Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
16.07.2011 09:30 - Приложение на Божествения закон за ненамеса в свободния избор на другите хора, когато те изрично не са поискали и не са помолили за това -ЧРЕЗ РОСИЦА АВЕЛА
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2695 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 16.07.2011 09:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Господ на света Гаутама Будда

15 юли 2011 г.

imageАз Съм Гаутама Будда.

Идвам отново при всички устремени души, използвайки предоставената нова Милост на Небесата. Днес искам да ви запозная с една от уловките на илюзията, за да успеете да се предпазите от този по-фин капан, който лежи на Пътя на мнозина от вас.

Става въпрос за правенето „на добро” на другите хора, с които ви среща животът, в случая когато човек изобщо не ви е молил за това. Това е илюзия, Възлюбени, всичко което предприемате спрямо другите хора от добро чувство, е вмешателство в техния жизнен път и след това вие трябва да отработвате кармата, която сами си създавате, водени при това от своите най-добри чувства и желания за помощ на ближния.

Обаче вие не знаете дали положението, в което е изпаднал този ближен, не е най-доброто за спасението на неговата душа в този момент. Понеже най-вече в страданието си човек се обръща към Бога. И страданията са отработване на негова лична карма, и се спускат по точно определен ред и честота в точното време, така че ефектът да е максимален и това е най-висша проява на Божественото Милосърдие и Състрадание, и помощ за оцеляването на неговия жизнен поток.

А понякога изобщо не става въпрос за страдания, а за заблуди на околните хора и вие, опитвайки се да ги извадите от техните заблуди, отново от най-добро чувство, и с желанието да правите добро, отново творите своя собствена карма и се месите в делата на Бога. Будда съзнанието изисква ненамеса и наблюдение отстрани, изпитвайки и излъчвайки чувството на Любов и Подкрепа към Пътя и решенията на всички останали, независимо дали са вашите родители, съпрузи, деца, приятели, съседи, колеги…, който и да е!

Например виждате, че вашето дете не върви по Пътя, по които на вас ви се иска да върви и допуска грешки, които вие искате да му спестите, за да му е по-леко занапред. Обаче вие с вашето външно човешко съзнание не знаете дали грешките, които прави сега, няма да го научат на нещо, което много пъти в повече ще облекчи и ускори придвижването му по Пътя занапред.

Друг пример – срещате човек, с когото се заговаряте и той ви казва, че отива на определено място, обаче вие знаете, че пътят, по който е тръгнал, не води към мястото, което той иска да достигне. Обаче забележете – човекът не ви е попитал дали върви в правилната посока! Ако вие се втурнете да го убеждавате, че греши, вие ще сте тези, които ще сгрешите! Понеже, въпреки че е поел в грешната посока, неговият Висш Аз го води по „грешния” път и човекът спокойно върви по него, тъй като вътрешното му чувство му казва, че е на прав път и това наистина е така. Причините може да са много и най-различни и все изключително важни, като това да се срещне с бъдещата си съпруга по този сгрешен път или да се срещне с човек, с когото има да отработва кармичен дълг, или да види нещо, което ще му даде идея за нов много успешен бизнес и така нататък. За да поеме по сгрешения път, той е насочен Свише и за това се е използвала Божествена енергия.

И сега си представете само как би се отразила вашата намеса, ако започнете в този момент, в които той ви съобщи, че върви към една посока, а вие знаете, че върви в друга посока, да го убеждавате, че греши и трябва да поеме по съседния път. И какво ви се изписва да отработвате вие в бъдеще в своя живот.

Ще питате как е правилно да постъпите в случая. Ще ви кажа веднага – с Мъдростта, придобита от новото ви разбиране, което подхожда от новото ви ниво на съзнание да го благословите с цялата си любов, да успее по своя Път, Божественото предначертание да осъществи! Така и вие ще продължите успешно напред по своя Път, без да се товарите излишно с отработването на новопридобит кармичен товар.

Сега пред вас се открива ново поле за действие във вашето ежедневие по приложение на Божествения закон за ненамеса в свободния избор на другите, ако те изрично не са ви поискали и не са ви помолили за това.

Аз Съм Гаутама, с Любов най-голяма към всички вас.

 © Росица Авела

Указания на Съществата на Светлината:
Всеки сам носи кармична отговорност при неприлагане в своя живот на полученото знание.
Всеки носи кармична отговорност и при неинформиране на другите, на които предава това знание, относно кармичната отговорност при неприлагането му от тях в живота.
(допълнителна информация, относно кармичната отговорност - виж посланието на Господ Санат Кумара от 22 ноември 2010 г.)



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417886
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930