Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
16.10.2011 12:10 - Камъкът! Приемането на танца на духа и тялото - ( Христос говори чрез Памела Крибе)
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1702 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 17.10.2011 18:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мили приятели,

Аз съм Йешуа. Приветствам ви. Всички вие сте същества на светлината. Дошли сте на Земята, за да разпространявате светлината си, но срещате съпротивление. Сблъсквате се с тъмнината. Какво всъщност означава тази игра на светлина и тъмнина? Каква е целта на съпротивлението и тъмнината, през които преминавате?

Да пребиваваш в Светлина означава да бъдеш в такова състояние на съзнанието, в което осъзнавате единството си с всичко съществуващо. Ако сте в Светлината и ако сте Светлина, чувствате пълна неограниченост и свобода. Знаете, че сте част от цялото и чувствате, че сте грижливо пазени в тази безкрайна мрежа на живото съзнание. Светлината е вашата връзка с Единния.

Светлината по своята природа няма форма. Тя не зависи от каквато и да е материална форма. Тя е свободна от ограниченията на времето и пространството. Вие не сте тази материална форма, в която в дадения момент пребивава вашето съзнание. Вие не сте вашето тяло, не сте плътта и кръвта, от които е изградено тялото ви, не сте мъж или жена или характерните белези на външната ви личност. Всичко това е част от вас, но вие сте нещо много повече. Вие сте техния източник, техния Божествен създател.

Вашата безкрайна душа е пребивавала в много и различни жизнени форми и е преживяла много въплъщения по цялата Вселена. Тези опити са ви обогатили по непонятен все още за вас начин. Вашето трудно пътешествие през времето чрез инкарниране не е нищо друго освен начин на Бога да се разширява. Вашето пътешествие чрез формите има голямо значение, доколкото позволява на цялото творение да се разширява и да се разпростира чрез нови и обогатени пътища.

Знам, че това често не се усеща така от вас. Недостатъчната светлина и чувството за връзка със Земята може да ви потиска. Знам това. Тук съм, за да запаля искрата на възпоминания в душата ви. Ако си спомните кои сте вие в действителност, ще разберете, че божественото ви ядро е както винаги цяло и невредимо, независимо от всичко, през което сте преминали. Чувството за единение може да ви доведе до облекчение и дори екстаз. Както когато знаете, че сте постигнали истината. Вие помните истината за това кои сте – Божествена душа с безкрайни възможности. Тук съм, за да ви напомня кои сте и да ви вдъхновя да пренесете това съзнание в ежедневния си живот.

В действителност няма истинско разделение между човешкото ви и Божественото ви „Аз” -  вашето Божествено „Аз” не е нещо отделно. То се намира извън времето и пространството. Ако искате да се свържете с него сега, веднага, можете да го направите, оставяйки моментните се проблеми, които угнетяват ума и емоциите ви. Представете си, че съзнанието ви се разширява, освобождава се от тези проблеми и навлиза в пространството на откритото съзнание. В това пространство няма нужди и желания, само битие. Може да ви се струва, че това няма да ви помогне да разрешите жизнените си проблеми, но просто опитайте. Можете ли да изместите съзнанието си и да погледнете спокойно и необвързано? Можете ли да бъдете сами със себе си и да не се намесвате? Ще забележите, че правейки това, ще станете по-спокойни и отпуснати. Не се притеснявайте ако емоциите ви, мислите ви и физическите ви усещания ви извеждат от това спокойно пространство. Нека да бъде така. Просто наблюдавайте какво става. С времето ще забележите, че влизането в това пространство на тихо осъзнаване е мощно средство да си спомните кои сте.

Този инструмент е достъпен винаги. Можете да съхраните контакта си с вашата цялост, с вътрешното пространство на свобода, запазвайки винаги някаква дистанция от безпокоящите, или дори положително възбуждащите ви неща. Поддържайки такава дистанция, вие запазвате осъзнаването за това, че макар тези неща да са действително важни в живота ви, те никога не ви определят напълно. Вие сте нещо повече от емоциите и събитията, ставащи в живота ви. Вътре във вас има присъствие, което мълчаливо, но много внимателно наблюдава всички тези идващи и отиващи си събития и опити. Това присъствие е неразрушимо. Това е изворът на самия живот.

ВИЕ сте избрали временно да съедините съзнанието си с тяло, с форма на живот на Земята. За този избор си има причина. Тялото е скъпоценно. Този удивителен подвиг – да можете да фокусирате съзнанието си по такъв начин, че то частично да се идентифицира с тялото, с личността, която сте в момента, мъж или жена, с всички присъщи ви таланти и характерни особености. И в същото време ще бъде грешка да се смята, че този набор от характеристики сте вие самите. Вие сте това съзнание, което ги преживява. Осъзнаването на това ще ви направи свободни.

Вашето Божествено Аз, битието ви, оголено до самата сърцевина, прилича на широко, открито пространство, пусто и в същото време пълно с жизненост и потенциал. Това е вашата част, която се явява Бог. Това е Дом. Свързвайки се с тази част от себе си, вие изпитвате облекчение, радост и свобода. Чувствате се в безопасност. Пребиваването в тъмнина означава, че се чувствате отделени от ядрото си, от своята връзка с Цялото, изключени от огромното вътрешно пространство, което единствено може да ви даде умиротворението и радостта, които търсите. Всички страдания произхождат от това чувство на разделение. Това е най-силната болка, която може да изпита душата ви.

 

Разбиране целта на тъмнината

Защо душата изобщо избира да изпита това чувство на разделение? В момента, в който избирате да се въплътите и да живеете в материална форма, светлината ви става ограничена и несвободна. Съзнанието ви се свива и губите чувството си за безкрайност. Склонни сте да загубите връзката си с истинското си „Аз”, безформеното, свободното и неограниченото. Особено младите души, намиращи се в началния стадий на своето пътешествие през инкарнациите, лесно се губят и се отъждествяват с формата, в която обитават. Признак на зрелост е способността да направиш напълно уютно за живеене човешкото тяло и в същото време да осъзнаеш, че не си тяло, а този, който го изпробва и му дава живот. С развитието на душата се ражда осъзнаването, че съществува нещо повече от тялото, от материалната форма, фокусирана във времето и пространството. Старите души се разкриват за измерението на безформеността и започват да разбират, че тяхната истинска същност се намира там. Направили това, напредналите души са способни да внесат съзнанието за единството в царството на материалните форми.

Защо душата избира да започне пътешествието на въплъщенията? Защо избирате да се ограничите в материална форма, в циклите между раждане и смърт и всичко, което е свързано с това? Не е ли много по-добре, по-блажено през цялото време да си оставате в състояние на неограничено единство? Задайте си този въпрос. Някои от вас веднага могат да кажат, че ако това би било възможно, никога повече няма да се въплъщават. Можете да ми кажете, че животът на Земята е много суров, тъмен и че много искате да се върнете у Дома и да останете там завинаги. Още повече, че ви говоря, че вашата душа е избрала да изпробва този живот, който живеете на Земята, както и всички останали животи, които вече сте изживели. Съществува част от вашата душа, която обича да танцува с материята, и ви казвам, че това е вашата най-Божествена, сакрална и творческа част.

Бог жадува да внесе светлина в материална форма. Духът (използвам тази дума като синоним на Бога) е създал материята за това Светлината да приеме форма и да бъде изпробвана като такава. Създаването на материята е внесло в битието танца на съзнанието и материята, танца на духа и тялото. Взаимодействието между духа и тялото е начин на творение на Бога. Вие като дух, обитаващ в тяло, сте развиващо се творение на Бога. С развитието и израстването на душата ви, тя развива в себе си способността да задържа светлината на Духа и да я изразява чрез тялото. Изкуството на живота в тяло е манифестация на свободата на Духа вътре в материалното измерение. Всичко в материалното измерение, което е осветено отвътре от осъзнаването на Духа, излъчва красота и жизненост и добавя към живота нещо важно. Въплътената светлина е най-скъпоценната светлина, която съществува. Въплъщавайки светлината на душата си на Земята, в материална форма, вие разширявате творението на Бога. Създавате нещо ново и внасяте в Цялото нещо, което без вашето уникално присъствие не би съществувало.

Изобилието на жизнени форми, съществуващи на Земята в животинското, растителното, минералното царства, отразява желанието на Духа да се проявява в разнообразни форми. Красотата и разнообразието на живота на Земята се развива чрез танца на духа и материята, съзнанието и формите. Бог иска да се изрази в различни форми, доколкото това обогатява творението и доколкото това позволява на всички същества да изпитат красота, радост и приключения в собствените си жизнени цикли. Всички същества са искри на Духа. Пътешествието през различните форми и запознаването с живота от различни гледни точки, допринася за дълбочината на душата ви и за натрупването на мъдрост. Дори опита на разделението и тъмнината помагат за обогатяване на това творение.

Вие сте Бог. Веднъж вече сте направили избора си да се спуснете в материята и да излъчвате светлина, пребивавайки в ограничена форма. Това не е някакво наказание, което сте длъжни да изтърпите. Това е резултат на сакрален избор, който сте направили като част от Бога. ВИЕ наистина сте Създател. Под съпротивлението на живота на Земята, което може би усещате сега, съществува дълбоко и непоколебимо желание на душата ви да внесе светлина в плътната реалност на Земята. Зовът на душата ви е да осветите със светлината си тъмните страни на земната реалност отвън и отвътре. Ако правите това, изпитвате удовлетворение, което докосва сърцето ви много повече, отколкото което и да е друго нещо. Дори видението за вечно блаженство в небесата бледнее в сравнение с това. Така е, защото да танцувате между духа и материята е в природата ви като Божествени същества. Именно този танц изразява същността на творчеството. Вие, които понякога сте огорчени от живота в човешко тяло на Земята, отново ще почувствате радост, без да отхвърляте този танц, но узнавайки как да внесете светлината си в тъмнината.

Тъмнината и плътността са част от живота на Земята. Когато изпитвате тъмнина или плътност, усещате, че енергиите са тежки, бавни и задържащи. Чувствате затруднение в движенията, свободата. Там, където има такъв тип плътност, има и негативни мисли и емоции, които придават усещане за разединение. Говорих по-рано, че чувството за разделение от Духа, означаващо разделение от собствената същност е най-силната болка, която може да изпита душата. Как да излекувате това чувство на разделеност, което ви заставя да усещате емоционални рани и да се съмнявате в смисъла на живота?

 

Носете светлината си в тъмнината

Сега ви приканвам да се срещнете с най-плътната си част и да я поздравите с открито сърце. В ежедневния живот усещате най-плътната си част в тези области от живота ви, където енергията ви тече тежко. Това може да е работа, взаимоотношения, здраве или който и да е друг аспект от живота ви. В тези области ви е тежко да приемете себе си или това, което животът ви предлага. Усещането е за нещо обременително, за нещо, което не трябва да го има. Чувствате се блокирани, заседнали и ви призовавам да визуализирате тази плътност като скала, която носите, като прословутия „камък на шията”.

Можете да усещате тази плътност, която изпитвате, предизвикана от външни обстоятелства. Можете да чувствате, че е предизвикана от отхвърляне, предателство или жестокост от страна на други хора. Или може да си казвате: „Не се вписвам в това плътно и тъмно място – Земята”. Тази реакция на една от вашите части е напълно разбираема. Тя е обърканата и шокирана ваша част, която е забравила за истинската сила, скътана вътре във вашето същество. Това травмирано вътрешно дете ви говори чрез тези негативни мисли. Това дете се чувства жертва, чувства се изоставено и отделено. Призовавам ви да опознаете своята най-мъдра и светла част, чиято единствена цел е да заведе това дете у дома. Трябва да направите един избор. Или да се отъждествите с травмираното вътрешно дете или с ярката част, способна да излекува това дете.

Източникът на страданията се крие в плътността и тъмнината на вътрешната ви реалност, в усещането на неспособност да се издигнете над най-плътната си част и да я облеете със светлината си и истинското си сияние. Чувствайки се жертва на плътната си част вие чувствате вътрешно разделение. Душата ви не постига мир, докато изгубеното детенце не се завърне у дома.

Представете си, че действително носите камък на шията. Погледнете го колко е тежък и голям. Освободете въображението си. В този камък се съдържат всички ваши тежки емоции и всичките ви негативни убеждения за живота на Земята, такива като „аз съм нежелан тук”, „хората не ме разбират” и други такива. Камъкът носи в себе си страха ви от съпротивлението на живота. Символизира това, което е блокирано и закостеняло вътре във вас. Освен това по такъв начин камъкът показва и вашата мисия в живота. Това е мисията на душата ви – да внесе светлина в най-плътната ваша част.

Това е жизнената ви цел – да  разпилеете светлина върху най-закостенелите си и вкаменени части. Да разпространите тази светлина по Земята означава преди всичко да се обърнете към тъмнината вътре в себе си. Когато предприемете това пътешествие към себе си, светлината ви автоматично ще започне да се излъчва и към другите и ще започне да ги вдъхновява да направят същото. Не ви е необходимо да се съсредоточавате върху това какво трябва да бъде поправено в света. Фокусирайте се върху своя собствен камък. Виждате ли го? Какъв цвят е той? Как го усещате, когато го държите? Приветствайте го и го дръжте внимателно. Позволете  на съзнанието си да тече през него и усетете енергията вътре в него. Чувствате гняв, тъга или страх? Позволете на камъка да разкаже историята си.

Напомнете си, че вие, който държите този камък, сте същество от жива светлина. Вие сте пълни, невредими и в безопасност в ръцете на Бога. А сега, вижте какво се случва с камъка, когато просто го държите и открито и приветливо му обръщате внимание. Той се променя. Ако го докоснете чрез Божествения си център, обкръжавайки го със спокойно разбиране, вие го обсипвате с искри светлина. Камъкът започва да свети вътрешно. Съзнанието ви е внесло в него живот и движение. Той вече не е хладен и твърд. Той постепенно се превръща в скъпоценен. Структурата на камъка се променя под влиянието на любящото ви внимание. Вгледайте се внимателно какъв цвят е сега и каква форма приема.

Сега го попитайте: „Какъв дар ми носиш?” Какви качества чувствате в този скъпоценен камък? Почувствайте ги вътрешно. Дали това е състрадание, твърдост, смирение, вяра? Или спокойствие, мъжество и радост? Приемете този дар. Отначало в този камък е имало застояла, тъмна енергия. А след като го приехте с тихата сила на истинската си природа, той се превърна в съкровище. Вие не просто го неутрализирахте, а го трансформирахте в скъпоценен, отразяващ вътрешната ви красота и мъдрост. Това, което отначало беше „камък на шията”, стана скъпоценен камък. Вземете камъка и погледнете как искри и сияе в различни цветове и отразява уникалната ви енергия. Позволете му да влезе в тялото ви и погледнете къде ще подхожда съвсем естествено. В коя част от тялото ви ще влезе спонтанно? Какво влияние ви оказва? Това ще окаже изцеляващ ефект върху тялото и духа ви.

Животът постоянно ви подканя да се обръщате към плътната, тъмната  и застояла ваша част. Танцът на духа и тялото прилича на танца на светлината и тъмнината. Когато разпознаете истинската си природа, този танц ще престане да бъде борба. Ще стане радост. Когато осъзнаете преобразуващата сила на Божественото си Аз и поканете тъмнината си открито да се прояви, танцът на светлината и тъмнината поражда скъпоценни камъни, които показват как светлината може да пътешества в най-плътната реалност. Този скъпоценен камък е резултат от интеграцията между съзнанието и материята, плод на танца на духа и тялото. Животът ви приканва на този танц отново и отново. Всеки път, когато чувствате негативност или тъмнина в живота си, моля, не съдете. Извикайте във въображението си този камък. Поздравете го и го присъединете към тази своя част, която е осветена от Божественото ви осъзнаване.

Погрижете се за този камък. Ключът за преобразуването на този камък е вашата любяща енергия. Изливайки светлината си върху плътните си и тъмни страни, вие приемате танца на творението и на Земята чрез вас се ражда Бог.

 

Превод Таня Темелкова

© Pamela Kribbe 2011

www.jeshua.net

 Всички послания от Йешуа, получени чрез Памела Крибе можете да изтеглите от http://www.spiralata.net/kn_bul/pamela.zip

Накратко

http://www.spiralata.net/kratko/





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3413460
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930