Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
15.04.2012 16:57 - Духовно САМОпознание - Маслов 13.04.12
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1951 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2012 08:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1. Настъпва удивително за хората време и то е уникално с това, че търсещите намират онова, заради което те са се проявили в този Плътен план, и по-точно, заради това поради което те са били СЪТВОРЕНИ от самия ПървоТворец – търсещите започват да намират Бога в себе си!

2.  Повярвайте Ми, това не е просто сложен процес на търсене, а много труден и дълъг процес на САМОадаптация и Духовно търсене, когато човекът изведнъж открива самия себе си, и най-важното, много често съвсем неочаквано, открива Божественото ”Аз” в самия себе си, носещо в себе си цялото многообразие на Планетарното Пространство.

3. Не всеки човек ще може да зададе към себе си въпроса „защо аз съм тук?”. А виж, да се намери отговор на този, струва ти се съвсем прост въпрос, а и още в такава една доста опростена форма, наистина не е по възможностите на всеки, дори и заради това, че за да вложиш смисъл в този обикновен въпрос е необходимо да се формира у човека Духовен порив за откриване на Началото на Началата!

4.  Вътрешното Духовно прозрение, което съпровожда промисъла на тези, които искат да разберат Истината, сродни на Духовното ОТВАРЯНЕ или ОЗАРЕНИЕ, когато човекът започва изведнъж да ОСЪЗНАВА дълбочината на собствената си връзка с Висшия Космически Разум!

5. Това Духовно ОТКРОВЕНИЕ към самия себе си, а също и в самия себе си, започва да впечатлява човека със своята дълбочина и неотменимостта от своя собствен Божествен промисъл!

6. Стремително променящото се Пространство (Аз имам предвид повишаването честотата на вибрации) във всички случай трябва да засегне всеки човек, тъй като обстоятелствата принуждават човека да се адаптира към монадите на Твореца!

7. Вътрешният Духовен порив на САМОпознанието е най-истинско ЧУДО на Богопроявлението и повярвайте Ми, наистина ще ви се завие свят от ОСЪЗНАВАНЕТО на това, което цялото Божествено многопластово Пространство (включително и Твореца) е САМИЯ човек!

8. Може разбира се да се каже, че сега обстоятелствата подтикват човека да МИСЛИ и да АНАЛИЗИРА, но това ще звучи доста опростено!

9.  Така е, Пространството се променя и при това много стремително, и за да оживее човекът просто е длъжен да снеме от себе си „шагреновата кожа” (старата си обвивка – бел. на прев.), която неумолимо „започва да ви става тясна” (да намалява по размер – бел. на прев.) ставайки ви тежест при прехода ви в Новия Свят! При проверка обаче всичко става далеч по сложно и въобще не е така еднозначно!

10.Променящото се Пространство принуждава (притиска) човека към САМОреализация, тъй като вътре в него започва да се проявява неговия Божествен Произход, и по-точно, неговите Божествени корени, заставяйки го да МИСЛИ и да намира решения не толкова за успешната си адаптация към Новите вибрации, колкото за преоценка на смисъла на своя живот, тоест за преоценка на цялата дълбочина на смисъла на Началото на Началата!

11. За съвременния човек неговия Божествен Произход вече не е тайна „запечатана със седем печата” и много от аспектите на човешкото битие включително и процесите на инкарнациите им въобще не са новост! За човека е вече ясно, че той е подобие на Бога и тази информация (съгласно статистиката) се възприема с разбиране не само от църковните хора, но и колкото и странно да звучи, и от младежта!

12.Тази съвременна младеж, която независимо от загубата на морално-нравствени ориентири, независимо от това, в по-голямата си част е съгласна с основните трактовки на човечеството, за собствения си произход.

13. Може да запитате всеки един човек по улицата и на практика всеки един ще свърже по някакъв начин своя произход с Бога. Но тази връзка (на човека с Бога) за повечето от тях изглежда повърхностна, без дълбоко разбиране на смисъла или задачите на човечеството за неговото кратко проявление, и затова отчитайки краткостта на живота, въпросите за смисъла или целта на проявлението в Плътния план от година на година стават все повече!

14. Наистина, защо толкова малко преживява човекът? При това, „малкото” (преживяване) се отнася за всеки човек – и за моралния урод, и за Светлия човек на истинната Вяра, е сега вече и воин на Светлината, или Светлоносец!

15. Разбира се, твърде много въпроси поставя живота пред човека и в този калейдоскоп от въпроси дълбочината им започва да се усеща единствено с нарастване на възрастта и по-точно, с проявата у човека, макар и само повърхностно, но все пак, на Великата Мъдрост или Премъдрост, на ПървоТвореца!

16. Единствено преминавайки през всичките си Голготи на своя живот, човекът придобива собствена Мъдрост, унищожавайки при това собствената си Дуалност, приближавайки себе си в ОСЪЗНАВАНЕТО на самия себе си към нивото на Премъдростта, а това вече се е отдало на тези, които са попаднали във Великите два процента на Светлоносците, съдбата на които е да осветяват пътя на идващите към Храма – към Бога!

17. Да осветяват пътя към Храма е дадено, разбира се не на всички и поради това за да станеш водач на човечеството трябва да преминеш през Висшата школа на САМОпознанието!

18. Но промисълът на САМОпознанието е много труден поради това, че в него са се съединили едновременно всички насрещни вълнови потоци и човек, от една страна, е просто задължен да раздели тези потоци, а от друга, разделяйки тези потоци, е длъжен да стигне до разбирането на Канона за ЕДИНСТВО В МНОЖЕСТВОТО, но това вече е пределът на нивото на Съ-Знание на СъТвореца!

19. Ето защо Аз постоянно ви говоря за избраните Славяни-Арийци, та нали точно в този Народ е заключена основата на Богопроявлението вътре в самия човек, защото да открие в себе си Бога е дадено не на всеки и това Духовно търсене определя Богоизбраността на човека, тоест, неговата способност към САМОпознание!

20. Аз през цялото това време говоря на хората, че те са проявени в Дуално Пространство, където на човека във всеки един случай му се налага да прави избор за своите приоритети, тъй като той е просто длъжен да се махне от външната и разбира се, вътрешната Дуалност. Стремейки се към САМОусъвършенстването си обаче, трябва да се разбира, че резултатът от този процес е изключването на Дуалността и навлизането във Великата неопределеност на Абсолюта, където няма Дуалност, а има единствено покой на Вечното движение и Велико Начало на Началата!

21. Издигайки се по стълбицата на Духовното САМОусъвършенстване, човекът се сблъсква с проявлението на Дуалността и необходимостта да преодолее тази дисхармония на Пространството, но и Пространството започва да се развръща, само достигайки точката на Началото на Началата, и само в тази точка на човечеството му е дадено да почувства себе си като Бог-Творец, осъзнаваш в себе си Началото на Началата!

22. Повярвайте Ми,това не е само щастие от ОСЪЗНАВАНЕТО на себе си като частица от Твореца, това също е и възторг от осъзнаването на себе си като част от ЕДИННОТО творящо Пространство – част от Висшия Космически Разум!

23. Но не всички хора могат да усетят този възторг от собственото си съвършенство, оставящи далеч в миналото проблемите на Дуалността и проблемите с несъвършенството на собственото Съ-Знание и по-точно, отсъствието на осъзната връзка със своя вътрешен „Аз”, явяваща се канал за връзката на човека с Твореца, и по-точно, присъствието на Бога в самия човек!

24. Повярвайте Ми, това е най-Великото щастие, когато човек изведнъж започва да осъзнава себе си като Бог, съхраняващ вътре в себе си цялата памет на тези мигове от Вечността, когато човешкото Съ-Знание е преминало етапите на Духовното ОЗАРЕНИЕ въпреки терзанията на Плътния Дуален план.

25. Настъпва в крайна сметка за Русия време, когато днес и сега човекът започва да ОСЪЗНАВА себе си като точка от Вселената, от която започва да се формира Пространството от СВЕТЛИНА, и тази точка на отчитане е неговото вътрешно „Аз”, е самият човек – фрактално подобие на Първотвореца!

26. Но повтарям, Духовното ОЗАРЕНИЕ идва далече не при всеки, но според делата му и през вътрешната му голгота, повдигайки Съ-Знанието на човека на нивото на ХРИСТОСЪЗНАНИЕТО, когато като критерий за постъпателното му движение е единствено ПървоЛюбовта!

27. Без постигането от човека на чувството му за ПървоЛюбовта, без адаптацията на човека към Монадите на Твореца е невъзможно да се изключи неговата Дуалност и Дуалността на обкръжаващото го Пространство и разбира се, да се вдъхне ЕДИНСТВО на противоположностите и ДУХОВНО ЕДИНСТВО във всичките му МНОГООБРАЗИЯ!

28. А това вече е философия и МЪДРОСТ на ПървоТвореца, откриваща се единствено пред тези, които са преминали Великата Школа на Дуалността и са разбрали, че ЕДИНСТВОТО на човека с Бога е ЕДИНСТВО вътре в самия човек, станал СъТворец!

  Откровения

http://www.otkrovenia-bg.info/

13 април 2012 ( 2012)
 

        




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407901
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031