Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
02.01.2014 18:44 - ИСЛЯМСКИЯТ ТЕРОРИЗЪМ, БОЖИЕ ДЕЯНИЕ С МНОГО ВЪПРОСИТЕЛНИ! ДВАДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ЧАСТ НА ТРЕТА КНИГА "РАЗГОВОРЪТ С БОГА ПРОДЪЛЖАВА" - 02.01.2014 год. .
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2703 Коментари: 4 Гласове:
-1

Последна промяна: 13.01.2014 16:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Темата е изключително сложна от гледна точка на това, че в процеса, наречен ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ, е замесен целия свят, без значение на водещото вероизповедание на различните държави. В борбата с тероризма са включени милиони хора, но на практика до момента няма и грам положителен резултат за неговото спиране и никои от хората натоварени да се борят срещу него нищо не разбират къде и как ще се извърши следващия бомбен инцидент и в коя държава.
Тероризмът няма територия и време на действие. Той е на всякъде и по всяко време. Прави се стихийно, тихо и резултатите му в крайна сметка са голям брой хора станали невинни жертви и материални щети от всякакво естество, дори и самолети, влакове и т.н..
Поради тази причина ще направя опит да дам едно различно тълкуване на проблема от позицията на разглежданата тема 
в трите Интернет книги свързана с идеята за цялостното управление на хората от така наречения Висш Космически Разум и ще хвърля допълнителна светлина по тази трудна за разбиране и решаване тема въобще в света. 
Най-опасен за сега остава, така наречените не организиран тероризъм от различните терористични организации, който е с единични участници, най- често ислямисти познати под формата на извършители "терористи самоубийци".
Ще се опитам да направя и допълнително разяснение за даваните сигнали на различни други хора, че посоката, в която говоря е правилна и просто няма връщане от нея, защото тя е линия на действие на Висшия Космически Разум, независимо тази идея и постановка дали се приема и разбира от хората като цяло или от отделни хора на науката, военните, спец службите, дори държавните органи и вероизповеданията. Проблемът, обаче като цяло, е кога най-после ще се даде разрешение на хората да вникнат в нея и да започне масово просвещение по тези въпроси за управление на човека от Висшия Космически Разум. Това разрешение се дава пак единствено от Висшия Космически разум и от никой друг. По този въпрос съм дал първоначално обяснение какво в същност представлява Той и как Висшия Космически Разум ни владее и управлява, но в същото време има още много неясни неща относно цялата конструкция и технология на владеене и управление, които тепърва вероятно ще да ги изясняваме.
Знаем, обаче за сега, че Висшият Космически Разум е Природата, който също е Господ Бог.
Затова ще направя допълнителен кратък коментар по някои мои постановки писани в книгите „Разговорът с Бога продължава”, за да стане ясно, че от човек нищо не зависи в този свят и всичко е една Божия игра с човека, която игра е в полза или най-често в ущърб за човека като цяло, относно неговия цялостен живот, светско и религиозно образование и възпитание. Тази игра се извършва от Бог чрез цялостно управление на човека от Него, основно чрез мислите, които Бог предава на човека, заедно с всички останали психологически човешки атрибути като емоции, чувства, усещания, памет и това, което човек притежава за неговото съществуване от психологическа гледна точка. Бих казал още, че това не може да се нарече собствено човешко светско и Духовно образование и възпитание, защото по начало цялата човешка дейност е дело на Бог и се Управлява изцяло от Него. В случая човек се явява само една безчувствена биосистема, подобна на кукла на конци, която биосистема аз я нарекох БИОРОБОТ и нищо повече, макар, че Бог прави така, че тази дума БИОРОБОТ, както го наричам до сега, да не се харесва на много хора, които по някакъв начин четат нещата, които пиша, но и самото харесване и не харесване на това понятие е пак Божие дело. Е, получи се пак малко сложно, но възможностите по друг начин да се обясни са ограничени, поне за сега и за мен. Тоест, няма нещо, което да се прави от човека в този земен свят и да е чисто човешко решение, дори включително и всичко това, което аз го пиша в тези книги, за сега само в Интернет и който и да е друг човек на тази земя, каквото и да пише, да говори и да върши, то всичко е Божие дело.

По тази причина днес ще кажа още веднъж, въпреки, че подобен коментар съм го споменавал и на други места, но по други поводи, че извършените терористичните актове на 29 и 30 декември 2013 год. във Волгоград в Русия са чисто Божие дело, поради простата причина, че самите хора, наречени "камикадзета" са управлявани мисловно, чувствено и емоционално от нашия Създател или Бог по такъв начин и то най-вече чрез мислите, че трябва да направат даден терористичен акт. Тези хора приемат Корана като постановки и исляма като вероизповедание с най-висша ценност за тях в своя живот, след което Бог чрез мислите им внушава, че те трябва да дадат живота си в името и в защита на Аллах, което е едно и също като понятие с думата Бог, за да им осигури Той по-добър, някога на оня свят живот и чрез т.н ДЖИХАД, писан в Корана тези хора обявяват война на други обикновени хора, които най-малко очакват, защото са носители на друго вероизповедание, но не в редки случаи терористичните актове стават и срещу хора с вероизповедание ислям, тъй като в Корана точно това е казано, че вярващите в Аллах могат да водят Джихад. Мръсотията на думата Джихад, обаче е, че може да се тълкува по безброй начини, включително и за водене на терористична война срещу други хора наречени "неверници" и тук е объркаността на самото понятие, защото по начало то никъде другаде не се среща в Духовната литература, а всичко е въпрос на тълкуване от някои религиозни водачи и от вярващите като е важно в случая те как го тълкуват и предават на хората, което е също Божие дело. Ето, за това става дума, че няма сфера на влияние върху човека, което да не е Божия дело. С това нещо се приема от хората, насадено пак чрез мислите им, че именно по тази причина, че Джихад не съществува в другите Духовни литератури, то Коранът има особено предимство пред всички останали книги, които са станали причина за ръководство на определено вероизповедание или Духовна общност по света, както например е Библията със Стар и Нов завети. Тук следва да се обърне внимание на постановката, че по начало Коранът дава на исляма много информация за добро отношение на хората помежду си, но този цитат за Джихад вкаран точно от Всевишния или нашия Създател чрез пророка Мохамед в неговите текстове обърква всичко, които са го приели и поради тази причина нашият Създател прокарва тезата, чрез други Негови контакти, че някой преводач или писар на Корана е вкарал този текст нарочно, без дори другите хора да подозират това нещо. Следва да се възприеме, че едно такова отношение на нашия Създател спрямо сегашните Негови контакти, например, Татяна Микушина и акад. Маслов Леонид Иванович от Русия да прокарват тези постановки на промяна първоначалните текстове на Корана и на Библията от преводачи и писари са изцяло отново Негово, Божие, дело, за да има пълно разминаване в позициите на различните вероизповедания и Духовни общности и това на практика се прави безупречно от Бог или казано още Висшия Космически Разум.
Ще цитирам точно къде къде се прави тази постановка и това е в диктовка чрез Татяна Микушина "ЗАПОВЕДИ" от 08.01.2008 год. като казва "....
Аз дойдох, за да ви напомня за Завета, който дадох на Мойсей и на всички пророци от миналото. Сега ви казвам Моето Слово, за да можете по-добре да разберете онова, което е писано и преписвано в писанието, и изкривявано от преписвачите...." 
В крайна сметка не е задължително всеки човек да бъде Негова маша по тези въпроси, защото Той има много контакти, но нашият Създател виртуозно умее да ръководи и да управлява този на пръв поглед невидимо объркан от Него процес и това е най-фрапиращото нещо на човешкото съществуване в съвременния свят. Опасното тук до момента е, че няма държавна система, която да е наясно с този въпрос и да знае на кой човек, наречен ислямист или вярващ в Корана какви мисли минават през него, не казвам през главата му, защото и този въпрос сме го обяснили и къде точно и към коя тълпа от хора Бог го насочва да дръпне примката на детонатора с взривни вещества увити около кръста му, за да се изпълни всичко по думата ДЖИХАД. Изписани са милиони страници материал по света за правене на опит за обяснение на този въпрос, но до момента няма нито една версия в този стил на излагане и обяснение, защото до момента сам Бог не е желаел това да се случи. Тази постъпка на само убийствен подход от Бог към човек може да бъде направена с всеки един човек на земята, без значение дали е ислямист или е християнин или е будист и така нататък, защото е постъпката като психологическо понятие е подобна на всички други самоубийства, които стават по света, та дори и ако човек се хвърли сам под влака или да си сложи край на живота си по какъвто и да е начин, включително и да насочи превозно средство към друг обект, за да му нанесе вреди с риск за неговия живот. Точно така се е случило със самолетите към кулите, търговски центри, в Ню Йорк на 11.09.2001 год.. Тоест, самото подтикване към извършване на терористичен акт е чисто Божие дело, независимо на някой дали ще му хареса това или не като версия, но тази версия се предава на няколко пъти на мен точно от нашия Създател и по тази причина Той често ме кара да пиша, че най-големият терорист в този свят е сам Господ Бог. Ясен съм, нали?
Искам да кажа, че в момента, когато започнем продължението на трета книга, то този въпрос ще бъде изцяло изяснен чрез обяснение от нашия Създател, което за сега е само мое писание, но по Негово диктуване. Поради тази причина това не са  мои лични измислици, а фактически е част от обяснението Му на целия терористичен подход на верска основа и по-специално прокаран чрез исляма. По тази причина днес казвам, че цялата Западно Европейска  католическа инквизиция през средните векове в различни Европейски държави е била чисто Божие дело, както е било Божие дело и всички защити на името христово с всякакви кръстоносни походи от рицари тамплиери и всякакви други от този род, които, обаче, са с изключително неясна история и поради тази причина се прокарват десетки версии чрез официалната история и чрез различни литературни романи, което е пак Негово Божие дело.  
В Първа книга "Разговорът с Бога продължава" нашият Създател каза, че всяка война и най-вече Втората световна война, защото в първа книга „Разговорът с Бога” на Нийл Доналд Уолш Бог отделя над 12-15 страници точно за оправданието на Хитлер за воденето на Втората световна война като изкарва различни оправдателни постановки за мотивите на Хитлер за започване на самата война, Той заявява, че е направил тази война, която е отнела над 60 милиона човешки живота и още толкова ранени по света за Негов КЕФ и за нищо друго, или чрез водене на подобни войни Бог си прави своето удоволствието, а хората служат единствено за пушечно месо едни срещу други. Аз не говоря празни приказки в моите писания, а се опирам на факти казани по друг повод някъде чрез определени Негови контакти, които в съвременния свят са много по земята и са в различни държави. Поради тази причина много хора се чудят как така изведнъж се нароиха стотици писатели по различни Божии писания от всякакъв „извън земен свят” в кавички, защото вече имам не оспорими доказателства, че такъв свят изобщо не съществува, освен това, че земята и небето над нея представляват цялата вселена. След всяка война или водена военна или полицейска операция по света хората могат да получават медали за храброст, но де факто самото военно стълкновение пак Бог сам го прави и Той решава кой ще победи в дадена война или операция с военен или полицейски характер. Това е голямата Божия измама за хората, но хората по никакъв начин това не могат да го разберат, ако Бог не беше подходил чрез мен да направи признания по тези въпроси, което признание Той все още не разрешава на хората масово да го четат и тук е другото Негово противно отношение както спрямо мен, така и спрямо всички други хора, които го изучаван от една страна и от друга страна, че не дава възможност на науката и държавните органи да разберат как на практика стоят нещата на тема войни, тероризъм, въоръжаване и пазари на оръжие по света. На тези читатели, които за първи път ще попаднат на това писание, то навярно ще останат безкрайно изненадани от това, което пиша, но  действителността е такава и това е последното, което може да се каже по Божието управление на хората.  Поради тази причина, борбата срещу тероризма от човешка гледна точка може да се води и да продължава по света с хвърляне на милиарди световни пари непрекъснато, но на практика резултатът да е чисто нулев от всякъде, но с безброй човешки жертви, защото и самото водене на борбата против тероризма е също Божие дело. Става така, че Бог за сега спазва това, което е записал в Корана с думата Джихад, независимо, че тълкуванието може да бъде по различни начини.
Определено може да се каже, че Той умишлено поддържа напрежение между исляма и всички останали вероизповедания, защото думата ДЖИХАД не се отнася само до християни като "неверници", спрямо мюсюлманите, тя е неопределена дума и това е достатъчно условие, за да се приема от ислямистите, че всички останали хора, вярващи в друг Бог, който на практика е един и същ, са нещо по-нисши във вярата. Това също е Божия нагласа.
Ето защо с две думи може да се каже, че Бог е причината за цялата тиха война между ислям и всички останали вероизповедания. Това обяснение може да даде отговор защо ислямът толкова бързо е навлязъл в Арабския свят като се пренася в Северна Африка и от там в Испания и Европа. Днес той е пръснат по целия свят и във всяка държава. Поради тази причина ще кажа, че докато Бог не реши сам и се насити на това коварно Негово световно дело, то Той ще заблуждава другите вероизповедания и световните държавни сили като САЩ, НАТО и РУСИЯ, че са в състояние да победят световния тероризъм. Вижда се каква голяма игра става тук и никой до момента не може да си представи, че това е Божия игра с различните вероизповедания и за целта е вкарал точно в Корана Джихат и това чисто пак Божие дело като по този начин Той поощрява самите ислямисти да правят това действие на само убийствени атентати, като на определени хора им внушава, че това е единствения път за техен по-добър живот някога. Хората впрегнати в тази терористична заблуда обикновено са бедни хора, но не винаги е така. 
Остава въпроса за снабдяването с взривни вещества на самите терористи и самото организирано терористично движение в ислямския свят. Не е трудно да си представим, че когато Бог ръководи една такава дейност с определени терористични подходи, то за хората няма никаква причина дори да намерят цели арсенали с боеприпаси, както, например, става в целия ислямския свят в Афганистан, Ирак, Либия, Алжир и навсякъде другаде. 
С две думи ще кажа, че войната все още може да продължава без никакъв резултат до момента, докато сам Бог не пожелае това да се промени в полза на мира. Тук може да се явят мои противници, които пак Той ги организира и да ритнат, че говоря така за Бог, защото Той чрез тях прокарва идеята, че е само любов и с различни подходи им дава това усещане и тази вяра, че Бог е любов, но това е една голяма Божия заблуда за хората от различните вероизповедания и Духовни общности. Това на практика е била основната причина да се даде идеята за измисляне на библейския герой Иисус и чрез него да се даде едно никому не нужно разбиране, че Христовата теория е блага теория и в името на тази блага теория Иисус е бил разпнат на кръст без никаква видима причина като това все още е загадка как така някой си владетел е решил да арестува един проповедник на име Иисус, който 30 години е бил по разни места и никога не се е познавал от местните владетели, освен, че някой е гадаел на друг владетел, че ще се роди по никое време дете, което като порасне ще му заеме престола. Това са пълни глупости от всякъде и не почиват на никаква човешка логика, но сам Бог така е прокарал тази идея, че никой да няма съмнение в това нещо, че Иисус не е съществувал изобщо. От друга гледна точка Бог дава внушение на друга група хора да бъдат „неверници” и да изказват атеистични съображения, че Бог не съществува изобщо. Считам, че с това нещо вече ще се даде малко по-голяма светлина по Божията любов и Божията омраза към хората. Не е задължително всеки да приеме това, което пиша, но то си е чисто Божие писание и приемането и не приемането пак си е чисто Божие дело. Въпросът е до каква мръсотия може да се стигне чрез хора, които на практика се считат за добри християни и в даден момент дали те самите няма да подходят чрез Негово внушение по определен начин...... Аз не вярвам, че това може да се случи, но сам Бог ми казва, че на Бог вяра никога не може да се има, защото Той ръководи всичко като добро и зло. Единственото, което остава е да се надяваме на това, че Той заяви, че иска промяна и тази промяна вече върви по някакъв път, а не пътечка, както Бог казва за стигането до Него по трънливия път. Точно тази трънлива пътечка е накарала много хора от всякакво потекло да Го търсят по възможни начини като цялото търсене е отново Божие дело.

Другата мръсотия на нашия Създател е, че чрез законодателството на много държави и чрез съвременната медицина Той е прокарал идеята, че посягането на други хора по терористичен акт или по друг начин може да бъде постъпка само на психически лабилен човек, който човек, ако е регистриран или е лежал по някакъв начин в психиатрия се приема това действие за нормално, но ако не е регистриран или лежал там, то това вече се счита от хората, което считане е пак Негово дело, за нещо като най-коварна постъпка в името на исляма. Няма да развивам повече този въпрос, но следва да се знае, че всяка подобна стъпка от когото и да е дело на нашия Създател или наречен още Господ Бог. Тук ще кажа, че Бог управлява по този начин дори висши държавни служители, в това число генерали, политици и всякакви семейни хора да поставят край на живата си по всевъзможен начин с въже, с огнестрелно оръжие, хладно оръжие и всичко възможно за тази цел средства като още един път ще добавя, че всички пътно транспортни произшествия в света са по Негова причина от възможността за падане с детска тротолетка, до най-големите катастрофи с кораби, влакове, самолети и всички оставали пътно транспортни произшествия.
И така, за да стане по-пълно обяснение по тази тема ще направя кратки извадка само от две диктовки приети от г-жа Татяна Микушина през 2013 год. чрез така наречените Възнесени Владици и това, което казват те по темата за управление на хората от Висшите сили или от Господ Бог. Според тях Висш закон в Природата се явява единствено Бог. Всичко това ще го направя с диктовки от Иисус и от Санат Кумара, които се водят едни от „най-важните” Възнесени Владици.
Първа диктовка с цитати, след които ще правя мои коментари е на Иисус със заглавие   

За основите на Учението и непрекъснатостта при предаването на Учението

Възлюбеният Иисус, 27 юни 2013 година

„….Необходими бяха 2000 години на хората на Земята, наричащи себе си християни, за да започнат - поне някаква, макар и малка част от тях - да възприемат моето Учение за реинкарнацията и моето Учение за Закона за Кармата…. /Заб: Пълно противоречие с учението на Библията. В нея дори и намек няма за реинкарнация, дори и за карма, но се говори в нея за грях и нищо повече, който грях Бог може да го опрости, но не е ясно кога и как./

….Ако непредвзето прочетете отново дори онези текстове от Евангелието, които са стигнали до вас, ще забележите, че тук и там са разхвърляни намеци за тези кардинални Учения. И това се разбира от всеки, който чете текста не през призмата на външното си съзнание, а с цялото си сърце…../Заб: Някой може ли да каже как непревзето може да се прочетат Евангелията и как се четат превзето. Това е само една манипулация с човешкото доверие, което и това не е човешко и по-надолу ще ви кажа защо. И още, кой може да каже как се чете с цялото си сърце?/

…..Институцията на църквата, призвана да удържа хората в рамките на Божествения Закон губи своето значение дотолкова, доколкото хората губят вярата си и се отдалечават от нравствените идеали…./Заб: А сега някой да си каже сам дали е загубил вярата си и дали се отдалечава от нравствените закони, след като всеки говори, че е пълен с любов към Бог и е само добро, особено така наречените Духовни хора. Според друга диктовка на Владиците Бог е Висшия Божествен закон и нищо друго, тоест, Бог сам е закона./

….Концепцията за Бог, който не живее в храмовете, а изпълва цялото обкръжаващо ни пространство, може да бъде разбрана от умовете на хората на дадения етап от еволюционно развитие. И в този хаос, който сега съществува в света, единствения регулатор и гарант за стабилност е вътрешният управител, съвестта на човека или Бог, който пребивава във всеки човек…..” /Заб: Казах, че по-долу ще стане ясно защо всичко е манипулация и то Божия. Ако прочетем внимателно този пасаж от диктовката на Възнесения Владика Иисус ще видим, че сам Той си противоречи в цялата си диктовка. Противоречието идва от това, че по начало Той говори с този израз, че хората са постигнали хаос в живота си и в бита си, но може да се управи хаосът от вътрешния управител, съвестта на човека или Бог, който пребивава във всеки човек . По-ясно от това не може да се каже, че човек няма никаква яснота и свобода на действие, което на практика аз през цялото време пиша, че човек се управлява на 100 процента от Бог и от никой друг, но по този начин сега е казано от Татяна Микушина през месец юни, при положение, че ние започнахме книгите по средата на месец март, дори сме говорили, че другите хора, които приемат диктовки по един или друг начин ще потвърждават това, което пишем, но те ще продължават основно да приемат диктовките по начин, който са ги приемали до този момент на даването на потвърждаването на нашата информация. Но да видим какво се казва в друга диктовка от Санат Кумара

Аз ви протягам ръка за помощ

Санат Кумара, 20 юни 2013 год.

„….Вие бихте могли да получите в своята аура всички мои достижения за един миг, когато четете или слушате това мое Послание. Единственото препятствие е съпротивлението на вашия плътски ум, на вашето его….” /Заб: Да се върнем пак на диктовката на Иисус с последната моя забележка и да го сравним с изречение от тази диктовка, което е „…Единственото препятствие е съпротивлението на вашия плътски ум, на вашето его…”Да, възниква въпросът каква е цялостната същност на човешкото ЕГО и тук е голямото ОБЪРКВАНЕ, което се получава, защото действително хората знаят, че ЕГОТО е нещо лошо в човека, което как то ръководи, никой не разбира като постановка, но също така никой не разбира какво е това нещо наречено ЕГО, колкото и психологията като наука да дава определени тълкувания по тази нелоша на практика дума.

Думата ЕГО, това го казвам вече за стотен път, че според диктовките на акад. Маслов Леонид Иванович от 2004 год. до момента, а днес е 02.01.2014 год., които диктовки са напълно дадени от нашия Творец, за който Творец се говори в последните диктовки на г-жа Татяна Микушина от Русия за месец декември на 2013 год., но Нашия Творец чрез акад. Маслов казва, че ЕГО това е нашето Висше Аз, което Висше Аз е Господ Бог в човека, а Господ Бог е Нашия Творец, който пак в диктовките на акад. Маслов се определя като нашия Създател, след което казва, че е Висшия Космически Разум, който Висш Космически Разум е Природата като цяло с всичко, което тя обхваща, а човек е част от Природата. Ето за какво ЕГО в човека става дума, но това нещо следва да се обясни по начин, който да бъде разбран, но, за да стане това н, вече се вижда, че е нужна много информация, която следва да се навърже едно с друго, за да се разкрият нещата цялостно. От известно време нашият Създател се определя пак чрез акад. Маслов за АБСОЛЮТ, което означава, че на практика Той е абсолютно всичко в този свят от най-малката микро частица, която според мен е фотон и електрон до вселената, която вселена е земята и нищо повече от нея. За вселената и земята също сме говорили не един път. Обяснил съм в книгите, че други вселени, галактики, слънчеви системи, планети, астероиди, метеорити и всякакви небесни тела не съществуват въобще, защото според книгите на Нийл Доналд Уолш „Разговори с Бога” звезди не съществуват, а според Библията, раздел Битие никъде не се говори за каквито и да е небесни тела, освен, че Бог е посипал небето със звезди и е създал две небесни светещи неща, наречени светила за деня и нощта, които според мен са слънцето и луната, като дори в нея не се казва нито за слънце нито за луна, а само две светила. Това че се виждат звезди не означава, че са непременно галактики и всякакви планети обединени в слънчеви системи и галактики. Голямата заблуда идва от много съвременна Божествена литература от всякакви плеядинци, Крион, сириусци и всякакви други наречени извън земни същности, наречени нисши и Висши и това е информация, която изцяло се предава чрез Висшия Аз на хората и това е цялата извън земна информация. По този начин получават информация всички, в това число, акад. Маслов, Т. Микушина, Росица Коларова, аз и всички други хора, които малко или много получават някаква информация включително и авторите на всякакви романи, дори и писането на лични писма или на коментари по Фейсбук в Интернет, то пак е изцяло дело на Висшия Аз на човека, който висш Аз на практика е Абсолюта на всичко или вече може да го наречен Висшия Космически Разум и това е цялото обяснение на въпроса от къде идва различната информация. По този въпрос вече правя също десетки обяснения, но явно така трябва още веднъж да се даде като информация.
И така, днес аз отново направих мой кратък анализ върху някои постановки от различни учения, включително и от учението на г-жа Татяна Микушина от Русия, за да се види, че Бог по недвусмислен начин потвърждава с кратки фрази, че човек и изцяло управляван от Него по безспорен начин.
Казвам, че съм в състояние да направя пълен анализ на това, което сега казвам чрез другите учения, но на практика ще стане една книга, която по размер ще е колкото дори и по-голяма от книгата „Тайната доктрина” на Елена Блаватска, но вече не е нужно да се правят никакви други коментари по този въпрос, защото това са напълно достатъчни доказателства, че ЧОВЕК е УПРАВЛЯВАН изцяло от БОГ.
Приключвам моите коментари по изясняване на допълнителни неща, които са нужни за книгата ни „Разговорът с Бога продължава”, която е спряна да се пише по усмотрение на нашия Създател, което Негово усмотрение на мен не ми допада и сме го казвали няколко пъти, с което ми показва, че от мен абсолютно нищо не зависи, за да може да съществува даден бизнес, мой или на някой друг, без значение на кого ще е той. Тоест, с това решение на нашия Създател върху мен се показва, че темата Световна финансово икономическа криза е 100 процента Негово дело и Той решава как ще се развива политически и икономически света. По тази причина, чак сега Той даде разрешение на български граждани от 01.01.2014 год. да започнат да работят в държави от Евро съюза без специални процедури за разрешение от съответните държави на Европа. Разбира се това не са всички държави от Евро съюза, но е важно вече, че вече може да се каже, че държави като Англия, Германия, Дания и други консервативни европейски държави спрямо България и Румъния приеха постановката българи и румънци да работят в тях безпрепятствено, ако спазват техните правила на работа.
Единственото, което мога да кажа в допълнение на това, че продължението на книгата ни като пряк диалог с нашия Създател ще стане, макар и по-късно, когато реши или ако мога да кажа, да „узрее” нашия Създател, но дано не презрява и да се „сплуе” от чакане, защото ние следва да дадем много обяснения на неща, за които света все още няма отговор, та дори и по темата потоп и Черно море, което е една голяма Негова игра със самата наука в България и в света.
На края ще завърша пак с един цитат от диктовката на Иисус който гласи така: „…
Може да апелирате към съвестта на човека и да го плашите с Божието наказание. И това може да има своето въздействие върху неразвитото съзнание. Но когато човек със своя любознателен ум започне да опознава законите на мирозданието, тогава заплахите и призивите за порядък престават да действат. Най-лошото от всичко в този случай е, ако човек се отвърне от Бога и неговите служители. Ако отхвърля църквата и самата вяра…” Бих казал така, да видим пък сега какво казва акад. Маслов за СЪВЕСТТА с диктовка  от 06.12.2008 год. и цитирам точка 20: „….20. Така е, вашата проявена част в Плътния Свят е получила право да избира свой собствен път, но при това никой не е разкъсвал връзка със собствения ви Тънък план и това, което вие наричате Душа и нейната производна – Съ-Вест, са вашата част в Тънкия план, отговаряща за Духовността на човека…..”

Така! Точно тук нещата са малко сложно казани в стила на акад. Маслов но ще го разтълкуваме до колкото е нужно. Тази точка вероятно от някои хора може да се разбере двузначно, че на човек му е даден свободен избор в живота си, но ако се вникне задълбочено ще се види, че на практика всичко в човека зависи от невидимите части, които никой не ги знае къде са и аз съм коментирал и този въпрос в мои видео клипове, като в същото време може да приемем, че този тънкия план е именно невидимата част на Природата или Господ Бог и Той отговаря за нашата Духовност, което означава, че човек разбира толкова от нея, колкото му е дал сам Той или  Природата, а също така вече както се нарича в диктовките на акад. Маслов Отец Абсолют. Тоест, всичко, което човек разбира или не разбира в своята така наречена Духовност е дадено от Бог и това е, че Той ни управлява цялостно само с мислите ни и ни дава право да считаме, че може и да разсъждаваме. Той, обаче, води диалога между хората като Той прави добрите диалози и Той прави най-кавгаджийските ситуации, които могат да съществуват между хората, та дори да се стига и до убийство на едни спрямо други хора. Тук не говоря за убийство въобще, защото човек може да прави жертвоприношение за Бога чрез животни или да убие питомно или диво животно за своя храна. Колкото и в момента да се говори за вегетарианска храна по света, то в самото християнство месоядството е разрешено точно от Библията като основен документ на християнството. Знае се, че това не се забранява от нито една друга книга на вероизповеданията, но може чрез тях да се наложи ограничения за някои видове животни. Така е например в Библията, така при мюсюлманите да не ядат свинско месо, но при будистите да се разрешава да ядат всякакви влечуги, жаби, дори кучета и това е факт видим днес от всички чрез модерните средства за информация.
Питам, за какво вегетарианство може да става дума и да се прокарва то днес чрез новия хит наречен йога и тибетска медицина след като в нито една религия не се забранява яденето на месо от животни, независимо дали питомни или диви?
Не е ли това поредната голяма заблуда на нашия Създател, но да прави така, че само определени хора да разбират от тези Негови шашми, защото точно в тази последна цитирана точка от акад. Маслов се казва, че СЪВЕСТТА, която е някъде незнайно къде в невидимите планове, което означава, че пак Природата отговарят за Духовността на човека. Та нали Духовността човешка прави вегетарианството. Всичко е много омотано и затова без помощта на Тънкия план или на Природата или на Господ Бог, който е в нас, то тези неща никога няма да се разберат правилно. Въпросът е, че Той прави така, че даден човек да счита, че е постигнал голям напредък дори само с прочитане на десетина страници като извадка от дадена книга или цяла книга и той е разбрал цялата Духовност и може да води спор с всеки човек по теми, които изобщо не познава и това е голямата така да се каже Божия заблуда. Това е пак Божие дело и всичко, което предстои да изясняваме в нашите книги, които тепърва ще се пишат е именно КАК БОГ ПРАВИ ТАКА, ЧЕ ТОЙ НИ УПРАВЛЯВА ЦЯЛОСТНО, А НИЕ ХОРАТА ДА ИМАМЕ УБЕЖДЕНИЕТО, ЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС И ИМАМЕ ТАКА НАРЕЧЕНА СВОБОДНА ВОЛЯ И В НАС СЪЩЕСТВУВАТ ВСИЧКИ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ФАКТОРИ, С КОИТО ЖИВЕЕМ ЕЖЕСЕКУНДНО. Толкова за сега!/   

 

 




Гласувай:
0



1. minevv - ne
03.01.2014 13:06
няма консистентност. Религията , уви, е пълна с противоречия
цитирай
2. minchomin - Ей, "Денди", прощавай, ...
03.01.2014 13:17
Ей, "Денди", прощавай, че ти казвам така, но изглежда, че Бог те прави ти сам да бъдеш голямо противоречие и не е никак случайно това твое "няма консистентност"?! Ти се съгласяваш, че релитията е противоречива и Бог сам я прави такава, а гласуваш с отрицантелен знак!
цитирай
3. minevv - da
03.01.2014 13:31
със забележката , доказа моята теза - бог няма, само глупостта е всесилна. Религията е за болни мозъци. Даже и да има бог, тои е дал свободната воля, т.е. не намесвайте бога в своите лудости, глупости и грешки.
Аз по скоро съм ДАОИСТ... най-важното е пътя към съвършенство, но осъзнат и разбран.
А блога - доказва , че бог е шизофреник,, действа от два фронта/ника..
а такъв бог.. не искам...
цитирай
4. minchomin - Не зная тезата ти дали е доказана или ...
03.01.2014 14:06
Не зная тезата ти дали е доказана или не, че Бог съществува, но ще е доказано, че не съм сгрешил като ти писах, че си сам противоречие, защото вероятно не разбираш, че "дао" е също вид учение на будизма, който бидизъм е друг вид основна световна религия. Сега повече не коментирай, защото нямам намерения да водя спор с теб или с когото да е друг по тези въпроси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3414151
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930