Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
13.02.2013 21:36 - ВИНА ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРО ЕНЕРГИЯТА В БЪЛГАРИЯ ИМАТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА И ДКЕВР - 13.02.2013 ГОД.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2767 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2013 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тази статия ще се допълва ежедневно според ситуацията в страната за високите цени на ТОКА в България но линк
http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/18/potvyrjdenie-che-protestite-v-bylgariia-otnosno-visokite-cen.1054854
Защо обвинявам посочените в заглавието държавни органи и енергийни дружества? Когато се обвинява когото и да било 
човек следва  да има солидни аргументи за това нещо на обвинението. В държавата аз, като човек, съм никой, но като специалист имам достатъчно аргументи това да го пиша и мога да го докажа пред всеки, който желая, но при определени условия от мен. По този повод казвам, че моите аргументи са солидни, поради това, че направих всички възможни справки, които са ми нужни за това мое твърдение. Следва да се има в предвид, че нямам намерение никой да обвинявам, ако нямам солидни аргументи за такова нещо, особено, когато следващия протест, който е възможно да бъде след няколко дни и на него ще излезе цялата държава. Този протест ще бъде също без резултата, защото няма да се знае къде точно е проблема.

Хората, обаче, искат едно и то е да се намалят цените, които искания, според мен, НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНИ! Това нещо го твърдя аз, Минчев Минчев, без каквото и да за мен съмнение, че цените на кв/ч електро енергия са високи само по вина на горе посочените в заглавието на статията държавни органи и енергийни дружества в Електро енергийната системата на България.

Вчера, 17.02.2013 год., по мои данни, които са 100 процента сигурни, в държавата България са протестирали срещу високите цени на ел. енергията за крайни потребители около 480 000 човека в 30 града на държавата. Като казвам тези данни следва да се има в предвид, че моята информация не ме лъже, когато става дума за такъв мащабен протест, за който постоянно говоря, че ще се случи и цифрата на протестиращите хора е точна до 1 процент, поради това, че всичко се размива в масата хора на улицата. Моите читатели знаят, че това, което съм казал, 
в последно време, то става точно така, както съм го казал, без каквито и да е разминаване по моя информация и това, което се случва. Всеки може да направи справка с моите статии в блога ми.

Днес, 18.02.2013 год., ще допълня някои неща в статията, за да стане по ясна за какво става дума и когато се говори срещу високите цени на ТОКА, следва да се има в предвид, че това е безспорен факт, без каквото и да е съмнение по този въпрос. Ще кажа, обаче, предварително, че моята информация за горното му твърдение е лично  и ще я разпространя, тогава, когато видя, че са изчерпани всички други възможности за да се прикрие, поради това, че въпросът е от национален характер, който ще предизвика вълна от допълнителни протести. Поради тази причина приемам вариант да коментирам свободно въпроса само в лицето на г-н Бойко Борисов, Президента на държавата г-н Плевнелиев, а също така и с г-на  Цачева, като Председател на Народното събрание в Република България, поради това, че има много хора виновни за това състояние на високи цени, включително и те самите! 

Мисля, обаче, че най-голяма вина за високите цени на кв/ч електроенергия за краен потребител имат бившите Председателите на ДКЕВР проф. Шушолов и г-н Ангел Семерджиев и това нещо съм го посочил преди изборния Референдум в България за АЕЦ Белене. Наравно с тях вина имат също така Изпълнителните директори и Главните счетоводители на всички енергийни дружества в Енергийната система в България. Този въпрос леко го отразявам по-долу в статията. За да твърдя, че тези хора имат вина за високите цени на кв/ч електро енергия, то следва да се има в предвид, че вина преди тях има най-напред Държавното ръководство в лицето на всички досегашни Правителства на България и никой друг. 

На всички читатели на моята статия ще кажа, че на мен ми е известен проблемът, без каквото и да е съмнение за него. Този проблем  мога да го обясня на мои колеги икономисти, които са Експерт счетоводители или на Главните счетоводители на самите дружества 
няколко думи и ще ме разберат за 5 минути и с това ще приключи цялата дандания по високи цени на тока. Преди, обаче да го направя това нещо аз имам известни условия и те не подлежат на коментар. Тези условия ще ги кажа единствено на хората, които съм посочил по-горе или на Изпълнителните директори и на Гл. счетоводители на самите монополни дружества.

До тук ми беше допълнението от тази сутрин на 18.02.2013 год.
По- долу е старата ми информация.
Следва, обаче да се знае, че всичко е статията е обективна истина и може да се разбере само от колеги икономисти и от никой друг, но с определени разбирания от тях по управление на финасите на фирмите, това, което твърдя, поради това, че всичко е проучено от мен и това е моята специалност, като икономист. Поради тази причина ще кажа, че всичко е въпрос на внимателно гледане на всичко, без да се политизират нещата, защото ще се стигне до непредвидени ситуации, които не са желани за никой в държавата. И така към старата ми информация. 

Ще направя кратко разяснение, без да давам подробности, поради това, че нямам за задача да уча никой, а съм си поставил за задача да докажа на моите читатели, че електро енергията за кв/ч час е скъпа и прескъпа в България, а дружествата правят печалби с нещо, което не го разбират, и това нещо се казва начин на разработване на цени на база отчети, съгласно Закона за счетоводството и това е целият проблем на високата цена на електро енергията в България от всички дружества в Електро енергийната система на България, без значение какви са  дружествата.

Поради тази причина обвинявам всички посочени по-горе в заглавието на темата, без дори да съм запознат със счетоводната практика на тези дружества, но моето професионално усещане ми дава основание да мисля, че е така и затова пиша тази статия. Всеки, който се почувства засегнат от нея,  то може да ми докаже, че това не е така, но пред БНТ и то само в Предаването Референдум.

Това, което твърдя в статия следва да го каже Председателят на ДКЕВР и никой друг. Този ДКЕВР е орган на държавата, без значение към кого и от кого ще се назначава, дали от Правителството или от Народното събрание на Република България. Сегашния начин и искане за назначаване на Председателя на ДКЕВР не от Правителството, а от Народното събрание на България е само опит за размиване на голямата отговорност, поради това, че Премиерът г-н Бойко Борисов и Министъра на икономиката и енергетиката г-н Делян Добрев, заедно с Председателите на ДКЕВР, бивши и настоящи, говорят само щуротии за това, къде е проблема на високата цена на ТОКА.

Поради тази причина, според мен, тези хора са сбъркани спрямо науката ИКОНОМИКА. Това е моето предварително обобщение на нещата и ще дам кратки разяснения по-долу, поради това, ще темата е за Главния прокурор, а не за мен, който Главен прокурор следва да я внесе в Съдебната зала в гр. София и никъде другаде.

В различните коментари по медии, митинги и протести политиците и други хора казват, че следва да паднат електро преносните дружества, като частни дружества и да бъдат одържавени, а собствениците им изгонени от България, като чужди граждани, защото ограбват потребителите с електро енергията в България! Това също е пълна заблуда и упорито го говори хора лидера на партия Атака г-н Волен Сидеров поддържан от други хора, които нямат основание за такова твърдение.

Министър Делян Добрев прави изказвания на разни пресконференции, че проблемите с цената на ТОКА ще се решит, като се направи пълна инвентаризация на инвестициите в тези дружества. Това също е заблуда, тъй като си е работа на техните вътрешни ОДИТ на дружествата ръководени от Главните им счетоводители, а не е работа на Министър Добрев, защото Министър Добрев следва само да изисква от Председателя на ДКЕВР, причината защо е висока цената на ТОКА и хората в България са в протест по всички градове на България. Инвентаризация може да има по решение на Главните счетоводители съгласно Закона за счетоводство с цел да се види къде и за какво се дават парите на акционерите и какво не е осчетоводено, за да стане това нещо и каква е причината то да не е станало и да се види незавършеното производство, като продукция и обекти правени по стопански начин на дружествата. Може да се изисква инвентаризация и за други неща по решение на Управителните съвети на дружествата или на самия Управител, като лице, което управлява дружеството и носи отговорност за неговото управление. Това, обаче, не е работа на Министър Добрев, да се бърка в дейността на дружествата, поради това, че те са частни предприятия и това е цялото нещо, независимо, че са монополни в България. Затова, че са монополни дружества по енергетиката в България държавата е създадена ДКЕВР, която комисия следва да ги контролира и нищо повече.

Имам усещането, че всички ръководни хора в България са се омотали по тези дружества с високите цени, поради това, че те са манипулирани от самите дружества и това е целия проблем на високата цена на ТОКА.

Подобна манипулация може да се изразява във всякакви начини, поради това, че някой трябва да защитава ДКЕВР и дружествата от общите протести за висока цена на ТОКА, които протести настъпват в България равняващи се, като тези в Северна Африка. Протестите се изразяват в неуважение на ръководните органи на държавата, поради това, че ръководните органи са органи, без да знаят за какво са назначени, а тяхната роля е да контролират така наречения енергиен монопол в България. Тези държавни органи се назначават да служат на обществото, а не обществото да служи на тях!

С тази статия споделям следното за енерго разпределителните дружества в България и за дружествата на всички енергийни ресурси в България, като Нефтохим Бургас, АЕЦ Козлодуй, Марица изток и така нататък.

Дали ще паднат eлектро преносните дружества или другите дружества и чия ще е собствеността им това не е изобщо важно за определяне цената на монопола, защото, според мен, цялата система за ценообразуване в тези дружества следва да се подложи на НАУЧЕН финансов анализ, който анализ аз да го направя за няколко месеца и никой друг. 

С резултат от анализа, обаче, ще изляза с постановка, че цените на тоса МОГАТ ДА ПАДНАТ до десетки процента спрямо сегашните монополни цени, които цени са нереалистични и това го казвам съвсем отговорно, поради това, че имам вече известно наблюдение при тяхното формиране и то само от телевизиите. В същото време казвам, че това е моята специалност, като икономист и при моите справки с книгите ми, се оказва, че ще съм прав на 1000 процента.

Този извод го направих, след като гледах предаването Референдум по канал 1 на БНТ на 12.02.2013 год., а това предаване го пусках няколко пъти на видео, за да се убедя, че е така само от това, кой какво говори от участниците в него. Ето линка http://bnt.bg/bg/productions/74/edition/29316/referendum_12_fevruari_2013_smjatate_li_che_vyzmojnostta_za_razsrocheno_plashtane_e_dobro_reshenie_za_visokite_smetki_za_tok

При гледането му, обаче, имах усещането, че, ако бях Главен прокурор, тези хора гости на предаването с изключение на водещата, която беше добре подготвена с въпроси по темата, щях директно да ги призова всички до един в Съдебната зала в София, за да дават отчет пред Съда по това, какво представлява капитала на електро преносните дружества и защо те му определят рентабилността, според това, което твърдеше член на Управителния съвет на електро преносно дружество EVN в град Пловдив, електро преносно предприятие за Южна България, след като в нормативните документи се говори за рентабилност единствено на произвежданата продукция.

По този повод казвам, че ПРОИЗВЕЖДАНА ПРОДУКЦИЯ НА ВСИЧКИ ЕНЕРГИЙНИ ДРУЖЕСТВА  Е ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ НА киловат/час КВ/Ч И НИЩО ДРУГО, поне никъде до сега не се казва, че тези дружества продават други стоки или услуги или това, че те си продават на някаква цена материалните си активи, които излизат от употреба, чрез различни форми на продажба, като цели активи или като материали за вторични суровини.

Хората от електро преносните дружества и от ДКЕВР следва да знаят, че всичко това е приход, който приход влиза в сметките за приходи и това също дава отражение за рентабилност на кв/ч енергия, което е тяхната основна продукция. Тоест да произвеждат ел. енергия за потребление от населението и икономиката на България.

Често отговорни хора сравняват цената на българския ток с цената на тока от Европейските държава. Добре е да се знае, че за никакво сравнение на цената на ТОКА в България не може да става въпрос спрямо другите Европейски държави и да се будалкат хората, поради това, че всичко следна да бъде сметнато спрямо Закона за счетоводство и нищо повече и всяка държава си има различни стандарти на живот.

Това сравнение и пълна глупост, поради тавя, че ние сме България, а не сме Англия или Германия или където и да е. Всичко останало е игра от политиците и разните му не храни майковци, наречени търговци с доверието на населението на България и някои следва да носят отговорност по този въпрос, наречен ЦЕНИ НА ТОКА в България и аз съм ги определил кои са тези хора със заглавието на темата.

Този въпрос следва да се решава от Главния прокурор на Република България и от никой друг в държавата България. Ако в случай, че той не може да го реши, то следва Народното събрание в България да реши той дали следва да бъде Главен прокурор в Държавата.

Също следва да е ясно на всеки човек, който излиза да говори за ел. енергията и нейната цена пред хора по телевизията, че рентабилност има само на продаден кв/ч електроенергия с определена себестойност, норма на печалба, ДДС и на нищо друго. Всички останали неща, като инвестиции, както се оправдават дружествата, минава, като средство нужно за производството на 1 кв/ч. с по-ниска или по-висока цена за краен потребител. Тук е въпросът, който трябва да се разнищва за цената на тока и нищо друго, но по счетоводни данни.

Чудя се още, професорът от предаването Референдум как така твърди, че е специалист по ценообразуване, след като нито веднъж не го чух да казва, че методиката им отговаря съгласно правилата за счетоводните сметки и Системата за финансови анализи на фирмите. Той говори за някаква методика на ДКЕВР, която е непозната, поне за мен, като специалист по Финансово валутните проблеми на фирмите със специален предмет цени от УНСС гр. София от 1993 год..

Законът за счетоводство не дава специални права на нито една фирма в България, че може да води счетоводство различно от сметките на Националния сметко план за България, с изключение на това, което се казва, че Правителството може да дава парични помощи на определени предприятия, като субсидия при определени условия, но не, както
Правителството даде на ВМЗ - Сопот над четири милиона лева помощи след Новата 2013 год. за заплати и да лъже после цяла България как ги е дало. Този въпрос също е омотан в Закона за счетоводство и някои други документи до степен на пълна неяснота, поради това, че всяка фирма в България може да произвежда или да продава военна продукция, ако си изкара лиценз за подобна дейност при положение, че отговаря на определени изисквания за тази дейност. Такива фирми в България са десетки, ако не и стотици.

Имам усещането, че някои хора из цяла България не знаят за какви щуротии става въпрос със законодателната уредба на Република България, които хора се наричат ДЕПУТАТИ и членове на Правителство на Република България.

Според мен, от чисто финансова гледна точка нито в дружествата, нито в ДКЕВР нещата  са в ред, освен това, че са в ред големите печалби и големите получавани заплати, сравнено със средните заплати за страната, следствие на високите цени на ел. енергията за крайния потребител и с това опира цялата тяхна работа, която е повод за републиканските протести, който протести, според мен, са напълно основателни срещу високите цени на тока, но не да се ОБЯВЯВАТ, като протости на една или друга партия като например на партия АТАКА, както се пиши по медиите и Интернет. Това нещо вече е опасно за държавата, като цяло, поради това, че въпросът придобива политически и изборен характер.-

За да не са в ред нещата от чисто икономическите правила и съгласно Закона за счетоводство, то главна вина за това има Правителствата на Република България с назначаване на хора некомпетентни, като Председатели на ДКЕВР.

Днес казвам така, че ако аз съм Председател на ДКЕВР всички електро преносни дружества начело с техните Управителни съвети, Изпълнителни директори и Главните счетоводители ще ги разхвърлям, като варена мента, за да ги накарам да намалят цената на ТОКА и да ги питам на каква база сменят всички кабели в градовете Карлово, Казанлък и други градове в България и защо е нужно да го прави, например, EVN град Пловдив, като енерго преносно дружество за южна България. Смяната на кабелите те наричат инвестиция и е така според цената на този кабел и разходите по него.

Когато, обаче, даден кабел първоначално е слаган за пренос на ел. енергия, този кабел от "комунистическо време" в България е смятан няколко пъти какъв товар трябва да понесе и от там нататък той си е все кабел от мед, наречен бакър и алуминий, който кабел дори не ръждясва, поради това, че той има само така наречената патина.

Питам сега колегите инженери. Вие колеги инженери, да сте видели кабел да се е запалил от това, че той е изчислен правилно за нужния електро товар, съгласно някои формули, като например формулите за сила на тока, напрежение, волтаж и сечение на кабела.

Няма такова нещо, освен ако не е увеличен товара, както например, изгарят кабелите  при електро домакинските уреди, но там се прави това нещо с цел, за да се купуват по често печки, бойлери и всичко останало.

В същото време от счетоводна гледна точка този бакър и алуминий е все бакър и алуминий с дадена цена на фирма Балканто за вторични суровини и той се продава там или се използва повторно от фирмата.
Така, че цената на тези нови инвестиции, за които ДКЕВР постоянно траби в лицето на техните Председатели Шушолов и Семерджиев,  също е под съмнение от мен.-

Сега споделям на всички мои читатели, че ако аз съм Председател на ДКЕВ, то при всички положения ще има намаление на тока в България и дори ще накарам дружествата да не мислят поне 1 година за увеличение на ТОКА, а само да мислят дори как да го намалят.

Това е истината за високата цена на ТОКА, братя българи и депутати от Народното събрание на Република  България и ще си носите товара, който сте си качили на гърба от Българския потребител на ел. енергия, защото този потребител днес е управляван от една сила, която сила се нарича ВИСШ КОСМИЧЕСКИ РАЗУМ.

Българи, вие сте в пълен капан на ЕДИН общ Управител и това се казва Нашия Създател или Висш Космически Разум, който омотава всички, чрез така наречените мисли и аз пиша всичко по тези въпроси в Неговите диктовки, поради това, че този наш Създател днес прави големи признания на всички негови врътки и мотки, които върти с Българското население, в това число и мен самия, за да пиша по този и други въпроси въпроси.

Това е по темата ЦЕНИ на тока и сега думата има Правителството да ме назначи, като Председател на ДКЕВР, поради това, че аз знам къде е проблема и никой друг според моя и ваш Създател, наречен Висш Космически Разум или Господ Бог, защото той е ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО по света и Той направи ГОЛЕМИЯ МЕТЕОРИД в град Челябинск на Русия и се раниха над 1200 човека, като нямаше нито един убит човек от този метеорит.

Днес, 17.02.2013 год., като допълнение на тази статия за тока, но което е свързано с нея ще кажа, че такова нещо като метеорит, който следва да мине по край земята не съществува, поради това, че този метеорит е измислица от самия наш СЪЗДАТЕЛ и нека всеки да си направи така сметката, за да се убеди в това, което казвам.

Съобщава се, че метеоритът е колкото 20 етажна сграда, която е дълга около 55 – 60 метра и е на разстояние от земята на 27000 км.

За да направите сравнение какво значи това нещо ще ви кажа, че екваторът на земята е дълъг около 41 000 км, дори по-малко, което означава, че разстоянието до този метеорит, който го няма, е толкова от земята до него, колкото е 2/3 от дължината на екватора на земята. Вземете сега каквито си искате уреди за виждане и погледнете към където можете, за да видите ще намерите ли такъв метеорит в небето, защото такова нещо не съществува и това го казва сам Създателят наш.

Толкова и по този въпрос и ви желая весили бунтове по цената на тока в България, докато този път Правителството на България не разбере, че вече е моето време, за да го реша този въпрос веднъж за винаги, но само като Председател на ДКЕВР и човек със специализация по Финансово валутни проблеми на фирмата със специален предмет ЦЕНИ.

Следва да се знае от всички българи, че определянето на цената на ел. енергията е сложно нещо, поради това, че е нужно да се вземат много фактори под внимание и това е цялата истина, за които много хора си мислят, че всичко е шега работа. Няма шега работа, поради това, че шегата свърши и сега някои ще се именуват и то в Съдебната зала в София и никъде другаде, при положение, че аз стана Председател на ДКЕВР и никой друг.

Това е братя българи и мислете на вашите протести. Това ви го казвам аз и това ви пиша. При положение, обаче, че заведа лично дело срещу EVN, то мога и да ги осъдя, но това не решава въпроса, като цяло за тока, тъй като те упре пак ще продължават по стария начин и това ще е ежедневие с тях и другите дружества, дакото централно не им се одрежат крилете на тези добри бизнесмени в монополните дружества, наречени енергийни дружества в България.

Накрая на статията ще питам енергийните дружества така. Към кои приходи се отнасят  таксата от 20 лева при
изключването на абонатите и която се взема за ново включване? Към коя цена спада тази такса, за да е видно, че с нея се намаля цената на тока от дружествата, поради това, че дружествата получават хиляди лева, като чисти приходи от тази такса и това е ежедневие при тях при изключване, без една стотинка разход, поради това, че те използват един служител, който минава с една кола с разход 10 лв на ден и изключва тока на стотици абонати, които абонати по една или друга причина не са си платили тока за дадения месец.

Също е добре да се знае от всеки, че тази такса
, според мен, е практика разрешана от Шефа на ДКЕРВ Анген Семерджиев на лична договорка с елетро преносните дружества, която договорка си е чиста далаверка. Не може даден монопол да  изключва тока сам и после да го включва, като си платиш за това незнайно как е определена тази сума. Това нещо в България е възможно от всякъде, защото монополът е поддържан негласно от държавната комисия наречена ДКЕВР. На това нещо следва да се сложи край и този край ще го сложа аз само с това писание.
Сега размножавайте тази статия и се радвайте, защото, ако аз стана Председател на ДКЕВР ще имате ток с по-ниска от досегашните цени. Желая ви успех и това е моета предложение за цяла България.

За допълнителна информация:

http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/01/28/vyzmojno-e-kabinetyt-borisov-da-podade-skoroshna-ostavka-28-.1047352



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416938
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930