Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
25.02.2013 13:22 - СЧИТАМ, ЧЕ С ДОБРА ВОЛЯ ДО 50 ПРОЦЕНТА Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ СВАЛИ ЦЕНАТА НА ТОКА ЗА КВ/Ч! ЕДИН МИЛИОН ПРОТЕСТИРАЩИ НА 24.02.2013 ГОД. В БЪЛГАРИЯ – 25.02.2013 ГОД.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2065 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 27.02.2013 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Във връзка със съществуващите високи цени на тока и поставяне от протестиращите хора на определени политически въпроси на 24.02.2013 год., неделя, по моя информация на улиците в 45 града от България излязоха над 1 000 000 /един милион/ български граждани. Такова нещо са нечувани до момента събития на недоволство за цялата ни държавна история по причина само от това, че енергииния монопол в България си развява байрака, както намери за добре, който монопол е създаден и подържан до настоящия етап от така наречената "ДЕМОКРАЦИЯ”, начело с управляващата политическа върхушка. Говори се за създаден картел от трите чужди ЕРП-та, но според мен, това да е и така, но е не пълно обяснение, поради това, че ЕРП-тата са само част от цялата енергийна система в държавата и са връзката между производители и крайния потребител на ел. енергията. Каквото и обяснение да се дава от разни капацитети за високите цени на тока, следва да е ясно ЕДНО ВАЖНО НЕЩО на всеки, който малко или много разбира от организация на промишленото предприятие, а ЕРП-тата са точно такива предприятия и нищо друго и че те се състоят от производствени мощности или преноснии съоръжение заедно със земя, сгради машини, оборудване и други наречени материални активи и друга част наречени финансови активи с печалба и загуба, като краен резултат на тези дружества. Другото важно нещо е, че тези ЕРП-та имат вкод и изход на тяхната суровина наречена купена електрическа енергия от други предприятия, наречени различни производители, наречени вход на предприятията и крайни клиенти стоящи на изхода на ЕРП-тата.
Нещо повече, следва на всеки икономически грамотен човек, да е ясно, че тези ЕРП-та продават основна и единствена продукция която се казва електрическа енергия.

При това положение още веднъж, заявявам ясно и гласно, че на тези предприятия, ако имам възможност, само за 24 часа ще им разнища фамилията и ще им изкарам цялата себестойност на продукцията кв/ч с печалбата и така наречената инвеститорска ренатабилност, което понятие е дадено, като уловка за дружествата от пълни икономически неграмотнищи, които са правили Закона за енергетиката и на следващите 24 часа много хора ще си стягат отчетите за Съдебната зала, а цената на тока ще падне с минимум 15 процента първоначално още на деня.

От недоволните потребители на ток само в градовете София, Пловдив и Варна по улиците бяха около 130 000 човека. Другите хора до цифрата един милион са в останалите градове на страната.

На всички български граждани следва да е ясно, че в ДЪРЖАВАТА нещата все повече се объркват и това е по причина на Правителството, Президента и цялото Народно събрание, защото властниците от тези Конституционни органи на Република България не знаят какво да правят в тази кризисна ситуация, а Правителството се скри, като си подаде оставка точно три месеца преди края на мандата си без някой да му е иска, защото така е най-лесно да се избяга от проблема. По този начин си зарови главата в пясъка, като щрауса в пустинята, поради това, че то е некомпетентно Правителство и не може да се справи със ситуацията в страната, наречена ВИСОКИ ЦЕНИ на енергийния МОНОПОЛ в България и в частност електрическата енергия в цялата Енергийна система на България, която е в един общ енергиен възел.

Цялата дандания на протестите люде първоначално беше и тръгна за намаляване цените на тока, след което в последствие от това нещо протестите прераснаха в политически, поради това, че хората не видяха адекватни мерки от Правителството на г-н Бойко Борисов, който на пръв поглед изглеждаше, като непоклатима скала в своите действия, а през 4 годишния си мандат демонстрираше увереност и надежда в хората. Тази негова напереност се оказа АЛА БАЛА И ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ за българина, ЗАЩОТО ЕДНО Е ДА СЕ РЕЖАТ ЛЕНТИ С ПОХАРЧЕНИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ, което се правеше демостративно по телевизиите няколко пъти на месец и за най-незначителни напранивени обекти за второстепенни неща, а съвсем друго е да се помогне на хората в тази кризисна икономическа ситуация, която може да се реши цялостно само.чрез режене крилете на монополната икономика в България! Това е нещото, което следва да направи в момента. За целта са нужни аргументи, с които Правителството да излезе пред енергините бизнес играчи и да го направи. За това нещо са нужни, обаче, не пожарникарски умения, а солидни фирмено финансови познания, които са основа за държавната Финансово бюджетна система.

Смешно е да се гледа българските депутатите от Народното събрание как спорят и делят Държавния бюджет, наречен държавна банища, в неговата разходна част, а е тъжно, когато никой от тях не казва, че освен от данъци тази държавна баница може да се меси с брашно от работеща фирмена икономика в държавата и то не само монополна. Държавната фирмена икономика е цялостна система от най-малката фирма регистрирана по Търговския закон в България до гигантите с държавна собственост, като ВМЗ - Сопот и други предприятия в държавата с различна собственост, като Енергийните монополи за ел. енергия, ВИК, горива, паро падаване и т.н. Тази държавна икономика включва и цялата Банкова система, която Банкова система служи за финансиране на икономиката и движение на паричните потоци, ръководена от БНБ, която, според мен БНБ е една структура само за голяма лапачка и за нищо друго, поради това, че тя, като Държавна централна банка може да поставя тавани на лихвените нива за кредитиране чрез Търговски банки в България при положение, че тя самата БНБ служи за изграждане на работеща икономика в държавата. Този въпрос е един от най- важните въпроси на Народното събрание, Президент и Правителство в България и на никой друг, което Народно събрание всяка година следва да търси сметка от Управителя на БНБ за състоянието на финансовата система в държавата, поради това, че тази финансова система е направена благодарение на законите в държавата. Това нещо, обаче, е табу, както за депутатите, така и за Правителството, поради това, че веднъж назначен Управителя на БНБ той се явява непоклатима и независима скала в Държавната финансова система, наречена банкова финансова структура на държавната икономика. Всичката тази каша следва да се ръководи от Правителството на Република България, което Правителство следва да се състои от професионалисти по икономика и други специалисти по направления, а не от разните му набедени политици и от неразбиращи нищо от фирмени финанси елементи направили пари чрез използване на държавни поръчки дадени чрез партиен принцип и да се наричат ГОЛЕМИТЕ БИЗНЕСМЕНИ на България. Не зная колко хора ще вникнат в това нещо, което пиша в тази поредна статия, но в крайна сметка това е целия държавен проблем на България. Това е и основна причина България, като народ и държава да е с най-бедно население в Европа и да протестират хората цял месец и никой да не знае какво да прави от Държавните институции. Това е трагедията на етапа и за в бъдеще, ако този въпрос не се реши от дадени личности, наречени Президент, Премиер и Председател на Народното събрание в България.

С протестите и митингите си проличава неадекватността на Правителство, Президента на държавата и Народното събрание, които следва да излязат открито и да кажат на хората, че ПРОБЛЕМЪТ ЦЕНИ НА ТОКА може да се реши само за 24 часа, ако изобщо разбират за какво става дума. Аз, обаче, продължавам да твърдя, че има решение на проблема с високата цена на тока на монопола и да се прекрати цялата икономическа и станала, вече, политическа дандания в България. Този въпрос е най-съществен за цялата ни държава, като държава в Евро съюза.

От самото начало на протестите пиша в Интернет по моя блог и във фейсбук, че нещата са възможни за решаване по горния начин, но явно управляващите хора заблудени в своята непогрешимост и в това, че няма решение на въпроса се прави така, че от ден на ден, все повече български граждани излизат на улицата, като на 17.02.2013 год. те бяха около 480 000 човека, а на 24.02.2013 год. по улиците на градовете с протести вече излязоха над 1 000 000 човека.

Ако, обаче, продължава това нещо така, че да няма решение по високите цени на тока, то цяла България ще се залее от протести от само себе си, като обстановката ще напомня и ще наподобява тази на Северна Африка и Близкия Изток само до преди една година. Там, обаче, обстановката беше придружена с много човешки жертви. Никой не може да даде гаранции, че тук няма да стане страшно и същото положение, както сам Нидал Алгафари ми отговаря на мои писма до него, че в държавите от Северна Африка и така наречения Близкия изток е било страшно.

В България икономическата ситуацията на етапа е такава, че половин заплата на хората отива само за сметки за ток, а на някои хора дори не им стига заплатата, за да си платят сметките затова, че те следва да се топлят пре зимата и да си вършат домакинските нужди, които домакински нужди са нежни на всяко едно семейство, като най-малка структура на обществото.

Питам управляващите лица в момента така.
Дами и господа Управляващи, вие за кого работите в момента на тези отговорни Държавни постове, за българските граждани или за никой, поради това, че вие следва да служите на българските граждани и на никой друг? В противен случай, ако не работите за доброто на българските граждани, то вашето место е за затвора, поради това, че харчите държавни пари, които държавни пари са от народа, а не са ваши. Вие до един сте отговорни за цялата икономическа ситуация в страната и по тази причина заслужавате населението на държавата да ви помете, като не ненужни никому Държавни управляващи органи в България.

Питам господа управляващите на цените на МОНОПОЛА с въпрос така.

Вие дами и господа УПРАВЛЯВАЩИ политици и бизнес енергийна мафия, разбирате ли изобщо какво означава това нещо или не? Вие разбирате ли, че хората са поставени на ръба на физическото си оцеляване, а не са, като вас да се чудите на кои острови да идете, за да си гледате пашалъка на гърба на 7 125 000 човека, защото от 7.5 милиона хора население в България, 95 процента от тях са бедни, поради вашата некомпетентна демократична управия.

Поради тази причина ще кажа, че когато се сваляше социализма в България ,като обществен строй то тогавашната Синята коялиция пееше песента, че „45 години стигат”. Сега, обаче, се пропя от всички и се говори открито, че 23 години демокрация при това положение в България СТИГАТ и хората искат смяна на политическата система.

Тук е другата каша, която се забърква от разни хора с неясен статут в протестиращите тълпи, поради това, че, за да се иска смяна на сегашния икономически и политически  модел с друг модел, то следва да има ясно политическа формулировка какъв ще бъде моделът на управление. Това нещо никой не го казва и на никой не е ясно как ще изглежда, но върви, като приказка и искане, а аз считам, че се върви в състояние на ГРАЖДАНСКА ПАТАКЛАМА в държавата и нищо друго, поради това, че на никой нищо не е ясно и никой не казва каква идеология ще се изповядва, ако има смяна на модела на държавното устройство, поради това, че всичко се определя чрез Основния закон наречен Конституция. От много елементи с неясен статут продължава да се иска избор на Велико народно събрание и смяна на Конституцията в България.

Питам тези самозвани и измъкнати от никъде лидери, които са, като лидерите от времето на демокрацията в България през 1989 год., които лидери от 1989 год. висяха по трибуните на митингите с ленти на главите срещу студа, а това нещо се повтори после по време на Жан Виденовото Правителство начело с г-н Иван Костов, който г-н Костов е постоянен депутат от 1989 год. до момента и бивш Премиер на България, но и той нищо не допринесе за укрепване на българския гражданин, като жизнен стандарт.

Г-н Иван Костов и други хора доведоха царя от Испания в България с разни юпета, като компромесен вариант и за да се докаже, че и цар може да стане Премиер на държавата. Този цар на България, като човек е прекрасен човек, който не го позновам, но правя заключение от неговите действия и повединие на уравновесен човек, но и той нищо не успя да направи. След него стана така нареченат Тройна коалиция на Сергей станишев, която тройна коалиция си отиде безславно сменена от г-н Бойко Борисов, като лице на Софийски кмет, който кмет стана от Главен секретар на полицията в Министерството на Вътрешните работи. Днес обаче този Главен секретар си подаде сам оставката, като Премиер, поради това, че потъна под собствената си шапка с козерка на български генерал, а не да се изправи с високо вдигнато чело и да каже на хората къде точно е проблема на цените на тока в България.  Вие дами и господа самозвани лидери на никой от протестиращите хора, как така определихте, че следва смяна на Конституцията в България, която Конституция е правена също с Велико народно събрание в България само преди 21 години? Каква е гаранцията, че вие ще направите по-добра Конституция, като основен закон в България от сегашната?

Поради тази причина аз препоръчвам на всеки един радетел за нова Конституция на България да погледне началото на сегашната Конституция и да си помисли не е ли и той за раирани дрехи, поради това, че се използват протестите за прокарване на неясна постановка с допълнително напрежение в хората, като това е пълно ШАРЛАТАНСТВО. По този повод Синдикалните централи от КНСБ и КТ "Подкрепа" в България и те тръгнаха да искат политическа власт, където това нещо е в противоречие на основния Закон наречен сегашна Конституция.

Дойде време чрез тази статия да попитам и Главния прокурор на Република България, който е избран от Народното събрание да защитава законността в България.

Вие г-н Главен прокурор, за каква законност следите да се спазва, като всичко това, което пиша ви става под носа и то в град София, което нещо се дава постоянно по телевизиите в България?
Кой, г-н Главен прокурор, следва да ви сезира, за да спрете тези лидери, поради това, че те са реален повод за безредици в България, а не са протестиращите мирни хора?
Според мен, тези лидери, най-вероятно плащат на хора, за да провокират митингите на протестиращите хора с младежи, които младежи искат по някой лев, за да си направят кеф по собствен начин.
Г-н Главин прокурор, аз с тази статия в Интернет ви сезирам, с която пишаш това, което е, като мое наблюдение от цялата държава и вие би трябвало да и обърнете внимание, защото това нещо се провокира от напълно неясни елементи и статут в обществото. Всички те, според мен, са не по-добри от сегашните управляващи, поради това ще нямат никакво конкретна Политическа идиология, а само говорят празни приказки. Тези люде прокламират и искат нещо, което нещо е
не ясно на никой  и за да се убедите в това, което казвам, изгледайте предаването от 24.02.2013 год. по Канал 1 на БНТ до 23 часа, за да видите всичко, че е така, което пиша сега.

В член 1 с началото от действащата Конституция гласи така, като цитирам с копи от Интернет.
„Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,
като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;
като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,
прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази


КОНСТИТУЦИЯ
Обърнете внимание на подчертаното и питам читателите така. Имали нещо не ясно в това начало на Основния закон? Според мен, НЯМА и всичко е ясно, като при напълно слънчев ден. По нататък в
Глава първа
ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1.
(1) България е република с парламентарно управление.
(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
(3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.”

Нека всеки сам да си направи изводи от това написано състояние на сегашната Конституция и какво следва да и се смени, защото няма нищо за смяна. 
Може, обаче, в нея да има нещо за лека промяна, а за целта има Закон в България за промяна на Конституцията от действащото Народно събрание, което е записано в Преходните разпоредби на действащата Конституция. Тук е голямата политическа дивотия в България на етапа.

Всичко това нещо е неадекватно политическо поведение и положение в България на много хора, а моята прогноза е, че ЦЕНАТА НА ТОКА МОЖЕ ДА ПАДНЕ ДО ОКОЛО 50 ПРОЦЕНТА от сегашната, без дори да съм правил каквито и да са икономически и финансови анализи на дружествата. Това нещо, обаче, е задължително и следва да се направи от ДКЕВР и от никой друг. На този ДКЕВР му е нужен човек, който да разбира от Фирмени финанси и от други неща. Това е цялата дандания българи ЮНАЦИ и протестиращи.

За сведение на моите читатели още ще кажа, че това нещо съм го писал с писма по Интернет до Правителството на България в лицето на г-н Бойко Борисов, на Президента на Република България, на Председателя на Народното събрание, на новините от БНТ и БТВ, на Шоуто на Слави Трифонов, на Българска стотанска камара в лицето на г-н Божидар Данев, на няколко видни обществени деятели и журналисти в България, като Владимир Каролев, генерал Атанас Атанасов, Нидал Алгафари, на политиците Иван Костов от ДСБ, Сергей Станишев и Илияна Йотова от БСП на депутата Мартин Димитров бивш лидер на СДС, на Татяна Дончева, бивш депутат от 19 години, на политолога проф. Огнян Минчев, на журналистите г-жа Бойка Атанасова, г-жа Светослава Тадаръкова и Асен Григоров, писано е да бившия кмет на гр. Пловдив Славчо Атанасов, писано е на бивш зам. Областен управител на Пловдив и мой добър познат и бивш колега Найден Найденов, на политическа партия БСП в Карлово, на д-р Емил Кабаиванов съм му писал 100 пъти, който доктор е кмет на град Карлово и Председател на СДС в България, а ми е личен познат и ми е писнало да му пиша, до Председателя на ДКЕВР г-жа Юлиана Иванова, писано е с електронна поща до ЕВН България ЕАД в град Пловдив и не знам още на кого, дори ходих да искам лична среща с Директора на Енерго клона на ЕВН в гр. Карлово. Там, обаче, са се окопали, като в Хисарската крепост, която се смята, че е от Римско време. Писах до доц. Андрей Бунджолов от Европейския колеж в Пловдив, писах до моя приятел и декан на катедрата по Индустриален бизнес в УНСС гр. София проф. Йосиф Илиев също по електронната поща и много на други мои приятели и познати. Питам, до кого трябва да пиша още, български народе, за да ме чуете, че има реална възможност ЦЕНАТА НА МОНОПАЛНИЯ ТОК да се смъкне приблизително от 30 до 50 процента, казана на прима виста, без да съм правил какъвто и да е Финансов анализ, но моите наблюдения ми дават основание да считам, че е точно така. Това нещо го писах в предни мои статии, които са посочени чрез една статия с линк по-долу.

Ще кажа още веднъж, че всичко това го пиша и твърдя, поради това, че моята специалност е Управление на индустриален бизнес и съм специализирал по Проблемите на финансите на индустриалната фирма със специален предмет Цени и приватизация.
Следва да се има в предвид и го казвам ясно, че въпросът с цените е много специфичен и се нуждае от допълнително разяснение на много мои колеги икономисти, тъй като в сегашните условията на свободен пазар никой никъде в нито една фирма не прави цени, поради това, че действа основния Закон на Пазарната икономика, че цената се определя спрямо търсенето и предлагането. Тоест, този основен закон и като приказката дал Кальо, взел Кольо и каквото остава от разликата е за Кольо. 
Тук е голямата заблуда и на още едно место, според мен, че енергийната цена на Кольо монопола също следва да бъде с нива спрямо търсенето и предлагането и всички коментари от всякакви колеги и други хора са били до сега точно в тази насока, че ЦЕНАТА следва да се прави според търсенето и предлагането, дори при държавно регулирана постановка в България. Такъв коментар ми направи и Председателт на бизнеса в Българи г-н Данев. Това нещо до някъде го дава и като основание приетия през 2003 год. Закона за енергетика.
Този закон е най-голямата щуротия в Българска икономика и финансова политика на фирмите монополисти по енергийни ресурси, защото това е един от най тъпите и неясни закони, които някога съм чел в моята практика до момента. Този закон е и причина българското население да е най-бедно, защото голяма част от неговите скромни доходи отиват в мополните джобове на всички енергийни чорбаджии и политици изимислили Закона за енергетиката. В по-долната посочена с линк сатия коментирам този момент.

Ще кажа, че не съм писал само до Светия синод на БПЦ в София, поради това, че чак на 24.02.2013 год. си избраха Патриарх на Българската Православна Църква, на който нов Патриарх му свалиха гащи с почести и кандила много властници, което показва, че всичко в държавата България е объркано, включително и на верска основа. Сами Владиците от Българската Православна Църква казваха преди няколко дни преди избора на Патриарх, че църквата няма нищо общо с държавната власт и съгласно член 13 е точно така, като цитирам.

 Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

Питам сега Президента на България и Министъра на отбраната в оставка г-н Аню Ангелов заедно с всички други български властници така.
Вие, дами и господа властници от България, на кому жезъла търсите при Патриарха на БПЦ, след като БПЦ е отделена от държавата и то по Конституция.

Ще ви кажа, че традиционна религия по ал. 3 от член 13 на Конституцията не означава, че БПЦ е ДЪРЖАВНА РЕЛИГИЯ В БЪЛГАРИЯ, която да важи за цялото население, а вие сте държавни органи на хора христия, мюсюлмани, будисти, еврей и всякякви други вярващи хора в България.
Направете си справка какво означава думата традиция чрез тълковния речник, защото вие по Конституция сте държавни хора, а не по традиция и изкарахте държавните военни знамена само за това, че БПЦ, която е традиционна в България е избрала свой Патриарх, който Патриарх е шеф и става най-богатия БИСНЕСМЕН на ФИРМАТА без касови апарати, наречена Българска Православна Църква. 
Тази БПЦ, която има факултети в няколко държавни университета в България обърква цялото българско население с нейните неясни постановки за Бог, като се раздира от вътрешни борби кой да облече шарените одежди със златни и сребърни нишки на най- неверните хора, поради това, че те се кланят на себе и на тяхната власт, а не на Бога, който Бог, Го, наричат няма никой, поради това, че те дори не познават и самата Библия, за да видят и да помислят, че Иисус Христос дори не е съществувал и това нещо е видно само от БИБЛИЯТА. Да ви е честит сега Българиския Патриарх и прачете моята статия за заблудите на Библията. Това нещо ви го казвам най-отговорно, че БПЦ са само една фирма, която си играе с верското доверие на хората наречени ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ, ОТ КОИТО И АЗ ИМАМ КРЪЩЕЛНО СВИДЕЛСТВО.
Тези лидери на БПЦ са не по-малко виновни за объркване на хората, поради това, че те са учени хора, но на нещо, което по природа е грешно и от там тръгва цялата бъркотия Божия в България.
Вие господа управляващи, според действията ви с БПЦ, създавате допълнително напрежение на верска основа в Република България и то без дори да разбирате това нещо.

Българи, ЮНАЦИ, протестиращи и СТУДУВАЩИ по улиците в тези февруарски дни, вие разбирате ли, че от всички хора и органи в държавата, на които съм писал до днес, 25.02.2013 год. имам само по 5-6 думи от няколко човека и това са г-н Владимир Каролев, г-н Божидар Данев, г-н Асен Григоров, г-жа Бойка Атанасова и от г-жа Светослава Тадаръкова, от които хора най-малко зависи намаляването цената на тока, но по една или друга причина и те са съпричастни в това състояние на България.

Всички останали люде от Президента на Република България до Главните счетоводители и Изпълнителни директори на ЕРП-тата и всички предприятия по цялата Енергийна система на България са за контрол, за да дават обяснение как се цена прави на монополна стока и какви печалби се залагат, като това е цялата истина на високата цена, според мен.

В статия на адрес http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/18/potvyrjdenie-che-protestite-v-bylgariia-otnosno-visokite-cen.1054854 , която е размножена по Интернет над 90 пъти писах, че този наш Президент г-н Плевнелиев и пълен "шматарок", според мен и извод, след неговото изказване по Панорама на Канал 1 по БНТ на 22.02.2013 год., че той е ГЛУПАК ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ, ако отиде при протестиращите хора на митинг в София, както заяви сам по същата БНТ в предаването Панорама. Този човек и Президент на България се навря точно в тълпата с мегафон, за да бъде освиркан и едва ли НАБИТ от хората, защото неговата работа не е да бъде на митинга и да говори по мегафона, а тя е да работи в кабинета му и да взема решение как да се намали цената на тока, за да се спрат хората обосновано и да не излизат на улицата с протести.

Хората, като Президент, Премиер, Председател на НС, Председател на ДКЕВР и всички останали политици в държавата, заедно с управляващите на енергийните дружества са неадекватници, също според мен, по цената на тока, защото по мои предварителни наблюдения има решение за сваляне цените на ТОКА  до с около 50 процента, но никой не попита на каква база твърдя това нещо и тази статия пак го твърдя, че е така.

Повтарям, че на 24.02.2013 год., по БНТ, канал 1 до 23.00 часа имаше предаване за ситуацията в страната с разни капацитети, като политолози, учени хора, професори и още други хора, но на края само едно момче от предаването настояваше, че всичко може да се реши, ако има политическа воля и адекватност за тези цени.

Всички останали хора от предаването говориха всякакви дивотии и нищо повече, за да няма решение на проблема ЦЕНА на тока.

Днес, 25.02.2013 год., за пореден път пиша и заявявам следното, В СЛУЧАЙ, ЧЕ АЗ СТАНА  ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДКЕВР, ТО САМО ДО 3 ДНИ ЩЕ СВАЛЯ ЦЕНАТА НА ТОКА С 15 ПРОЦЕНТА, а ДО 07 АПРИЛ ЩЕ СВАЛЯ ЦЕНАТА МУ С МИНИМУМ ОТ 30 ДО 50 ПРОЦЕНТА СПРЯМО СЕГАШНИТЕ ЦЕНИ. ЗА ТОВА НЕЩО МИ Е НУЖНО ДА СЕ ЗАПОЗНАЯ С ФИНАНСОВИТЕ ОТЧЕТИ НА ДРУЖЕСТВАТА, СЛЕД КОЕТО, ПРЕДПОЛАГАМ, ЩЕ ПРЕДЛОЖА ЗА СЪД ИЗПЪЛНИТЕЛНИТЕ ДИРЕКТОРИ И ГЛАВНИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ НА ЕРП – ТАТА и другите дружества в монополната Енергийна система на България заедно с Председателите на ДКЕВР.

Това е моето предложение за вас ЮНАЦИ Българи, както скандирате и това ще ми е последното писане по тази тема ЦЕНИ НА ТОКА и това ще е целият мой ПРОТЕСТ срещу цените на ел. енергията в България.

Единственото ми условие, което ще поставя е никой да не ми се бърка в работата, за да назнача трима човека икономисти по мое виждане и да отпадне изцяло Закона за енергетиката, като един от големите КЬОР ФИШЕЦИ закони в Българското законодателство направен още през 2003 год. от ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО ЯДОХА ТАТАРСКИ КЮФТЕТА ЗА 1 ЛЕВ ПАРЧЕТО И ПРОДЪЛЖАВАТ да ги ядат пак за 1 лев, но не съм сигурен в това, защото аз не ям за сега кюфтета въобще.

Бъдете живи и здрави Български ЮНАЦИ от улиците, а да сте наясно с моето предложение, защото за него знае половината протестиращи в България и всички власти и то чрез Интернет.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416469
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930