Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
22.03.2010 22:22 - "ДОБРОТО И ЗЛОТО" - БУНТЪТ НА ЛУЦИФЕР, ПАДЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1639 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 20.11.2011 07:49


В последно време зачестиха публикациите около Луцифер. За да се получи известна яснота по този въпрос, внасям част от книгата на Татяна Николаева Микушена
"Доброто и злото"

Бунтът на Луцифер

 По времето на древна Лемурия на планетата станала коренна промяна. Луцифер – Син на Зората, заемащ високо положение в божествената йерархия, се разбунтувал  против Бога. Той бил велик Ангел, изтъкната личност с огромна сила да убеждава. Усъмнил се в Космическия Закон, в Йерархията на Светлината, той организирал  бунт против Вселенския План. Същността на този бунт е в това, че той избрал да служи на своето его, на своята личност, а не на Бога. Привлякъл със своето обаяние и логика на убежденията мнозина, които го последвали, „третината от небесните звезди“  (Откр. 12:4) и ги заставил да му се кланят и да му служат. Ето какво е написано в „Апокалипсиса“ за този бунт: „И стана война на небето: Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях, но не устояха, и за тях се не намери вече място на небето. И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена – свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му“ (Откр. 12:7-9). Ангелите на Архангел Михаил и Архангел Гавриил успели да освободят висшите сфери от метежниците. Луцифер и ангелите му загубили светлината си и намерили убежище на планетата Земя. Сега Луцифер започнали да наричат дявол, неговия помощник и дясна ръка – сатана, а ангелите, които го последвали – паднали ангели. Източник на енергия, на Светлина във Вселената е Бог. Онези, които се отричат от Бога, се лишават от енергия. Но за да съществуват, е необходима енергия. Какво да се прави? Светлина може да се вземе от тези, които я притежават. За падналите ангели е въпрос на живот и смърт да получат енергия. Ако човек е в хармония с Бога, той получава божествена енергия за осъществяване целите на Бога. В онези далечни времена, населяващото земята човечество обитавало главно континента Лемурия, който се намирал на мястото, където сега се простират Индийският и Тихият океани. Човечеството владеело тайните на Космоса, които по-късно били или изгубени, или притежавани само от тесен кръг посветени. Страната оглавявал цар, който същевременно имал висш духовен сан. Лемурийците почитали своя владетел, вярвали, че той представлява божество, но се кланяли на Единния, невидимия. На континента и в колониите, разположени в Америка, Индия, Китай, почитали Бога като Баща-Майка. Вярванията в древна Индия частично запазили свещения култ към майката, разпространен в Лемурия и постепенно забравен с падението на човечеството. Нямало противоречия между науката и религията, науката била практическо приложение на религиозните истини и се занимавала с описанието на тези истини с помощта на символи и знаци. Когато падналите ангели били изхвърлени на земята, невинното, не познаващо своеволие човечество се сблъскало с неизвестни за него твърдения: защо да почитаме онзи, когото не виждаме и не чуваме ? Реално е само това, което ни заобикаля, не е ли по-добре да се съсредоточим върху получаването на удоволствия от живота ?

http://www.sirius1-bg.net/sirius/goodevil/Buntat.htm

Падението на човечеството   И така, в съответствие с космическия закон, идвайки на земята, падналите ангели трябвало да се въплъщават в човешки тела. Видимите за нас тела са само обвивка, кожено облекло за душата. За да съществуват, е необходима енергия. Ако няма възможност да се получи енергия направо от Бога, се налага да се изхитрят и да я вземат от хората около тях. Затова е необходимо хората да бъдат доведени до състояние на дисхармония и объркване. Това се постига чрез насаждане на мисли и чувства, които не са в синхрон с  Бога. Защо да почитаме онзи, когото не виждаме и не чуваме? Защо да не използваме живота за получаване на удоволствия за себе си ? Хората започнали да се откъсват от божествените истини и да постъпват така, както ги учели коварните подстрекатели. При това те губели светлината си и на хоризонтално ниво я вземали падналите. По-нататък автоматично влизал в сила законът за възмездието или законът за кармата. Ако допускаме в съзнанието си небожествени мисли и чувства, ако извършваме небогоугодни действия, ние неизбежно се сблъскваме в живота с обстоятелства, когато сме принудени да правим избор, като проявим същото качество, което сме изкривили. Например, допуснали сме в ума си съмнение в това, че има Бог. Ние ще трябва да демонстрираме вярата си  в много по-лоши условия. Както вече знаем от описанието на Златния Век, хората можели да ходят по вода. Със загубата на вярата те изгубили това качество, както и способността да получават  храна, предмети. Тези способности си отивали постепенно и сега било нужно отново да повярват в Бога, в справедливостта на Неговия Закон, а да се направи това станало много по-сложно. Съзнанието на хората постепенно се стеснило, станало смъртно. Появила се завеса, отделяща висшите, божествени октави от света на формата. Била загубена връзката между безсмъртната, божествена част на човека и неговото низше съзнание, което постепенно се ограничило само с видимия за човешкото око свят. А в ушите постоянно се набивала лъжата на падналите за това, че хората сами по себе си са богове и те със сила ще заставят да им се покорява природата, а и самият Бог. И в тази борба ще победи най-силният, а целта оправдава средствата. Постепенно чувството на любов към всяко творение – от Бога до хората наоколо и даже буболечките – било подменено с крайна враждебност, завист, злоба, въжделение. Падението било бързо. След няколко стотици години на планетата не останал нито един човек, който да се придържа към предишните правила за поведение.

Цялата книга може да прочетете на

http://www.sirius1-bg.net/sirius/goodevil/index.htm


Тагове:   Луцифер,


Гласувай:
1



1. анонимен - Blagodarq Vi za informaciqta. . . . .
20.11.2011 01:13
Blagodarq Vi za informaciqta.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407486
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031