Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
31.01.2014 16:47 - КОДЪТ НА БИБЛИЯТА Е ОТКРИТ!!! ИИСУС Е МИТ И Е НАЙ-ГОЛЯМАТА БОЖИЯ ИЗМАМА ЗА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО! - 31.01.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4627 Коментари: 2 Гласове:
-2

Последна промяна: 18.02.2014 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ще започна статията веднага с цитати на Библията и то от самото начало с раздел "Битие", за да се види от читателите, разбира се, който може да види и да разсъждава за какво става дума в нея, поради това, че тя се води книга на книгите и хората знаят, че Библията е истина отвсякъде, без дори да има някаква човешка логика на това, което пише в нейните текстове.
Цитат от глава първа "Битие":

1 В начало Бог създаде небето и земята. image
2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.

Аз няма да тълкувам нищо друго от нея, освен това, което се казва в този и следващия по-долу цитати,

6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода. image
7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така. image
8 И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори. image
9 И Бог каза: Да се събере на едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата; и стана така.

че първо са създадени НЕБЕТО И ЗЕМЯТА от първа точка, а във втора точка се казва, че ЗЕМЯТА била пуста и БОЖИЯТ ДУХ се носеше над ВОДАТА.
Не може по никакъв начин да се разбере къде е бездната.
Да видим какво означава думата "бездна"?
  От тълковния речник това е:
"мн. бездни, ж.
1. Много дълбока пропаст.
2. Прен. Нещо безкрайно и неизмеримо".
Според това тълкуване може да се предположи, че бездна се води всичко над земята и под небето, но знаем, че небето през нощта няма край, поради това, че няма ограничена синева, както е през деня и за която синева има също хиляди предположения как се явява на небето. За да даден по-ясно тълкуване на тази постановка за "бездна", то второто нещо, което можем да кажем, което е мое предположение и се повтаря на други места е, че в самата земя на около 30-40 км. от повърхността на земната кора незнайно къде е възможно да има отвор в дълбочина на земята, който може да бъде с много голям наклон, за да излиза на повърхността на земята и двете води, под земята и над нея да се събират. Този въпрос въобще не е за подценяване, защото точно в Интернет се прокарва такава информация чрез разни контакти на Висшата сила.
Поради това е напълно възможно и под земната кора, която ние познаваме, да има също друга земна кора, да има вода с простор и небе, които да са копие на това, което познаваме. Това може да означава, че те като сфера  ще бъдат съвсем малко по-малка като обиколка, спрямо това, което ние виждаме на повърхността на земята с водата и небето, а знаем, че Екваторът е дълъг около 40200 км. Тоест, може да предположим, че Екваторът на долната сфера да е например около 20 000 км.. Тоест, двете сфери да са една в друга и там да има също празно пространство, което е бездна или небе. Въпросът е на какво разстояние може да бъде, примерно, долната земя и океана от дъното на горната земя. Например, може разстоянието  да е 2000 км, което означава, че това е достатъчно разстояние, за да има небе на долната земя и диаметърът на долната земя да бъде, например, с 4000 км по-малък от диаметъра на горната земя, а екваторът ще бъде по-малък и той може да се сметне. Според сметките, то диаметърът на горната земя е около 12802 км., а, примерно, диаметъра на долната земя да бъде около 8000 км. Разбира се това е само предположение и никой нищо не може да каже за момента как стои този въпрос.
Проблемът е, че в самите текстове нищо не се определя конкретно и това дава възможност да има все още пълна неяснота по отношение на вътрешността на земята и отделно космоса като цяло на горната земя, тоест нашия Космос. Не е изключино да има и трета сфера, наречен космос или друга геометрия.
Затова ще отбележа, че като цяло само от първа и втора точки има четири понятия, от които нито едно не е ясно как е свързано с другото, които са небе, земя, бездна и вода.
Питам, обаче, може ли някой да си представи как така след като още няма създадена ВОДА на повърхността на земята, Божият Дух се носи над ВОДАТА, а не, примерно, над ЗЕМЯТА, което е нормално така да бъде, защото тя е създадена, а не водата? Казано по този начин това означава две неща.
Първо, че в ЗЕМЯТА не е имало нито грам БОЖИЙ ДУХ и второ, че Божият Дух би могъл да се носи над водата, но над водата, която да е евентуално под повърхността на познатата ни земна кора, тоест, в дълбочина на земята. Това е много съществен въпрос, но за науката въобще не е познат или тук там някъде може да се прокарва такава вероятна теза.
Аз лично имам определени предположения за моя версия и теория, но все още нямам пълни доказателства по въпроса за морските дълбочини и земната кора под морското дъно.
Знаем, обаче, че от дъното на Световния океан излиза газ във водата, което би било логично да влиза вода там където излиза газ.
Например, знае се, че на известна дълбочина на водата в Черно море има много серни съединения до дъното, което означава, че тези серни съединения е възможно да излизат от под дъното, а да не бъде от замърсяване на реките, които се вливат в него, както науката предполага или от замърсяване да са съвсем малко серни съединения. Ето, това са въпроси, за които техният отговор биха дали допълнителна яснота по това, което се казва в самата Библия и от там да направим допълнително становище, че Библията или е истина, или е голяма измама. Тук затова аз нахвърлях няколко вероятностни тези, които са в кръга на предположенията, защото те не могат да бъдат все още дори и хипотези, за сега.
Ще допълня казаното с още малко интересна информация.
Днес знаем от новите учения, че всичко е БОГ. Това означава, че и преди е било така, защото Бог не може да работи там където не съществува. Нещата още от началото на Библията се казват по такъв начин, че нищо да не се разбира по човешки. Всеки, който чете и тълкува Библията би следвало да вижда смисъл в събитията, а не да остава с хиляди предположения. Вижда се пълно объркване още от първите точки. Това нещо на омотаност в текстовете важи за цялата Библия. Знаем вече, че БОГ е ПРИРОДАТА, в която Природа влиза цялата земя с водата и небето с всичко на земята, водата, въздуха и небето. Може да се тълкува, че въздухът е бездната, но тук има други неща, които са ни в клин, ни в ръкав и това е водата.
Добре, казва се в този цитат, че земята била пуста и неустроена, което е нормално при нейното създаване в самото начало, защото после се създава всичко, но въпросът е защо Божият Дух се носи над водата, която ВОДА още не е създадена, а има единствено само НЕБЕ и ЗЕМЯ, дори небето е преди земята . .....? Пълна мъгла само с този цитат от две точки.

Ще отбележа, че много се трудих да си представя как простора би разделил водата, затова и стигнах до това заключение, че е възможно да има огледална друга земя под познатата ни, на която ние се намираме. В цялата тази бъркотия в текстовете на Библията от вода, земя, простор, небе имам няколко предположения, но не би следвало да ги казвам, за да не объркаме за сега допълнително нещата.
Затова ще помоля всеки един, който чете статията и малко или много е ходил на училище или още повече, ако има висше образование или докторат, то да вземе лист хартия с молив и да анализира втория цитат дума по дума и да го сравнява с първия и моето тълкувание, за да види, че сам ще си скъса дипломите, а Библията ще я хвърли веднага в огъня на камината, за да се стопли......
Казвам това, поради простата причина, че Библията е казала нещо преди стотици години, но до днес никой нищо не може да обясни по нея или да даде логично обяснение истина ли е тя като писание или е голяма измама.
Знаем също така, че Библията като четива има много тълкувания, обикновено от професори теолози или някои герои на самата Библия, което, според мен, е невъзможно да бъде това, поради причината, че те самите могат да бъдат описвани от други автори, като герои на Библията, но когато говорим, че някой тълкува нещо, то би следвало да бъде на база друг даден опит или наблюдения и тогава да каже, ето това идва от там поради това, че еди къде си е видяно и записано като събитие със доказателства.
Край и с този коментар!

Ще отбележа следното, че от казаното още от началото на Библията с тези цитати няма ясно човешко обяснение от това, което е написано в нея и ще споделя, че ако едно дете в 5-6 клас от училище напише и твърди подобно съчинение с толкова неяснота, например, по география или ботаника или природознание, то това дете повече от 5-6 клас в по-горни класове няма да мръдне никога или обратното, което също е възможно, то да бъде гений на века.
Обаче, с големите неясноти от Библията не става въпрос за едно съчинение, което е важно само за дете и учител, а с Библията става дума за една световна научна неяснота или ИЗМАМА, начело с няколко вероизповедания, които са впрегнали цялото човечество да им се изповядва точно с тази Библия.
Приключвам с цитатите и за да стане по-ясно за ИИСУС, че е МИТ, пак според мен, който МИТ започва още от тук с тези два цитата, защото не се разбира за сега нищо от тях, а аз само изповядвам мои версии, затова за него ще дам линк на моя по-стара статия с цитати от началото на Евангелията, за да видите за какъв Иисус става дума, което е още по-объркано и мъгливо. Линкът е с адрес
http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/12/19/izmamata-iisus-s-fakti-ot-bibliiata-dvadeset-i-treta-chast-n.1220724

И така, от тук на сетне ще продължа да анализирам по общи въпроси.
Знае се отдавна, че в Библията е заложен КОД, за който, обаче, никой не разбира в какво се състои той. Правени са хиляди опити от всякакви хора за неговото разкритие, но до днешна дата всичко е в зоната на мечтите на милиони хора, за да разберат какво толкова тайно има в него. Поради тази причина днес, 31.01.2014 год., аз ще публикувам в Интернет това, което съм установил от моите изследвания и то не е никак розово за цялото християнство, мюсюлманството и в частност за юдаизма, защото това вероизповедание юдаизма е най-неясната световна религиозна шашма с така наречените „израелтяни и евреи” като народ, а да не говорим като държава, защото и те са пълна мъглявина от самата Библия.
Следва да се знае, че когато става дума за КОД, това означава, че в неговия смисъл може да има заложени хиляди форми на кодиране на нещо важно и скрито от погледите на хората, дори и на специалистите. Точно заради това се казва „КОД”, а не да е публична басня или притча. С това понятие код работят всички конспиративни групи по света и съответните разузнавания.
Формата на кодиране е неограничена и за да се запази нещо скрито, то може да се използват всякакви методи за шифроване от този, който е решил да кодира дадена информация за изпълнение на определени задачи или послания според главната цел, която има да изпълняват.

Всички хора, които се занимават с кодиране и разшифроването им във всяка област знаят прекрасно това. Кодът е код, за да може да запази известна тайна от масата хора и да бъде разшифрован в определен момент от даден човек по определена мисия, независимо каква ще бъде тя.
Кодът на Библията се знае, че е заложен в нейните текстове, но както казах до момента никой не разбира в какво се състои той, а съдържанието му в кодировката му е от световно значение и е повече от една страна страшен, а от друга е смешен, който КОД така е замаскиран, че е объркал целия свят, поради простата причина, че все още не е открит.
Знае се добре и никой не може да отрече това, че БИБЛИЯТА като четиво е дадено Божие слово чрез различни хора, като специалистите са установили, че авторите са някъде над 40 човека. Колко е така, то това също е въпрос с голямо съмнение и аз също имам определена версия и по този въпрос, но за това друг път ще говорим. Всичко това означава, че самия КОД в Библията е заложен не от някой друг, а от самия БОГ или така познатия на науката ВИСШ КОСМИЧЕСКИ РАЗУМ.

Ще споделя предварително, че всичко по разкритието на така добре замаскирания от Бог код в текстовете на Библията ставаше поетапно и то през цялата 2013 от 1 януари до 31 декември и всичко вървеше по известен начертан план.

Поради тази причина през цялата 2013 год. аз на няколко пъти писах в блога си различни материали, че Библията е фалшива книга като в същото време публикувах в тях различни текстове от нея, но на практика това не ми даваше пълно основание да твърдя убедително, че това е кодът на цялата Библия. В края на годината взех усилено да работя по този въпрос и в един момент всичко излезе като на екран записано на филмова лента и нещата цялостно се изясниха.
За да не останат някои читатели с впечатление, че всичко това, което говоря е една случайност, за да стане така и ще обърна по обстойно внимание върху целия този процес, за да се види, че това, което се твърди, че СЛУЧАЙНОСТИ НЯМА НИКОГА, то това е точно така. Историята е следната.  

По темата Духовност се занимавам целенасочено под някаква форма от около 1980 година до момента, като първоначално по време на социализма беше с изучаване и пропагандиране на АТЕИЗМА като раздел в пропагандата на Българската комунистическа партия по онова време, защото бях неин член и в същото време бях комсомолски секретар на дружество и после Секретар на заводски комитет на комсомола. Атеизмът се изучаваше и пропагандираше като следствие от теоретичните постановки на Марсксизма Ленинизма с цялостното отричане на религиозните постановки, без значение дали е християнство или друга религия и всичко попадаше под един знаменател като вредно явление в начина на живот на младежта по време на социализма и големите поражения, които можеха да се нанесат на подрастващите по отношение на тяхното социалистическо възпитание с така неречените по онова време малка и голяма „правда” и нравствено възпитание на хората въобще. Самото понятие „нравствено възпитание” е неясно за много изследователи в областта на психологията и педагогиката и поради тази причина то никога не е водило до някакви резултати, които са очаквани от самите пропагандатори на темата „Нравствено възпитание”, поради простата причина, че единствено в Библията като четиво се „определят” нравствените норми на хората и обществото с така наречените „Десетте Божии Заповеди” и допълнено с това, което е казано в Евангелията от Иисус да не се съди, защото кой с какъвто аршин съди, то с такъв ще бъде съден и той.
Много време се чудих как може да се тълкуват тези постановки от Библията, които бях чувал за тях, но не бях работил задълбочено по тези текстове, защото не е било времето да се спускам по тази плоскост.
Ще отбележа, че този въпрос по нравственото възпитание все още не се разбира ясно от хиляди хора, които са в областта на науката и в различните вероизповедания, но днес темата се прокарва с така наречените „ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ”, които са още по-мъгляви дори и за тези, които ги употребяват, а това са хора от църквата, журналисти, учени от всякакъв калибър и обикновени хора.
Ще отбележа, че всичко, което може да се постави в графа „християнски ценности” е само една мечта на определени хора, като те самите никога не могат да ги спазват, поради простата причина, че човек по никое време не е в състояние да спазва Десетте Божии Заповеди и постановката казана от Иисус „Не лъжи”.

Ще обърна внимание, че цялата теория на г-н Петър Дънов, който човек Духовните общности в България го имат за Мирови учител по познание на учението на Иисус и цялото му творчество е изпълнено със съвети как да се постъпва в един или друг случай точно по Десетте Божии Заповеди и постановката „не лъжи”, но в същото време Българската православна църква така се отнася към неговото учение, че само къде публично го не е анатемосала, въпреки, че г-н Дънов е бил човек на църквата, поради простата причина, че е имал религиозно образование от учебните заведения на самата православна църква и затова, че той сам излиза от каноните на църквата като говори за неща, които са свързани с БУДИЗМА като вероизповедание, а именно, че той прокарва тезите за прераждане, за карма, за причинно следствени връзки, за небесни духовни учители, освен за Иисус и всякакви други постановки от този род. Г-н Дънов пропагандира учението на Иисус, но в същото време го изкривява, спрямо това, което е казано в Библията и канонизираните евангелия включени в Библията и признати от Българската православна църква, както от цялото православие с всички така наречени секти и Ватикана в Рим, начело с Папата.

Днес в България има регистрирано движение „Бяло братство” и събира от кол и въже хора на Рила планина с бели дрехи, но това движение по нищо не се различава от начина на работа на своите служители от начина на работа на Българската православна църква. Тези служители и миряни от Бялото братство точно преди една година станаха за резил на техен събор, ако не греша беше в град Пловдив, поради това, че не можеха да разделят властта в самото движение, с което станаха братя по непризнаване на „християнските ценности” с хората властници във фирма „Българска православна църква”.

Тоест, с това мое отклонение казвам ясно, че понятието „християнските ценности” са само добри пожелания към хората въобще и нищо повече за никой човек на земята.

Затова ще кажа образно така на моите читатели. Този човек, който ще ви твърди, че е станал добър християнин, то го накарайте да си извади гредата от окото си и да си направи равносметка дали не лъже с това, което казва на децата и на семейството си. Всичко това е вятър и мъгла, като постановки, независимо на кого са те и кой ги казва.
И сега да продължа по това, че както казах, няма случайни неща, за да стигна днес по това писание за кодът на Библията.
Ще продължа, че успоредно с това да пропагандирам АТЕИЗЪМ аз започнах да се увличам чрез кратки статии в различни списания по онова време за даване на някои зодиакални характеристики на човека и по митичността на различните гадаения, включително и това на Ванга, версиите, които се носеха за Людмила Живкова, Ванга и елита в България по онова време и по много други неща, за които никой не даваше ясен отговор по тях.
Точно в периода 1985 -1993 год. ми се отдаде възможност да организирам клуб по Източни бойни спортове като форма на легален спорт в град Сопот в Спортен комплекс „Металик” и това стана за първи път официално в България с разрешение на МВР от град Карлово, но по линия на тогавашния комсомол. Точно с този клуб започнаха първите целенасочени организирани действия на хората, които участваха в този вид спорт по така наречените „медитации и релаксации” с цел постигане в тези спортове на вътрешна концентрация и контролиране на движенията, защото вероятността от нараняване между участниците беше голяма. Този въпрос следва да е ясен на читателите, че тренирането на Източни бойни спортове също е част от теорията за Духовността и за развитие на човек в Бойните спортове. Поради тази причина ще кажа, че който не вярва, то може да иде при г-н Путин и да го пита дали е така или да иде в школите на МВР в България и да пита инструкторите по този вид спорт.
Тоест и при тях важи правилото на откриване на вътрешния аз в човека.

Ето защо ще споделя, че няма постигнато голямо спортно постижение от никой човек в света без намесата на Висшия Аз в човека, която тема, обаче също не се познава от хората, а вероятно най-малко се познава от самите спортисти. Не случайно, например, Брус Ли, който е бил мокър около 60 кг е успял за една минута да победи най-големия си противник и то в зала за състезания. Той е бил под положителното въздействие на своя Висш Аз, защото всички отрицателни постъпки на човека са точно пак под въздействието на Висшия Аз. Висшият Аз на човека е БОГА в човека. Този въпрос, обаче в Библията не е описан, но в десетки случаи се споменава, че Бог е говорил на различни библейски герои. Точно това говорене и връзката на Висшия Аз или Бога с човека. Обаче, днешната медицина това нещо го прокарва като ШИЗОФРИНИЯ, а църквата го води като вселяване на лоши духове в хората. Има пълно разминаване по цялата Духовна литература начело с Библията и съвременната наука. Тази дивотия е също Божие дело, но никой до момента не дава ясно обяснение на хората защо се получава това противоречие, което е Божие противоречие.

Точно този момент е писан в едно от Евангелията от Библията, че „Иисус” се ражда за голямо противоречие и това наистина е така!
Веднъж гледах по телевизията многократната шампионка по спортна стрелба да казва, че на състезание е карала нейните колежки да „мислят” позитивно, за да може тя да спечели определено първенство. Това също е голяма заблуда, че човек може да мисли така, както му изглежда на пръв поглед, че той може да контролира мисълта си. Чиста илюзия е това, но в настоящия момент се дава на хората усещането, че мисълта е постижима от човека.  
Днес светът се е увлича по йога с всичките й разновидности, но на практика малцина познават същността на медитацията като човешка форма за търсене на вътрешното аз. Това също е една голяма заблуда за всички Духовни хора, но по този въпрос също допълнително ще говоря някой ден.
И така, по-късно започнах увлечение по тибетска медицина, билко лечение разделно хранене изучаване на източен будизъм, писане на различни статии за местни вестници в град Карлово и в последствие задълбочено изучаване на няколко Духовни съвременни учения с четене на десетки книги и статии на различни автори от целия свят като това продължава до ден днешен.
След приблизително 10 годишна моя задълбочена работа за изследване на Библията като ръководна книга на няколко вероизповедания, стигнах до КОДЪТ, които ще го изложа в края на тази статия.
Библията се признава от близо 2/3 от хората в света и милиони хора я притежават за „красота” на библиотеките им и за престиж, че я имат, други я имат за четене и изследване, а трети само са чували за нея като дори не са отваряли нито една нейна страница, но я признават, а служителите на християнските църкви я носят постоянно под мишница и като стане въпрос за нейните текстове гледат небето с леко примигване, за да не ги накаже Бог, но в общи линии я четат както се казва , че дяволът чете Евангелието по всякакви служби, сватби, кръщенета, погребения и всевъзможни освещения, та дори и четене пред Държавните власти, в това число и пред армиите на почти всички християнските държави.

Точно по този въпрос ще споделя, че по Конституция в България вероизповеданията са отделени от държавата, а на пук на тази постановка празникът на Българската армия е Гергьовден, който си е чисто и просто християнски празник. Обаче това не спира до тук. Официален празник на МВР е денят на Архангел Михаил. Българска народна банка е държавна финансова институция и тя ръководи методично и финансира останалите банки в България, а нейния празник е денят на свети Никола рибаря. Вече всеки може да си даде сметка до къде опира разделението на държавата от вероизповеданията. Чиста, както казвам аз, ПУНТА МАРА е това разделение между държава и християнството, но за Българската православна църква, защото тази постановка е също Божие дело, но самите държавници никога за сега няма да приемат това, че е така, защото самото приемане на дадено нещо от човек е също Божие дело.
За да може да се анализират цялостно въпросите е нужно да се минат много други Духовни литератури и научни постановки, с което да се направи сравнение и тогава да се излезе с твърдение, че КОДЪТ на Библията е открит.
По начало различни световни изследователи на Библията са написали не един материал, че в нея съществува КОД като са правени хиляди проучвания и изследвания, но до момента никой в същност, както казах по-горе, нищо конкретно не е казал за него и в какво той се състои като се предполага, че неговото съдържание се отнася до нещо много мистично за света като цяло и това е давало основание на хиляди учени от целия свят да четат и да анализират нейните текстове, да разместват какви ли не точки, да комбинират, но в крайна сметка до никъде не са стигнали. Поради тази причина до момента никой не е излязъл с ясно становище и да каже: „ЕТО, АЗ ОТКРИХ КОДА НА БИБЛИЯТА”!
 Точно преди 10 години през 2003 год. и управлението на България от Симеон ІІ с неговото НДСВ град Сопот, Област Пловдив стана Община Сопот с едно единствено село Анево и се отдели от Община Карлово. Тогава се организираха избори за Кмет и Общински съветници на новата Община.
Аз бях един от кандидатите за Кмет на новата Община Сопот, но вътрешно знаех, че нямам никакви шансове за спечелване на изборите, защото се явих като кандидат от Партията на жените с тогавашен Председател г-жа Весела Драганова и подкрепен от партия Конституционен съюз на тогавашния депутат Николай Бучков от град Пловдив. За да се случи това бях убеждаван цяла година, че трябва да приема да се кандидатирам. Това сега го обяснявам с постановката, че случайни неща в живота никога няма и както се казва, че „единственото, което не се променя е, че всичко винаги се променя”. Тоест, никой човек не разбира как може да го метне по гръб живота. Животът това в същност е Бог, според постановките в книгите на Нийл Доналд Уолш „Разговори с Бога”.
Няколко месеца преди провеждане на изборите в новата Община Сопот станахме близки приятели с бившата Първи заместник Председател на Ахмед Доган и ДПС и бивш депутат във Великото народно събрание, г-жа Шерифе Мустафа.
Г-жа Мустафа имаше за онова време много различни разбирания по стотици въпроси от житието ни и един ден тя ми каза, че моята задача в този живот е да разгадая текстовете на Библията и да разкрия нейния КОД. До този момент бях чел един два пъти всички Евангелия включени в Новия завет, но цялата Библия не я бях чел, особено Стария завет, защото не ми се отдаваше да я чета и поради това го избягвах като четиво.
В момента, когато тя ми каза, че ще се случи това нещо аз не повярвах и продължихме да си бъдем приятели, дори минаха изборите и до ден днешен сме добри приятели, но от три и половина години не сме се виждали, тъй като тя често казваше, че ще се видим точно тогава, когато Всевишният реши това да стане и така до ден днешен с нея не сме се виждали, дори стана така, че телефонът ми изчезна и аз нямах никаква връзка с нея, защото и нямах номера на нейния телефон. Преди да се разделим тя беше при мен в моя офис в град Карлово и каза, че ще се видим когато Всевишния е решил. Считам, че това време вече е дошло.

От последното ни разделяне до момента с мен се случиха по понятни причини хиляди неща, на които много хора могат да се учудят, но в крайна сметка това няма никакво значение какво точно се е случило и как съм го преживял.

През последните няколко години аз много често се връщах върху текстовете на Библията и в един момент ми се отдаде да я чета като учебник по история и да я анализирам и то с голяма лекота, като следва да кажа, че наблягах само на тези текстове, които бяха съществени за нейното анализиране и най вече по раздели Битие, Изход, Евангелията и някой други, но цялата Библия със Стар и Нов завети е прочетена няколко пъти, а това ме насочваше къде и точно в кои текстове да наблегна задълбочено и да анализирам с факти от другите Духовни учения и науката, за да мога да направя съответни изводи по няколко събития описани в нея.
На първо место беше самото сътворение на света и още от него забелязах фрапиращи неща, които ме озадачиха до степен на учудване. След това се задълбочих в същността на Вселенския потоп и ковчега, който накарал хиляди хора от научните среди да го анализират и да го търсят по определени райони на земята като са се занимавали цели научни колективи с предположение, че той е някъде в Кавказ, по планините на Турция, дори се даваха снимки от самолет, че се намира по върховете на турски планини, но никой нищо не доказа по този въпрос.

Днес по теория на наши български учени и предавания по телевизия НЮЗ 7 с водещ г-жа Светослава Тадаръкова върви пропаганда, че потопът е бил в района на Черно море, а други европейски учени изкараха тезата, че ноевия ковчег е във водите на Черно море.

За да се премахнат тези заблуди за българина и всякакви съмнения за учените хора днес реших да публикувам тази статия. някои мои основни изводи направени точно от текстовете на Библията. Тя е главна причина за цялото вероизповедание наречено християнство и мюсюлманство, като нея я признават и така наречените юдеи, които юдеи, според мен, са чисти християни, но се юдеят без дори да разбират защо е така.
Точно за юдеите Бог е дал друга книга наречена ТОРА и тя е известна с това, че определя някои значения на числата и буквите, но ще кажа, че това си е чисто и просто една друга Божия измама и до момента се прокарват хиляди теории за значението на буквите, числата и различните свастики дадени по всякакви източници, които вече са групирани в специални други източници и ги има в Интернет, но това всичко е чисто и просто една легенда за значението на свастиките, като е добре да кажем, че и по тях са хвърлени хиляди усилия от хора, за да ги разгадаят като в момента се носят легенди от кол и въже за тях, но на практика няма нищо съществено по тях, а още по-малко да указват някакво влияние върху хората, освен това, че в определени моменти Висшият Космически Разум си играе с някои хора, които се именуват Духовни хора или минават като гадатели, баячи, шамани и всякакви „ванги” и така нататък като им създава усещане за специални енергии.
Тук, обаче, следва да се признае, че има много хора като, например, както е била баба Ванга, както е Джуна, Евелина Христова и много други хора, в това число и не без известния Адем с кантора за гледане и баене в село Ръжево Конаре обл. Пловдивска като на тези хора сам Висшият Космически Разум, наречен още Господ Бог или познатия ни вече нашия Създател и с много други имена прави така, че Той сам дава информация на тези хора да казват определени събития като средния процент на познаваемост от всички случаи на гадаене не надвишава 50 процента. Поради тази причина ще кажа, че точно за най-голямата българска пророчица баба Ванга нейния процент на познаваемост е бил точно 50 процента и ни повече ни по-малко за всички случаи на гадаене от началото на нейната пророческа кариера до смъртта й. За нейните способности се говори легенди, но по моя информация това е числото на познаваемост. Знае се, че тя е имала случаи и е анатемосвана от много хора, че нищо не им е познала, но хората са минали през нея и тя винаги им е казвала нещо по различните случаи като хората са признавали, че тя не е познавала едва след като са били на страни от нея. Това е всеизвестен факт. Обаче, не може да се отрече, че в същото време тя е познала и на хиляди хора и по този начин им е помогнала по някакъв техен проблем. Същото се получава и с другите гадатели като Джуна от Русия, гадателката на бившия италиански премиер г-н Берлускони, Евелина Христова, но за тази красива българска дама се даде възможност по телевизионния екран тя да направи определени разкрития по специално предаване и програма на водещите и там се установи, че не винаги се познават определени събития. Това е нормално състояние, което го създава Господ Бог.
В крайна сметка всичко това идва в хората като информация от Висшия Космически Разум и точно този момент съм го обяснил в няколко Интернет книги и в много мои статии, които са в блог http://minchomin.blog.bg/ . Тук направих малко отклонение, за да знаят читателите, че нещата са навързани и още следва да кажа, че в този свят съществуват всякакви хора Божии контакти или контакти на Висшия Космически Разум като могат да се разделят на хора, които дават определена информация за хората от научна гледна точка и от Духовна гледна точка като има и не малко число чисти шарлатани, но и това е Божие дело. Тук в това число на гадаене влиза и философията с казване на определени философски сентенции или казуси по дадени въпроси и това служи като база за по-нататъшни научни изследвания от науката, както е, например, теорията за кокошката и яйцето, а това е вечната философска загадка. Някой ден ще я изясним и нея.

И да се върнем на Библията след като отново се отклонение от нея, което беше важно да се спомене, но ще кажа, че тя се признава и от мюсюлманството, наречено още ислямизъм, въпреки, че има своя книга Коран.
Ислямизмът приема от нея  теоретичните постановки на Стария завет и за да не излезе така, че някой хора да се чудят защо казвам, че мюсюлманите признават Стария завет, то ще спомена, че самия най-голям мюсюлмански празник „Курбан байрам” е на база история от Стария завет на Библията с Аврамова случка.
Вижда се, че нещата вървят към пълно изясняване на тяхното ставане, но за това ще е нужно още много писане на различни статии и продължение на моите книги, поради това, че е време вече да се разкрие самия Висш Космически Разум и начинът на Неговото управление на света като цяло, в това число и хората, които са част от Природата.
Няма да се връщам по това, как Висшия Космически Разум управлява хората, защото това е описано в близо три книги в Интернет с общ материал около 1000 Интернет страници и много хора по една или друга причина са се докоснали до него. Друг е въпросът, който аз не желая да обсъждам тук, защото това не е предмет на днешната статия, че и самото четене и разбиране на нещата от живото и връзката с Висшия Разум са пак дело на този Висш Разум и науката прави всякакви опити да разбере точно как става тази връзка, но до момента тя няма никакви резултати, но това също е друг въпрос и аз не веднъж съм го коментирал в Интернет.

Връщам се на това какви изводи направих от цялостното ми изследване на Библията като ще кажа, че никога не съм правил опит да зная нещо наизуст от Библията, защото това също не е мой приоритет да уча нещата от текстовете на Библията наизуст, както Висшия Космически Разум дава възможност на някои хора да ги знаят и да ги цитират, но те ги анализират до толкова, доколкото това се отнася до идеята какво казва Библията по определени неща, но това никак не става за направа на важните изводи от самата Библия, тоест за разкритие на нейния КОД.

Поради тази причина днес ще изложа моите изводи, които вероятно ще учудят много хора, но в крайна сметка това не е мой въпрос, а е въпрос точно на този Висш Космически Разум, който ръководи цялото човечество в различни посоки и най-често в посока на вечно противопоставяне между хората, народите и държавите и точно преди една седмица, по повод публикация във Фейсбук на проф. Янко Янков, правист от Софийския университет „св. Климент Охридски” по повод на това, че някой си е казал, че сме в етап на започване на Трета световна война, то аз коментирах, че Световната война никога не е преставала на земята, но като общо признати са Първа и Втора световни войни, които за кратко време в тях се включват десетки държави и поради тази причина се водят за световни. В същото време знаем, че войната може да бъде с ясно изразени военни действия, тиха или дипломатическа война, студена война, която държа двата враждуващи лагера социализъм и капитализъм на ръба на ядрена катастрофа с десетки регионални и локални войни до днешния начин на водене на война с така наречения световен тероризъм, в който са увлечени целия свят и е по-лош от всяка друга война, защото се хвърлят милиарди парични средства за борба с него, а в крайна сметка общия резултата е равен на чиста нула, поради простата причина, че никой никога не може да предвиди къде и по какъв начин ще се състои дадено бойно действие със саможертвен атентат най-често от хора с мюсюлманско вероизповедание.
Точно тук следна да кажа, че цялото това терористично действие и борбата с него е чисто дело на Висшия Космически Разум и само след не дълго време това ще стане достояние на всички хора на земята, поради простата причина, че не може Той да управлява всичко на този свят, а самите войни да бъдат човешко дело, както в не малко случаи се казва, че световните лидери като Хитлер, Сталин, Президентите на САЩ и много други страни по света благодарение на техни заболявания имат странични отклонения да бъдат хора с ясно изразена психологическа наклонност към едни или други човешки издевателства до това да бъдат канибали.

Казвам ясно, че тази теоретична постановка, включително и на български лекари станали автори на такива тези, че това не е вярно, както са тезите написани, например, в книгите на  д-р Тотко Найденов, дори той е канен в няколко ТВ предавания, за да дава разяснение по неговите теории. Това, обаче, не е вярно поради причината, че всички хора са управлявани от Висшия Космически Разум и след като са управлявани от Него, то Той им дава всякакви психологични състояния, както и на всички останали хора да бъдат от пълни тъпагьози и шизофреници, до най-големите гении. Тоест, тъпотията и гениалността на хората и на един народ си е чисто и просто Божие дело и по тази причина днес казвам, че държавата България е подложена на пълен геноцид, спрямо другите европейски народи и държави, да бъде на последно място в икономическо развитие, демографски показатели, политическа, правна и всякакви други показател и народ аутсайдер поставен в тежки условия точно от Висшия Космически Разум.
По тази причина Президента Георги Първанов създаде така нареченото АБВ с цел нашия Създател да разцепи партия БСП, колкото това да стане чудно на читателите.

Висшият Космически Разум подхожда така с всички други партии като България в момента Му се явява едно опитно поле по това как не бива да се развива една държава, като в същото време, за да замаскира този Негов ход, Той прокарва чрез някои научни работници и много от така наречените Духовни хора версията, че българския народ е един от най-старите народи на света с хиляди лъжливи теоретични постановки и в същото време прокарва идиотската постановка, че българите са един интелигентен народ и те ще бъдат водеща сила в науката и Духовността на света.
Всичко това е една обобщена Божия измама за българина като цяло и в същото време целия български народ  е потънал в кал до гуша по всяко едно перо от обществено икономическия, правен и политически живот.

Спирам до тук и излагам моите изводи от изследването ми на Библията, като в никакъв случай за сега няма да направя разкритие точно от къде идват моите изводи, освен ако Бог е решил това да стане чрез научна конференция пред учени хора, за да може чрез тях да стане ясно, че те самите са подвеждани от Него и всичко по науката е Негово дело, която наука в момента, когато разбере, че е в пълна заблуда по хиляди научни казуси, то сама ще си изкопае гроба и ще скочи в него точно както Том от анимацията „Том и Джери” при определен зор сам си пиши завещанието, копае си гроба и влиза в него с чакане някой да го зарие жив.

Има неща, обаче, които ми дават основание да считам, че Висшият Космически Разум ще обърне своята политика в най-скоро време към българската държава и народ, за да станат действително световен народ.
Моите предположения са, че до 2016 год. всичко в България ще бъде с краката на горе, след което ще има един междинен период от 2 години с набиране на скорост и през 2018 год. България ще тръгне с възход във всички насоки. Остава да видим дали това мое пророчество ще се сбъдне, поради това, че както казах, то всички пророчества са относително верни и никога нищо не може да се каже със 100 процента сигурност. Поради тази причина казвам, че никой не бива да се предоверява на всякакви гадатели, баячи, комарджии, шамани, като тук включвам и всякакви специалисти с техните прогнози като икономисти, политически анализатори, прависти, лекари, всякакви Духовни общности и техните лидери, които са най-често заблуждавани, но в същото време точно чрез тях се  прокарват определени вярвания, които често пъти не са за подценяване.

И така, според моите изследвания твърдя следното по отношение на Библията, което в същност е КОДЪТ на самата Библия:          

-         Библията е най-фалшивата книга, като от този основен извод правя други под изводи както следва;

-         Тя е една красива приказка, в която се дават много постановки за добро с така наречените Десетте Божии заповеди определени като Нравствен закон, който науката не го признава, но също е склонна да се ръководи от тях по неофициален път. Всичко това Висшият Космически Разум, наречен Господ Бог още от глава Битие на Стария завет го прокарва като психологична характеристика и изгражда личността като ги групира в така наречените зодии, подвластни на звездите, което не е вярно, но в същото време развива астрономията и астрологията като наука, които точно това твърдят. Всяка зодия има относително постоянни характеристики къде описани много подробно, къде по-малко, но в крайна сметка хората в един или друг момент проявяват точно тези описани зодиакални черти. Някои човешки черти ги прокарва чрез психологията и медицината с определени заболявания и по този начин е групирал отново хората чрез получаване на психологични черти точно на база определено заболяване и науката може да даде ясна характеристика за даден човек как може да се  променя според заболяванията като, например, се знае, че при съответни сърдечни заболявания човек може да бъде с характер на злоба, завист, ненавист дори и ревност до лудост. На други заболявания преписва съответно други черти до, например, канибализъм.   Така наречените християнски ценности са пълна вятър и мъгла и те са едно добро пожелание за общо спазване от хората наречени християни, но в никакъв случай не могат да се изпълнят от хората, ако сам Господ Бог не направи нужното за тяхното спазване.

-         Версията за сътворението на света със създаване на земята, водата, растителния и животински свят, в това число и човека, небето и всичко на него като светила за деня и нощта и звезди може да се приеме до определена степен като общи постановки със съвсем малък процент на истина и огромен процент на съмнение за истина, защото поначало няма друга ясно писана версия по този въпрос, освен в книгата на Николай Рьорих „Седемте Велики Тайни на космоса”, но и при нея има много казуси с големи въпросителни. В самата Библия още със самото начало на нейните текстове започва да се прокарва яснота за КОДА й на фалшивост, без давам допълнително обяснение от къде идва това.

-         Вселенски библейски потоп никога не е имал където и да е на земята, а камо ли да е имало в района на Черно море, както твърдят българските учени подражавани от световни такива, заедно ТВ предавания като Нешънъл Джеографик. Не е имало Ной, а що се отнася до ноевия ковчег е пълна фантасмагория, че е съществувал и да е плувал. Причините за това мое становище са много.

-         След Ной съществен извод, който правя е, че израелтяни като народ, наречен ЕВРЕИ въобще не са съществували.

-         П о отношение на Новия завет, тъй като той се отнася за рода и житието на Иисус и притчите му, то казвам с едно изречение, че Иисус въобще не е съществувал и всичко свързано с неговото житие и битие е 100 процента измама и заблуда. От тук твърдя, че никой не е съществувал от неговите близки и въобще всички описани хора в тази история като майка му, баба му, всички ученици и цялата история е чисто и просто добра приказка.

-         Що се отнася за постановката на възнесение като възможна теория, то новите Духовни учения отричат изцяло вероятността да съществуват и това става точно с учението на г-жа Татяна Микушина от Русия.

В настоящата статия не давам нито едно мое доказателство като текст от Бибилята, а само изводи от така наречения КОД, който код не е нищо друго, освен правилно отношение и вникване в текстовете на Библията, защото така желая аз да бъде като мога да дам всичко като информация при определени условия единствено пред научна конференция на даден университет, научна организация или фондация или пред ТВ екран чрез някоя Национална телевизия, но не и кабеларка, а от ранга на БНТ, БТВ и Нова телевизия.

Всичко това го правя с идеята и цел да не излиза като отделни постановки чрез дадени хора, които ще прочетат моите писания и да не могат да докажат нищо по тях. Вече имам горчив опит от подобно мое публично изнасяне на информация като съм го обясним в статия с кражба на моя идея, в която съм намесил и Софийския университет „св. Климент Охридски”.

Идеята днес е да дам само насоките в какво се състои КОДЪТ на цялата Библия и това, което изложих като изводи е достатъчно, за да се види, че целият КОД е това, че Иисус, който християнството го ОБОЖЕСТВЯВА въобще не може и дума да става, че някога е съществувал.

От тук следва, че това може да се прокара единствено чрез науката, защото ще стане пълно объркване на понятията Стара и Нова ери и с това ще се наруши цялата представа за летоброене, което де факто може да останат като една от версията на различните календари, но то ще е вече дело на световните организации като ООН, ЮНЕСКО или други подобни да решават този въпрос. Това е! 




Гласувай:
1



1. blondinkas4uk09 - Какъв е смисълът на всичко това, което сте написал и на кого е нужно?
31.01.2014 19:02
Ако трябваше да гласувам щях да ви сложа минус, но много рядко го правя. А ето и някои от причините за това: Защо приемате и тълкувате Библията толкова буквално? Защо смятате, че Библията и Църквата са едно: аз може да чета Библията сутрин и вечер, но може никога да не съм влизала в Църква и да не съм запозната с официалното християнство и дори може и да не зная, че Църквата смята Библията за своя официална книга... моля да разделите Библията от Църквата за такива като мен. Това, което казвате може да е вярно, може и да не е, никой не може да го докаже, включително и Вие, но това не е важното. На Вас приятно ли Ви е да ви лъжат, да ви крадат?... е и на мен не ми е. Това е смисълът на 10-те Божи заповеди, това е КОД за взаимоотношения между хората. Все пак това, което ми харесва е, че казвате: "Животът е Бог". Според мен, има смисъл от тук да тръгнете. Да, Бог не седи на небето и да ни гледа оттам, животът е Бог и ние сме Бог и всичко около нас е Бог и всички сме свързани в едно цяло чрез Бог. Затова, ако убиеш някого, ти всъщност убиваш част от себе си, защото Всички сме Едно. Ако излъжеш някого, лъжеш себе си... и трябва да си готов да си понесеш последствията от това. Има и Баланс - крадеш, крадат от теб... отнемаш и ти отнемат... ама не някой, който седи на Небето, това е по законите на нашия живот, нали?... "Животът е Бог" - това и в Библията го пише. Там пише: Ти си Бог! (надявам се сега да не съм анонимна)
цитирай
2. minchomin - Анонимен, имаш интересни въпроси и ...
31.01.2014 19:59
Анонимен, сега виждам, че не си анонимен, а си blondinkas4uk09 и имаш интересни въпроси и това е добре.
Обаче ще ти кажа, че ако аз нямам доказателства, то приеми, че няма да напиша един ред по тази тема, защо зная, че тя е хем трудна за приемане, че Иисус въобще не е съществувал, хем много хора не вярват в него, но нямат докателства. Точно това аз притежавам в момента и всичко до конец мога да обясня, но съм казал къде. Що се касае за смисъла на статията, аз считам, че има голям смисъл. Бъжи жива и здрава!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417524
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930