Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
26.12.2010 21:03 - Новото съзнание ще даде възможност да покълне новото общество - Владика Николай Рьорих, 26 декември 2010 г.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1027 Коментари: 0 Гласове:
4



Новото съзнание ще даде възможност да покълне новото общество

Владика Николай Рьорих, 26 декември 2010 г.

 

 

imageАЗ СЪМ Николай Рьорих.

По време на моето идване миналия път аз говорих за ситуацията в Русия. Говорих за това, което ме безпокои.

И днес имам намерение да направя опит да достигна до вашите сърца. До сърцата на тези, които се намират във въплъщение. И преди всичко до сърцата на хората, които живеят в Русия.

Много са малко действително преданите и искрените. Твърде много са онези, които искат да спечелят от всичко, в това число от стремежа за духовни търсения на младежта, а и на средното поколение.

Имам за какво да предупредя и имам от какво да предпазя. Винаги там където има Светлина, налитат ята врани, за да се напият с кръвта на Агнеца.

Затова трябва да ви ръководят бдителността и предпазливостта.

Събират се тълпи народ. Помислете, нужно ли ви е да ходите там?

Времето е такова, че във всеки момент може да се очаква взрив. И една искра е достатъчна, за да взриви цял склад със взривни вещества.

Сега, както никога преди, е необходима бдителност и предпазливост. На всеки реален светлоносец се падат хиляди желаещи да вкусят Светлината и да я използват.

Времето е сурово. Времето е опасно. Опасно е не с това, че можете да не доживеете до Победата на Силите на Светлината, а е опасно с това, че може да не опазите душата си.

Необходимо е да се предприемат най-обикновени действия. Да се грижите за чистотата на мислите, тялото и чувствата. Да се грижите за чистотата около вас. Да поставите преграда на цялата тази пошлост, която се излива на всеки ъгъл, от екраните на телевизорите.

Прекратете достъпа на бездарието и долнопробието в своя свят.

На противоположните сили трябва да се противопостави сплотеността на искрените сърца.

Там където е Истината, там Владиците ще поставят своя щит и ще опазят.

Колко жалко, че колективното безсъзнателно на руснаците не направи избор в полза на съветите и препоръките, които дават Владиците. Колко жалко, че Русия тръгна по стъпките на западната цивилизация. И душите на хората, привлечени преди към Истината, бяха отклонени от Пътя чрез лъскави играчки и съблазни.

Труден е изборът, когато има толкова съблазни. Но отказът от съблазните, преодоляването на изкушенията винаги са отваряли Светлия Път. Макар че малцина издържаха изпитанията, макар че малцина се устремиха по Пътя, начертан от Владиците, но тези малцина са способни засега да удържат побеснелите пълчища, с хитрост и съблазън отклоняващи от Пътя много светли души.

Колко е нужно да бъдете многократно по-предпазливи. А предстоят още по-сурови времена.

Иска ми се да предупредя и да предам своя опит на колкото е възможно повече светулки. Иска ми се да достигна до сърцата на онези, които изгубиха надежда и не виждат светъл лъч в обкръжаващия живот.

Вашето време ще настъпи, непременно ще настъпи. Необходимо е да издържите. Необходимо е да се сплотите и да окажете отпор на всички пълчища, които настъпват от всички страни.

Случва се змия да се крие в пазвата на най-добрия приятел. Загубите карат сърцето да се облива в кръв. Но е неизбежно. Защото времето е сурово. И като че ли врагът е завладял Русия.

Тъмнина от пълчища.

Но вярвам, че ще дойдат приказните богатири, ще изправят снага и ще се разлюлее руската земя, и ще пламне с надежда за нови времена.

Все още всичко може да се промени и Победата е възможна.

В 1812 година предадоха Москва на французите. И сега се наложи да се жертва столицата, за да се запазят силите. Твърде голяма е Русия, за да бъде завладяна.

Във всяко селце, във всяка далечна махала седи невинна на глед старица или старец и със своите помисли и молитви очиства пространството на много, много версти наоколо.

Имало е и по-тежки времена. Издържахме. И сега ще издържим!

Опасността е в това, че врагът се е притаил в залятите с изкуствено осветление витрини на магазините, в празничната суета и се е преместил във финия план на мислите и чувствата, в ефира на радио- и телевизионните предавания, във виртуалната реалност на интернет.

Новата премяна не бива да скрива вътрешната същност. Не всичко, което блести, е злато. Не всички, които говорят за Бога, са пастири. Много са вълците в овчи кожи, ще се наложи всички те да бъдат разпознати и изведени на Светлината на Истината.

Ще усиля многократно вашите постижения, ако успеете зад всички уловки да разпознаете змията на предателството, усойницата на богохулството и чакала на лъжата.

След като завършим важното дело, ще отпразнуваме Победата. А сега не е време за отдих, не е време за кръшкане от работа. Времето остана много малко и е нужно да се използва всеки час за работа, за Братството.

Новото винаги е срещало съпротивление. А това ново, което идва, ще засенчи всичко, което е било досега.

Новото съзнание ще даде възможност да покълне новото общество. Затова живейте така, като че ли това е последният ви ден и трябва да успеете за всичко, което сте обещали на Владиците преди въплъщението.

Изгубихме мнозина. Затова на всеки ще се наложи да се бори за десетима. Погрижете се за чистотата на вашите одежди, за да няма в какво да ви упрекнат.

Не се поддавайте на тези, които ви въвличат в дълги спорове, критика и осъждане. Отсечете всичко излишно и вървете с летяща походка към бъдещето!

АЗ СЪМ Николай Рьорих.

© Татяна Микушина, 2010

http://www.sirius1-bg.net/sirius/dict15/reorih261210.html

 





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416576
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930