Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
17.11.2011 17:15 - СВЕТОВНА ФИНАНСОВО ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - МИТ И ИЛЮЗИЯ!
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4209 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 13.12.2011 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Приятели,
      В предишни мои материали посочвах, че икономическата криза е по-малко криза на икономиката, защото икономиката е зависима от човека, отколкото е криза в мисленето, или в съ-знанието на хората. Икономиката, с нейните отрасли и под отрасли като дейност на човека, е огледално отражение на цялостното му мислене, а то се определя от неговото съзнание. Казано по друг начин означава, че така както мисли човекът така и живее или, "Неговото съзнание определя битието"! 

     Редно е да се каже, че т.н. финансовата криза и икономическата криза са взаимно свързани, т.е. финанси без икономика не могат да съществуват и съвременната икономическа система без финанси за етапа трудно би съществувала.
      Банковата, застрахователната и финансовата борсова системи са само в помощ на икономиката, т.е. тяхната дейност се обезсмисля, ако не работи икономиката. По тази причина следва да се разбере, че счетоводството отчита замисъла за икономиката с първоначалния капитал, който е нужен за едно предприятие и нейния резултат от дейността. Капиталът са материалните активи а парите са техния изразител. Обаче, едното винаги дава отражение на другото. От десетилетия насам се насажда на хората по всички възможни канали, че парите са първичен продукт и по този начин се приема, че банковата система е водеща в икономическите и търговските отношения. Тази постановка е гомямата заблуда за съвременната икономика.


     Защо кризата е МИТ и ИЛЮЗИЯ?
Тя е мит и илюзия защото, от една страна, човекът е надарен за съществуването си на земята с изключителна свободна воля за своите действия  и в сегашната създадена от него среда на
търговски отношение и връзки колебливостта във възхода и фалита на системите е заложена като нормален процес и друго трудно би могло да бъде, т.е. те се допускат от човека като явление още със замисъла на действие на икономиката. 
     От друга страна, в природата всичко се развива плавно и еволюционно. Естественият процес на дейността следва да бъде с постоянен, плавен растеж на системите без фалити, защото в общия еволюционен процес връщане назад по спиралата на развитие е изключено, че може да има, т.е., човекът допуска в своето мислене,  приема и се смята отделен от цялото творение и живее по собствени закони, без да се съобразява с общите природни закони.  
     Това, което днес наричаме "финансово - икономическа криза" е МИТ, поради простата причина, че всичко, което сега става в света се преписва на нея, като в повечето случаи не се казват истинските причини за събитията.         
      Така наречената криза се обяви като явление след като фалираха няколко банки в САЩ. Информацията полетя по всички медии така, че все едно те фалираха следствие промяна на природни закони, които могат да бъдат причина за нарушаване на баланса в икономиката. Това е заблуда. Те фалираха следствие на човешки грешки породени от прекомерна самонадеяност на финансовите играчи.
      След фалита им всички медии и правителства  с погребален напев заплакаха за тяхното спасяване, все едно гръм от небето ги е ударило но прикривайки, че т.н. криза е следствие от мисленето и действието на хората, които според своето разбиране и алчност за по-голямо материално натрупване извършват действия, с които нарушават природните закони, т.е. тя е човешко дело и нищо повече.
      В последствие става така, че тези маслобойни /фалирали банки/ на пари, изпразнени от съдържание, трябваше някой да им налее отново пари и този някой беше не някой друг а държавния бюджет на САЩ, но за сметка на обикновения данъкоплатец, т.е. бедните спасяваха богатите. По голям Мит за финансова криза от това едва ли би имало.

   Тези фалити станаха причина всички финансови проблеми на различните страни да се преписват на т.н. криза, включително и с държави, които бяха безучастни в тази история, например България. В същност държавата България от 1989 год. до момента е в перманентна криза.  През 1996 - 1997 год. фалираха всички български банки по определен сценарий.

       Кризата е ИЛЮЗИЯ, защото е временно и променливо явление от дейността на човека в материалността. Всичко в природата, което има временен характер се нарича илюзия. Т.е., тази съществуваща парадигма на т.н. "демократичен капитализъм" или "свободен пазар" е временно явление и търпи промяна.

      Приятели, след две години оплаквания по банковите фалити вече не е тайна и вие добре знаете, че на етапа в държавите от Евро съюза  съществува липса на парични средства и това затруднява връщането на дълговете им задължения към различните финансови институции. Този резултат е също от човешки действия. Става така, че държавите са зависими от финансовите институции, на които самите държави им създават правилата за работа. Този сценарий е проиграван десетки и стотици години с една единствена цел и тя е трупане на пари от определен кръг хора. В един момент, обаче, се оказа, че този абсурден сценарий вече е остарял. Получиха се пробойни и корабът, наречен "държава", започва да потъва. Сега правителствата правят без успешни опити със стандартни мерки да се справят с този проблем и да стабилизират съществуващото икономическо положение. В същност,
според мен, стабилизация на икономиката със сегашната парадигма е изключено, че може да стане и даже е вредно ако опитите продължават. Нужно е смяна на системата, а не стабилизация на  сегашната икономическа система. В това е целият проблем, т.е. осъзнаване от хората, че тази икономическата система е обречена на разпад с досегашните методи на управление.
 
  Налага се свиване на държавните бюджети. Паричната липса задължително дава отражение  върху начина на живот на гражданите и засилващата се вълна от протести нараства, с което е възможно да се обхванат много страни.

   Затова, сега ще се постарая да ви посоча по важните природни правила и тяхното нарушение от хората, според мен, което е основна причина за съществуването на финансовите затруднения и свързаните с тях размирици. И така, както аз ги виждам са:

- В живота се случва това, което се допуска в личностното и колективното на хората мислене. Мислите са най-фината енергия, която съществува в Пространството. Те творят материалната /илюзорна/ действителност. Позитивното мислене за доброто между хората и доброто между хората и околния свят води до положителни материални резултати. Днес, обаче, насаждане на страх сред хората по всички възможни средства за информация и изкривяване на позитивното мислене е целенасочен процес. 
   Затова, първото нещо, което следва да се направи е спиране на всякаква негативна информация по средствата за информация.

- Пространството винаги отговаря като ехо към хората с такава енергия, каквато му се изпраща. За да има баланс в природата трябва добронамерено да даваш толкова, колкото вземаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Това е основен закон. Измамата, кражбата и лъжата са присъщи за човека, но са чужди за пространството. Те водят до нарушение на баланса в природата. Хората променяйки себе и своите мисли с отказ от негативното в тях, постепенно ще променят материалната /илюзорната/ действителност.

- Всичко в Пространството е енергия. Бог /Висш Разум, Творецът/ е източник на цялата енергия. Той е Й Цялата Енергия. Тя съществува в хармония и баланс. Енергията се измерва с честоти. Земята е част от Вселената и е с най-ниски честоти на вибрации. В настоящият момент тя преминава етап за повишаване на честотите с т.н. "Квантов преход", като е достигнала от 8.7 Hz до 12 Hz. Над 13 Hz честота на вибрация на земята вече става опасно за нейното съществувате и тя би се пръснала. Тази честота е пикова за нея. Ето защо поддържането на баланса й е от изключителна важност, в който хората играят голяма роля с постоянното пращане на позитивни мисли за нея;

- Твърдата материя, т.е. всичко, което ни заобикаля, е енергия с ниски честоти. Тя е съставна част от енергията на Твореца. Физическото тяло на хората в комбинация със своя ум и разум са част от твърдата материя. Следователно, ТЕ, хората, са част от Твореца, т.е. ТЕ са Твореца. Разбирайки тази дилема, хората ще разберат, че Те са Твореца, т.е. Бог. За да се прояви Божественото в тях, хората следва да усъвършенстват своето Съ-знание. Съ-знание означава Истина, което означава Дух. Духът е движещата, творческата сила на Твореца, т.е. всичко това означава, че следва да се знае Истината за Творението. Знаейки истината за Твореца се повишават честотите на пространството;

- Материалните блага в природата, земята, също са енергия и са създадени от Бог /Твореца/ за общо ползуване от хората, които са част от Твореца и животинския свят. В реалната действителност това се нарушава от човека, който не е осъзнал тази истина. Едни хора, не осъзнали себе си като част от Твореца, се считат за привилегировани пред други хора и искат повечето блага да са за тях. Те считат, че тези, които нямат ще работят за тези, които имат под формата на експлоатация. С експлоатацията се нарушава основния закон на Свободната воля на човека, което означава, че никой не може да указва насилие над друга душа;

- Стоката е материална енергия и представлява ценност, в която е вложен човешки труд, изразявайки свободната си воля за творчество;

   Приятели, позволете ми да ви обърна внимание върху следния факт, който е от изключителна важност за по-голяма яснота по темата.
    Електрическата енергия и магнитните полета са част от природата на Твореца. Чрез определени механични и химични процеси човекът създава тази енергия. Той може да усети тяхната градивна или разрушителна сила, в зависимост от това за какви цели ще бъде насочена.
   В същност, днес ние трудно бихме могли да си представим съвременния живот без тях. При протичането на електрическата енергия в дадено поле, например ел. проводник, тя е скрита за човешкото зрително и слухово усещане, но при допир с нея става много осезаема и дори опасна за здравето. Тя е израз на силата на Твореца, т.е. чрез нея може да се усети силата на Духа, който също е скрит от човешките сетива, и с уреди направени от материя за нейното улавяне става полезна енергия, т.е. по този начин силата на Духа служи на хората.
  Чрез нея, за етапа, се получава разпространение на цялата информация, включително и тази, която сега четете.                             
   Производството на електрическата енергия също е стока, в която е вложен човешки труд в комбинация със силата на Духа.
   Творецът е дал
на човека безгранична свободна воля в условията на земята за творчество и усъвършенстване на Съ-знанието си, включително и възможността да въздейства върху това, което наричаме твърда материя и тя да се използува от него  като средство за творчество. Чрез това творчество се получава така, че едни хора по много фин и елегантен начин, със средствата на "свободния" пазар, манипулират други хора.
    В момента чрез използуването на електрическата енергия, в която съществува силата на Духа и човешки труд, е зависимо цялото население на земята. Електрическата енергия, като стока за покупко-продажба, се явява един от най-големите финансови разходи за човека, защото тя е влязла във всяка стока, която е на пазара, и на голямата лъжа и измама, която съществува при нейното производство и покупко-продажба като цена. Тази лъжа и измама, обаче, става благодарение на подкрепата на всички правителства на държавите, вкючително и помоща на всички български правителства до сега. За нейното производство са включени природни ресурси от вода, нефт, въглища и всякакви други ресурси до ядрена енергия. С изключение на водата, всички други са ограничени на земята и в даден момент може да свършат. По тази причина постоянно се говори и насажда мнението за техният недостиг и край.  Това се прави с една единствена цел, ТРУПАНЕ НА ПАРИ ОТ МАЛКА ГРУПА ХОРА и държави, наречени СВЕТОВЕН ЕЛИТ, който е свързан с големия финансово-икономически бизнес.

   Информационните връзки за тази цел са така оплетени, че самите тези, които са ги създали, вкючително учени Нобелови лауреати, вече не знаят как работят. Всичко това  чрез вкарването на лъжата, измамата и корупцията в тази ситема е в нарушение на нравствения закон и тя вече става ТРУДНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ОВЛАДЯВАНЕ. По тази причина периодично се сигнализира на хората с тежки техногенни аварии, включително в енергийните системи, че човекът трябва да спре  и да се замисли какво прави, но той все още не взема поука от тях. ТЕ НЕ СА НИКАК СЛУЧАЙНИ, ЗАЩОТО СЛУЧАЙНИ НЕЩА НИКОГА НЯМА!
   

   Приятели, запомнете и знайте, че енергията необходима за живот и усъвършенстване на човека на земята НИКОГА не свършва. Тя само може да промени нейния материален носител и да се улавя чрез уреди, включително и чрез физическото тяло на човека, които се правят според вида на материалния носител. 

   И така, да продължим по-нататък;

- Парите са стойностно изражение на стоката, т.е. на труда. Това сравнително добре може да се установи с поглед върху фирмения баланс /без земята като материален актив/. Трудът трябва да носи удоволствие от неговото полагане, в повечето случаи той се явява непосилен труд. По тази причина се говори, че парите са трудни за притежание;


- Парите са средство за улеснена размяна на стоки и услуги. Самите те никога не са "стока", макар на болшинството икономисти и управляващи това да им изглежда нормално и се търгуват като стока. В случай, че парите се тълкуват като "стока", то стойността им ще бъде стойността на вложения в тях труд. Останалата търговия е в нарушение на енергийния баланс;

- Парите дават свобода за творчество на човека. В повечето случаи те се превръщат в зависимост, т.е. ЦЕЛ.


- Парите сами по себе си не носят други пари, т.е. лихва, въпреки, че това е най-големия бизнес на банкерите;

- Когато парите станат цел, тогава липсват морално етичните норми, най-често срещано явление;

- Наличното количество книжни и електронни пари трябва да имат покритие, най-често с благородни метали и кристали. Сега това не е така. Това е задължително условие за да се контролира тяхното печатане от правителствата;

- Земята не е стока, въпреки, че за нея се искат най-много пари. Следователно, тя е на всички и не струва пари.
Някои й казват "особен вид" стока. Според мен, това звучи така, малко си бременна, т.е. няма особен вид стока.

- Печалбата е съкровената тайна на търговеца, тя се явява най-голямата измама. Маржът на печалбата от стоката трябва да е видим и ясен за клиента, т.е търговецът купува стока за едно евро, а продава за 10 евра. Това никъде не се прави, т.е. има лъжа и измама;

- Борсовата търговия следва да се обвърже с реалната икономиката. Психологичното състояние на борсовите играчи в момента е основната причина за блатото на финансите, в което е влязла световната икономиката. 

- Армиите по света не носят нищо на хората, освен финансова зависимост с непосилни разходи от държавния бюджет за тяхното поддържане. Най-добрият вариант е да се премахнат. Техните разходи ще се пренасочат за други цели;

- Данъците на всяка държава следва да бъдат удоволствие за плащане от хората. Във всички държави те са стимул за протести. Правителствата правят разходи, които са нужни на малка част от хората;

- Науката и културата са единствените отрасли, на които е дадена свобода за творчество. Всички техни световни продукти се експлоатират от държавите под различни форми, по-често против хората;

- Бизнес и средства за масово осведомяване имат противоположни цели, затова в повечето случай информацията е изкривена;

- Земята е способна да изхранва всички хора и животни на нея плюс още толкова. Неправилното преразпределение на нейните блага води до недостиг от тях.

- Теорията, че населението на земята е много и тя трудно го изхранва е глупава теория. Само малоумникът може да пита защо дървото расте в гората или тревата в полята, и защо се раждат хората.

   Приятели,
това е възможно най-опростеният начин, по който мога да ви информирам.
До тук се вижда, че нещата са много комплексни и всичко е взаимно свързано. За жалост, това не се изучава в икономическите учебни заведения. Следователно, да се оправят нещата в икономиката, всичко трябва да придобие нов облик с ново ниво на информация и съзнание, т.е всичко трябва да се промени, започвайки от нашето мислене. Това е, и вече нещата придобиват нов облик. Другото е, че до сега никой не е отменял парите, но в последствие с промяна на човешкото съзнание те ще излязат от употреба.  





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417184
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930