Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
30.07.2011 18:43 - СЪДБОВНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1687 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.07.2011 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

И ТЪЙ, УЧЕНИЕТО НАЙ-СЕТНЕ Е ПРИ НАС.НЕ ПОД ФОРМАТА НА МОЗАЙКА ОТ ТЕКСТОВЕ,КОИТО БИХА МОГЛИ ДА ПОДРАЗНЯТ КРИТИЦИТЕ СЪС СВОЯТА ФРАГМЕНТАРНОСТ.НИТО В ПРЕРАЗКАЗ НА ЕДИН ИЛИ ДРУГ ПОСРЕДНИК,КОЕТО ПЪК БИ МОГЛО ДА ПОСТАВИ ПОД СЪМНЕНИЕ НЕГОВАТА АВТЕНТИЧНОСТ.ПЕТНАДЕСЕТТЕ НЕГОЛЕМИ ТОМЧЕТА НА" АГНИ ЙОГА" СЪДЪРЖАТ СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ МОРИА,ПРЕДАДЕНО НЕ В ПРЕРАЗКАЗ ИЛИ РЕЗЮМЕ,А ЗАПИСАНО С ВЪЗМОЖНО НАЙ-ГОЛЯМА ТОЧНОСТ.

ПОРЕДИЦАТА КНИГИ С БЕСЕДИТЕ НА МАХАТМАТА ЗАПОЧВА ДА ИЗЛИЗА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАСТЪПВАЩАТА СВЕТОВНА КРИЗА,ТОЧНО КАКТО УЧЕНИЕТО ДАДЕНО ОТ ВЛАДИЦИТЕ ЧРЕЗ ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО НА ЗЕМЯТА ТАТЯНА МИКУШИНА ЗАПОЧНА ПРЕДИ 5Г. И И МАЛКО СЛЕД ТОВА НАСТЪПИЛАТА ФИНАНСОВА КРИЗА, ПРИРОДНИТЕ КАТАКЛИЗМИ И ДР.

ТУК ОБОБЩАВАМ ,УЧЕНИЕТО ПРИЕТО ЧРЕЗ РЬОРИХОВИ И СЕГА УЧЕНИЕТО ЧРЕЗ ТАТЯНА МИКУШИНА ЗАЩОТО ДВЕТЕ ВЗАИМНО СЕ ДОПЪЛВАТ.И В ДВАТА ИЗТОЧНИКА СЕ КАСАЕ ЗА ФОРМУЛИРОВКИ,НАПЪТСТВИЯ,БЕЛЕЖКИ,ДАВАНИ ОТ МАХАТМИТЕ НА НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ ПО РАЗЛИЧНИ ПОВОДИ И ВЪРХУ РАЗЛИЧНИ ТЕМИ.А СЕГА ВЕЧЕ УЧЕНИЕТО ИДВА СЪВСЕМ ОТКРИТО,НЕЗАВОАЛИРАНО,ДОСТЪПНО ДО ВСИЧКИ,КОИТО МОГАТ ДА ГО ПОЧУВСТВАТ СЪС СЪРЦЕТО СИ.

"АГНИ ЙОГА" И УЧЕНИЕТО НА ВЛАДИЦИТЕ "СЛОВО НА МЪДРОСТТА" Е УЧЕНИЕ ЗА ЖИВОТА В ЦЯЛАТА МУ СЛОЖНОСТ,И СЪВЕТИТЕ,КОИТО СА ДАВАНИ И СЕ ДАВАТ И В МОМЕНТА СА ИМЕННО ВЪРХУ ЖИТЕЙСКИ ПРИМЕРИ,СЪОТВЕТНО НА ПРЕДИЗВИКВАЩИ ГИ ОБСТОЯТЕЛСТВА,И ПО ТАКЪВ НАЧИН ТЕ СА БИЛИ ПО-ДОБРЕ ЗАПОМНЯНИ.ТА НАЛИ ЦЯЛАТА НИ ПРИРОДА НИ ПОКАЗВА КАК СЪВЪРШЕННИЯТ ОРГАНИЗЪМ РАЗВИВА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ ЕДНОВРЕМЕННО,А НЕ ПООТДЕЛНО.УЧЕНИЕТО ЗА ЖИВАТА СЪЩО Е ПОСТРОЕНО ТАКА,ЧЕ НА ВСЯКА НОВА СТЕПЕН НА РАЗВИТИЕ СЪЗНАНИЕТО ДА ОБХВАЩА ВЪЗМОЖНО ПО-ГОЛЯМА ПЕРИФЕРИЯ И ТАКА ВСЪЩНОСТ ТО ВЛИЗА В ЖИВОТА,А НЕ СЕ ОТКЪСВА ОТ НЕГО.
ДА СЕ ИЗБРОЯТ ВСИЧКИ ТЕМАТИЧНИ ОБЛАСТИ,РАЗГЛЕДАНИ ВЪВ ДВЕТЕ ХИЛЯДИ СТРАНИЦИ НА УЧЕНИЕТО ДАДЕНО ЧРЕЗ ЕЛЕНА РЬОРИХ, А СЕГА УЧЕНИЕТО ЗА ЖИВОТА ДАДЕНО ЧРЕЗ ТАТЯНА МИКУШИНА Е НЕПОСИЛНА ЗАДАЧА.ОБОБЩЕНО ОБАЧЕ,"АГНИ ЙОГА" И "СЛОВО НА МЪДРОСТТА" МОЖЕ ДА СЕ ОЦЕНЯВА КАТО:


Ф И Л О С О Ф И Я
Доколко представлява възглед за категория като дух и материя,пространство и време,доколкото ни разкрива съотношението между човека и света и решава основните проблеми на познанието;

К О С М О Г О Н И Я
Доколкото разглежда въпросите за същността на Вселената,за нейното възникване,еволюция и строеж;

Е Т И Ч Н А Ш К О Л А

Доколкото съдържа свои концепции за доброто и злото,за нормите на човешките отношения и човешкото поведение;

Р Е Л И Г И Я

Доколкото тълкува Божественото начало и възприема принципи на такива духовни Водители като БУДА и ХРИСТОС;

П Р А К Т И К О - П Р И Л О Ж Н О
Р Ъ К О В О Д С Т В О

Доколкото съдържа многобройни съвети:
За начина на живот,за режима на хранене,за предпазване от болести,,от обсебване,от злотворни влияния,от нискочестотни енергии,от необходимаст да мислим ПОЗИТИВНО и т.н.

Лошите мисли,проклятията ,привлича колкото и странно да звучи,най-много хора.И когато такива хора установят,че Учението на Живата Етика въпреки практическата си полза не е само развлекателно четиво, което като ХАТХА ЙОГА ,ни обещава здраве и дълголетие,а УЧЕБНИК по-който ние трябва да се обучаваме,т.е. да премахнем всичко небожествено от нашето физическо тяло , също и от финните ни тела, защото ние не сме само физическо тяло.Както знаете ние притежаваме четири низши тела,физическо тяло,астрално,ментално и етерно .Или физическо тяло,тяло но желанията,тяло на мислите и тяло на чуствата.И поради това ние трябва да постигнем абсолютна хармония между четирите си низши тела,ние трябва да изчистим от всякакви негативни състояния тези наши тела.И едва тогава ние ще се слеем в троица , а именно разумът ,душата и сърцето ни ще се хармонират и ние ще бъдем Едно цяло. или "Аз и Отец сме едно"
Учението ни дава познания за Безпределността,наречена Вселена,за многообразието на проявените форми и Движещите сили,за мястото на Земята и човека в този необятен свят,за законите на човешката еволюция,за нейното минало,настояще и бъдеще и Висша цел.Но колкото и богата да е тази проблематика,ние ще проявим късогледство ако оценяваме Учението само в посочените рамки-то е и това,но и много повече от това.

В едно свое писмо Елена Рьорих ,след като дава на кореспондента си исканите пояснения по някои космогонични проблеми ,добавя:" Съветвам ви да мислите повече за духовното си усъвършенстване,отколкото за космогонията.Без пречистване на сърцето,без разширяване на съзнанието по пътя на живата Етика,не може да се получи истинско знание.Тъй изкореняването на един лош навик,ще ви донесе повече полза,отколкото заучаването на изуст на всички съществуващи системи в космогонията."
Смисълът на бележката е достатъчно ясен:Нравственото усъвършенстване трябва да предхожда интелектуалната осведоменост.Този съвет може да изглежда спорен,но съвсем не е случаен.
Макар да представлява неоценима форма на самообразование Учението не е просто школа за самообразование.То не си поставя за цел да измести другите науки,пък макар и в качеството си на принципно нов техен синтез.Неговата задача е не просто да ни обогатява със знания,а да ни накара да действаме.И ако ни дава знания,то е именно за да ни научи на действие.Само когато разберем напълно този действен характер на Учението,ние наистина ще се доближим до неговия смисъл
Ако Книгите на АГНИ ЙОГА се появяват три десетилетия след публикацията на "Тайната Доктрина" на Е.Блаватска, И сега седем десетилетия след излизане на Агни Йога ни се дава и Учението на Възнесените Владици дадено чрез Т.Микушина ,то е защото появата им е предизвикана от настъпилите в света промени и защото идват да ни кажат нещо повече от съдържащо се в "Учението за Живата Етика" и" Тайната Доктрина ",където проблемите на космогонията и човешката еволюция са широко осветени....
Тогава какво представлява всъщност Учението?Осъвременен вариант на Будизма?Или на Браманизма?Или на Християнството?То е близко в една или друга степен до всички големи Духовни учения на миналото по простата причина,че всичка те,както вече бе посочено,са дошли от един и същ ДУХОВЕН ЦЕНТЪР.
УЧЕНИЕТО НА ЖИВАТА ЕТИКА КАКТО И СЛОВО НА МЪДРОСТТА е родствено на предишните учения в техния първоначален,автентичен вариант,преди те да бъдат изопачени в користни догми,и по този начин представлява възстановяване на големите,отричани от векове истини:
Във връзка с това Махатмите посочват:

" Колко неотменни истини са били отричани! Казват -няма вечен Живот! Но той съществува.Казват-няма Тънък Свят.Но той съществува.Казват- няма връзка между световете.Но тя съществува.Казват- няма Висше Ръковоство,но То съществува."

Учението обаче не е механично повторение,нито актуализиран вариант на вече известното,а представлява продължение на Великата Духовна Традиция съобразно новите условия на живота и новите нужди на Еволюцията.Защото, както припомня Махатмите:

" В течение на Вековете множество искри на Мъдростта са били пръскани по Земята,но всеки кръг си има свой ключ."


Както се вижда дори от бедно набелязаната програматика на Учението,то се отличава с всеобемност в точния смисъл на думата.Едва ли има и един съществен въпрос от действителноста,който Учителите да са отминали и оставили без отговор.При това,без да се отбягват някои на пръв поглед второстепенни теми,вниманието ни е насочено към големите принципи,към вътрешната организация и скритите механизми на нещата.Така Учението ни се представя не толкова като някаква енциклопедия на окултните знания,колкото като ръководство за м и с л е н е,за проникване в смисъл в същността на явленията.
Дълбочината на проблематиката в тези текстове е особенно респектираща с начина,по който е поднесена-пределна простота на съжденията,пределна изчистеност на
израза.Възнесените Владици ни внушават античния възглед,че великите принципи са в основата си винаги прости.В същото време -макар да се обръщат към ученици,далеч по подготвени от нас-Те,говорят така,че словата им да стигнат до съзнанието на всеки,който действително иска да слуша.Главното тук е личния стремеж на ученика към знание.Защото Учението е нещо твърде Велико, за да бъде унижавано с една или друга форма на натрапване.То не се раздава.То се постига!
Учението,съдържа толкова и такива нови за човешкото знание моменти,та бихме могли направо да кажем,че разтваря вратите към един необятен и неизвестен свят,който може да се стори на някому страшен и заплашителен,а на друг-радостен и привлекателен.Описана е огромната мощ на новите енергии и са обяснени редица явления от невидимия свят,учените се насочват към епохални открития,някои от които направо са подсказани.....

Владиците често наричат Учението "Агни Йога","Живата Етика" или "Учението на Живота",А сега "Слово на Мъдростта" и многократно подчертават,че то трябва незабавно да се прилага в живота,да се превърне в образец на поведение,в мерило за всички наши постъпки.
Защо такава припряност?-би могъл да попита някой.
Защото ,ако има припряност,тя не е от страна на Учителите,а от страна на събитията.И тук трябва да ни стане ясно-Учението не е образователен курс, а СЪДБОВНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,отправено в навечерието на онази планетарна криза,която днес е в пълния си ход и която е най-тежката,преживяна някога от цивилизацията.

ОТ ТОВА, В КАКВА СТЕПЕН И В КАКЪВ СРОК ЩЕ ПРИЕМЕМ ТОВА ПРЕДУПРЕЖЕНИЕ,ЗАВИСИ ДАЛИ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ОЦЕЛЕЕ.

От Мария Дрънгова
източник: http://iogasiriusdirbg.blogspot.com/p/blog-page.html



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3413902
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930