Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
01.02.2011 11:15 - ЛОЗА, ГРОЗДЕ, ВИНО - ДВОЙСТВЕНОСТ!
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8097 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 11.06.2013 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАБЕЛЕЖКА от 11.06.2013 год. : Тази статия е писана по условията и сюжет, че ще има "КРАЙ НА СВЕТА", както се говореше за 21-23.12.2012 год., който "край" като цяло не дойде за земята, но той настъпва за всеки, които си отиде по живо и по здраво от този свят и се казва с думата "умиране" или "смърт" по различни причини или общо казано, отиване в РАЯ при свети Петър, който свети Петър не е никой друг, а е сам нашия Създател или Господ Бог или отиване в АДА при дявола, който дявол е пак нашия Създател, защото Той е целия свят, в това число и ние хората. В Десетте Божии Заповеди от Библията не се третира под никаква форма пиенете, пушенето и наркотичните нещества, че са грях на човека, а това нещо е прието като постановка от хората, но под давление изцяло на нашия Създател. Поради тази причина, статията е интересна за четене, но е за бълъци, които все още се считат за Духовно извисени хора, но гледат нещата от реалния земен живот на земята с жълти очила, като в това число бях и аз, преди декември 2012 год. и са радетели на високи енергийни вибрации, които не ги знаят що за вибрации са и какво представляват. Алкохола и виното, според Божествени стари теории, са напитки с ниски вибрации. Днес има нова теория, че всичко е лъжа и измама на нашия Създател и той прави живота ни грешен, ниско честотин, труден и щастлив. Истината е, че ВИНОТО Е ДЕЙСТВИТЕЛНО БОЖЕСТВЕНА НАПИТКА, КАКТО ВСИЧКО В ТОЗИ СВЯТ Е БОЖЕСТВЕНО, НО ПРЕДАДЕНО И ПРАВЕНО ОТ ХОРАТА. И така, да видим какво съм писал под давлението на нашия Създател, защото той ни управлява чрез мислине ни.     Днес, 01.02.2011 год., по нов стил е "Трифон Зарезан", ден на лозаря. Празник тачен от мало и големо! Дори се празнува два пъти, по нов и стар стил на 14 февруари.

image

На този празник винарите веднага намират повод и казват, че ВИНОТО Е "БОЖЕСТВЕНА" НАПИТКА, така де, за реклама на продукта.

image
 ДАЛИ ВИНОТО е "БОЖЕСТВЕНА" НАПИТКА?!

 Този въпрос е доста интересен и неговият отговор не е еднозначен. Всичко в този свят е Божествено и се обоснова от енергиите, които преобладават в него. Вселената съществува багодарение на баланса на енергиите между Доброто и Злото, Плюс и Минус, Ин и Ян, което е еднозначно. На земята всяко едно  нещо, което се прави от хората, може да бъде дуално, т.е. да има винаги два и повече отговора и решения, като винаги става дума между Доброто и Злото и поддържане на илюзията или излизането от нея, т.е. даближаването до Бога или отдалечаване от Него и  човека като Негово Творение да стои в периферията на Цялото Творение, както е сега или да се доближава до Него или центъра. Критерии за нравствеността на дадено решение може да бъде единствено сравнението и старанието на човека за спазване  на Десетте Божии Заповеди. 
  И така за ВИНОТО!
  Преди всичко следва да се отбележи, че ВИНОТО е световна ИНДУСТРИЯ с всичките му търговски прийоми и качества на вината с цел извличане на максимални печалби за производителите и търговците, в това число използуване на всякаква рекламна дейност като снимката по-долу.
В повечето случаи тази индустрия се подпомага чрез държавна политика за виното, която не винаги е най-добрата между производството на грозде и неговата покупко-прадажба и търговията с вино. 
Редно е да се отбележи, че Десетте Божи Заповеди не третират употребата на алкохол от човека. Официалната медицина и науката в последно време твърдят, че виното е полезно и помага на здравето.
Тогава какъв е проблемът с виното и изобщо има ли проблем ако се употребява от хората?
  image
В крайна сметка, независимо от добрите качества на виното от различните сортове грозде, производството му в огромни количества в световен мащаб води и до злоупотреби с неговата консумация. 
ЧОВЕКЪТ, като биологичен вид, си измисля какви ли не оправдания за да скрие своите недостатъци, например ПИЯНСТВОТО, което се третира като грях. В настоящия етап много е съмнително твърдението, че виното е "Божествена" напитка. Въпреки, че аз гледам лозя и правя "не лошо" ДОМАШНО вино казвам, че ВИНОТО НЕ Е НАПИТКА, която да подпомага доближаването на човека до Бога. Злоупотребата с неговата консумация е вредна за здравето и този въпрос следва да е ясен на хората. Сигнали за вредата на алкохола са стагнацията, в която се намира цялата икономика, включително и винената промишленост.
Аргументите ми за това мое твърдение са много и трудно бих ги обяснил всички сега, а и не е нужно, затова по-накратко.
 ГРОЗДЕТО, като плод на природата, се третира като една от най-ценните храни за човека и може да се нарече, че е БОЖЕСТВЕНА ХРАНА за консумация в сурово състояние или стафиди. Също така от него се получават чудесни натурални не алкохолни сокове, сладка и много други ценни продукти в хранителната, козметичната и фармацевтична промишлености, но НЕ И ВИНОТО, като продукт от него, ЧЕ Е ПОЛЕЗНО за човека. Все едно да кажем колко са полезни, например, цигарите! През времето виното е било подлагано на всякакви отношения, от издигането му в култ до пълното му отричане, от различните народи. С развитие на Световната винарска индустрия издигането му в култ продължава с още по-големи темпове. Българската икономическа политика също дава примери в тази насока. Също така знаем от историята за изкореняване на лозите заради пиянството на народа. Виното е алкохол като всички алкохоли, независимо, че се прави от грозде. Вино може да се прави от много плодове, например, вишни, малини, къпини, шипки, касис, арония и др. плодове и неговата полезност, ако има такава, може да бъде в употребата на съвсем малки дневни дози. Твърдението, че французите боледуват най-малко от сърдечно съдови заболявания за това, че пият постоянно червено вино може да е вярно, но не е истина, че общото им здравословно състояние е добро и всичко зависи от количеството на консумираното вино. Малката употреба на вино, например препоръчителна лекарска доза от 100-200 мл. на ден, не значи "юнашко" наливане с по литър и повече вино! Държавните институции и политиките, които водят премълчават този въпрос и сравнено с тютюнопушенето вредата за здравето от двете е почети сходна. Здравето не е обръщане на внимание само на сърдечно съдовата система! То е баланс на цялото човешко състояние като комплекс от физическа и психологическа характеристики. Човешкото тяло не е само физическо, ТО СЕ СЪСТОИ И ОТ ДРУГИ ФИНИ ТЕЛА, наречени емоционално, ментално и етерно тела, които, казано по-разбираемо, са аурата на човека и те представляват човешката душа, която е картина на цялото психологическо състояние на човека. Физическото тяло е носител на тази душа. Нека за миг да си представим какво става с тази душа, когато физическото тяло употреби алкохол!!! 
На нито един етикет на бутилки за продажба на вино не се казва, че употребата му в количества над еди колко си  мл. е вредно за вашето здраве.
 Божествените препоръки на този етап са алкохолът да се премахне изцяло от употреба, в това число и употребата на ВИНО, с цел да се помогне на човека да се настрои за т.н. "Квантов преход", с крайна предполагаема дата 21.12.2012 год.. Тогава за каква "Божествена" напитка може да става въпрос, след като не се препоръчва никак неговата употреба? В литературата този въпрос е описан недвусмислено, друг е въпроса кой приема това и кой не. Алкохолът поддържа ниски енергийни честоти /вибрации/ в човешкото тяло. Задачата на всеки човек е да повиши своите вибрации за по-леко понасяне на прехода, който се извършва действително по БОЖЕСТВЕН ПЛАН, с преминаването на земята в пояс  с по-високи енергийни космически честоти.  Човешката душа по време на сън прави връзка с тънките  планове на космоса, при което се обучава. Колкото по-високо се издига тя на сън, толкова по-добре за нея. Употребата вечер дори на една чаша вино допринася душата да попада, по време на сън, в най-ниските планове, където се намират душите на съществата не признаващи Светлите Божествени Сили.  Всичко на земята, включително и човека, ще бъде подложено на космическо енергийно въздействие като в микро вълнова печка.  Човешкото тяло ще претърти изменение /ТРАНСМУТАЦИЯ/ за да може да понесе тези енергийни натоварвания. Един от начините  за подпомагане на този биологичен процес е да се спре употребата на алкохол, без значение от какво е той, яденето на месо, гледане на телевизия, слушане на радио, рок и джаз музика и някой други музики с тактове, които не съвпадат с такта на сърцето, употребата на наркотици и цигари, тъй като те понижават енергийните честоти на тялото. Енергийните честоти на тялото няма да съвпадат с енергийните честоти на пространството. Употребата на изброените по-горе продукти ще запазват старите честоти на тялото и ще го лишат от възможност за пренастройка, като последствията ще бъдат с резултат, който не съвпада с общата космическа програма.
 Само, че официалната информационна, медийна и печатна системи, а също така и държавните институции мълчат като "риби"  по тези въпроси.
Те, за сега, нямат интерес хората да знаят това. По тази причина ВИНОТО СЕ "БОГОТВОРИ", защото колкото повече се консумира, толкова повече спомага за запазване на илюзията. 
 ВИНОТО, КАТО КРАЕН ПРОДУКТ, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ "БОЖЕСТВЕНА"  НАПИТКА, КАКВИТО И ЛЕГЕНДИ 
ДА СЕ ГОВОРЯТ ЗА НЕГО, и е ДОБРЕ ДА СИ ГО ИЗБИЕМ ОТ ГЛАВАТА ТОВА ОПРАВДАНИЕ, КОЕТО СПОМАГА ЗА узаконяване на ПИЯНСТВОТО! 
Това, че употребата на алкохол отпуска емоциите и премахва задръжките, които в нормално състояние биха се подтискатли не значи, че употребата на алкохол, под формата  дори на вино,  е полезно.
Ще възникне въпрос, няма ли хората да се превърнат в Светци, като не употребяват цитираните продукти и услуги?
 В това няма нищо лошо хората да станат Светци, дори напротив, целта на общата Божествена програма за тях е точно такава, т.е. човекът да стане по образ и подобие на Бога. Всичко зависи изцяло от човека. За сега истината е ОЦЕЛЯВАНЕ на човека и продължаване на неговото Еволюционно Развитие в Общия Божествен План. Само, че това ще става индивидуално за всяка една личност. И ако държавната политика работи по този въпрос, резултатите ще са много по-различни от сегашните. 

Честит празник лозари и винари!
За допълнителна информация: http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/07/02/obshtina-hisaria-i-selo-mytenica-horata-loziata-grozdeto-vin.571063
 
 Какво казват специалистите за вината?
http://www.youtube.com/watch?v=T4tvzlUc0Yg



Гласувай:
5



1. karambol5 - Честит празник и от мен :))
01.02.2011 11:18
Честит празник и от мен :))
цитирай
2. bven - Подходящ поздрав за празника..
01.02.2011 19:51
Намасте!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Честит празник. Харесват ми съж...
01.02.2011 23:19
Честит празник. Харесват ми съжденията ти, но вне забравяй, че прекален светец и богу не е драг. Обичам вино, но не злоупотребявам с него, виж с рокмузиката положението е по-зле, тази от 60-80 г. ми е любима, без твърдия рок и си я слушам целодневно, станах голяма и нищо ми няма :))) Постингът ти за с.Мътеница е чудесен и съм дала линк в последният ми постинг, който в момента е на първата страница в най-популярни.Ела да го видиш.
цитирай
4. minchomin - kasnaprolet9999 - Честит празник. Харесват ми съж...
01.02.2011 23:57
"Обичам вино, но не злоупотребявам с него" - цитат!
Много е тънък този момент, как да се намери границата между извличане на удоволствието от романтичния усет на виното и злоупотребата с него. При всички положения това е индивидуална възможност на всеки един човек.
Благодаря ти, че си оценила положително моето мнение за лозаро-винарския отрасъл!
А това за "прекаления светец" е равносилно на лицемер. Говоря за една реалност на събитията, в която целият Космос очаква с най-голямо внимание. Само човекът все още не желае да разбере този процес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417317
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930