Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
22.08.2011 10:46 - РАЗУМ - Нов Междугалактически академичен речник ( Космически наръчник. Инструкции за планетарна еволюция)
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1340 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 22.08.2011 11:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1. Нов Междугалактически академичен речник

Тъй като човешките езици не са създадени така, че да изразяват много концепции извън сегашното застинало, токсично и изтормозено от страх съзнание (пък и ние не си служим с говорим език), при създаването на този наръчник се сблъскахме с някои интересни проблеми. Справянето  със съвременната човешка лингвистична система е двойно по-трудно, защото преобърнатите ви енергии са изопачили целия логически смисъл. Например, с цялата си арогантност хората на тази планета твърдо и непоколебимо отричат собствената си весдесъщност. Те заявяват своето разделение от самите себе си, помежду си и с всичко живо, при това го пробутват като проява на смирение. Смирението не е отричане; но разделението е. А поддържането на това разделение е предмет на истинска гордост.

Вашите институции функционират по същия изопачен принцип; по този начин вие имате национална система за сигурност, която е активно ангажирана да убива всекиго; национална агенция по лекарствата, която ви съветва да изключите от диетата си едва ли не всичко, освен моторно масло заради ниското му съдържание на полиненаситени мастни киселини, и икономическа система, която убеждава гражданите, че човешкият живот е вреден за икономиката. Както виждате, ще ни бъде трудно да си служим с езика ви и да се надяваме, че ще успеем да кажем истината. Преди да започнете да четете, обърнете внимание на някои понятия, които  се нуждаят от ново определение. Ще ги намерите по-долу в текста.

Забележка: Някои участници в Мисията са си върнали извънземното осъзнаване и за тях този раздел може би ще бъде скучен. Други са забравили абсолютно всичко и имат нужда от известна възстановителна операция. По тази причина ние сме отбелязали с курсив най-важните моменти в дефиницията – или онова, което се доближава най-много до дефиницията, имайки предвид ограниченията на езика – за да може читателят по желание да прочете или да прескочи съответния параграф.



 

ПОНЯТИЯ ЗА ПЪРВО НИВО Хей ръчички, хей ги две Извънземни

Извънземните не са чуждопланетни. Чуждопланетните са си чуждопланетни. Извънземните са отговорни граждани на Космоса, а не чужденци, скитащи между звездите. Извънземните са представители на Светлината, които защитават живота и обичат планетите. По силата на своето гражданство те стават коренни жители на всяка планета, на която попаднат, независимо откъде произхождат.

Много от вас са свикнали да вярват, че най-вероятно не са извънземни, защото се чувстват дълбоко свързани със Земята и я обичат толкова много. В тази връзка бихме казали, че щом изобщо обичате тази планета, вие сте  извънземни. Бихме добавили още, че загрижеността ви за тази планета е била толкова голяма, че сте си дали труда да донесете на нея най-доброто от себе си – в дадения случай, самите себе си.

 

Нагласата, а не генетичното наследство, дефинира значението на понятието “извънземен”. Макар целият живот да произлиза от един и същ източник, не всички живи същества са настроени в синхрон с този източник.. Извънземно е онова същество, което живее в синхрон и хармония с истинската природа на своя генетичен код.



 

Чуждопланетни

Хората на тази планета изпитват известен невротичен страх от чуждопланетно нахлуване. Този страх е подклаждан от натрапчивото подозрение, че в безкрайната Вселена би трябвало да има разумен живот. С типичната си ксенофобска и себична реакция правителствата се въоръжават срещу нещо, за което знаят, че е истина. Разбира се, това не е общоизвестен факт, но в патриархалните правителствени системи важната информация никога не е всеобщо достояние. В името на националната сигурност действията на управниците често се вършат тайно от техните поданици. Нека това изявление не ви прави параноични и не ви тласка към политически бунт; то само цели да ви покаже какво е поведението на чуждопланетните в истинския смисъл на тази дума.

Няма нужда да претърсвате небето за доказателства за чуждопланетно нахлуване. Огледайте се наоколо. Вижте онези, които насаждат страх, сеят смърт и тровят планетата. Вижте онези, които крият истината, за да не може нищо да заплаши властта им, която са получили чрез лъжи. И погледнете онези тъжни и самотни същества, имали смелостта да се вгледат в сътворената Вселена, които се чудят дали има някой там и се въоръжават за всеки случай – ами ако наистина има? Ето я чуждопланетната инвазия, от която се притеснявате, която правите да изглежда реална и от която се страхувате. Тя е около вас и вие живеете с нея от хиляди години.

Няма защо да се боите от нахлуване на чуждопланетни същества, тъй като това вече е станало и чуждопланетните вече са тук. По-скоро би трябвало да се боите, че нито едно наистина разумно същество не би кацнало на тази планета. А пък най-добре е изобщо да не се страхувате от нищо.

 

 


 

Извънземни или Чуждопланетни

Сега, след като разбрахте разликата между извънземни и чуждопланетни, съветваме ви веднага да я забравите. Лошото при дефинициите е в това, че като умозрителни концепции те отново създават разделение. Но тази Мисия е далеч от разделението. Нито пък е холивудски уестърн, в който ясно се открояват добрите от лошите. Тук става въпрос за Светлината и как да се донесе повече от нея на тази планета.

 

Поканата да навлезе в Светлината е отправена към цялото човечество, включително чуждопланетните, защото те са единствените извънземни, избрали да останат в тъмнината, да живеят в лъжа и да носят маски.

 

Забележка: В момента на отпечатването на настоящия наръчник на тази планета съществуват само два основни типа човеци: извънземни и чуждопланетни. “Извънземни” е временно понятие, което ще стане излишно след приключването на тази Мисия. Тогава човечеството ще го замени с друго. След това осъзнаването на вашата извънземна природа ще се превърне в неотменна част от цялото човешко битие, а чуждопланетните повече няма да окупират планетата. По същия начин ще отпаднат и други преходни понятия, като например “андрогин”. Всяко същество ще балансира мъжките и женските енергии в себе си. В резултат понятието “андрогин” ще бъде изхвърлено на боклука като ненужно и неспособно да опише какво означава да си човек. Не забравяйте, че дефинициите в този речник са дадени за преходните понятия и подлежат на преразглеждане.



 

Заселник

 

Повечето от вас вероятно са чували понятието “заселник”, но ще го обясним заради онези, които са изпратени като аванпост в дивите пущинаци. Заселникът е участник в Мисията, който се е “заселил” в тяло, обитавано преди това от друг стопанин. Основната работа на заселника е да помага на членовете на наземния екип, дошли тук по по-традиционен начин, да се пробудят за истинската си идентичност и мисия – за предпочитане преди приключването на самата мисия. Те запазват по-голямата част от многоизмерното си съзнание и могат да преминават през нефункционалните модели с голяма скорост, което ги прави безценни в очите на онемелите и шашардисани членове на екипажа, които са прекарали тук целия си живот. Заселниците са корпус за бързо реагиране и повечето от тях ще се изселят, когато задачата да се пробуди тази планета бъде изпълнена. Те са мисионери на Светлината, които служат на Мисията в изпълнение на Програмата за обмен на чужди специалисти.

 
Пролазник

 

Дори и най-начетените и цивилизовани членове на тази Мисия не са чували понятието „пролазник”, защото ние току-що го измислихме. Пролазниците са членове на Екипа за планетарен преход, избрали да навлязат в това измерение по нормалния, засега доста болезнен процес на раждане. С пристигането си повечето от тях мигновено са преценили положението и са променили решението си, но не са могли да намерят обратния път.

По-голямата част от тази група се е въплътила малко след Втората световна война, като идването им е било провокирано от Проекта Манхатан и раждането на ядрената ера, както и от последвалите атомни бомбардировки над Япония. Този феномен е наречен „демографски скок след Втората световна война” от нищо неподозиращото местно население. Пролазниците са гръбнакът на тази мисия. Ако четете това, най-вероятно сте един от тях, защото този наръчник е написан най-вече заради вас.

 


 

 

НЛО

Някои хора на тази планета са сигурни, че тя се посещава от НЛО. Повечето го смятат за абсурдно твърдение на някакви маргинални групи, чиито членове по принцип са луди. Това мнение се подкрепя от правителствените агенции, които се кълнат, че НЛО не съществуват и разполагат с тонове секретна информация, за да го докажат. Поддръжниците на НЛО справедливо отбелязват, че никое правителство не се нуждае от секретни документи за нещо, което не съществува. За тях е също толкова абсурдно, че правителствените агенции отказват да ги разсекретят с аргумента, че това засяга националната сигурност. Повечето хора изобщо не обръщат внимание на това противоречие, като следват “линията на партията”, изхождайки от предпоставката, че правителството няма да ги лъже и че “татко знае най-добре”.

Контролният център на Мисията би желал този въпрос най-сетне да се изясни. Моделът НЛО е създаден от практичните хора, които искат “око да види, ръка да пипне”. Те се вълнуват от триизмерните феномени и затова от дърветата не виждат гората. Онези, които вярват, че тук няма в какво да се вярва, по принцип са с промити мозъци от официалното дискредитиране на въпроса и също толкова не са в час. Правителствените агенции лъжат наляво и надясно и затова са най-ненадеждният от трите източника.

Разбира се, триизмерни кораби от други планети съществуват. Но точно с тях няма нужда да се занимавате. Ако един обект може да се идентифицира като „неидентифициран летящ обект”, той не е от корабите, които ние контролираме, нито пък принадлежи към флота на Кралските Небесни Военновъздушни Сили, който е дясната ръка на тази Мисия.

Нашият флот не е третоизмерен; но в момента той е на позиция във вашето небе. Корабите ни кацат когато и където поискат, без да използват „шапка-невидимка”, за да скрият присъствието си. Те се показват пред очите на всички и стават видими за малцината, преодолели слепотата, от която страдат повечето в трето измерение.

 

С това не искаме да омаловажаваме вашия опит в трето измерение или да дискредитираме корабите, които пътуват из него. Тук има множество добронамерени същества, които подпомагат Мисията; но техните кораби определено са производство на филиала на тази експедиция, наречен „Дженерал Мотърс”, а не представители на мощните сили на петоизмерния флот, който в днешно време кръстосва из атмосферата на вашата планета. Когато се пробудите, присъствието на кораби от други измерения ще стане очевидно и ще ви изпълни със страхопочитание. В резултат просто ще изгубите интерес към спорният въпрос за присъствието на триизмерни НЛО, също както моделът Форд Т вече не ви привлича и не занимава мислите ви. 

 

Забележка: Целта на този раздел не е да дефинира що е НЛО, а да изясни някои аспекти на планетарния провинциализъм, който се шири по този въпрос. Освен това, той ще ви помогне да се подготвите за големия скандал по повод предстоящия „космо-гейт” – когато стане явна междуправителствената конспирация по повод прикриването на фактите за присъствието на извънземните. Той ще избухне скоро в световен мащаб. Тъй като този раздел е написан с друга цел, никаква част от него не може да гарантира пълно изясняване на въпроса.

Забележка: За по-голяма яснота тук ще дадем кратко обяснение за измеренията. Трето измерение е онова, в което в момента живеете и което се готвите да напуснете. Тъкмо него смятате за цялата и истинска реалност. Четвъртото измерение е онова, което някои наричат „астрал” – то съществува като сянка на третото. То също е измерение на полярностите и се населява от така наречените „духове” и безтелесни същества. Научният материализъм отказва изобщо да го споменава и го принизява до нивото на примитивните суеверия – този мит преобладава във вярванията на хората, докато вие всички не станете достатъчно умни, за да го отхвърлите. Може би ще се изненадате да чуете, че за да съществува, истината няма нужда да вярвате в нея, така че четвъртото измерение някак се изхитрява да си остане на място, независимо от вашето неверие. Петото измерение се появява в символичните ви представи за „рая” – е, в сравнение с третото наистина е такъв. Това е измерението на любовта и светлината, освободено от илюзиите за дуалност и разделение. Но то в никакъв случай не е „краят на пътя”, а просто следващата стъпка във вашата планетарна еволюция. Всъщност, Битието съдържа безкраен брой измерения, в много от които вие пребивавате едновременно. Надяваме се, че сме изяснили нещата.


ПОНЯТИЯ ЗА ВТОРО НИВО Хей ръчички, хей ги ... три Светлина

Понятието „светлина” е погрешно разбирано. Само неколцина схващат значението му, останалите го използват както им падне. Тъй като в този наръчник то се среща често, трябва да му дадем определение.

Истинската светлина е нещо грандиозно. Тя е толкова далеч от обикновената човешка реч - където се съчетава с „неон”, „светофар”, „слънце”, „фенерче”, Bud Light (енергийна напитка), „ще ми светнеш ли ...” – че е трудно да се изрази истинското й значение на обикновен език. Нека се изразим така: вие сте жертви на непряката светлина. Каквито и романтични представи да си измислите, ако използвате понятието „светлина” по този начин, губите истинската й магия. Пряката светлина е вибрацията на бъдещето. Като участници в Мисията вие сте тук точно с тази задача – да се включите към този високоволтов проводник.

 

Молим ви да използвате това понятие съзнателно. Светлината е силата на възраждането, управлявана от силата на Сътворението. Светлината е самият живот - ни повече, ни по-малко.



 

Трансмутация

Трансмутацията не бива да се обърква с трансформация. Този свят е  преживявал трансформации в продължение на хиляди години, докато стане готов за трансмутация. Сега старият цикълът на трансмутация е завършен и започва нов.

Трансмутацията е генетична промяна на клетъчно ниво, която в момента протича при всички живи същества на тази планета.  Земята, която е живо и разумно същество, е взела това решение, определила е посоката на движение и е започнала междуизмерното прехвърляне. Съответно, целият живот на планетата се подготвя за това събитие чрез трансмутационен процес на клетъчно ниво. Това е процес на раждане, който ще отведе цялата планета и живите същества на нея в пето измерение.

Клетъчната трансмутация не е нещо, което решавате да предприемете, защото ви е станало интересно, все едно, че отивате да играете голф. Тя просто става и вие сте избрали да преминете през нея, преди да дойдете на тази планета; иначе нямаше да сте тук. И макар да нямате възможност за генетичен избор, все още разполагате със свободна воля. Можете съзнателно да подпомогнете процеса и да трансмутирате заедно с планетата или да се съпротивлявате и да се превърнете в нещо, което някои членове на нашия общопланетен преход наричат „барбарони”. Контролният център на Мисията ви съветва да си помислите хубавичко, преди да промените решението си.

 


 

 

Разум

Забелязали сме, че вашата и нашата идея за разум и интелект доста се различават. Например, вие наричате себе си „разумни същества”, но сте на ръба да превърнете планетата си в нещо необитаемо, покрито с асфалт. Освен това сте се изхитрили да се поставите на първо място в списъка със застрашените видове. Ако ни позволите да отбележим, дори вирусите демонстрират по-голяма интелигентност.  Единствената причина, поради която те унищожават средата си за обитаване, е в това, че съзнателно се стараят да удължат живота си.

Освен това сме забелязали, че използвате думата „умник” по адрес на мошеници и корумпирани бизнесмени. Когато някой продаде имот, разположен върху плаващи пясъци, вие възкликвате: „Леле, колко умно!”

Освен това смятате за изключително умно да продадете употребявана кола за много пари, без да предупредите, че са й повредени предавките. И двата примера са крещящо доказателство колко вредна е вашата дейност. Вашите правителства, корпорации и обикновените граждани извършват чудовищни и отвратителни неща в името на материалните придобивки, а цялата ви комерсиална дейност е истински духовен скандал. Нещо повече, макар всички тези измами официално да са подсъдни според вашите закони, те се наказват единствено, когато сте имали нещастието да ви хванат. Във всички останали случаи те си остават „хитри” бизнес маневри, измислени от гениални умове. По очевидни причини ние сме твърде смутени и объркани от идеята ви за разумност и интелигентност и бихме искали да предложим друго определение.

Основната бъркотия във връзка с това понятие се дължи на факта, че жителите на тази планета смесват понятието „мозък” с понятието „разум”. Мозъкът е инструмент на разума, докато самият разум е сила.

Разумът е жизнена сила, която изразява себе си в сътворени форми. Той съществува във всички живи същества, независимо дали имат мозък или не. Поради злоупотребата с вашите мисловни процеси вие сте превърнали разума от  изкуство да се еволюира в акт на духовно варварство. По някакъв начин сте успели да ограничите разумността до умствена дейност, която ви позволява да заграбите най-много и по най-бързия начин. Докато истинският разум е хармонизация с матрицата на Сътворението и с неговия Източник. Той служи на Светлината и приветства живота, а не показва колко сте умели в отрицанието му.

Нашата задача на тази планета е да ви помогнем да се освободите от това отрицание, за да започнете най-сетне да мислите правилно. Това е основната ни цел и най-голямото ни желание – да ви измъкнем от умопобърканите мисли и да ви издигнем до статута на истински разумни същества.



 

Съ-творение

Тази идея е трудна за разбиране, защото вие не само не разбирате какво е участието ви в „творението”, но и не знаете нищо за „сътрудничеството”. И двете думи ги има в речниците ви, но досега не сме забелязали някоя от тях да се е издигнала над статута си на „добра идея”.

Молим ви да разберете: да създавате империи не е „творение”, а да си цапате ръцете заедно с някой друг не е „сътрудничество”. „Създаване” не означава да построите град и после да го престоявате наново върху разрушенията, нито да изграждате система от затвори, които метафорично наричате „градове”. Една от причините, поради които ви убягва истинското значение на думата „творение”, е фактът, че много хора виждат себе си като жертви. Това прави по-голямата част от човечеството непригодна за тази дейност. Втората причина се крие в „сдруженията”, които елиминират всички останали, преминали първата бариера на „жертвата”. Затова и второто понятие не се разбира правилно.

Ако земните жители имаха и най-малката представа какво означава „сътрудничество”, най-голямото разстояние между две точки няма да се определя от комисия. Нито пък държавите ще маршируват до безкрайност от една война към друга. Вашата сегашна представа за сътрудничество означава известни отстъпки, изтъргувани срещу печалба. Точно по тази причина институции като ООН са неефективни. Те не разполагат с нужните козове, нито с инструментите, с които могат да играят тази глобална игра. Докато жителите на тази планета продължават да се чувстват безпомощни в своята реалност и разделени едни от други в намеренията и самоопределението си, „съ-творението” ще си остава една прекрасна, но неприложима идея.

 

Причината да се опитваме да ви обясним понятието, което сте напълно неподготвени да разберете, е в това, че то лежи в основата на тази Мисия, на целия план. Ние сме тук, за да ви помогнем да разберете силата, която притежавате. Ние сме тук, за да ви помогнем да поемете командването. Ние стоим на прага ви и ви приканваме храбро да го прекрачите – далеч от лъжата за разделението между хората, в прегръдките на новия прекрасен живот. Щом се приготвите да направите тази първа крачка, ние ще тръгнем заедно с вас като ваши приятели и съюзници. Тогава ще можем да ви предложим услугите си, с радост да ви помогнем да сътворите вашия утрешен свят, изпълнен със светлина. В този миг вие най-накрая ще разберете, че съ-творението е величествен, жизнеутвърждаващ, светоносен акт на могъщи равностойни същества, които действат целокупно в хармония с истината.

За съжаление, това ни води до следващото понятие, което не разбирате. Моля, преминете към дадената по-долу дефиниция, ако се чудите какво точно означава „истина”.



 

Истина

Забелязали сме, че вие се преструвате, че цените истината на тази планета. Някои хора посвещават живота си в търсене на тази истина. Правните ви системи я изискват, освен това могат да ви осъдят, ако не я практикувате в бизнеса си. Философите ви я дефинират, учените ви я измерват, религиите ви я величаят, а всички вие се борите за нея. Междувременно правите това само на думи. И причината е съвсем очевидна: нямате и представа какво всъщност е истина.

Как нещо толкова очевидно ви се е изплъзнало? Това е дълга и скучна история. Ето ви я в съкратен вариант: Вие сте предпочели страха. След този отвратителен акт тя е била свалена от трона – чак досега. Страхът е първата лъжа, която ви нашепва, че сте отделени от Цялото. И щом веднъж сте го приели, вече не сте способни да изречете истината при никакви обстоятелства, без да провалите играта.

Истината по своята същност е светлина. Страхът по своята същност не може да стане светлина, без самият той да умре. Тук става въпрос единствено за личните му интереси. От много векове страхът владее тази планета, нейните жители и техните системи. Той не иска да се откаже от облагите си, защото е паразитна форма на живот, която не може да съществува без вашата жизнена сила.

Истината е, че вие сте истината. Тя не е нещо извън вас, както са ви карали да вярвате. Затова е глупаво и нелепо да предприемате разни духовни пътешествия, за да я откриете. Също толкова нелепо е да наказвате онези, които не живеят в съответствие с нея, тъй като почти никой на тази планета така или иначе не го прави. И как изобщо философствате по въпроса за истината, щом не сте в състояние да я разпознаете, дори ако се спънете в нея на улицата. Същевременно правите опити да я измервате единствено с цел да я управлявате, което ви натиква още по-дълбоко в лъжата, че тя живее някъде вън от вас и трябва да я контролирате, сякаш е ваш враг. Да я величаете също означава да я приемате за нещо отделно от вас. А пък да се борите за нея е толкова абсурдно, че изобщо не заслужава да бъде коментирано.

Цялото това патологично и направо безумно поведение около истината много хитро се манипулира от страха, който се опитва да държи очите ви затворени за нея. По този начин той се е изхитрил през всичкото това време да остава невидим и необезпокоявано да продължава да ви изяжда живи. Но не се притеснявайте – за това има лек. Трябва само да осъзнаете факта, че вие сте истината. Щом запалите светлината, паразитът ще умре и вие най-сетне ще имате щастието да се върнете на командния пост.



 

Реалност

Това понятие се дефинира трудно, защото реално такова нещо няма. Искаме да кажем, че няма една единствена реалност – тук или където и да било другаде. На тази планета има много и най-различни реалности – толкова, колкото са живите хора, които ги създават. А онова, което се приема за глобална реалност, е просто груповото съзнание на отделни малцинства или единици. Оттам нататък всеки отговаря сам за себе си.

Реалността, в която живеете, не е нищо друго, освен аудио-визуална проява на онова, към което е насочено вниманието ви. Вселената смята, че сте насочили вниманието си към нещо, което искате, и щедро ви дава още и още от него. Ако най-накрая схванете тази динамика, никога вече няма да правите глупости, като например да обявявате война срещу наркотиците – освен ако намерението ви е да създадете още повече наркотици.  Няма по-добър начин да увеличите търговията с дрога – просто насочете вниманието на хората към нея. Същият принцип важи за всичко останало, с което мислите, че се борите, затова и не можете да спечелите битката. Ако наистина искате да спрете търговията с наркотици, най-добрата политика би била да престанете да се вторачвате в нея чрез привидното си противопоставяне. Вместо това се вторачвайте в независимостта си от наркотиците и вашата зависимост ще изчезне по естествен път, за да отговори на новите ви интереси.

Тъй като все още ви предстои да осъзнаете творческата си сила и истинската си природа, вие непрекъснато насочвате вниманието си към отрицанието, вместо към утвърждаването. В резултат Вселената ви се притичва на помощ и ви дава още и още от онова, което всъщност не искате. Въпреки, че някои от вас практикуват изкуството на положителните утвърждения като инструмент за промяна на реалността, можете да си утвърждавате до посиняване и все пак да се провалите. Докато не промените вниманието и идентичността си така, че да съответстват на това, което утвърждавате, Вселената няма друга възможност, освен да задоволява вашите истински, макар и скрити, желания и намерения. Докато не осъзнаете каква роля играе намерението и усещането за идентичност във вашето „творение”, списъкът ви с утвърждения е предварително обречен на неуспех.

Време е да започнете да използвате силата си мъдро и да създавате смислена реалност, която отговаря на истинската ви същност. Можете да го сторите, като промените сигналите, с които уведомявате Вселената какво смятате за реално, като насочите вниманието си другаде и промените идентичността, която проектирате към нея, чрез промяна на поведението, характерно за тази идентичност. Ако не направите тази фундаментална трансформация, ще продължите да изпращате все същите стари молби към Вселената, която безпристрастно и с любов ще откликва със същите стари и често болезнени отговори.

 
Дух

Това е най-важното понятие в този наръчник. Духът е водещата сила в нашата Мисия, както и неин създател. Той е причина за събирането на всичките ни огромни сили тук, на това място. Той е причината, поради която вие, членовете на нашата Мисия, сте пожелали да се инкарнирате на тази привидно враждебна и изоставаща планета. Всички ние сме тук, защото сме призовани от Духа.

 

Всичко и всеки във всяка Вселена по право принадлежи на Духа. Духът е силата, вдъхнала живот на всички творения. Духът е истинската идентичност на живота. Духът е Източникът, Духът е Любовта, Духът е Всичкото. И макар Духът винаги да е бил тук, тъкмо сега е решил да повдигне воала, който до ден днешен не позволяваше на това измерение да усеща напълно Неговото присъствие. Заради любовта си към Духа огромните Сили на Светлината сега проникват във всяка земна система. Ние сме призовани тук, за да участваме в превръщането на тази планета във величествен дом на Духа, както й е било предопределено.



 

Бихме могли да продължим този речник до безкрайност, защото в момента има твърде малко понятия, които употребяваме в един и същи смисъл, може би с изключение на думите „куче” и „котка” (дори и тук разликите са доста съществени). Но тъй като филологията не е основна цел на този наръчник, както и на самата Мисия, ще спрем дотук с понятията, защото знаем, че езикът ви ще се промени по естествен път в резултат от предстоящата промяна в съзнанието ви. Накратко

http://www.spiralata.net/kratko/





Гласувай:
1



1. bven - Ние сме тук, за да ви помогнем да разберете силата, която притежавате!
22.08.2011 16:53
Трябва много пъти по много да се казват и показват тези указания, докато най-сетне всеки разбере за какво става дума.
Успех в начинанието, minchomin!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3414401
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930