Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
28.02.2013 05:48 - ДЕПУТАТИТЕ И ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА ПОДВЕЖДАТ ХОРАТА ЗА РЕАЛНА ПРОМЯНА НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА С КОЗМЕТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКА - 27.02.2013 ГОД
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1467 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.03.2013 00:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По искане на протестиращите българи срещу високите цени на тока от 45 града в България на 27.02.2013 год. Правителството в оставка, начело с Премиера г-н Борисов, предложи на Народното събрание да направиха леки козметични промени в Закона за енергетика. Народното събрание набързо направи козметиката на закона, а Министър Добрев и други хора усилено тръгнаха да убеждават българина още същата вечер по телевизии и всякакви други медии, че с това нещо ще се намали цената на тока. Дори желаят още на 28.02.2013 год. спешно да обнародват козметиката на Закона за енергетика в Държавен вестник, за да си измият ръцете, че са направили нещо за българските потребители на ел. енергия и да направят опит да спрат протестите, които предстоят на 03.03.2013 год., поради това, че е Национален празник на България.

На всички граждани следва да е ясно, че с тези леко фасадни козметични промени в Закона за енергетиката, които се обявиха по медиите мъгляво и не ясно, за да не се разбере за какво точно става въпрос, са леки изменения и не може да се повлияе с тях върху цените на монопола, който монопол е в обща Енергийна система на българската държава. Това нещо е в обща Енергийна система, защото е правено по време на социализма, за да има единна регулативна система за това, колко мощности следва да работят, за да захранват цялата държава с ток до най-малките загуби в мрежата, поради това, че самата енергия не може да се складира и да се продава в по-късен период.

Поради тази причина се направи и акумулиращата система каскада Белмекен - Сестримо за временно подаване
в пикови моменти на повече енергия в цялата Енергийна система на България. Тази особеност най-вероятно е забравена от много политици, а това е дивотия българска, че се раздели преноса от производството на ел. енергия.

Тази електрическа магия не я разбраха българските политици, че електрическият ток е национално зависим от консумацията му по различно време и че по неговата система тече в различно време различно напрежение, защото цялостното производство е в зависимост от моментната му консумация в държавата.

Това нещо се нарича ДИВОТИЯ българска за електрически ток, защото се разделиха производството на десетки дружества, начело с АЕЦ Козлодуй и на три преносни дружества, като всяко тегли чергата към себе си и иска производство на ток и да продаде повече от него на крайни потребители на момента, поради това, че този ток не може да се съхранява никъде, а просто си върви по жиците и ако има консумация той се черпи, ако няма включени консуматори тока ще си се стои по жиците, като за него се плащат пари от клиентите ЕРП - тата, а те плащат за производство му.

Всичко това е сложна система на информираност по начин на консумация и производство на ел. енергия в цялата държава и затова по време на социализма, в началото на демокрацията и по- късно имаше Министерство на енергетиката, което диспечираше негово производство според консумацията.

По този начин се произвеждаше в България толкова ток от различните производители, колкото се консумираше от икономиката и от бита, заедно с уличните осветления с определен минимален запас отгоре за пикови моменти, за да не се претоварва системата на производство и да не се получават големи разходи в Енергийната система за производство и пренос на енергията.

Поради тази причина се стимулираше с много по-ниски цени използването на нощната енергия, защото и през нощта се произвежда ток, но само за жиците и никъде другаде, поради това, че пускането и спирането на дадена производствена система има технологично време.

Днес този момент е без значение или е с минимално значение за  преносните дружества, наречени ЕРП - та, поради това, че  на Изпълнителните директори и на Управителните съвети им е през задника, дали ще има натоварване на системата или не, защото тя е със завишена издръжливост, за да не аварира, а те си включват в цената на кв/ч електро енергия цялото им количество купена енергия от производителите по разни шантави договори и никой не казва какво продават спрямо купената електро енергия.

Явно този въпрос не е работа и на ДКЕВР, за да се следи колко електро енергия ЕРП - тата продават, а само да се следи какво купуват и какви разходи правят за кв/ч електроенергия и според това определят крайната цена на ел. енергията в България.

Тази шашма е дело на българските Правителства, защото са некомпетентни Правителства, защото желаеха да има изпълнение на политически решение за разпродажба на предприятията и да отчитат процент продадени предприятия и за да внасят определена сума пари в държавния бюджет, без дори да искат да знаят, че Българската енергийна система има и техническа страна, с която следва всичко да е съобразено за производство на електрически ток и преноса от ЕРП -  тата в момента. 

Затова сега сме, като нация, на ръба на всякакви протести и то съвсем основателно, защото е време за ново управление със смяна на тази политическа върхушка, която е от 23 години до ден днешен. Всичко това, което е сега, като слаба финансова държава е направено от хора начело с всички досегашни Президенти на държавата, като Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов дори и сегашния екскурзиант, на когото му е омръзнало да ходи по чужбина и затова е решил да стане Президент по негови думи,  господина Росен Плевнелиев.

Г-н Плевнелиев е също виновен за сегашните протести, поради това, че той, като Президент олицетворява единството на нацията и той дава мандат на Министър Председателя по Конституция, а не го дава никой друг от Народното събрание.

Следователно, той следва да търси сметка на Правителството и никой друг в тази държава, поради това, че Президента съгласно член 99 и член 100 от настоящата Конституция е с право на истински Държавен глава, а не е петлярка в държавата, тъй като цялата политическа и военна власт е в неговите ръце, дори да разпуска Народното събрание на България.

Президентът на Република България следва не да иска смяна на Правителството, а е длъжен да поиска отчет пред Народното събрание от сегашното Правителство, начело с Бойко Борисов, на което Правителство беше член и той, като Министър, защо се допуснаха тези протести в България, тъй като това му е задължение и да спазва Конституцията на Република България. 

Политици, като например от сегашни депутати от Народното събрание на България не трябва да останат нито един в него, поради това, че са хора, които само се надприказват и нямат една свястна идея в главите си.

В енергийният български монопол, освен, че има три напълно частни ЕРП-тада има и други частни дружества. Те, обаче, нямат никакъв интерес да се сваля цената на тока в България до реалистични граници, поради това, че техния интерес, например е да повишават печалбата си, като всички други фирми по света и защото печалбата е показател за фирмения успех.

Тези дружества, като мополни не бива никога да имат нива на печалба повече от 10-12 процента, спрямо обосновано направените разходи, поради това, че в икономическата теория се препоръчва такава максимална печалба на подобни дружества по  световната икономическа практика за различни монополни стоки и услуги, тъй като са с постоянна стока на пазара и гарантиран от държавата пазар за потребление в лицето на населението, фирми и учреждения.

Днес пиша отново, че докато не отпадне изцяло Закона за енергетика токът винаги ще е с не реална цена, която следва да бъде направена за краен потребител по схемата за кв/ч електроенергия, съгласно Закона за счетоводство по начин
СЕБЕСТОЙНОСТ + ПЕЧАЛБА + ДДС.

Себестойност, това са разходите по икономически елементи за кв/ч електроенергия за производство и продажба на всяко предприятие от системата на енергетиката;
Печалба за монополни дружества максимум до 10-12 %, поради това, че се гарантира постоянен пазар от държавата.
ДДС - съгласно ставката за електроенергия от 20%.

Нищо повече - всичко останало е мошенгия и измама от хората на дружествата до депутатите в Народното събрание, като се мине през Премиер и Президент!

Нищо друго не е нужно, освен, да се спазва това нещо съгласно Закона за счетоводство и съгласно начина на съществуване на енергийната система в България.

Тези хора назовани български депутати и членове на всички Правителства и Президенти изглежда за сега имат една единствена задача и тя е да се пълни бюджета на държавата възможно повече с по-висока монополната цена на тока, водата, горивата, телефонни услуги и някои други подобни дейности, за да има повече бюджетни харчове и поради това, че друго нищо не работи в Българската икономика.

Енергетиката е с монополно състояние и при това положение се дава възможност за всякакви извращения с цената на тока за кв/ч за краен потребител и от там да се отчитат големи печалби за дружествата в цялата Енергийна система, които печалби могат да имат двояко черно значение за българския потребител на ток, като това нещо умело се прикрива и замаскирва точно със Закона за енергетика. Нещата могат да изглеждат така.

Първо, от една страна чрез големи печалби от високите цени, да се плащат по-големи дивиденти на всички собственици до едно на електро дружествата, за да са в полза на подпомагане на всякакви корупционни схеми от самата печалба.

Второ, получаването на големи печалби дава възможност за по големи данъци върху печалбата и от там да влизат повече пари в Държавния бюджет, като лесно перо в приходната част на бюджета, който бюджет се дава за други лъжливи схеми и измами. Тези две неща са възможности и дават повод за корупционни игри на отговорни политици и държавници, заедно с всички енергийни дружества, включително и за зелена и черна енергия.

Първото нещо от козметичните промени на Закона за енергетика, което направи впечатление, е казуса казан от Министър Добрев, че се намалява за признаване на разход от 15 на 10 процента загубата от дружествата от производството и пренос на ток, което, както ви казах по-горе, е добра схема за цялостна лъжа и измама. 

Драги българино от улицата, ето ти само от тук, че чрез махане на това перо за признаване на разходите за загуби, цената на тока намалява с 10 процента от това, че тези депутати и бизнес измамници залагат в цената на ел. енергията загубата, а от тук тя се поема от крайния потребите, което е един вид брак на тяхната продукция. Тази мътилка си е чиста игра на корупция.

Това нещо е добра измама и никога не бива да се допуска, че загубата следва да влиза в цената, поради това, че тя се явява наказание на потребителя и той да плаща бракувана все едно по транспорта стока за други фирми.

Тази загуба, както обясних, не бива изобщо да влиза в себестойността на кв/ч електроенергия от различните дружества, поради това, че те утре може да имат и 100 процента загуба и от тези 100 процента да вкарат 10 процента за ваша сметка. Това е измама на монопола на свободния пазар, а те, като дружества, следва да търсят причината за загубата и да я отстраняват, а не да искат да се признава, като разход. Това нещо става със съгласието на Правителството, което предлага, а депутатите приемат шашмата за загубата чрез козметиката на Закона за енергетика.

Направете си така сметката. Като се развали ваша стока по магазините кой закон ви гарантира, че ще се поеме част от разхода по загубата. Това в момента става само с монополен закон, като Закона за енергетиката. Ето ви първата законова шашма с високата цена на тока. 

Следващото нещо за шашма е, че цената на тока следва да има постоянно наблюдение и да не се дава никаква възможност да се увеличава, без реално и обосновано направени разходи. Този ДКЕВР затова е назначен, за да следи разходите и той получава от вашите пари.

Нещо повече, не може да остава в Закона за енергетика показателят РЕНТАБИЛНОСТ НА ИНВЕСТИЦИЯТА. 
Тази показател дава възможност за всякаква машинации и манипулация в цената на тока и измамни договорки.

Друго нещо е, че не следва да се дава никаква предварителна твърда цена за зелената енергия, поради това, че там има също себестойност на кв/ч електроенергия от разни вятърни мелници и роначки до слънчевите китайски колектори в цяла България. Тази зелена енергия от чисто икономически план е такава измама, че заслужават глави да падат за нея.

Това обаче е работа на Главния прокурор в държавата, защото има много замесени интереси, за да се определя предварителна изкупна цена на зелената енергия, която енергия е черна от всякъде, а не е зелена. 

С така наречената "зелена енергия" се унищожават хиляди декара обработваема земя в България, с което се нарушава правилата от други закони, поради това, че върху обработваема земя се монтират слънчеви панели и тази земя става де факто не обработваема за десетки години напред, а другото е, че никой все още не знае последствията от слънчевите колектори върху земята.

В тази намеса и магии имат вина
всички кметове на общините в България, където има такива случаи, защото те именно дават разрешение за панелно залесяване на обработваеми площи, като например, само в Карловско до бившия тракторен завод има може би 200 декара такива залесени площи и на други площи около селата Долна махала и Иван Вазово общ. Калояново с още много декари залесени със слънчеви неефективни колектори на такива обработваеми площи в цяла България.

Това нещо става под предлог за опазване на околното среда, но в същност тя се замърсява с тези колектори, които колектори утре ще се чудят къде да ги складират, като ненужни панели от стъкла и то счупени по различни причини.

Български протестиращи юнаци от улиците, ако вие не искате пълното отпадане на Закона за енергетика, то СЧИТАЙТЕ, че ви е останало само голямото студуване на улиците, а бизнес далаверата и бизнес политиката ви е метнала по гръб така здраво, че да не може да се изправите от високата цена на тока, поне още 4 години, дори политиците ще ви накарат да ги изберете отново, за да продължат замисъла си за вашата цялостна измама с високата цена на тока.
Български граждани, не позволявайте на 240 човека депутати, Правителство и Президент, наши избраници да си играят с доверието на 7.5 милиона население в България.  Желая ви добро настроение и мислете преди да се примирите с това, което ви се предлага. Целия Закон за енергетика следва да отпадне, като не нужен на цяла ЗАКОН, дори Главния прокурор следва да изисква неговото отпадане изцяло, защото е КОРУПЦИОНЕН ЗАКОН и нищо друго.

ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА.

НА ОСНОВАНИЕ ПРОТИВ ВИСОКАТА ЦЕНА ЗА КВ/Ч КОНСУМИРАНА ЕЛЕКТРО ЕНЕРГИЯ ОПИСАНИ В СТАТИЯТА НА ЛИНКА ПО-ДОЛУ, СЪОБРАЗЕНИ С ЦЕНОВАТА ПРАКТИКА И ЗАКОНА ЗА СЧЕТОВОДСТВО, ИСКАНИЯТА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КЪМ ВЛАСТИТЕ, ДЕКЕВР И ЕНЕРГИЙНИТЕ ДРУЖЕСТВА В БЪЛГАРИЯ ДА БЪДАТ КАКТО СЛЕДВА И НИЩО ПОВЕЧЕ, ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА С РЕЖИМ НА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА:

1. Премахване изцяло на Закона за енергетика, като закон с монополно положение и ВНАСЯЩ не ясно за какво допълнителни възможности за игри на дружествата по веригата на цялата енергийна система за определяне на цените на тока за кв/ч електроенергия реално употребена от всички клиенти.

2. Цената на кв/ч електроенергия да се определя по схемата СЕБЕСТОЙНОСТ ПО ИКОНОМИЧЕСКИ ЕЛЕМЕНТИ, СЪГЛАСНО ЗАКОНА ЗА СЧЕТОВОДСТВО + 10% ПЕЧАЛБА, КАТО МОНОПОЛИ + 20 % ДДС = Крайна цена на потребител по цялата верига за производство, пренос, потребление.

3. Премахване на задължителната цена за "ЗЕЛЕНА", черна, червена и всякаква цветова енергия със спиране изцяло разрешенията за нейното производство, като не ефективни мощности и неносещи нищо за околната среда. Крайната цена за кв/ч на досегашните инсталирани мощности за "зелена" енергия да бъде съгласно точка 2.

4. Преразглеждане на всички договори на дружествата по схемата производство и пренос и да са съобразени с евентуалното очакване за потребление от крайните клиенти на всички ЕРП - та, без признаване от ДКЕВР на нито един кв/ч загуба по веригата. Всеки кв/ч електроенергия да се определя съгласно схемата по точка 2, като в себестойността да не се допускат никакво признаване на загуби.

5. Да се премахне всякакво условие за рентабилност на ИНВЕСТИЦИЯТА на дружествата, поради това, че основание за тяхното изплащане са амортизационните очисления от ДМА на дружествата с годишни квоти, които се признават за разход, съгласно Закона за счетоводство. 

6. Никой не бива да иска прекратяване на договорите на държавата с ЕРП - тата и тяхното одържавяване при положение, че са спазени горните условия, поради това, че България е страна от международното условие за развитие на Интернационалния смесен бизнес.

7. Единственото условие за одържавяване на всички дружества от монопола може да има само при положение, че се приеме от Народното събрание закон за национализация на цялата Енергийна система под предлог и егидата на Енергийно Министерство, като нужно за подобряване на икономиката на България и това да бъде съобразена с технологичната зависимост на Енергийната система, както е направена от преди 1989 год. за цяла България.

На всички хора, така наречени "водачи" на протестите, които се нароиха, като гъби от тълпите хора, следва да е ясно, че протестите бяха чисто икономически, които умело се превърнаха в политически искания и моето мнение е, че Главния прокурор в България следва да си влезе в ролята на такъв.
Считам, че Президентът Росен Плевнелиев трябва да откаже всякаква инициатива да се иска служебно Правителство и да предложи на Народното събрание да се потърси отговорност, включително и съдебна, от сегашното Правителства, затова, поради каква причина г-н Бойко Борисов си подава оставката. Не може г-н Борисов да смята, че българската държава, че му е бащиния и да превръща властта от Правителството в лична полемика със Сергей Станишев. Искането на власт, от която и да е партия в България, само за обиране каймака и да се бяга от отговорност при нужда от нея е коштунство. Поради тази причина е наложително да се иска от Президента пред НС да се носи политическа и наказателно отговорност с разглеждане на всякакви договори от Правителството за управление и приватизация на държавните предприятия. Всички договори за управление на държавните предприятия от 1989 год. до момента на всички Правителства следва да се преразгледат от Анкетна комисия на Народното събрание и да се види какви икономически показатели за Управителите на фирмите от различните принципали са поставени, съгласно правилото за по-добри икономически резултати спрямо предходен период. Това е истинското управление на икономиката в България и всичко останало е извращение с властта спрямо народа на България. 
Ако не са поставяни икономически показатели в условията за управление на държавните фирми това означава, че принципалите от Правителствата са за Главния прокурор.

За допълнителна информация четете в линкове http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/25/schitam-che-s-dobra-volia-do-50-procenta-e-vyzmojno-da-se-sv.1057699

http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/18/potvyrjdenie-che-protestite-v-bylgariia-otnosno-visokite-cen.1054854

http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/02/13/vina-za-visokite-ceni-na-elektro-energiiata-v-bylgariia-imat.1052973

http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/01/28/vyzmojno-e-kabinetyt-borisov-da-podade-skoroshna-ostavka-28-.1047352

http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/01/24/zashto-niama-da-glasuvam-na-referenduma-za-aec-belene-24-01-.1045800


 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3414134
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930