ясно и точно.

Различните Вселени

Отговаря Дявола:

– Казаха ни, че Вселените са материални, паралелни и енергетични. Съществуват ли още някакви техни разновидности?

– Те могат да бъдат положителни и отрицателни.

– За какво са нужни такива Вселени?

– От положителните Вселени се извършва преход към положителното, а от отрицателните Вселени към отрицателното. Това са преходни Вселени.

Неговия високомерен тон искаше да покаже, че това е много обикновена и на всички известна истина, за която е срамно дори да се пита. Ние не се решихме да уточняваме каквото и да било по-нататък с Него, и изчакахме да дойде времето за да говорим с Бога.

Отговаря Бог:

– При разговора с Дявола Той ни каза, че в Мирозданието съществуват положителни и отрицателни Вселени, чрез които се извършва прехода към съответстващите по знак обеми. Къде именно се извършват преходите?

– От положителната Вселена се извършва преход в положителната Йерархия, а от отрицателната Вселена към отрицателната Йерархия.

–  Освен тези, има ли и някакви други преходи към положителното или отрицателно състояние на Естеството?

– Това се разбира от само себе си. Всичко е живо, всичко функционира посвоему. За човека, това са някакви непонятни преходи, премествания, а в действителност това са естествени функции на космическия организъм. Така също и във вас се извършват такива преходи от едно състояние към друго. От клетъчно ниво, на ниво органи и системи. Затова и вие, от гледна точка на тези разпокъсани процеси ще изглеждате съвсем не така, както сте в цялост. Тоест, разглеждайки отделните функционални процеси, трудно може да си се представи човек в цялост. И още повече, за вас е трудно да разберете, а за Нас да предадем това, което се случва в действителност.

 

 Разбирате ли, когато Вселената завършва своето развитие Тя преминава отначало в Йерархията. Това е като една постоянна точка при Мен в Абсолюта. Положителната Вселена преминава в Моята част, а отрицателната Вселена – в отрицателната част. Нали, за да се разпредели в самата Йерархия всичко това, което го има вътре във Вселената, е необходимо в Йерархията да има съответните структури, за да не се смесва нищо и за да се спази субординацията. И когато преходите се завършат, всичките Мои Вселени заедно с Йерархията тоест, с Нейното съдържание, преминават в Моя Обем и Ние по-нататък извършваме вече прехода но в друга форма, която се разполага вече на по-Висше Ниво.

Това е Великият Съвместен Преход, грандиозен по своите мащаби и значимост, от Нивото на по-малката пирамида към ниското Ниво на висшестоящата пирамида. И Моят Абсолют ще съдържа всичко това, което съответства на изграденото във Вселените влезли в Моя Обем. Това съхранява формата на съществуване и не нарушава жизнени им функции.

Когато прехода от Ниво на Ниво е осъществен, тогава Вселените тоест, тяхното съдържание с всичките си Йерархични и други структури, ще излязат от Моя Обем т.е. от Мен. И положителните Вселени отново попадат в положителното направление, а отрицателните – в отрицателното, но в нови мащабни граници. Ще започне новия цикъл на развитие. Разбрахте ли?

–  Да. Но бихме желали да уточним нещо за намиращите се в момента при Вас Вселени. Вашите четири Вселени към кои Вселени се отнасят, към положителните или към отрицателните?

–  Аз имам две положителни Вселени и две отрицателни. Това е хармоничност. Между положителното и отрицателното трябва да има хармония.

–   Няма ли неутрални Вселени?

– Неутралната, това е физическата Вселена. А ние говорим за енергетичните. От неутралната Вселена идват постъпления в резултат от процесите на разделение в положителните и отрицателните енергетични Вселени.

–  Добре. А как тогава положителната Вселена влияе на развитието на душите? И как влияе отрицателната? Извършва се съответния набор на енергия ли?

– Разбира се. В положителната Вселена повече са развити процесите свързани с творчеството, с изобретенията. Това способства да се наберат положителни енергии от душата. А в отрицателната Вселена има други процеси. Там Системата е по-стегната и тя дава отрицателен композит за душата.

–  Възможно ли е в отрицателната Вселена да са по-строги условията за съществуване, създаващи повече причини за страдание, а това способства за наработване в душите на положителни енергии? Тоест, Вселената е отрицателна, а душите в нея да наработват положителни качества? Това възможно ли е?

– Разбира се. И това е възможно. Например, Дявола натрупва в душите на своите подчинени не само отрицателни качества, но и положителни. Със строгите си програми Той може да натрупва в душите положителни енергии, но без използването в програмите им на елементи за творчество. Само давайки свобода на избора, може да се породи творчество. А това означава, че без творчество на неговите души няма как да достигне онзи особен енергиен спектър съответстващ на самото творчество, без който Той няма да получи самостоятелен вход към Висшестоящата пирамида.

Без Мен Дявола няма да може да извърши прехода от по-ниското Ниво на сегашната пирамида, към по-високото Ниво в следващата пирамида, именно поради това, че на Него, на цялата Му Йерархия не достига този спектър от енергии. А вие знаете, че прехода се извършва само при определено нормативно съдържание на енергии. Затова за Него а и за някои други, макар да се извършват преходи от положителните Вселени в положителното и от отрицателните Вселени в отрицателното, това може да стане само чрез Обема на Абсолюта. А енергията на творчеството Дявола не може да я набере.

Смъртта на Вселените

–  Как умират Вселените? Стареят както хората и се разрушават след това?

– В самото Естество те разбира се могат да умрат различно. Пространството, което те заемат, може да бъде очистено от съдържимото вътре с помощта на взрив, а може и просто да се разглоби. Последното се употребява по-често, защото разглобяването става до ниво на първоелементи. Извършва се акуратно и качествено. Но не може да има саморазрушаване поради старост. В Естеството няма старост, защото всички негови клетки постоянно се подмладяват, обновяват се.

– Има ли още някакви други варианти? Например, да се спре програмата и да се включи друга програма, но вече за автоматично разглобяване.

– Не, такова не се случва. Във всичко участват Същности. Обикновено се използва реконструиране. Това е най-разпространения вариант. Извършва се разглобяване до някакви основни конструкции, като може част от старото да остане. Например, старото пространство се оборудва с нови планети, със звездни системи и други необходими обекти. Но материалните и енергетичните Вселени имат още цикли за развитие. Докато тези цикли не са завършени, те могат изкуствено да се изграждат и преустрояват, но когато Вселената завърши пълния си цикъл на развитие, тогава настъпва и прехода ѝ на следващото Ниво. Това вече е съпроводено от глобални процеси, напомнящи ви за смъртта. При тези процеси също настъпва придвижване на Вселените по степените на развитие. Материалната Вселена изчезва на физическия план и преминава към следващата степен, започвайки нов цикъл, а енергетичната Вселена намираща се на същата тази степен, преминава на едно Ниво по-нагоре и т.н.

– Тоест, всичките Ви преустройства се извършват в готови Вселени?

– Вселените имат много голям цикъл на развитие и Аз присъствам в тяхното пространство само в част от този цикъл. Тоест, аз използувам самото пространството, но Сам създавам Вселената такава, каквато Ми е нужна. Задавам каква желая да бъде материята с нужното Ми качество вътре в това пространство, задавам процесите, които ще се развиват там, а също и необходимите Ми конструкции. Но когато Аз премина по-нагоре и освободя тези пространства, тогава идва друг Бог, който ще строи своите Вселени съобразно неговите потребности.

– Вие използвате пространствата на Вселените и някаква част от времето на тяхното общо съществуване. Но когато собствения цикъл за съществуване на Вселената завърши, тогава как става процеса на нейната смърт?

– Ще говорим за материалната Вселена, тъй като тя е по-понятна за хората. Вашата материална Вселена има свой цикъл на развитие, като след завършването му, тя трябва да се свие в точка и да премине на енергетично Ниво за усъвършенстване. Материалната Вселена, при нейното прогресиране се разширява до определени граници, които са построени по особен начин и напомнят на закръгленията на кълбото. Достигайки до тези граници, материята завива обратно и започва пространството ѝ да се свива до достигането му във вид на точка. Такава точка може да бъде това, което човек нарича „черна дупка“. Цялата Вселена спира да се разширява и завива обратно към центъра си. Създава се впечатлението, че Вселената увлича материята в себе си. Настъпва сгъстяване. Закръгленията на границите обезпечават деформацията на пространството, и затова се създава илюзията, че през цялото време материята се движи напред макар, че настъпва момент когато движението се обръща на сто и осемдесет градуса и всичко се устремява към центъра. В определен момент се създава впечатление, че Вселената се свива в точка тоест, до някаква критична маса, която концентрира енергията в малък обем. Концентрираната енергия пък, под влиянието на много големите сили на натиск, се трансформира чрез точката, като преминава от материалния към следващия „фин“ план. Цялата материя се преобразува в ново състояние, преминавайки чрез точката на свиване в друго пространство. По такъв начин се извършва прехода на материалната Вселена на по-високо Ниво, но вече от „финия“ план. (Допълнителен материал за Вселените на Бога виж в книгите „Тайните на висшите светове“ гл. 6 и „Сътворение на формите”).

 

Лариса Секлитова и Людмила Стрелникова за Bultimes.com
Превод: Николай Николов

© Copyright, Bultimes.com All rights Reserved

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение на редакцията на biltimes.com

*Същност – Личност, която се развива в Йерархията на Бога (или на Дявола)

ПО ТЕМАТА:

Част първа:

Част втора:

Част трета:

 

 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. jelezov - Поредните глупости!
27.10.2018 23:39
Поредните глупости!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739202
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031