Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
18.02.2013 15:13 - ПОТВЪРЖДЕНИЕ, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТНОСНО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА КВ/Ч ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ СА ОСНОВАТЕЛНИ - 18.02.2013 ГОД.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2109 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.02.2013 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Българските политиците в момента на протестите правят така, че недоволството на хората в държавата от високите цени на тока те да го превърнат в техен бизнес и целят да манипулират и заблюдят протестиращите до такава степен, че да могат да излязат чисти от мръсотията, която са забъркали със законодателството в България имащо отношение по високите цени на монопола със Закона за енергитиката. Правят се опити да се завъртят нещата по такъв начин, че недоволство на населението да стане нова отправна точка за политически игри в България, които протести са чисто икономически, а не политически. Това състояние за извъртане на нещата не е без помощта на управляващата върхушка, която иска да притъпи всичко, като недоволство на хората, чрез едни нови избори, в които избори да участват пак тези, които са сега в парламента и да се даде едно отсрочване на човешкото недоволство, а управляващата система в държавата да продължи по същия начин на манипулация и отлагане за решаване на  жизнените въпроси на хората. Този момент е тънк за разбиране и това е цялата шашма, която се прави на уличната сцена, която сцена беше чисто икономическа срещу високите цени на тока. Като хора следва да разберем едно нещо и това е, че каквито и избори да се направят в тях ще участват пак само политически партии и тук там някой независим кандидат, което ще е капка в морето спрямо какдидатите от сегашните партии и в даден момент той сам ще премине към някоя партия. Това означава, че от всички настоящи депутати, то минимум 2/3 от тях ще бъдат отново в парламента, което от своя страна означава, че всичко ще си върви така, както е било до момента и дори още повече ще се объркат нещата. Поради тази причина не бива да се искат никакви предсрочни избори, а още по-малко Велико народно събрание, което е също една голяма въртележка на определени манипулативни елементи по улиците на протестите.
Следва да е ясно на всеки, че
тези протести станаха по причина на високите цени на тока, а не бяха с политическа насоченост. ТОВА Е ГЛАВНОТО НЕЩО, КОЕТО СЛЕДВА ДА СЕ ОСЪЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДНЕС, 23.02.2013 ГОД. И ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ.
Гражданите на Република България е добре да знаят, че всичко е игра на политиците чрез думи и хватки от разни дебати по вестници и телевизии и това е една голяма уловка за населението, че има нужда от промяна на Конституцията, ЗАЕДНО със смяна на политическата система в България.
Моето мнение е, че действащата в момента Конституция в Република България е една от най-добрите до сега и всеки, който малко или много разбира от ПРАВО, то може сам да я прочете и да види, че няма нещо важно от обществения живот в държавата, което да не е описано ясно и точно в нея.

Следва да се има в предвид, че в Конституцията не е възможно да се опише абсолютно всичко и поради тази причина има закони, които я допълват.

Също така следва да е ясно на цяла България, че първоначално на протестите НЯМАШЕ нито един "ВОДАЧ", защото те бяха спонтанни митинги и протести, които имаха само цел за намаление на цените на тока.  В тези митинги и протести вече се появяват и наруигха десетки разни умници, прикрити ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕЯТЕЛИ и МЕКЕРЕТА, които се обявяват за водачи на протестите, чрез така наречените Граждански инициативни съюзи и комитети, които не са нищо друго, освен маши на определени политически кръгове, които кръгове искат само власт, икономическа и духовна немощ на хората от България чрез монополната енергетика в същата тази България и нищо ПОВЕЧЕ.
Хората, граждани в България, сме само донори на тези водачи и това е цялото им политическо искане за всякакви кръгли маси.
Казвам отново, че
ЦЕЛТА  НА ПРОТЕСТИТЕ в България БЕШЕ ДА СЕ ИСКАТ ПО-НИСКИ ЦЕНИ НА ТОКА, А СЕГА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМЕТ, ОБАЧЕ, КОЯТО СЕ ОБЯВЯВА ЗА ВОДАЧИ ОБЪРКВА ХОРАТА И ТЕ СЕ ЧУДЯТ ДНЕС ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТ И В СЪЩНОСТ ЗА КАКВО СА НА УЛИЦАТА, ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА ИЛИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ИСКАНИЯ.
Това е следствието на политическата намеса в тези протести на България!!!
Протестите от над 35 града в България станаха спонтанно, защото са  нереалистично
високи цените на тока следствие на монопола, а нещата сега се изместват в политическа насока, поради това, че на политиците, така им е добре да въртят хората, като маши в жар. Разните измислени водачи се явяват по телевизиите и започнаха да поставят всякакви други искания, но не и да поставят въпроса за намаляне цената на тока в България, който е скъп и пре скъп.
На 22.02.2013 год. по БНТ "ПАНОРАМА" се появи Президентът Плевнелиев с Председателката на Народното събрание в България г-жа Цачева, за да каже, че и ТОЙ ще бъде на митингите в София.
Г-н Президент Плевнелиев, според мен, ти, като Президент на протестираща България, си говориш не с главата, а със ЗАДНИКА си, поради това, че и ти си виновен за високи цени на тока, заедно с цялото Народно Събрание на България, начело с г-жа Цачева и г-н Борисов, като Премиер.
Г-н Президент, млад и зелен, не се прави на народо любител, защото не си такъв и е добре да знаеш, че конструктивни ДЪРЖАВНИ решения не се вземат с тълпата на ПРОТЕСТИТЕ, а на масата в кабинета ти и никъде другаде.
Също така би следвало да се знае от хората мои читатели, че са повече виновни всички Управляващи партии и Правителства от Демокрацията да момента и това следва също да е ясно, като през бял ден на всеки българин. Поради тази причина казвам, че на власт ще бъде само Правителството на Бойко Борисов и никой друг. Това нещо също следва да е ясно на всеки български гражданин.
Ти, г-н Плевнелиев, като Президент на България, следва да направиш така, че да отпадна веднага Закона за енергетика в България и това е всичко по протестите.
Още, назначете мен за Председател на ДКЕВР и ви гарантирам, че на третия ден цените на всички монополни дружества в България ще паднат с минимум 15 процента, а не както казва г-жа Юлиана Иванова, сегашен Председател на ДКЕВР в оставка, че до 01 април не знае какво ще стане с цените и дали изобщо ще могат да се свалят. До 07 април ще сваля цените на тока с около 30 до 50 процента от сегашните цени.
В моя предна статия, казах, че тази жена г-н Иванова е икономически неграмотна, за да заема този пост на Председател на ДКЕВР по регулирани на цените на монопола в България.

Още, тези  "мили и неясни водачи", които никнат, като гъби от масите на недоволството поставят, вече, политически искания, с които манипулират хората в насока към смяна на Конституцията в Република България и политическата система на страната с неясно какво още и вие, като политици не знате какво да правите.
Моята прогноза е че вие ще управлявате България до края на мандата си, но следва да промените някои неща, които са важни за държавата и аз ги зная кои са те.
Мисля, че ако някой иска да сменя Конституциата, то е добре да се знае от тези хора, че в България действа Закон, който се нарича Закон за смяна на Конституцията и този закон дава право на всякаква поправка на това, което пожелае българския парламент за промяна от самата Конституция.
Ако този Яне Янев и други радетели за смяна на Конституцията чрез Велико народно събрание в България не знаят, че има закон за смяна на Конституцията, то е време да вземат и да прочетат самата Конституция в България, за да видят, че всичко е написано и дори е започнато да се прави чрез Преходните и заключителни разпоредби в нея.

Аз пиша това, което е нужно за информиране и то ще продължи до тогава, докато има митинги за падане цените на ел. енергията в България, а не пиша, че има нужда от смяна на Конституцията и за смяна на политическата система в България, която система е с право на плурализъм и това е определено в самата Конституция.
Още ще кажа, обаче, че с член 11 и 12 от Конституцията се казва, че с такива сдружения, които сега се явяват на митингите и протестите, че не могат да си поставят никакви политически искания и цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.
Добре е също да се знае, че ако се прочете Търговския закон действащ в България ще се набие на очи, че в него няма плурализъм на собствеността. В други закони се дава предимство на държавната собственост, включително и допълнително финансиране от държавата и това е целия проблем в България. Търговския закон е променян 1000 пъти само от обикновено Народно събрание в България. Поради тази причина всичко може да се решава от дестващото Народно събрание и това е цялото политическо искаве на Яне Янев, на Волен Сидеров и на други техни подръжници, защото със Закона за промяна на Конституцията може да се реши целия и проблем, ако има такъв за решаване. 

Най-големият проблем, обаче, е ВИСОКАТА ЦЕНА НА ТОКА.
Това, което остава в момента от протестите са само партийни пристрастия, а не това, с което се тръгна, че ЦЕНИТЕ НА ТОКА СА ГОЛЕМИ И СЛЕДВА ДА СЕ ПОНИЖАТ ДРАСТИЧНО. Това е моята цел на цялото ми писане, за да посочвам къде точно е проблема на всичко за високите цени на тока в България чрез тази и друга статии и този проблем е в самия парламент и никъде другаде, чрез приетия през 2003 год. Закон за енергетика. 
И така, вижте по-надолу за какво става дума!
Всичко, което пиша в
тази статия, като моя позиция  е реалистично и е съобразено с действащия Закона за счетоводство приет през 2001 год., който закон има и много добри неща в него и това е цялата икономическа отчетност в България.
Българските депутати, обаче, правят и приемат втори закон за счетоводство, наречен "Закон за енергетиката", приет през 2003 год. и слага пълна бъркотия в цялото ценообразуване на продукта кв/ч електроенергия от енергийните дружества в България.


Всички следва да знаете, че този Закон за енергетиката е пълно противоречие на Закона за счетоводство. Поради тази причина
целия нескопосан "Закон за енергетиката" моментално следва да се затрие от Българското законодателство и всички цени на монопола в страната да се събразят по отчетни данни съгласно Закона за счетоводство приет през 2001 год. от НС.

В Закона за счетоводство ясно е казано какво означава себестойност на продукцията, как се определя цената и рентабилност на продукцията, стоките и услугите.

Цената за продажба на клиенти, особено от МОНОПОЛНИ ИГРАЧИ НА ПАЗАРА, съгласно Закона за счетоводство, следва да се формира на база пълна себестойност на продукта, стоката или услугата начислени с процент печалба, акциз и ДДС.

Съгласно монополното състояние на фирмите и икономическата теория т
ози процент ПЕЧАЛБА не следва да бъде никога повече  от 10 процента, поради това, че, като монополни предприятия техния пазар в държавата е гарантиран чрез нея.

Това е цялата структура на цената, братя и сестри ЕНЕРГЕТИЦИ, ДЕПУТАТИ, властници и енергийни бизнес ИЗМАМНИЦИ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. Всичко останало е нарушение на Закона за счетоводство и това е големия проблем на цялата ви енергетика в България с така наречените монополни предприятия и цени на техните продукти, услуги и стоки.

Чрез Закона за енергетиката са написани РЕД ПОКАЗАТЕЛИ, които се бъркат спрямо Закона за счетоводство и така е омотаване всичко, че самите му създатели едва ли ще разберат каква каша от лайна са забъркали не само за самите енергийни дружества, но и за всички крайни потребление на електрическа енергия в България.

Не е възможно да се разбере този Закон за енергетика по никакъв начин и на някого да му стане ясно какво в същност казва. Поради тази причина, аз предлагам на всеки заинтересован да прочете енергийния закон, ако може разбира се, преди да заеме каквото и да е становище, но успоредно с това следва да познава счетоводната система и практика, като форма на отчетност на цялата икономика в България съгласно Закона за счетоводство.

Със Закона за енергетика се поставя рентабилност на инвестицията на енергийните измамници в България наречени МОНОПОЛ. Такова понятие няма в икономическата практика, като Счетоводна практика, освен това, че се слага рентабилност на продукцията, която се оценява спрямо себестойност и процент печалба. ДДС е данък на държавата, който данък е за депутатите, които правят нескопосани закони. Процента на печалбата се именува РЕНТАБИЛНОСТ на продукцията и колкото той е по-голям, толкова рентабилността е по-голяма, в случая на кв/ч електроенергия..
Когато става въпрос за Рентабилност на инвестицията, то това понятие може да се използува, като такова още в самото начало на правене на каквото и да е предприятие и нищо повече. Всичко останало се съобразява със Закона за считоводство , та ако ще и задниците си да си съдерете от загуби, дами и господа ЕНЕРГИТИЦИ, ВЛАСТНИЦИ, ДЕПУТАТИ И ВСИЧКИ ОТ СТОПАНСКАТА КАМАРА В БЪЛГАРИЯ, НАРЕЧЕНИ "БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС" С ПРЕДСЕДАТЕЛ Г-Н ДАНЕВ, КОЙТО Г-Н ДАНЕВ СЛЕДВА ДА ДАВА ОТЧЕН ПРЕД СЪДА, КАК СЕ ДОПУСКА ТОВА НЕЩА на омагьосване на хората, тъй като И ТОЙ Е УЧАСТНИК НА ВСИЧКИ ПРЕГОВОРИ СЪС СИНДИКАТИТЕ България.

Тоест, в преносните дружества тяхната рентабилност ще бъде разликата между крайната цена на кв/ч, без ДДС, минус пълната себестойност направена по икономически елементи, съгласно отчетните сметки на дружествата.

Нямам за задача с тази статия, да правя структура на цена съгласно ценовата практика, а целта ми е да кажа на глупавия Български народ и на умните държавни бизнес тарикат играчи, че икономическата заблуда и некадърност е голяма в енергетиката, като цяло и то утвърдена със Закона за енергетика.

Всички останали опити да се постига някаква рентабилност на инвестицията чрез Закона за енергетика в България е пълна измама и заблуда за невежото от икономическа гледна точка население в България и на 99 процента от политиците в Българския парламент и така наречените бизнесмени тарикати, които желаят лесен пазар при Пазарна икономика на държавното управление не само в България, но и по света. Затова протестите в България са основателни и навременни, но те в никакъв случай не трябва да се политизират, както се опитват да правят политиците.

Икономическата криза в момента е на всякъде по света, включително и в България, като при нас тя е най-голяма, поради това, че кьораво, куцо и съкато е компетентно и знае как се въртят  правят пари или парите правят пари!

Днес, 18.02.2013 год. казвам, че пари в България се правят само с ДЪРЖАВНА КРАЖБА и по никакакъв друг начин, поради това, че законодателството ни е монополно и объркано до шия. Предполагам, че във всички закони има подобна каша за рентабилност на някаква щуротия, а може и на ПРОСТИТУТКИ да има рентабилност някъде по държавната йерархия.

Още казвам, че в България има само кражба и то по законен начин, а сивата икономика в България лайна да яде спрямо законната енергетиката и монопола на държавата и това е добре да го знае г-н Цветанов, като Министър на Вътрешните работи в България.

Това е моето цялоство заключение, като специалист по Индустриален бизнес със специализация по Проблемите на фирмените финанси и ценообразуване.

Заитересуваните и обидените от това мое становище може да занесат мнението ми  в Народното събрание на Председателката г-жа Цачева, за да си види дейността и това, което съм казал тук. Дори може да ме извика, за да и кажа, че последната поправка на този нескопосан Закон за енергетика е променен на 15.02 2013 год.
Това е всичко братя българи и всякакви депутати само за татарски кюфтета с вашия Закон за енергетиката, който закон е излишен от всякъде в условията на Пазарна икономика.
Държавата никога не следва да се занимава с частни или държавни дружества, които са на свободния пазар, а не както сега да им дава монополно положение, дори да им слага показатели за измами и мушингии всякакви. Тези монополи следва сами да си берат дерта, а държавата само да им следи печалбата от монополното им дередже съгласно отчетните данни чрез Закона за счетоводсво и нищо повече. Тяхната монополна печалба никога не следва да превишана повече от 10 процента, поради това, че те са монопол и продукция им винаги се продава на пазара, поради това, че те са енергийния монопол в държавата. Така са всички предприятия, като ВИК, Нефтохим Бургас и всички предприятия по веригата на целия енергиен възел в България. Така са и газовите дружества в България. Така е цялата дандания на Румен Овчаров от БСП и на всички останали енергийни радетели от СДС, ДПС, ГЕРБ, АТАКА и РЗС.
Тези партии са неспособни да оправят цената на тока и са за затвора  начело техните лидери, поради това, че сами създават напрежение в ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ само с една монопола монополна цена, която те са нагласили така, че да няма разбиране съгласно Закона за енергетика в България.
Това, че някой иска да забогатява, без да си мръдне задника за сметка на цялото население на България е друго и то има много общо с цели нещо на основателния протест на хората от цяла България.
Аз призовавам всичко хора в България да не спират протестите си ден и нощ, поради това, че самата държава създава състояние за протести поради това, че поддържава високи цени на монопола с така наречения ДКЕВР и това е моята позиция за всичко.
Може нещата да се решат само за един час, ако има вола на Парламента.
По моя информация ще кажа, че има много виновни за висока цена на ТОКА и следва някои хора да се окачат моментално на бесилото, а Законът за енергетика веднага да се затрие.
За да се убедите в това нещо, което ви пиша Днес, 18.02.2013 год., показвам структурата на цените на  "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД в град Пловдив, които изцяло противоречат на една икономическа структура по елементи на разходите, пачалба, акциз и ДДС.
Това, братя и сестри българи, е невиждан
прецедент по правене на цена на народо обществен продукт в България, наречен електрическа енергия. Вижте това, което е написано с кафяво, а аз ще направя допълнителен коментар под тях.
Тази разбивката, наречена структура на цената е свалена от сайта на ЕВН България, но това нещо е и в сайта на ДКЕВР България.

Цени без ДДС, по които ЕВН България Електроразпределение ЕАД пренася електрическа енергия през електроразпределителната мрежа до всички потребители:  на ниско напрежение                             0,04683 лв./кВтч.
Цена за достъп до електроразпределителнатамрежа наЕВН България Електроразпределение АД, без ДДС:
за битови потребители                           0,00503 лв./кВтч.
 
Клиентите на ЕВН България Електроразпределение ЕАД , които имат доставчик различетн от ЕВН България Елекроснабдяване ЕАД, дължат и следните цени за мрежови услуги:
   
Добавка за зелена енергия - лв/кВтч без ДДС 0,01110
Цена за високоефективно комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия, в лв./кВтч без ДДС 0,00383
Цена за пренос през електропреносната мрежа, лв/кВтч, без ДДС 0,00910
Цена за достъп до електропреносната мрежа, лв/кВтч, без ДДС 0,00623
Цена за „невъзстановяеми разходи“ – лв./кВтч, без ДДС; 0,00338
  Уважаеми читатели, казвам с тази статия така, че АКО ИМАМ ВЛАСТ, МОМЕНТАЛНО ЩЕ ЗАТРИЯ ОТ СВЕТА МНОГО ХОРА, само с тази разбивка, която е мътна, кървава И ПЪКЛЕНА ДО ДЪНОТО НА КАЗАНА С КАТРАНА от всякъде и нищо не може да се разбера от нея.

Вина, за да се направи тя така имат всички до един в България и то от Президента на държавата, Председателя на НС, Премиер, всички депутати до един, Председатели на ДКЕВР, Управителни съвети и Изпълнителни директори на разните нескопосани дружества по енергетика и Главни счетоводители на същите дружества от АЕЦ Козлодуй до вятърните перки на Стара планина и слънчевите колектори от Китай на чисто обработваема земя в България.

Аз, като потребител на ток, пиша, защото не ме интересувам от къде се взема този монополен ТОК, от къде минава и как държавата ще му стимулира неговото производство, чрез разни ефективни методи на няма нищо, а мене, като човек икономист ме интересува на каква икономическа база е стъпено, за да се направи себестойността на тока и каква печалба се слага върху себестойността, за да плащам цена над 0.20 лева за кв/ч в нашата мила България.

Държавата, като държава мащеха иска да стимулира цената тока, то тя следва да си направи собствени ефективни производства, които да участват с тяхната продукция, като мен на свободния пазар и от тяхната печалба да дава на енергийните нескопосани централи, които са едни дебелосерковци и нищо повече. Поради тази причина ПРОТЕСТИТЕ не следва да спират в България. Аз ще разяснавам поради това, че в момента това ми е работата, тъй като свободния пазар не работи при нас с нищо, поради това, че се затри "ВМЗ" ЕАД - Сопот.

Не може тази насрана държава България да стимурираш неефективни производства, като така наречената и изгодна за някото ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ от гърба но хората, които хора са пропищели от всякъде, че не се издържа по нищо вече с този ток и ниски заплати. Тук е целия проблем и от тук следва да се тръгне чрез затриване на този Закон за енергетика и то МОМЕНТАЛНО.

Също така не ме интересува РЕНТАБИЛНОСТ НА КАПИТАЛА НА ДРУЖЕСТВАТА, ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛ В ЦЕНАТА, КОЙТО СЕ НАРИЧА АМОРТИЗАЦИЯ, СЪГЛАСНО ЗАКОНА НА СЧЕТОВОДСТВО. Тази амортизация казвам на Българския народ, че допълнително му разкатава ефективността от всякъде, защото и тя се начислява в цената на тока, като перо по икономически елементи на разходите за дейността. Бъдете живи и здрави с цялата рентабилност на Инвестицията за която твърди в Предаването рефендум на 12.02.2013 год. по БНТ г-жа Калина Трифонова - член на УС на ЕВН-България и го вижте на линк  
http://bnt.bg/bg/productions/74/edition/29316/referendum_12_fevruari_2013_smjatate_li_che_vyzmojnostta_za_razsrocheno_plashtane_e_dobro_reshenie_za_visokite_smetki_za_tok
Всичко останало е кражба и лъгане на народа прост с този Закон на енергетиката.
Погледниете каква ефективна цена ви дава ЕВН България и покажете вашата ефективност къде е брята българи, цигани, турци и всякакви други български граждани! Висока цена на тока е следствие от Закона за енергетиката!

На това ценообразуване и крайна цена, аз му казвам СЪД със ЗАТВОР или бесило, поради това, че цяла България е в протести точно по това високата цена на тока, което е в разрез с постановките в Закона за счетоводство в България!!!

Тази ценова структура е нещо, като нищо и е направено по едно нескопосано правила от Закона на енергетиката, което е на километри от Закона за счетоводство. 

Следва обаче да се прочете целия Закон за енергетиката и да се съпостави със Закона за счетоводство и тогава да се видят ЛАЙНАТА ЗАБЪРКАНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ И ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИ ПАРТИИ, ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ДО МОМЕНТА ОТ 2003 ГОДИНА.

Повтарям и отдавна говоря, че от Главния счетоводител, Изпълнителните директори и целите Управителни съвети на енергийните монополи до Председателите на ДКЕВР, ПРЕЗ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА И НАРОДНИ ДЕПУТАТИ, Председател на НС и Президент са за Съдебната зала в София и днес това го потвърждавам, като основание за това ми дава разбивката на цените от ЕВН България, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОСТАНОВКИ ЗА СЕБЕСТОЙНОСТ И КРАЙНИ ЦЕНИ НА ПОТРЕБИТЕЛИ.
Всичко това, което говорих в моя предварителна статия на адрес  http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/13/vina-za-visokite-ceni-na-elektro-energiiata-v-bylgariia-imat.1052973   се потвърждава, че някои хора хал хабер си нямат от правене ЗАКОНИ за цени на продукцията, която произвеждат и продават на краен потребител, особено монополните дружества, която цена да отговаря по Икономически елементи съгласно начина им на счетоводство на дружествата спрямо всички останали фирми в България. Такива са всички монополни дружества в България без изключение.
Това нещо се изисква от Закона за счетоводство и той не дава друго тълкуване по този въпрос и казуса себестойност на продукцията, противно на посоченото в тази разбивка на ЕВН България.

По тази причина казвам, че ЦЕНИТЕ НА ТОКА дават основание някои хора да бъдат обесени включително и вносителите на Закона за енергетика, които вносители са хора неспособни да питат, че има и Закон за счетоводство в България, което означава, че всички фирми в България си назначават счетоводители по този закон и това е всичко.

Днес, 18.02.2013 год., казвам, че тази „разбивка”, която е нищо друго, освен една цапаница на някого и е поставена, като официална информация в сайта на ЕВН България и която разбивка е утвърдена от Председателите на ДКЕДР, които Председатели ги определям на пълни икономически заблудени хора, че ТЕ не могат да контролират цени на МОНОПОЛА в България.
Това мое твърдение пак го казвам, че е така и погледнете какво ви се дава, като икономическа цена  ДКЕВР на адрес http://www.dker.bg/pagebg.php?P=401&SP=402

Сега няма да правя подробен коментар, защото съм го направил в горната посочена с линка моя статия, но това нещо го публикувам за сезиране на Главния прокурор на Република България, че тази разбивка не може да бъде никаква структура на цена за всяко монополно дружество, съгласно съществуващия Закон за счетоводство и други нормативни документи, като ОБЯВЯВАМ, че приемам да стана свидетел в Съдебна зала, при положение, че някой се заинтересова от това нещо.

Всичко това е подобно на геноцид спрямо българското население, който геноцид го правят енергийните дружества, поради това, че горната схема не е никаква структура за формиране на цена, а е една скица на търговското движение на нашия български шибан ток, който ТОК на 17.02.2013 год. вдигна около 480 000 човека в България на протест срещу високите цени на МОПОЛНАТА електрическата енергия за кв/ч.

Що се касае за това, че се дава по телевизиите, че протеста е от около 100 000 човека ви казвам, че е пълна друга заблуда водена от самото Правителство на България.
Вземете и си направете сметка така.
Протестираха 35 града в България. Поставете минимум на протест по 1500 човека в град, а само във Варна и София бяха около 50 хиляди, по 1500 по 35 са 525 000 човека протестират, което означава, че от всяко семейство в страната има човек на протеста, което от своя страна означава, че на практика в България поддържат тези монополни цени само група депутати с ТАТАРСКИ кюфтета и Председателят на ДКЕВР.
Казвам на моите читатели, че ще си забия дипломата за икономист с пирони на стената на Управлението на ЕВН България и на сградата на Правителството на Република България, ако не мога да докажа, че цената на ТОКА ще я смъкна с много проценти, дори и на половина от сега съществуващите само до три месеца при положение че се премахне Закона за енергетика в България, който закон изцяло противоречи на Пазарната икономика в България и създава непредвиден монопол.

Днес, 18.02.2013 год., по случай поредната годишнина от гибелта на Васил Левски още казвам, че трябва да се СКОВЕ една бесилка, която да се намира на местото на бившия мавзолей в град София, за да се обесят на тази бесилка различни чужди и български капацитети по формирането на монопол в България, начело с много държавни ръководители до сега в България.
Потвърждавам, че ако аз стана Председател ДКЕВР в България, то всички Изпълнителни директори, Управителни съвети и Главни счетоводители на всички енергийни и монополни дружества ще ги навря където е нужно, за да им кажа, как се прави ценообразуване и цена на произвеждана монополна стока, като електричество и всички други монополни стоки и услуги, а с досегашните Председатели на ДКЕВР и много държавни отговорни люде да се занимава Главния прокурор на Република България и той да им бере дерта какво да ги прави.
Бъдете живи и здрави българи и да знаете, че вчера, 17.02.2013 год., на протест участваха около 480 000 човека, кой каквато и информация да ви дава и където си иска да я дава.

Аз, обаче, само ще ви пиша, че цената на ТОКА от всички монополни дружества може да се смъкне и то с много проценти от съществуващата и нищо повече, като ще принудя монопола още на втория ден, ако аз стана Председател на ДКЕВР,  да смъкнат цената минимум с 30 процента от сегашната, тоест, днес ставам Председател на ДКЕВР и след два дни тя ще е по-ниска с 30 процента, без дори да правя каквито и да е Финансови анализи на досегашната цена на МОНОПОЛА и то само с посочената по-горе цена, която се определя за структура на цената на ЕВН България, но при положение, че този Закон за енергетиката се отмени моментално.

При всички останали случай Българския народ ще си ближи раните от ДЕМОКРАЦИЯТА ни.
Това е братя и сестри българи, българската и чужда икономическа неграмотност на монопола и контрола по него.

Според мен, всичко е така омотано, че и сам Господ да слезе в момента то с двата действащи закона и Той не може да се справи и да ви помогне.

Поради тази причина ви съветвам да насочите всичките си протести към Народното събрание на Република България и до Общините на населените места, като държавни институции подвластни на Народното събрание и те да ви дават обяснение, защо така са направен Закона за енергетиката, който е в противоречие със Закона за счетоводство. Това е от мен и го разпространявайте това нещо по всички възможни пътища.  Юристите в България и Експерт счетоводители да вземат двата закона и да ви съветват къде е грешката им г-жо ЦАЧЕВА, г-н ПЛЕВНЕЛИЕВ и г-н БОРИСОВ,  като Премиера на Република България. Това е от мен, за сега!
За допълнително информация по темата на линк http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/13/vina-za-visokite-ceni-na-elektro-energiiata-v-bylgariia-imat.1052973



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417225
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930