Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
20.10.2010 10:41 - ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - ДЪРЖАВЕН ГЛАВА И КОРЕКТИВ НА ИНСТИТУЦИИТЕ!!!
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3783 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.05.2013 21:04



Ежедневно сме свидетели на всякакви коментари, с повод и без повод, по отношение на Президенстката институция в Р.Б.. Разбира се, че това е част от играта на отделни политически субекти. Все пак, за да се поставя на дневен ред и коментира така усилено този въпрос, явно e,   че може би има определено основание за това.
 Държавното устройство на всяка страна е сложен въпрос и той не може с лека ръка да се подхвърля в общественото пространство, като сурови мръвки в жарта за всякакви политически и манипулации
цели.
 Добре е да се знае от всеки, включително и  политиците, че съществуването и присъствието на даден народ на определена територия не е случайно събитие, както не е случайно събитие и неговото Държавно устройство, а това важи и за Република България. По структурата на държавното устройство винаги е имало личност, която е стояла начело на държавата, наречена символично "Държавен глава". 
 Държавният глава, на която и да е държава, без значение как ще се нарича, цар, княз, император, президент и т.н., винаги е била ключова фигура в държавата и от неговите действия и бездействия до голяма степен са зависили съдбите на цели народи. Историята е потвърдила това многократно.
 По тази причина назначаването и пред изборните битки за Държавен глава винаги са били ожесточени и са плод на безскрупулни зад кулисни игри с цел използуването на властта за всевъзможни цели. Така е и в Република България. Държавен глава в Република България е Президентът.
 Това, обаче, което се твърди от много политици и не само от тях, че Президентът на Република България е с ОГРАНИЧЕНИ ПРАВОМОЩИЯ, СПОРЕД МЕН, 
НЕ Е ВЯРНО! Друг е въпросът, например, кое се смята за правомощия и кое не? 
 
България е Парламентарна Република и конституцията определя правомощията на отделните институции, включително и тези на Президента. Проблема дали България да бъде Президентска Република, както се иска от определени политици, е друг и той може да се реши само от Българския народ с Божията подкрепа.
  Този момент е важно да се разбере добре от всеки, без значение на какво ниво в държавната йерархия се намира, че държавността  и държавното устройство е преди всичко БОЖИЯ НАМЕСА, изпълнена от хората. 

  Самото управление на държавата си е чисто човешко дело, което също не е вярно и е свободен избор на избирателите /хората/ и избраните във властта, съгласно Законът за свободната воля на личността, т.е. във всеки момент личността взема решение към доброто и злото съгласно нравствените принципи определени с Десетте Божии Заповеди, дадени от Бог на Мойсей и това се явява най-голямото Божие изпитание на управляващите личности.Днес казвам,че човекът изобщо няма право на Свободна воля и всичко е Божия намеса чрез неговото управлевление на самите хора, които се явяват само Биороботи на нашия създател и нищо повече. Поради тази причина всичко е Божие управление.

 Ясно е на всеки, че упражнявайки властта тя  носи различни облаги на личността.  Поради тази причина, най-големия грях е грехът на властта, от гледна точка на това, че никой не би следвало да бъде над другите и да използува предоставената му власт за свои цели или за цели на тесен кръг от хора, например, обогатяване, насилие, убийства, включително във войни и   много други подобни действия.Като се има в предвид това, което казах преди малко, че всичко е Божие управление, то и упражнението на власта и есползване на своите облаги също не е грях, а дори обратно, давасе възможност на власт имащите да упражняват Божията воля за лични цели и по малко за обществени. Това е цялата истина за сега но ще продължа темата с чисто човешките разсъждения, които са второстепенни спрямо това, че всичко е Божие дело. И така! 
 Днес светът се намира на прага на най-голямото космическо събитие, така наречения "Квантов преход", с предполагаема крайна дата 21.12.2012 год. В същото време в държавите по света се прави всичко възможно за завоалиране на този процес и подценяване на неговото значение. В момента и до тази дата протичат различни процеси свързани с пространството, земята и човека. Една част от тях са видими и осезаеми  за населението а други не. 
 Официалните Държавни глави, Правителства, наука и  религии всячески се стараят да  прикрият настъпващите промени, като намират обяснения от кол и въже, но не и да казват истината на хората.
 
Така хората остават в невидение, блуждение и всеки сам търси пътища да разбере какво става със света и него самия.
 С наближаването на крайния срок тези събития ще са по-осезаеми и значими.
 В тази връзка ролята на държавното ръководство на всяка държава ще е от съществено значение. Поради тази причина изборът на Президент на Република България през 2011 година никак няма да е случаен. Между впрочем, случайни събития никога няма. И досегашните Президенти и Министри не са случайни, друг е въпросът, как те са използували и използуват този техен избор за развитието на държавата и личността, за прогрес или регрес.
/бел.на автора 12.08.2011 год.Вече това не е от съществено значение и сегашните власти отиват в историята./ Практиката до сега показва, че в повечето случаи държавната власт се използува за всичко друго но не и за усъвършенстване на личността, като за тази цел се използуват всички постижения и продукти на научно-техническия прогрес, в това число около 90 процента от Интернет.
 
На пръв поглед, при действащата сега конституция, човек може да остане с убеждението, че действително Президентът на Република България е с ограничени правомощия, защото той няма икономическа и стопанска власт. Така е, ако най-напред се мисли за парите, кой от къде колко може да вземе или да отмъкне. Това, че няма правомощия е само привидно. Според мен, не е нужно Президентът на РБ да  има икономическа власт! Той притежава най-голямата власт да бъде коректив на всичко в страната, затова се води Държавен глава. Конституцията му определя правомощията./Допълнение към темата: До днес, 18.12.2010 год., последните събития между Правителството и Президентската институция на Република България, по отношение на искането от Правителството да се отзоват всички дипломати на Р.Б. от други държави с минали досиета "агенти" на ДС, още един път подтвърждава, че силата и ролята на Президенстката институция е много голяма. Поради тази причина решаването на всички държавни въпроси зависи от разбирането и съзнанието на действащата личност като Президент на Р.Б../  
 Единствено на него, съгласно чл.92, ал.2 от конституцията, се дава право да прави публични изявления и обръщения към Народното събрание и народа, което значи, че неговата роля не е да управлява икономическо-стопанската и социална дейност на държавата, а главната му задача е той да вижда слабостите и проблемите на държавното ръководство в лицето на Народното събрание и Министерския съвет във всичко, да ги излага публично и да иска тяхното коригиране. Затова се води Държавен глава, който е и Главнокомандващ на Българската армия. Инак би следвало да се нарича "Опашката на държавата". За сега това не е така. 
 Че има ли нужда от по-големи правомощия? Не, ако се разбира този въпрос! В случай, че разбирането е ограничено, и цялата власт да притежава, пак ще му е малко. 
 Той има представители във всички важни държавни органи, включително и в медийния съвет, които да защитават неговата позиция, ако ги има. 
 Проблемът около Държавния глава е друг и той е, че една личност излязла от дебрите, на която и да е партия, никога не може да се отърси от тясно партийния мироглед, макар да се води Президент на държавата, т.е. той никога не може да бъде обединител, а в много случай става точно обратното, явява се разединител на нацията. Бяхме свидетели на един такъв Президент, който по повод и без повод демонстрираше неговото партийно "синьо" пристрастие. С това свое "синьо" оцветяване той не можеше никога да бъде обединител на нацията,  като се има в пред вид цветната политическа палитра в България.  Друг,  като настоящия Президент, не може да излезе от дебрите на партийната и олигархическа зависимост. На трети, който беше първия избран демократично Президент, само комунизъм и фашизъм му се въртеше в главата. А имаше и такъв пък, който призоваваше танкове за помощ на властта срещу народа си. Да, това е действителността, колкото и неприятна да е тя от досегашните, така наречени "демократично избрани" Президенти на Република България.
 /Забележка: На етапа сме свидетели на следното, още не е изтекъл мандатът, има близо година до края на срока на сегашния Президент  г-н Първанов, и медиите обяха, че той стяга своя партийна формация, не знайно защо? Премиерът Борисов веднага обяви от Брюксел, че  България вече няма Президент. На това се казва "политици"/.
 Другата, още по-голяма опасност за държавата е ако дадена личност, която е кандидат за Президент, през цялата си политическа кариера е била партийно зависима и в даден момент, подтикната от неясни мотиви, решава да каже, че се явява независима от политическите партии. Това изявление граници с пълен абсурд и цинизъм, т.е. това никога не може да бъде вярно, поради простата причина, че такъв човек дължи  своята кариера на партията си. Ето защо е винаги по-добре да се знае, че кандидатурата излиза от името на еди коя си партия. Човек може да бъде над партиен само тогава, когато е осъзнал и дълбоко в душата си знае, че единствено Съзнанието определя Битието и да забрави завинаги, че Битието определя Съзнанието!     
 Задавам въпрос така: "Кой може да бъде този коректив като Държавен глава, който да има виждане за настоящето и бъдещето на страната и света, а не само във връзка със създаване на ежедневни допълнителни интриги от партийни, корпоративни и личностни интереси"? 
 Отговор - Никой! Или по - точно е да се каже всеки, стига този "всеки" да има нужната подготовка за това, което е необходимо да се прави. Вероятността този "всеки" за сега да стои в страна от политиката и да наблюдава е много голяма! То ест, важи правилото, че който и да бъде, нищо няма да се промени, ако Президентът, наречен "Държавен глава", а не "Опашката на държавата" не се явява обединител на светската и духовна власт, има поглед върху събитията и той действително да бъде обединител на нацията, независим от политически пристрастия и защитава интересите на народа по съ-вест /означава вест от Бога/, а не по партийномо.  
 Такъв човек може да бъде само този, който има поглед върху  стопанско-икономическите и финансови, здравните, културните, духовно-религиозните и нравствени проблеми на обществото и задължително да познава в детайли Божествената религия, която е основата на знанията на предстоящите събития. Неговото отчитане може да бъде само  пред народа си и пред Бога. И най-важното, мотивът и убеждението му трябва да бъдат единствено да служи на своя народ, а не допълнително да го обременява с всевъзможни тайни заговори и да бъде съучасник на непосилни данъчни и финансови зьдължения. 
 Президентът на РБ следва да изисква от държавните органи да се създават условия за усъвършенстване на личността.
 Това е големия въпрос и той трябва да бъде първия критерий за Държавен глава в Република България. Всички останали мотивации, желания, настроения и т.н. са кариеристични и те нямат нищо общо със служенето на народа, макар и "избран" от народа. 
Да! Такъв човек навярно има,  макар все още това да е неприемливо за определени кръгове на елита. Времето го изисква, особено това е наложително с очакваните глобални промени около 2012 год.. Добре е, обаче, да се знае от всеки, че тези власти на човешка регулярност, както са в момента, просто след 2012 год. отиват в историята. По тази причина такива хора, които знаят за какво става дума, няма да се явят на избори на този етап. Управлението ще става, чрез хората, "малкия чавек", постигнали духовно единство.   Останалото, за етапа е политика пълна с демагогия, заблуди и лъжи, която до момента не е довела до нищо добро за народа и изявяване на най-големия грях под формата на власт над другите.
http://vbox7.com/play:bd26ca1a

За допълнителна информация: ""СИЛОВА ИМИТАЦИЯ НА СТАБИЛНОСТ"! - ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ПРЕД ЦВЕТАНКА РИЗОВА "НА ЧЕТИРИ ОЧИ" ПО НОВА ТВ"
http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/11/02/premieryt-borisov-pred-cvetanka-rizova-quot-na-chetiri-ochi-.628526
 


Тагове:   Около,   избори,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417339
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930