Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
12.12.2011 11:08 - "Марихуана" (или истината за Индийския коноп)
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5287 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 12.12.2011 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


  image
Марихуаната е опасна! Марихуаната е наркотик! Марихуаната е извън закона! Едва ли някой днес подлага под съмнение тези факти. Но дали е така? Сигурен съм, че след прочитането на тази статия на Дъг Ърчи ще се замислите сериозно над тези факти.

- "Отказът да се отглежда марихуана през 17-и 18-и век в Америка е бил законово наказуем. Можело е да свършите в Луизианскя затвор при отказ да отглеждате коноп!"

- "Между 1631-ва година и началото на 19-ти век е можело напълно законно да платите данъците си в марихуана!"...



Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията.

Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Едно такова приложение на марихуаната в този момент би било равно по ефект на пускането на атомна бомба. Предприемачите и търговците не са образовани по въпросите за потенциала на индийския коноп като суровина за индустрията. Най-богатите търговски и промишлени предприятия участват в огромна кампания за дезинформация по въпросите за марихуаната. Тя е изключително приспособимо растение, което, ако се използва правилно, би разорило именно тези компании.

Нека направим кратка разходка в историята, която съдържа достатъчно доказателства за полезността на марихуаната и за нейната широка употреба в миналото. Откъде идва думата "марихуана". В средата на 30-те години думата бива създадена, за да разруши добрия имидж и феноменалната история на конопа... както сами ще се убедите в следващите редове. Фактите, цитирани тук, с препратки, са лесно проверими в Енциклопедия Британика, която бива издавана на конопена хартия близо 150 години:


* Всички учебници да били направени от конопена или ленена хартия до 1880 година. (Hemp Paper Reconsidered от Jack Frazier, 1974г.)

* В САЩ е било законно да се изплащат данъци в марихуана от 1631г. до първите години на 19 век. (вестник LA Times от 12 Август 1981г.)

* Отказът да се отглежда коноп в САЩ през 17-ти и 18-ти век е било наказуемо от закона! Във Вирджиния е можело да попаднете в затвора при отказ да отглеждате марихуана между 1763 и 1769 година. (Hemp in Colonial Virginia от G. M. Herdon).

* Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън и други от основателите на американската държавност са отглеждали коноп. Джеферсън е пренасял конопено семе от Китай до Франция и оттам до САЩ. (Дневниците на Дж. Вашингтон и Т. Джефесън).

* Бенджамин Франклин притежавал едни от първите фабрики за хартия в САЩ. Те са използвали коноп за суровина. През войната от 1812 година Наполеон е искал да отреже Руския износ на марихуана към Англия (Emperor Wears No Clothes от Jack Herer).

* В продължение на стотици години 90% от всички корабни въжета и платна са били изработвани от коноп. Думата "canvas" (произношение - канвас, на английски означава платно) произлиза от датската дума за канабис.

* 80% от всички платове, тъкани, дрехи, драперии, спални покривки и др. са били произвеждани от коноп преди навлизането през 1820 на памучните тъкани.

* Първите библии, карти, диаграми, знамето на Бетси Рос, първите чернови на Декларацията за Независимостта и Конституцията са били написани на коноп. (архив на правителството на САЩ)

* Първото растение, отглеждано в много от щатите е била именно марихуаната. 1850-та е била пикова година за щата Кентъки, който е регистрирал продукция от 40 000 тона. Конопът е бил най-доходоносното растение, отглеждано в САЩ до началото на 20-и век. (Щатски архиви)

* Най-старите известни надписи, споменаващи марихуаната, са от Китай. Датирани са на 3000 г. пр. хр., въпреки че конопена индустрия вероятно дължи своите корени на древен Египет.

* Платната на Рембранд, Гейнсбороу, Ван Гог, както и почти всички ранни картини са били рисувани основно на конопено платно.

* През 1916 година правителството на САЩ предвижда, че през 1940-та цялата хартия ще се произвежда от коноп и нито едно дърво няма да бъде отсечено за производството на този продукт. Правителствени проучвания показват, че един акър от коноп са равни на 4,1 акра дървета. Разработвани са планове за добив на коноп за хартиената индустрия (Министерство на Земеделието на САЩ)

* Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година. (Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against 1937 Marijuana Tax Act).

* Първият автомобил масово производство в света - "Форд Модел Т" на Хенри Форд е бил направен така че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, "направена от почвата" имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото. (Popular Mechanics 1941).

* Конопът е бил наричан "Растение за милиарди долари". "За първи път техническо растение има бизнес потенциала да надмине милиард долара" (Popular Mechanics, Февруари, 1938).

* Списание "Mechanical Engeneering" Машинно Инженерство публикува през февруари 1938-ма статия, озаглавена "Най-печелившото и желано растение, което може да отглеждате". Списанието заявява, че ако конопът бъде култивиран със съвременните технологии на 20-ти век, то ще бъде най-широко разпространеното земеделско растение в САЩ и останалия свят.


Следващата информация идва директно от Министерството на земеделието на САЩ. Тя е от 14-минутен филм, пуснат през 1942 година, чиято цел е да окуражи "патриотичните американски фермери" да отгледат 350 000 акра коноп всяка година за нуждите на американската армия.

"...Когато гръцките храмове били нови, конопът вече бил стар помощник в услуга на човечеството. В продължение на хиляди години, дори тогава, това растение е било отглеждано за направата на дрехи и такелаж в Китай и в целия Изток. В продължение на столетия до 1860 година всички кораби, плаващи в западните морета са били оборудвани с конопени въжета и платна....

... Сега, когато филипнските и източно-индийските източници на коноп са в ръцете на Японците... Американският коноп трябва да посрещне нуждите на нашата армия и флот, както и на нашата индустрия....

... флотът бързо изчерпва резервите си. Когато те свършат, американският коноп ще бъде нужен отново. коноп за закотвяне на корабите, коноп за въжета за теглене, коноп за принадлежности и такелаж, коноп за неизброимете му употреби във флота, както на кораба, така и на брега. Също както през дните, когато старите неустрашими мореплаватели са плавали победоносно със конопени въжета и платна. Коноп за победа!"

Сертифицираното доказателство от библиотеката на Конгреса на САЩ, намерено при проучване на Джак Херер (Jack Herer), оборва твърденията на други правителствени агенции, че филмът от 1942-ра "Коноп за победа" ("Hemp for Victory") не съществува.

Култивацията и производството на коноп не вреди на околната среда. Бюлетин #404 на USDA заключава, че конопът произвежда 4 пъти повече хартиена маса, при 4 до 7 пъти по-малко замърсяване (Popular Mechanics, Февруари 1938г.).

"Има кратък период на растеж. Може да бъде отглеждан във всяка страна. Дългата коренова система прониква в почвата и я оставя в перфектно състояние за посевите, които ще бъдат засяти на следващата година. Гъстототата на листната система, 8-12 фута над земята, не дава възможност за развитие на плевели, тъй като ги лишава от достъп на светлина... коноп, тази нова култура може веднага да допринесе за американското земеделие и индустрия".

През 30-те години на 20-ти век, нововъведенията във фермерския инвентар и машини са щели да причинят индустриална революция, ако са били приложени и към конопа. Този единствен източник е можел да създаде милиони работни места, произвеждащи хиляди качествени продукти.

Уилиам Рандолф Хърст ("Гражданинът Кейн") и Hearst Paper Manufacturing Division на Кимбърли Кларк притежават стотици хиляди акра горски масиви. Компйния "Хърст" осигурява повечето хартиени продукти. Дядото на Пати Хърст, разрушител по природа, когато става въпрос за собствената му печалба, е бил пред перспективата да загуби милиарди заради марихуаната.

През 1937-ма г., Дюпонт патентова процеса на производство на пластмаса от нефт и въглища. Годишния доклад на Дюпонт подканя притежателите на борсови акции да инвестират в неговата нова петролохимическа компания. Синтетични материали като пластмасите, целофана, целуида, метанола, найлона, дакрона и др. вече могат да се произвеждат от нефт. Една конопена индустрия би означавало сриване на над 80% от бизнеса на Дюпонт.

Конспирацията

Андрю Мелън става Секретар на Хазната при президента Хувър и в същото време главен инвеститор в компанията на Дюпонт. Той назначава бъдещия свой доведен племеник, Хари Дж. Анслингер, за глава на федералното бюро по наркотиците и опасните вещества.

Тайни срещи биват устройвани между тези финансови гиганти. Конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните операции за милиади долари. За да останат техните капитали непокътнати, конопът трябвало да се изличи от лицето на Земята. Те се спират на неясната дума от мексиканския жаргон "марихуана" и я бавно но сигурно я натикват в съзнанието на Америка.

Медийна манипулация

Медиен "блитц" на жълтата журналистика се развихря през 20-те и 30-те години на 20-ти век в Америка. Вестниците, собственост на Хърст, пишат статии, наблягащи на ужаса, наречен "марихуана". Опасността от марихуаната се появява в заглавията на медиите. Читателите научават, че тя е отговорна за всичко, от автомобилните катастрофи до моралния упадък.

Филми като "Reefer Madness"-1936 (Моряшката лудост), Marihuana: Assassin of Youth"-1935 (Марихуаната - убиец на младостта) и "Marihuana: The Devil"s Weed"-1936 (Марихуана: Дяволският плевел) са пропаганда, направена от тези индустриалци с цел да се създаде обществен враг. Тяхната цел е да постигнат обществена подкрепа за прокарване на закони против марихуаната.

Разгледайте следните цитати от "Reefer Madness" (Моряшката лудост):

- "жесток наркотик"
- "актове на шокираща жестокост"
- "неизлечима лудост"
- "ефект на душевно разстройство"
- "под действието на дрогата той избива цялото си семейство с брадва"
- "по-порочна, по-смъртоносна от тези разбиващи душите наркотици (хероин, кокаин) е напастта на марихуана!"

"Моряшка лудост" не свършва с традиционното "the end" (Край). Филмът приключва с тези думи, изписани на екрана "Tell Your Children" (Кажете на вашите деца).

През 30-те хората са били мноо наивни, телевизията и киното са били приемани за авторитет без никакво подлагане на съмнение. Масите не поставят авторитетите под съмнение. Ако нещо е написано на хартия или е съобщено по радиото - то е вярно. Те казват на своите деца, а децата израстват с тази нагласа...

На 14 април, 1937-ма година, Prohibitive Marihuana Tax Law, т.е. законът, който прави конопът незаконен, е доведен до House Ways и Means Committee, който единственият, който може да вкара закона за дебатиране без той да бъде прегледан от други комитети. Председателят на Ways and Means, Робърт Даутън е поддръжник на Дюпонт. Той осигурява всички необходими условия законът да издържи гласуването в Конгреса.

Др. Джеймс Уудуърд (James Woodward), лекар и адвокат, се изказва твърде късно от името на Американската Медицинска Асоциация. Той изказва мнение пред комитета, че причината за забавянето на позицията на асоциацията по въпроса за марихуаната не е постъпила по-рано, тъй като асоциацията едва наскоро разбрала, че марихуаната е всъщност коноп.

Малко хора по това време разбирали, че смъртоносната заплаха, за която четат на първите страници на вестниците е всъщност безобиден коноп. Американската Медицинска Асоциация разбира под канабис растение с лечебни свойства, намиращо се в редица лекарства продавани през последните сто години.

През септември 1937 конопът става незаконен. Най-полезното растение става наркотик и нашата планета страда от този факт оттогава.

Конгресът забранява конопът, тъй като се твърди, че той е най-опасният наркотик, познат на човечеството. Анслингер, директор на Комисията по лекарствата цели 31 години, поддържа тезата, че марихуаната прави потребляващите я особено жестоки. През 50те, под комунистическата заплаха на Макартизма, Анслингер казва точно обратното. Марихуаната успокоява потребляващите я дотолкова, че войниците ще откажат да се бият, ако я използват.

Днес, нашата планета е в голяма беза. Земята се задушава, след като големи площи от дъждовни гори изчезват всяка година. Замърсвянето, отровите и химикалите убиват хора ежедневно. Някои от най-големите проблеми биха изчезнали, ако се въведе използването на коноп в индустрията. Естествената биомаса би могла да осигури всички енергийни нужди на планетата, която в момента осигуряваме чрез изкопаеми горива. Вече сме изчерпали 80% от резервите на нефт и природен газ и имаме нужда от възстановим източник на енергия. Конопът може да е решението на цените на горивата, които днес надминават всякакви рекорди.

Чудодейното растение
Конопът е с по-високо качествени нишки от дървесните. Много по-малко разяждащи химикали са необходими за производството на хартия от коноп, отколкото от дървесина. Конопената хартия не пожълтява с времето и е много издържлива. Растението расте бързо и достига зрялост за един сезон, докато израстването на едно дърво отнема цял човешки живот.

Всички пластмаси трябва да се произвеждат от олио от семената на конопа. Такива пластмаси са биологично разграждащи се, следователно не замърсяват природата. Пластмасите, произвеждани от нефт, тези, с които сте много добре запознати, спомагат за разрушаването на природата. Те не се саморазграждат и ще причиняват големи вреди в бъдеще. Процесът за производството на голям спектър от конопени пластмаси няма да опропасти реките, както направиха Дюпонт и други петролни компании. Екологията не влиза в плановете на нефтената индустрия и политическата машина. Конопените продукти са естествени и безопасни.

Конопът трябва да се използва за производство на лекарства. Можем да се върнем във времето, когато Американската Медицинска Асоциация подкрепяше лекарствата с участието на канабиса. "Медицинската марихуана" се разпрострянава законно само сред шепа хора, докато останалите са принудени да разчитат на химикали. Марихуаната е здравословна за човешкото тяло.

Световният глад би могъл да приключи. Голямо разнообразие от хранителни продукти биха могли да се произвеждат от марихуана. Семената на конопа са един от най-богатите източници на протеини в природата. Също така, те съдържат две основни мастни киселини, които изчистват тялото от холестерол. Тези мастни киселини не се срещат никъде другаде в природата! Консумацията на конопени семена е най-доброто нещо, което можете да направите за своето тяло. Яжте сурови конопени семена.

Дрехите трябва да се произвеждат от коноп. Конопените дрехи са изключително здрави и издържливи. Днес има американски компании, произвеждащи дрехи с коноп, обикновено съдържанието му е до 50%. Конопените влакна трябва да бъдат навсякъде. Вместо това, те са почти скрити под земята. Щата Кентъки, един от най-големите производители на коноп, направи носенето на ленени дрехи незаконно! Можете ли да си представите да ви вкарат зад решетките, заради това, че сте носили хубави дънки?

Светът може да е полудял, но това не означава, че и ние трябва да полудеем. Има само един враг - приятните хора, на които плащате своите данъци, войнолюбивите разрушители на природата. С вашите пари те убиват света пред очите ви. Половин милион смъртни случая всяка година са последица от тютюна и свързани с него заболявания. Половин милион смъртни случаи на година са причинени и от консумацията на алкохол и свързаните с това заболявания. Нито един смъртен случай, когато и да е било, не е приписан на употребата на канабис. Нашето общество изкара конопа извън закона, но не прави почти нищо против употребата на убийците тютюн и алкохол.

Инжектирането на THC, активния агент на канабиса, има положителен ефект, успокояващ астма и глаукома. Конопът облекчава гаденето, предизвикано от химиотерапия.

"Стереотипът на потребител на марихуана и на пияницата са близки" - дрън-дрън. Наистина творческите възможности се усилват под действието на конопа. Възприятиято на времето леко се забавя, някои стават по-чувствителни. Под действието на канабис може да се оцени по-добре изкуството. Всъщност симптомите на приемащ канабис са пълна противополжност на употребяващия алкохол.

Конопът е извънземно растение. Има физически доказателства, че канабисът не прилича на никое друго растение на планетата. Конопът е единственото растение, при което мъжките изглеждат по различен начин от женските растения. Никой не говори за мъжки и женски, когато става въпрос за растения, защото растенията не показват своя пол, с изключение на канабиса. За да определите пола на земно растение, трябва да изследвате неговото ДНК. Мъжки стрък трева на външен вид изглежда точно както и женски такъв. Канабисът от своя страна демонстрира интензивна сексуалност. Отглеждащите го знаят как да убиват мъжките, преди да могат да оплодят женските.

Канабисът е лекарство, не отрова и наркотик!

Оригиналната статия на Doug Yurchey можете да намерите тук. За коментари и въпроси към автора Doug Yurchey - dugko@surfside.net .
$nbsp;

Втора статия от същия автор, отново за марихуаната преведохме за вас и можете да прочетете

 

  "Марихуана" - Част Втора
 
  image  
Първата статия на тази тематика, "Марихуана (или истината за Индийския коноп)", предизвика голям интерес и доста коментари, така че не се почудих много, преди да откликна на призива на автора й - Дъг Ърчи, да публикувам продължението. За тези, които не помнят, в първата статия, с оригинално заглавие "Истинската причина, поради която марихуаната е нелегална", се привеждат аргументи в подкрепа на тезата, че марихуана не е обявена за незаконна, заради това, че е заплаха за ума и здравето на човека, а заради интересите на големия бизнес с петролни продукти. Посочват се и множество приложения на марихуаната, от които се лишаваме, понеже е в нелегалност.

Текущата статия е по-скоро интересен преглед на кореспонденцията, която автора е получил в отговор на първата си статия - доста лични истории, свързани с марихуаната, които се надявам да намерите за интригуващи...


В първата статия с оригинално заглавие "Истинската причина за обявяването на марихуаната за незаконна" Дъг се аргументира, че растението "марихуана" е обявено извън закона като опасен наркотик не заради вредите, които нанася на ума и тялото, а заради интересите на големия бизнес с петрол и петролни продукти. Представителите му нямат интерес в природни решения на проблемите и покриват истината за конопа и целенасочено създават "напастта марихуана". Според него конопът се е използвал и може да се използва за ИНДУСТРИАЛНИ цели, спасявайки дърветата, спестявайки замърсявания и унищожение на природната среда...


"Толкова много хора ми писаха и казаха, че забраната на конопа е "лудост". Правителствата, без съмнение, знаят потенциала на тази трева. Те знаят, че канабисът може да реши енергийните проблеми; знаят, че биологично-разградими пластмаси може да се произвеждат от коноп; те осъзнават, че светът ще бъде по-безопасен и по-чист, ако е пълен с качествени конопени продукти... само ако правителствата дадат зелена светлина на индустриализацията на конопа. Управляващите са наясно и с МЕДИЦИНСКИТЕ ползи от канабиса. Що се отнася до дрехите, хартията и пластмасите - те могат да станат супер издържливи, да не говорим за хранителните продукти, изготвени на базата на марихуаната.

E-mail-ите, породени от първата статия, питаха в голямата си част - ЗАЩО?
Вместо да индустриализират конопа и да спасят света... правителствата го забраниха. Създадоха чудовище от този безценен подарък на света (ако нямаме враг - те ще ни създадат...). Те трябваше да променят света, тъй като светът никога нямаше да се обърне срещу канабиса. От хиляди години, чак до древните египтяни, конопът е използван за благото на човешката раса.
Дали сме дорасли достатъчно, за да видим воала, с който са покрити нашите очи? Не можем повече да си позволим да бъдем мълчаливи и покорни агнета. Трбябва да говорим силно и да разпространяваме истината. Какво можем да направим? Споделяйте информацията, събудете хората за истинските факти и за потисканото знание по отношение на конопа. В крайна сметка, когато нагласата към конопа се промени, светът ще се промени към по-добро и ние ще спечелим.

Голяма част от тези email отговори бяха под формата на лични истории. Тези "показания" отговарят на въпроса - "Помага ли или вреди конопът?". Нито авторът, нито всички писма могат да задоволят критика. Има и анти-конопени фанатици, атакуващи с реторика от всяка реклама на кампания против наркотиците в САЩ. В действителност едно от 100 писма са с позиция срещу тази на автора. За всеки един, който ми се нахвърляше и ме наричаше с имена (последните бяха основно от млади хора) имаше над 100 администратори, преподаватели, някои учени, активисти и други хора, които споделяха техните позитивни лични истории с мен. Много твърдяха, че стандартните медицински процедури и докторите са се провалили при тяхното лечение. Единственото облекчение от болестта им е бил конопът. Тук имате възможност да надникнете в някои от най-добрите и позитивни email-и от последните две години. Те са анонимни и с леки редакции, но са истински, с отбелязана датата на получаване.

20.06.2005 - Получих диагноза AVM - Артеро-венозни нарушения (Arterio Venous Malformation) - болест на нервната система, която предизвиква припадъци. На втората ми среща с моя невро-хирург минахме през листа с наркотиците, които ползвах по това време (марихуана). В този момент той ме погледна със закачлив поглед и каза - "не съм ви го казал аз: това в действителност ще понижи кръвното ви налагяне и ще се отрази положително на епилепсията".

23.06.2005 - Имах курс в колежа по употреба на наркотици, продавани на улицата, не фармацевтични такива. Научих, че в определени времена марихуаната е била легална и е била предписвана от медици и отпускана от аптекари за най-различни здравни проблеми - високо кръвно налягане, безсъние, глаукома, астма и др. Казаха ни, че правителството е решило да въведе данък от $25 на лекари, които я изписват и $35 такса за аптекарите, които я продават. В знак на протест и двете групи спират да се занимават с марихуана. В отговор президентът Харимън включва марихуаната към наркотиците в закона за наркотиците през 1914 (Narcotic Act 1914), наречен още Законът на Харимън. Конопът е вкаран като наркотик от клас 4, което означава, че няма негова медицинска употреба, а той дори не е наркотик никой няма доказателства, че е вреден по какъвто и да е начин. По време на курса ни показаха снимки, направени в началото на 20 век, на деца, пушещи трева... която, както ни казаха, можели да си купят за 5 цента от всяка аптека, напълно легално.

18.06.2005 - Не споменавате най-важната причина, поради която има непрекъсната битка срещу легализирането на марихуаната, защото тя наистина се използва, за да лекува болни хора успешно и без странични ефекти - нещо, което фармацевтичната индустрия не е постигнала с цялата си купчина от скъпи патентовани боклуци, които наричат лекарства. Те не искат да изгубят хватката, в която стискат милиарди долари, които биха изчезнали, ако могат да бъдат заместени с билка, която всеки може да отглежда в задния си двор.

18.06.2005 - Пуша канабис от 1962 година и сега съм на 83. Иска ми се да бях почнал като тинейджър. Най-добри пожелания.

18.06.2005 - Изпитвам голямо уважение към канабиса, тъй като съм го ползвал с медицински цели за наряване на гръбначния стълб отпреди няколко години. Всичко друго се проваляше и докторите ми даваха наркотични вещества, за да облекчат болката, а те не работеха и се мъчех в ужасни болки дори дрогиран. Канабисът беше единствения облекчител на болката, който проработи. Правил съм известни проучвания и знам, че канабисът е листван като наркотично вещество. Той трябва да бъде премахнат от списъка, в който САЩ са го поставили редом до опиума, хероина, кокаина и който, дори само заради това, е абсолютно смехотворен и фалшив.Мисля, че ако се свали от списъка и бъдат предоставени доказателства пред властите и различните организации, че не е наркотик, бихме имали напредък с това чудесно полезно растение. Ако не беше конопът, нямаше да съм излекуван сега. Лекарската организация в САЩ е най-лошата, най-ужасната от всички, тъй като окуражават лекарите да предписват лекарства, които водят до отслабване на тялото Да, това е конспирация, още от самото начало, фактът, че корпорациите не искат конопът да бъде отглеждан. Ако позволят това - дърводобивната индустрия ще изчезне. Живея в южен Орегон и това е най-голямата индустрия в региона.

19.06.2005 - Аз съм 41-годишна жертва на циститна фиброза (Cystic Fibrosis), генетична болест, която убива хората около 32-годишната им възраст. Имам най-лошия тип генетична мутация и въпреки това все още съм жив за удивление на доктора ми. Причината? Може би КАНАБИСЪТ! Използвам го умерено, 2-3 пъти на седмица, обикновено го ям, а ползата от него е много голяма. Циститната фиброза убива хората чрез пневмония. Един от ефектите на конопа е, че изсушава слузните секрети и по този начин убива бактериите чрез глад. Дори по-полезно свойство на конопа е неговото антиоксидантно действие, което не позволява на тъканите да деградират. Друга характеристика на циститната фиброза е унищожаването на храносмилателната система, особено панкреаса, стомаха, жлъчката и дебелите черва. Това убива апетита. Често ям заради свещения канабис. Той ме предпазва от загубата на твърде много тегло и ми помага да се боря с постоянната белодробна инфекция. Ако моят доктор знаеше истината, със сигурност би започнал да добива коноп.

20.06.2005 - Аз съм ветеран-инвалид, който е прекарал 17 години, взимайки лекарствата, предписвани от службата по ветераните. Преместих се в Аризона и Шаман от индианците Пима ми даде "билка", която да ползвам, за да понижи кръвното ми налягане. В рамките на 3 седмици то се понижи от 210/146 на 130/70. Очевидно, спрях да приемам правителствените лекарства и участвам в интересното хоби да отглеждам билкови лекове за болестите на човечеството! Между другото, просто за да не мислите, че съм наркоман - служил съм 8 години в USAF, 2 години в полицията на Палм Бийч и след това 17 години като парамедик. Имам магистратура по теология от Университета Уеслейн в Индиана. Благодаря, че публикувахте ИСТИНАТА.

23.06.2005 - Аз имам биполярно разстройство (редуващи се манийни и депресивни епизоди) и когато пуша (марихуана) съм много по-добре, отколкото когато взимам лекарства. Също така имам фибромиалгия и когато изпитвам болка, грабвам моя верен приятел Коза. Помага ми да функционирам и да ям. Ако го нямаше, щях да съм мъртъв преди много години. Има дни, когато едва успявам да сляза по стълбите, заради болките в ставите. Също така страдам от страшни мигрени, когато не мога да си отворя очите, тъй като съм чувствителен към светлина. Бил съм на много наркотици, от викодин до оксицотин и всички те не могат да се мерят с проклетия канабис. Само в Америка биха направили от растение, толкова полезно за човечеството, най-опасния "наркотик" на земята. Ако не се напуша, ще изпитвам адски болки и никога няма да мога да ходя, за да изляза да прибера пощата. Годеницата ми се сърди когато не мога да работя, но тя знае, че не мога да го променя. Искам да работя. Искам да нося хляба в къщата, но физически не мога да остана прав повече от няколко секунди, преди да усетя, че припадам от болката. Бях при много доктори и им казах, че конопа ми е помогна... всички те казаха, че тъй като живея в Охайо, те не могат да направят нищо за мен, освен наркотици... но не ми е позволено да пуша канабис... това е идиотско, по моята книга.

31.07.2005 - Не знам дали си мислил за това преди, но след цялото проучване, което съм направил, според мен Джон Ф. Кенеди е убит заради конопа. Той е известен като потребител на марихуана заради болката в гърба му. Той уволнява Анслингър в първите дни след като стъпва в длъжност и е било известно, че се кани да легализира конопа през втория си мандат. Той никога не започва този втори мандат. Може би можеш да проучиш малко и от твоята гледна точка, за да видим какво може да излезе в подкрепа на моята теория. Има логика, не мислиш ли? Продължавай да образоваш хората малко по-малко... това е единствения ни шанс.

18.11.05 - Основната причина, поради която нефтените гиганти не искат никой да знае е, че "най-непродуктивните" нефтени полета (например о-в Дерик в Луизиана) се оказва, че мистериозно се изпълват отново след затварянето им и спирането на експлоатацията им. Това е поради факта, че голяма част от нефта не е с биотичен, а с абиотичен произход. Кората на планетата произвежда милиарди нови галони суров петрол годишно и по този начин запълва изпомпените полета почти във всички случаи. Ето защо Саудитска Арабия току-що удвои изчислените количества за нейните резерви за следващите 10 години. Кладенците продължават да се пълнят отново благодарение на планетарните механизми. Нефтът с биотичен произход е отхвърлена теория. Никога не е имало достатъчно биомаса в който и да е праисторически период, за да се получи количеството петрол, което сме употребили до момента на планетата.

07.01.2006 - Най-важните здравни ползи идват от пушенето (или консумирането по друг начин) на материал от растението коноп/канабис, съдържащ високи нива на активните съставки (THC и други). Колкото е по-високо нивото, толкова е по-ползотворно. Това е силно ефективно лекарство, без странични ефекти, което се отказва на хора в отчаяна нужда от него заради една торба с лъжи!

10.12.2006 - Конопът е непреработен и естествен, противно на останалите медикаменти. Ям семе на канабис дори конопено олио и съм изпитал ползите от тях още преди да планирам да изследвам този въпрос.

10.12.2006 - Може би като дойде време да се пенсионирам ще мога да пуша коноп необезпокоявано, без да се страхувам от полицията или от моето правителство. Друг път изглежда безнадеждно, но отказвам да повярвам, че парите са най-силните във Вселената... трябва да има някакво място за истината.

16.12.2006 - Аз съм терапевт-рехабилитатор, работещ за държавен център за лечение. Ако трябваше да говоря по тези въпроси, едва ли щях да подкрепя тези над мен.

02.02.2007 - Като многогодишен потребител на марихуана с медицински цели, мога да заявя най-отговорно, че не бих бил жив без нея. Не помня цели 2 години от живота си, докато бях на морфин. Сега живея пълноценен и активен живот, движа бизнес и отглеждам семейство. Дали е твърде късно за промяна на мнението? Надявам се, че не, тъй като конопът има толкова много да предложи.

Горните коментари са само част от най-добрите сред стотиците отговори. Моята статия беше далеч от перфектна. Да пишеш за конопа, да отговаряш на имейли и целият този опит с Интернет ме научи, че има всякакви хора. Не можеш да удовлетвориш всички. Това, което беше "брилиантно" за едни, беше презирано от други. Хората мислят че знаят истината, но истината е, че те знаят само това, което са били програмирани да мислят. Много малко хора правят независими изследвания. Това е твърде много работа - те предпочитат да стоят облегнати, гледайки телевизия и да оставят другите да мислят вместо тях. Те не подлагат на тест това, което им се поднася. Но, ако те изследват другите възможности, извън нормата... ако мечтаеха за различен свят... ако разгледаха идеята, че ние сме били лъгани от нашите лидери... може би ще научим малко и ще се доближим повече до свободата, която заслужаваме. Една по-чиста, по-безопасна планета - това ще се случи. Може и да не е скоро, но ще се случи скоро.

Посветено на V for Vendetta и всички онези, които имат куража да променят светя към по-добро!"

Това беше втората статия на Дъг Ърчи за марихуаната. Предполагам, че е повдигнала доста въпросителни и коментари, които можете да споделите тук под статията. А ако желаете да се свържете с автора можете да го направите на dugko@surfside.net.

Оригиналната статия можете да прочетете
тук.

  image

 

Материалът е от линк:

 http://sites.google.com/site/esoterikmind/Home/lubopitno/indijski-konop



Гласувай:
3



1. анонимен - А бе не знам за другите му употреби
11.03.2012 11:46
аз го ползвам само за да се напуша и ми е много добре от това!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407797
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031