Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
29.05.2012 10:18 - МИТ ЗА ЛЮБОВТА
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3593 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 16.12.2012 10:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Приятели,
преди да публикувам този материал ще ви разкажа кратка история за разбирането на любовта. През лятото на 1972 год. провеждахме ученическа бригада в селското стопанство. Бях в по-горен курс /клас/ и участвах в бригадата като заместник командир на лагера. Имахме часове за културно-масова работа. В тези часове, с командира на бригадата, мой класен ръководител, решихме да поставим за обсъждане от бригадирите /учениците/ темата за "Любовта". До този момент не бях се замислял за нейния смисъл, но бях срещал някъде, ако не греша в списание "Паралели" или "Космос" по онова време, че тя е много повече от връзката между двама влюбени. Направихме разговора и стана дебат, макар и ученически. Опитах се да изразя моето мнение по онова време, че любовта не е само връзка и секс между двама влюбени. Това изглеждаше смешно в очите на останалите. Всички дебати бяха около личните взаимоотношения между мъжа и жената. Често в спомените се връщам на този разговор. Оказва се, че като ученици сме правили опит да обсъждаме най-сложната тема.
Ето как изглежда тя.

  ....."Големият мит за Любовта се състои в това, че ти можеш да обичаш нещо или някого, или даже самия себе си.

Това е лъжа! Никой не може да обича друг. Ти не можеш да обичаш себе си! Защо? Защото Любовта не е „действие”, а „допускане”.

Праенергията, от която е създадена тази Вселена има определени свойства: радост от Битието, признание, че всички неща имат право на съществуване и право да се радват и наслаждават на своето Битие.Всички същества са произлезли от Източника и имат божествено право да познаят и изразят своята божественост.Всички същности имат право да се наслаждават на израза на другите, тъй като в действителност, всички същности са единни.Те са само умело замаскирани, за да изглеждат разделени.Радостта и желанието да изразиш себе си и да дадеш на другите да се изразят, е удивително усещане.Това е, което аз наричам „Любов”.И любовта не зависи от това, какво прави добре това същество, а се основава на знанието и опита, че това същество е божествено.Ако някой, когото ти познаваш, има лошо настроение, той изразява с това своята божественост, макар този израз на божественост да не е много приятен.Значи, Любовта не е това какво ти правиш.Това е реакция на определена честота от енергия, която тече в теб, през теб и около теб.Много неща могат да те направят невъзприемчив към фината енергия на Любовта.Страхът, например, може да те задържа да възприемаш и изкривява и малкото Любов, която можеш да чувстваш.Страхът не е противоположност на Любовта.Той е пазач на вратата и не иска да ти позволи да усещаш високите честоти.В твоята система от вярвания и мнения за реалността е включен страха, който, обаче, няма нищо общо със самата реалност.
Любовта е разрешение на самия себе си да чувстваш тази енергия и да усетиш в какво отношение е тя с теб, с другите и с Вселената.Тя започва с признаване своето право на съществуване, както и правото на другите на това.Това признание ще се развие в уважение към качествата и талантите, които притежавате ти и другите.А от това ще се появи радостта и очарованието от себе си и от другите.
Как може да се постигне това?Започни с това, да се освободиш от страха, че си отделен от Духа, че не можеш да се справиш с живота и че си по-лош/по-добър/ от другите.Когато успееш да видиш себе си и другите като могъщи многопластови същества, напъхани в малки тела, тези страхове ще отпаднат сами.Но това не е лесно.Ти плуваш в гъста супа от страх, наречен „обществена реалност”.Но, както по-късно ще видим, става дума само за мнения, които хората имат за реалността.Те нямат нищо общо с истината.Ти сам си сътворил тази обща реалност преди хилядолетия и тя ти е послужила добре в Играта на отделяне.
Дълбоко заседналите страхове, които хората носят в техните полета, пречат да могат да отличават любовта от страха.Това, което ти наричаш любов, е всъщност, манипулируема обмяна на внимание и симпатия.Хората, които не могат или не искат да обичат себе си /не виждащи собствената си божественост/, търсят отчаяно някой друг, който може да им даде чувство на безопасност.Но ако тази безопасност е под заплаха, тези хора прибягват към емоционален шантаж и контрол с помощта на лишаване от симпатия.И всичко това в името на Любовта.
Ако чуеш, че някой казва на друг: „Обичам те”, имай в предвид:Аз се страхувам, и ти си ми необходим като спасителен пояс”.Увлечението на един от партньорите, дава повод на другия да каже:Как си могъл?Аз мислех, че ме обичаш!”.Аз те питам какво общо има между знанието за божествеността на другия човек и изключителното право на нейното тяло?Това, което се крие зад забележката, е неувереност.Ако човек би видял божественото в себе си и в партньора, може би забележката би звучала така: ”Добро ли е това?”.Разглеждай всичко това като съвършенство.Само чрез изключителната изобретателност, разделението е могло да отиде толкова надалече. Експериментът имал решителен успех.
Любовта е откриване на своята собствена същност.Това откриване не те прави беззащитен.Разбира се, другите хора, действащи от страх, могат да ти усложнят живота.Опитай се да разглеждаш тяхното отношение като реакция, основана на страх и предназначена не за теб, а за този, който им се струваш.Техните отношения и действия нямат нищо общо с теб.Такъв начин на разглеждане е основен елемент от пътя към „трансперсоналността”.Но това е съвсем друга тема.
Знай, че ти си безкрайно обичан от висшите Измерения и преди всичко от твоя аз-Дух.Остави сраха сам.Ти не си сам.Признай самия себе си и се порадвай на този, който си ти.Тогава ще започнеш да усещаш Любовта на Духа, преминаваща през теб.И помни, че Любовта не трябва да се оценя с дадена персона.Любовта е просто Източника, обичащ самия себе си.
Ако поне веднъж почувстваш преминаването на тази енергия, как се усилва протичането, препълва полетата ти и променя твоите отношения.И все някога плътността ще бъде разкъсана и ти ще се изпълниш с безпричинна Любов към Всичко и Всеки.Всичко е сътворено от божествена материя.Как може да не обичаш нещо?
„Една минута! - ще кажеш ти.Цял ден съм заобиколен от гнусни хора.Как мога да ги обичам?”Не се опитвай да се противопоставяш на твоята Личност, ще стане по-лошо.Отвори сърдечната си чакра и почувствай Любовта в своите полета.Ако ти отвориш сърцето си, другите ще им се наложи добре да се потрудят да запазят затворени своите.Бъди им благодарен за това, че ти дават възможност да изучиш този прост енергиен трик.
Ненавистта, ревността и т. н. са просто характеристика на хората,които имат страх и не могат да чувстват Любовта в полетата си.Дай им тласък с това, че ти я канализираш за тях.Ако страхът е много голям, това може да не подейства.Но, в крайна сметка, изтичането на Любовта ще държи техния страх по-далече от твоите полета.Съчувствай им: да бъдеш толкова откъснат от Духа е много тревожно състояние.Никога преди в историята на планетата енергиите не са били така способни да открият себе си за материята на Любовта.Вибрирай заедно с нея, когато преминава през полетата ти и й дай да просмуче всички твои отношения с другите, били те партньор, твой приятел, продавачката в магазина, или майстора , ремонтиращ колата ти.Вашите работници на Светлината са съвсем в началото на опашката от чакащи, пред остатъка на населението, и вие само сте си изяснили как да задвижите топката.Ако ти чувстваш този резонанс, тогава можеш да преминеш уверено на ново ниво на доверие с твоите приятели.Страхът от интимност е просто страх от загуба на индивидуалността.Но, уверявам те, в тази откритост ще разбереш повече за себе си.Когато двама души вибрират в резонанс с честотата на Любовта без някакви условия и очаквания, те започват да общуват като Дух с Дух.Когато те напълно изразят това, което са, ще им бъде по-лесно да общуват един с друг ментално, емоционално и физически.Сексът тогава ще стане среща на Духа в плът, а не ответна услуга за вечерята или да служи за безопасност.Твоето физическо тяло е сияещ израз на Духа.И да общуваш с този израз свободно, открито и с голяма радост с другите хора е далечен аспект от твоята божественост.
А ако вашите отношения отиват към края си?По-рано се препоръчваше да се изгладят разногласията и да се намери компромис.Но сега ти знаеш, че вашите енергийни показатели не си подхождат.Никой не е виновен.Сключете мир и вървете по своите пътища, докато не сте започнали да си причинявате болка.Никому не нужно да се държите до горчивия край, това най-малко е необходимо на Духа.Вие сте имали договор между вашите Духове да бъдете известно време заедно.Вашите показатели са били в резонанс.Но когато договорът премине няма резонанс и неочаквано вие ставате като чужди.Признай това и го приеми като приключване.И преди всичко се освободи от страха, че повече с никой няма да бъдеш близък.Иначе тази енергия чрез резонанса в твоите полета ще гони от теб следващия човек.Вместо това премести полетата си в открито очакване и дай на събитията да вървят по реда си.
Сигурно не е лесно да се види съвършенството на проекта, когато току що партньорството е приключило.Това влече след себе си всякакви чувства: отхвърленост, срам, вина, ненужност и т. н. Какво е тук общото със съвършенството?Спомни си, че сам си решил да вземеш участие в това.Възможно е, да става дума за скъсване със стар модел /например, очакване на одобрение отвън/, добиване на нови представи за любовта или въвеждането ти в трансперсонално състояние.Каквато и да е причината, гледай на цялостната картина и се питай: по какъв начин ти служи това.Може би, трябва да бъдеш сам, за да се промениш по особен начин, или да започнеш ново запознанство, или да идеш в друг град.
Ти си работник на Светлината със задача.Ти си подготвил различни усещания, които биха ти помогнали по-добре да свършиш работата си.Тази Вселена не е произволна и нищо не става без дълбок смисъл.И така, опитай се да видиш по-голямата картина и не мисли, че нещо са ти направили.Нормално е, да се чувстваш за кратко жертва, за да можеш да отстраниш това колебание от полетата си.Но да правиш ролята на жертва част от твоята идентичност не е добре.Това ще понижи майсторството ти и само ще ти пречи.Помни също, че някъде е скрит космически анекдот.Ако би могъл само да помниш за неговата „сол”?"......

Откъс от книгата "Ръководство по извисяване"
Тони Стаббс



Гласувай:
6



1. анонимен - Поздрави за постинга
29.05.2012 11:34
Здравей
Отдавна следя публикациите в блог-а. Виждам търсенето на духа и стремежа към Бог-а. Книгата на Стабс съм я чел и препрочитал във фрагменти. Не мога да си обясня само заглавието "Ръководство по извисяване". Все едно чета "Ръководство за използване на пералня "Перла"". Хубави неща, казани от Стабс. Лично за мен по-хубавото заглавие би било "Моите мисли за извисяването".
Поздрави за постинг-а.
цитирай
2. minchomin - 1. анонимен - Поздрави за постинга
29.05.2012 11:42
Тони Стаббс е само канал за предаване и приемане на информацията. Действителният автор е Серапис, Възнесен Учител с много високо ниво на съзнание. Той предлага методика за подготовка на хората за извисяването, а не Стаббс.
цитирай
3. анонимен - За канала.....
29.05.2012 11:57
Не мога да давам оценка на канала за предаване на информацията, тъй като той е човек като нас. Ако не ме лъже паметта и Маслов говори за "чистотата на предаваната информация". Просто ми е малко в повече термина "ръководство". Живях достатъчно във времето, когато всеки човек имаше много "ръководители" :-).
Не се ли прекара през сърцето ... всяка информация подлежи на съмнение. Поне за мен е така. Това исках да споделя.
цитирай
4. minchomin - 3. анонимен - За канала.....
29.05.2012 14:11
Вместо "ръководство" може да бъде указание /помагане/. Приеми го както ти харесва и както ти казва сърцето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416879
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930