Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
19.02.2014 17:13 - ВЕЧНИЯТ ФИЛОСОФСКИ ВЪПРОС, "КОЕ Е ПЪРВИЧНОТО, КОКОШКАТА ИЛИ ЯЙЦЕТО"? – ОТГОВОРЪТ Е ДАДЕН ТОЧНО И ЯСНО ЧРЕЗ БИБЛИЯТА!!! 19.02.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2137 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 24.02.2014 21:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес е 19.02.2014 год. и се навършват 141 години от обесването на Васил Левски. В памет на този ден реших да разкрия вечния философски въпрос, който си задават учени хора от цял свят, но никой до момента не е дал ясен отговор по него.

Спомням си преди години като студент във ВИИ „Карл Маркс" в град София, после премина в УНСС, че на първата лекция по предмета „философия”, след като влезе преподавателят при нас в залата, хвърли папката, която носеше със себе си на катедрата, погледна ни всички за миг и започна темата с въпрос „Кое е първичното, кокошката или яйцето”? След малко той набързо разви теория, че никой философ до момента не е отговорил ясно на този въпрос с конкретни аргументи, защото и за  едното и за другото може да се каже, че е първично, но опитите продължават за търсене на отговор кое е първичното, кокошката или яйцето.

Ще се отклоня временно от темата на първичното между кокошката и яйцето и ще продължа статията си първо с това, че днес, както казах, се навършват 141 години от обесването на Васил Левски край град София през 1873 год., защото е важна дата и до някъде е свързана с вечния философски въпрос за кокошката и яйцето, тъй като в България темата Левски винаги е била поставяна на обсъждане от всякакви хора и никога не е била цялостно разработена и изяснена. Поради тази причина двете теми днес ще ги комбинирам в една статия, но първо ще кажа някои неща свързани с Левски, които могат да изненадан дори добри изследователи на неговия живот и дейност. Интернет в момента е пълен с всякакви писания по темата от това кой е Левски и се мине през тези, който са го предали до съпоставка с днешната политика на България, спрямо това, което е казвал Левски и това, че цялата власт на България след демокрацията е за бесилото. Всеки по свой начин има известно основание и право за коментар от това, което знае по въпроса и вижда в ежедневния живот на България.

В тази статия, без да имам редактор ще споделя някои мои преживявания и тълкувания, за да се види отново, че случайни неща в този свят никога няма и всичко в земния живот е дело на Висшия Космически Разум или така наречения Господ Бог. Тук някой може да се засмее или да възрази, но, според мен, това е важно да се запомни до края на статията, защото ще кажа, че и делото на Левски е дело Божие, а и цялата световна история е дело Божие. Когато се разбере този постановка, че случайни неща никога няма в този свят, то оценките за всяко едно събитие ще бъдат коренно различни от сегашните, независимо кой ги е правил, но за да се разбере този въпрос добре, то пак е дело Божие. Тоест, получава се една голяма плетеница от условия, които за етапа трудно ще се възприемат от хората. Предполагам, че някои от моите читателите вече се досещат на къде клоня и каква философия поставям с комбинацията на двете теми днес?!

И така, първо ще споделя, че ще пиша за реални неща, които са станали събития, но са свързани с моето опознаване около живота и делото на Васил Левски и след това ще разкрия кое е първичното, кокошката или яйцето.
Преди няколко години ми се отдаде възможност да работя по един строителен обект, присъединен към къща музей „Васил Левски” в Карлово и чрез него имах възможност да бъда чест гост на музея, в който и преди влизах не веднъж и два пъти, за да получа определена информация относно живота и делото на Левски. Водили ли сме отделни дискусии със служители на музея по тази тема и това е нормално за всеки българин да бъди така. Знае се, че хората от България получават първичната информация за Левски още в училището като задължителна програма за изучаване. След това в началните години когато излезе книгата „Апостолът на свободата”на английската писателка Мерсия Макдермот  и беше преведена на български език от Иван Гранитски, доколкото зная, аз внимателно я прочетох, защото до тогава не бях попадал на по-задълбочен анализ за живота и революционна борба на Левски. По онова време това ме впечатли, въпреки, че в последствие се намериха хора да критикуват тази книга. По-късно разбрах, че нещата около неговия живот и революционна му дейност само се допълват около това четиво от български и чуждестранни учени с факти от някои документи, но това не беше съществено за промяна на моя мироглед относно живота му. В последствие българския писател Николай Хайтов се хвана с темата „Къде е гроба на Левски”, но доколкото зная, гробът на Левски все още се търси и за неговото место и кости има само предположения с неясни версии.
Точно с тази тема за гроба на Левски веднъж преди около 18 години в град Сопот разговарях с доц. Иван Джамбов, сегашен декан на Катедра „История” към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” в град Пловдив.
Моят разговор с доц. Иван Джамбов беше, че Николай Хайтов твърди по медии и преса, че знае къде е гроба на Левски. Доц. Джамбов се засмя и ми каза нещо подобно, като бяхме само двамата: „ Минчо, познаваме се от доста време с теб и ще ти кажа, не бъди наивен. Това не е лъжица за всяка уста за установява на подобни разкрития като гроба на Левски, а още повече да се знае от писател къде е той, та ако ще да е и Николай Хайтов. По този въпрос науката все още няма ясно становище, защото в България липсват конкретни сламки, за които да се хванем, а постановката на Хайтов е само негово твърдение, но все пак той е писател и може да има свое мнение по въпроса”.
Това бяха приказките му по този въпрос и повече никога не съм разговарял с него на тази тема. За доц. Джамбов мога да кажа, че ми е добър познат от близо 1986 год., защото имах ангажименти с него, поради това, че той работеше със студентски бригади по разкопките около Аневското кале край град Сопот, а аз служебно от ВМЗ Сопот му помагах за битовото устройване на бригадите.
Да се върна отново на въпроса около музея на Левски в град Карлово, но преди това ще спомена, че аз често пъти се интересувах от това, как са подредени йерархично длъжностите на Българската православна църква. На практика за мен все още остава една празнота защо църковните длъжности носят странни имена, поради това, че те са ни в клин ни в ръкав по отношение на техните наименования и до ден днешен не ги разбирам, все едно са паднали от небето и нямат нищо общо с единния квалификационен именник на длъжности в България. Тези хора с различни длъжности от Българската православна църква и сега са твърде неясна структура не само за мен, но и вече не ме интересуват, освен да зная кой е по-главен от другия, според шапките им. Един ден, обаче, се разрових в сайта „Уикипедия”, за да видя какво означава думата „дякон”, поради това, че често се пише, че Левски е бил дякон в Българската православна църква преди да се захване с революционна дейност. Там между другото намерих и имената на различните длъжности от църквата. Думата "дякон" за мен значеше нещо много, тъй като често пъти съм слушал да се говори, че Васил Левски е бил дякон в Българската православна църква и бях останал с убеждение, че  той е бил важна клечка по чин като е водил служби в Сопотския манастир и метоха в град Сопот. Не веднъж така се е поставял въпросът в различни писания за неговата църковна дейност, че едва ли не Левски е бил заместник на Иисус Христос в църквата.
Това е първата голяма общонародна ЗАБЛУДА за него. Дори днес се знае, че на двете места в манастира и метоха в град Сопот Левски се е криел по време на неговата революционна дейност на карловска територия. Този факт също ми е бил интересен.

След като прочетох в сайта „Уикипедия”, който сайт е международен Интернет справочник, какво означава думата „дякон”, то вече си изградих окончателно собствено становище около цялата пропаганда по живота и дейността на дякон Левски по отношение на неговото църковно служение. С това мое становище не веднъж съм влизал в конкретен разговор с хора имащи Левски за голям дякон и "светец" в Българската православна църква и дори да е "света вода ненапита” от никъде. Именно тази общонародна психологическа постановка ме е интересувало за Левски.
Думата дякон, според сайта Уикипедия означава, цитирам:

 Дякон (от гр. διάκονος - служител) е църковнослужител. В християнската религия, дяконът е духовно лице от низшата степен на клира. "Поставя се "ако са безпорочни" (1Тим. 3:13) чрез ръкополагане (хиротония), но сам не може да ръкополага и не може да извършва богослужения самостоятелно. В апостолските времена дяконите са прислужвали на църковните трапези, а по-късно са започнали да прислужват и при богослужението.

За какви апостолски времене става дума, като тогава християнството е било в небесата и никъде другаде. Ще добавя, че това нещо е променено като тълкование, от първоначалната версия, вероятно по съображение, защото за думата „дякон” буквално беше казано, че е чистач и прислуга в кухнята и по стопанските дейност, като обори, земеделски земи и така нататък, без да могат да носят служба въобще. Така, че Левски като ранг в Българската православна църква си е бил чисто и просто един слуга чистач и нищо повече, защото за да е нещо повече, то съответно е трябвало да има определен стаж в църквата и тяхно образование. Вижда се къде е разликата. 

Що се касае за неговата революционна дейност в последствие, то тя не може да се каже, че е била по-различна, например, от тази Димитър Общи и на други дейци от Вътрешния революционен комитет. Тук ще кажа, че е учудващо за мен постановката, защото все още тя се твърди по различни писания и в Интернет,  как така БРЦК в Румъния, който се е ръководил от Любен Каравелов ще развива революционна дейност за България и то само с един човек като Левски в земите на днешна България в Османската империя и той сам да пристигне от влашко, за да изгражда революционни комитети на територията на цяла днешна България. Казва се дори, че Левски е бил Председател на вътрешния революционен комитет. Тази постановка е много странна по цялата дейност на БРЦК в Румъния. Как така от целия революционен комитет във влашко единствено Левски ще бъде за цялата територия на сегашна България и да ходи по села и паланги да организира революционна дейност? Та той хеликоптер да е имал по онова време едва ли ще е могъл да създаде някакви вътрешни комитети, при положение, че никой не е познавал от различните места на днешна България и при положение, че целия български народ е бил „заспал” от тогавашното си състояние на Битие в рамките на империята! Това означава, че тези революционери хал хабер не са си имали от революционна дейност в Турската империя, която има всички агентурни структури. Още по-учудващо е, че самия Ботев е издавал вестник и от името на БРЦК във влашко като се казва пак в различни писания на учени хора днес, че в Ботевите вестници е писало програмата на революционната дейност на БРЦК, което означава, че предварително всичко, което организират тези български юнаци по онова време, то всичко може да отива в устата на „вълка” като информация, защото вестника може да се чете и от хора, които не са революционери, но са попаднали като хъшове във влашко. Тук нещата са неясни и са противоречиви, дори са повече от хвалебствени.
Факт е, че Любен Каравелов е бил шеф на революционната борба, но в Румъния, извън територията на Османската империя по правилата на самия Българския революционен комитет, като после е сменен от Стефан Стамболов. Тоест, според мен, не може да се каже и да се твърди днес, че само Левски е водил комитетска дейност в села и градове, защото това е дело на целия външен комитет във влашко и вътрешен комитет в рамките на днешна България, макар и бавно създадени като структури. Тоест, решението за създаване на структури, което е важно да се каже е решение на БРЦК като цял орган и неговите ръководители и членове са изпълнявали решения на комитетите вън и вътре в Османската империя в днешна България. Тоест, разликата е огромна, днешни братя българи.
Това, че Левски е имал собствен подход за организация е съвсем друг въпрос и е вече на личностен характер, но в крайна сметка е резултатът от дейността на целия революционен комитет, в който комитет е участвал и Левски, както е участвал и в други организации на борбата. Този въпрос също никак не е за подценяване и подминаване с лека ръка. Нима другите хора, които са били до него са били по-маловажни за цялата революционна дейност в империята? Не! Изобщо не са били никак по-маловажни.
Има още нещо, което също ме озадачава в тази история и то никак не е пак за подценяване!!! Защо хора от революционните комитети на територията на България предават Левски, като днес вече се твърди, че първи предател на Левски е бил даскал еди кой си от град Тетевен. Как така много хора ще бъдат против него и защо ще го предават, като той е бил заедно с тях. Прокарват тези се кражба на пари, провокации и т.н. от различни хора в дейността на комитетите, но това едва ли е главната причина за стигане на предателство?  Може още да се зададат десетки въпроси, дори и този дали самата Османска империя не го е създала като неин продукт и после да го осъди, за да внесе страх сред останалите хора от комитетите, защото казахме, че и тогавашната власт е работила със свои тайни служби, а в същото време революционната борба е била прокламирана във вестниците на комитета от Ботев, а вероятно и от Любен Каравелов, защото и той се е занимавал с редакционна дейност на вестници. Нещата не са никак ясни или ако са ясни, то има нещо, което не се казва публично. Знаят се принципите на секретната дейност в цялата световна история. Знае се също, че целта турската власт е запазване на нейното съществуване и в нея е имало закони за спазване на устоите й. Само от тук може да възникват хиляди последователни въпроси.
За пример ще кажа, че днес се знае, че по време на нелегалната борба на БКП преди 9. ІХ. 1944 год. сам Гешев е имал сведения за много от нещата на БКП и Отечествения фронт по онова време.
Днес се знае цялата политическа опозиция в целия свят. Дори се знаят и нелегалните терористични организации управлявани от Лондон в заговори срещу различни плавателни съдове в Сомалийския залив. Знаят се хиляди други неща в близкия изток, защото всичко е навързано по един или друг канал с разузнавателна дейности и всичко се преплита чрез различни интереси. Сегашните методи на изясняване на нещата не са много по-различни от тогавашните на империята, защото голяма част от турските офицери са завършвали различни военни школи и академии на запад, а и самия запад и Русия са имали определени интереси на тези земи български. Прокарва се постановката дали Левски не е бил свързан с масонството. Това също е интересен въпрос, като се има предвид, че парите са въртят открай време в някакви организации, а днес се вижда, че това са масонските организации и дори днешните чисто педерастки взаимоотношения между хората. Когато се говори по такива важни въпроси и особено за дадена личност, която е издигната за Национална светиня и герой, то следва да се взема всичко предвид и да не се гледа едностранчиво само от една позиция. Трудна ще е задачата днес на българската история да запази светлия образ на Левски!!!

По този повод ще кажа, че преди да имам обща работа с Националния музей „Васил Левски” в град Карлово аз на няколко пъти ходих да се консултирам с хората от музея има ли потвърждения и нещо вярно от това, което пишеше в Интернет в сайта „Бъзиклийск, без да обърна значението на името му, че Левски е бил казал еди какви си неща и то така, че звучат много убедително за днешно време, че все едно ги е казал преди 150 години за днес и че едва ли не Той е бил пророк за България по онова време за сега. Чрез интернет в момента много хора казват различни неща с всякакви постановки, но не винаги всичко е с добро намерение за общото благо. И така, в разговор с хората от музея се установи, че те нямат подобни доказателства за това, което бях прочел в този сайт, дори го публикувах в моя блог и много хора се хванаха също на тази въдица, че нещата са писани някъде от Левски. Казах на хората от музея като обикновено в него работят само жени, че в момента в България вървят „цитати от Левски”, които звучат много убедително, че той ги е писал някъде, но имам съмнение в това нещо. Тогава служителите ми показаха исторически книги, които науката им е дала като сведение по различни въпроси от неговите писани неща и тогава аз разбрах, че има клопка в Интернет за делото на Левски. Водих мой стил на разговор с малко провокиращи въпроси, като един от тях беше, че след като Левски е такава свята личност, както се изкарва, то защо църквата все още не го канонизира, въпреки настояванията на много хора от България. Казах им също, че самата длъжност „дякон” означава мияч на чинии в манастир и дякон не може да води никакви църковни служби, а просто е бил слуга на всички останали хора в манастира. Тогава едно от момичетата в музея се изненада от това, което им казах и тогава то спомена, че по този въпрос до момента не се е интересувала как наименованието „дякон” се е помествал в йерархията на Българската православна църква, след което се усмихна, замълча и внезапно подсили моята теза, че има нещо скрито около издигането на Левски до Национален герой. То просто беше принудено от мен да направи това признание и се отделихме на самостоятелна приказка. Момичето ми каза, като бяхме само двамата, без значение кое е то, че бившият ректор на Софийския университет, проф. Николай Генчев, който често посещаваше навремето Карлово по повод на двете бележити дати за Левски, че Той в частен разговор между няколко човека, вероятно около пак така поставени въпроси, им споменал нещо подобно, както аз твърдях, че не всичко, което българите знаят за Левски е така както се говори и пропагандира по книгите и уроците за него. Той е казал нещо подобно, като цитирам по памет:
„Колеги, това, което знаят хората днес за Левски не е точно така”!!!
Проф. Николай Генчев е споменал, че чрез науката от по-предно време, а по-късно е било поставено и нещо като задача от властите на социалистическа България, съзнателно да се прокарва идеалистична версия за образа на Васил Левски като безупречен човек с цел да се изгради един светъл негов образ, неопетнен от никъде, защото такъв образ е бил нужен на България, за да имат българите Национална гордост, поради факта, че в България няма национален герой, който да има големи заслуги по някакъв повод за нея и да не е бил опетнен и оплют по друг повод.
Днес знаем, че хора и личности като Ботев, Стамболов, различни войводи на чети, по-късно Гоце Делчев, Яне Сандански, Ванче Михайлов, а още по-късно Георги Димитров, Александър Стамболийски, Геме Димитров, Никола Петков и  стотици други като тях, както много хора от времето на Левски и негови саратници по-късно след освобождението, влезли в политическия живот на България са станали обект на всякакви критики по политически причини. Нещо повече, стига се до там, че един от най-добрите ни герои и поети, съратник на Левски,  самия Христо Ботев да се отрича от много хора в България днес с неговото дело и поезия само с факта, че той е казал нещо за КОМУНИЗМА, който комунизъм по онова време никой не е знаел как и какво ще представлява той.
Това е моята история за Левски и нашата национална гордост днес. Тоест, с две думи ще кажа, че Васил Иванов Кунчев е човек не повече от Христо Ботев, Каравелов, Стамболов, Бенковски, Раковски, Филип Тотю и всички останали хора включени в историята на България по един или друг повод, но, както е казал проф. Николай Генчев, на България е бил нужен да се изгради един чист образ точно както е образа на Васил Левски.

Поради тази причина днес, 19.02.2014 год., Интернет е пълен с всякакви хвалебствени поводи за Васил Левски, което означава, че целта на науката и политическата пропаганда е изпълнена. Да, но в същото време започват да се задават въпросите като, „Кой предаде Левски” и от тук считам, че ще се пръкнат хиляди други загадки, но с по ясни постановки от сегашните.
И тук вече в статията аз ще се постарая да отговоря на този въпрос, кой предаде Левски и отговорът е следния, но записано с големи букви, защото самото предаването на Левски на турските власти е направено от даден човек, българин, но в същност Главния предател е  „ТОЗИ, КОЙТО СЪЗДАДЕ СВЕТЛИЯ ОБРАЗ НА ЛЕВСКИ!!!
ТОЙ ГО НАПРАВИ РЕВОЛЮЦИОНЕР, ТОЙ ГО ПРЕДАДЕ, ТОЙ ГО ОБЕСИ КРАЙ ГРАД СОФИЯ, ТОЙ ИЗМИСЛИ НАЙ-ДОБРИТЕ СТИХОТВОРЕНИЯ ЗА ЛЕВСКИ ЧРЕЗ БОТЕВ И ВАЗОВ, ТОЙ ГО НАПРАВИ НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ, ТОЙ ГО НАПРАВИ ЧРЕЗ НАУКАТА И СОЦИАЛИЗМА НАЙ-СВЕТЛАТА ЛИЧНОСТ В БЪЛГАРИЯ. ТОЙ, ОБАЧЕ, СЪЗДАДЕ И ВСИЧКИ ПРОТИВОПОЛОЖНИ МНЕНИЯ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ ПОВОД БЕЗ СРАМ И ПОЗОР”!!!
Кой е този „ТОЙ” ще кажем малко по-късно, защото днешната е тема със заглавие „КОЕ Е ПЪРВИЧНОТО, КОКОШКАТА ИЛИ ЯЙЦЕТО”  и всичко ще го навържем като по конец?

И така, сега пак по първия въпрос. Преди две години аз отново си задавах въпросът за първичното между кокошката и яйцето и интуитивно стигнах до отговора, че кокошката е първична, защото тя трябва да е първа и да има средство за размножение, както е яйцето, ако съществува кокошката на земята като това беше моя версия за убеждаване на много умни хора, с които често водихме разговор на подобни теми на лични и общи срещи.
Вчера при мен дойде един приятел от град Сопот и веднага започнахме разговор по мои писания в Интернет, дори той беше забелязал някой технически от писането грешки по една тема за Библията и ме помоли да ги коригираме. Той направи малко майтап по време на търсене на местото за корекция в темата и през това време по повод на един мой цитат в темата той ми каза: „Ей, това нещо звучи като онази приказка за кокошката и яйцето”?
Казах му: „Гого, искаш ли окончателно да те убедя, че кокошката е първичното от вечния философски въпрос за спора между кокошката и яйцето и кое е първичното, но само факти от текстовете на Библията, защото в момента сме на тема Библия? Знаеш, че постоянно пиша, че Библията е фалшива книга от корица до корица, защото тя дава убеждение на хората, че има няколко събития, които се приемат за истина, а в същото време са под голямо съмнение и то точно чрез много други текстове от Библията и сравнено с много научни теории и постановки, която наука също е Божие дело, както е Божие дело и самата Библия излиза, че тези събития не са съществували”?
Гого се поослуша и каза: „Ей, как така Библията, ще дава отговор на този въпрос за кокошката и яйцето? - Той така си говори. - Та до сега никой от философите ли не го видя и да се пише по учебниците, че първичното е кокошката и да се спре веднъж за винаги с тази тема”?

Казах му: „ Гого, ти четеш всичко, което пиша и виждаш за какво говоря в моите писания, че сам Бог мами хората с това, което предава като учение и това е целия проблем. Аз съм ти казвал, че в диктовките на Татяна Микушина от Русия се пише, че изводите от различните Божии учения следва да се вадят като се чете между редовете. Знаеш, че и друг път съм ти казвал, че такова четене между редовете не съществува, но много хора го употребяват, без дори за знаят смисъла на това четене между редовете. Преди време и аз считах, че ако се чете много, например само диктовките на Микушина или само Библията, то в даден момент човек като анализира нещата от прочетеното ще стигне до определени изводи, които ще станат след може би десетки години, а може и изобщо да не се направят. Има една много заблуждаваща постановка в диктовките на Татяна Микушина, защото тя казва, че не бива да се чете нищо друго, освен нейните диктовки, но тази версия е прокарана точно като текстове в самите диктовки, а не е версия на самата Татяна Микушина. Как така ти няма да четеш, например, Библията или Корана, ако си християнин или мюсюлманин? Това е заблуждаваща постановка в нейните диктовки. Между другото знаеш, че точно в нейните диктовки и в диктовките на акад. Маслов се прокарва версия, че самите преводачи и писари на Библията и Корана са ги изкривили умишлено. Сега ти казвам, че това нещо никога не може да се случи, защото самите вероизповедания знаят, че тези писания са Божие слово и никой от тях, от човешка гледна точка, няма да си позволи да изкриви това, което е писано като първоначален текст в така наречените свещени книги, поради това, че следва Божието слово да се предаде точно така, както е предадено. Виждаш как се прокарва една допълнителна объркваща постановка точно чрез друго, но съвременно Божие слово. Нещата са сложни за разбиране, ако не се чете повече литература. Това е като в училище да четеш само аритметика, без да познаваш геометрията. Съгласен си с мен, нали?
В крайна сметка четенето между редовете не означава нищо друго, освен това да се забележи, че в дадена тема в дадена литература е прокаран друг важен въпрос, но с едно изречение и така е омотано с темата, че този важен въпрос никой не може да го забележи, ако сам Бог не даде възможност това да стане”.
Гого отново се ослуша върху тази постановка, но възприема всичко, което му казвам и то по-добре от много други хора, които четат от писането ми до сега, защото всичко чете, а Гого е самоук преводач и то професионален между английски и български езици като е със средно образование от обща гимназия. Той ми каза: „И какво пише в Библията по този въпрос, можеш ли да ми го покажеш”?
"Гого – казах му аз – знай, че не съм сигурен в текста, но вадя Библията и ще ти покажа дословно какво пише в нея, но и аз да се убедя в това, което ти казах, защото сега ти го казах по някаква памет, която в момента ми дойде като мисъл от четенето ми на Библията. Никога, обаче, не съм разглеждал така въпросите".
Протегнах се към етажерката до бюрото ми и взех Библията, отворих я точно на страница и сега ще цитирам какво пише в нея, но от писана Библия в Интернет, за да е достоверно като цитат и цитирам точно как е казано в нея по темата за първичното между кокошката и яйцето. Ще допълня, че ще цитирам текстове от Интернет изданието на моята голяма противничка Естир.бг, защото тя знае Библията наизуст, но нищо не разбира от нея, освен това, което казва Българската православна църква, че Иисус Христо е Бог наш, а това изобщо НЕ Е ВЯРНО и бъдете сигурни читатели на тази статия в това, което пиша и говоря днес!!!
Тази дама с библейското име Естир е заблудена до уши с грешни постановки дадени от Българската православна църква, като тя лично е качила в Интернет цялата Библията и предполагам от копие, което се има за най-важно от Българската православна църква, но Естир е омотана като пате в кълчище от хилядите лъжи повтаряни от служители на църквата и днес са станали "истина", но в кавички. Дори тези лъжи се повтарят в предаването на БНТ от един друг „смотаняк” с църковни възгледи и красив човек с име Горан Благоев, който от време на време води рубриката по БНТ „История.Бг” и предаването „Вяра и общество”.

Точно по този повод за предаването "Вяра и общество" по БНТ ще обърна внимание с тази статия на доц. Гого Лозанов, човека с къдравата глава и папионката на бялата му риза като Председател на държавния орган в България „СЕМ” и да спре да тормози с неговия СЕМ истории Слави Трифонов от Шоуто на Слави с репликите казани от героя „ПОП НАФАРФОРИИ” или някоя малко разголена женска плът, а също така и други водещи на предавания, защото членовете на самия СЕМ са за глоба и съд, поради това, че БНТ като Национална телевизия е разрешила на един църковен служител или учен от Светия синод да води предаване пропагандиращо едно вероизповедание, което е на  100 процента фалшиво и по само с факта, че приема Иисус Христос за Господ Бог, което не е вярна тази постановка. Това става чрез предаването „Вяра и общество”, което е на БПЦ. Казвам това мое твърдение, че СЕМ са за глоба и съд, защото по Конституцията на Република България всички вероизповедания са с равни права и никое вероизповедание не е държавно, за да има по-големи права от всички други регистрирани вероизповедания в България съгласно Закона за вероизповеданията.
Ето големия чепат проблем днес на верска основа, който не се казва публично от Мюфтийството в България, защото това е техен подход, но Мюфтийството никога няма да се примири с това, че Българската православна църква е по на почит от мюсюлманството в България. Резултатите днес са на лице и който желае може да каже, че това не е вярно, за да му натрия носа с хиляди факти по тази национален за България проблем. Точно по този повод с тази статия призовавам Председателят на Комисията по вероизповедание към Народното събрание, г-н Пламен Славов, за да потърсят сметка в Народното събрание на доц. Георги Лозанов с искане до Прокуратурата за разследване на неговата компетентност по верски въпроси и защо в БНТ постоянно се прокарват едно или друго мероприятие на Българската православна църква. По Конституция тя с нищо не е повече от всяко друго вероизповедание, дори и да се състои от 5 човека в държавата. Писал съм много по тези въпроси и отново ще цитирам Конституцията, която казва следното:

Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.


Който може нека да чете и да направи справка, в който иска речник, че традиция не означава ДЪРЖАВНА, съгласно чл. 13 точка 3.
По този повод, незная дали ще го види, но пак с тази статия сезирам Главния прокурор на Република България, за да се потърси сметка чрез съда на Президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев, като Главнокомандващ на Българската армия и всички други Президенти на България от приемане на Конституцията на България след демокрацията до момента, които са г-н Петър Стоянов и г-н Георги Първанов, но без Жельо Желев, защото д-р Желев не подписа новоприетата Конституция на България като депутат от Великото Народно Събрание, защото се разрешава в поделенията на Българската армия да се строят всякакви параклиси, които са прищявка на някои служители и владици от Българската православна църква, но се използва повод, че не всички служители от армията, та макар и генерали да са запознати с тънкостите на Конституцията и верските въпроси прокарани в нея. Тук се използва и пропускът, който вече върви като традиция да се освещават бойните знамена на армията в България по един или друг повод и то от Владиците на Българската православна църква. Тази тема е деликатна и Главният прокурор следва да потърси съдебна отговорност за нарушение на членове от Конституцията още и на Министрите на отбрана и Министрите на вътрешните работи, които са спомогнали за приемане на официални празници на армията да бъде денят на "св. Георги" и за празника на МВР да бъде денят на "арх. Михаил", които са чисто религиозни празници чрез „светци” от Българската православна църква, които никой нито ги е чул нито е видял и не са допринесли нищо за благото на българския народ, но по един или друг повод са прокарани като светци, което е чисто верско дело и в него няма нищо държавно. По тази причина другите вероизповедания никога няма да се съгласят точно с тази държавна политика в България, защото е всеизвестно, че както в армията, така и в службите на МВР има хора със всякакви вероизповедания и се налага например мюсюлмани военнослужещи или католици и всякакви други да бъдат ръсени от чешмяната вода на Българската православна църква.

Днес е 19.02.2014 год. и още веднъж казвам, че е ден за честване на 141 години от обесването на Националния герой на България Васил Левски. Точно по този повод снощи, 18.02.2014 год., по телевизионните екрани на България, за да говорят за верска толерантност се появиха сегашния действащ Президент на Република България, г-н Росен Плевнелиев, съвместно с лидера на ДПС, Лютви Местан. Г-н Лютви Местан е първо протеже на Ахмед Доган, агенти на бившата Държавна сигурност и са обиграни политици със свои маниери, които въртят днес задник към Турция, но въртят и на пета цяла България. Българските политици, обаче, спят както спят мечки зимен сън и сега се налага да призовават Президента Плевнелиев и Лютви Местан за национално верско примирение по повод събитията в България станали около Куршум джамия в град Карлово. По този карловски джамийски въпрос се навързаха още няколко други джамии с неизяснена собственост в градовете Стара Загора, Кюстендил и други градове на България, но като основна действаща фигура по тези полу срутени минарета се явява бившият шеф на СДС в България, д-р Емил Кабаиванов и сегашен кмет на град Карлово. Днес цяла България сърба шкембе чорбата с много оцет и чесън, забъркана от д-р Емил Кабаиванов само с личната му идея, че той защитава някаква Общинска собственост във вид на джамия в град Карлово като се знае, че държавата никога не е строила църкви или джамии, освен да е била заинтересована от подобно строителство. Тук, обаче, нещата не са така. Всички днешни събития на верска основа да са активни са подпомогнати от Кметовете на трите града Карлово, Стара Загора и Кюстендил с митинг в град Пловдив до Джумая джамия, която Джумая джамия винаги е била действаща точно в центъра на град Пловдив. Това действие е много добре разиграно и от Кмета на град Пловдив, инж. Иван Тотев, като едно от протежетата на генерал Бойко Борисов в партия ГЕРБ, а ген. Борисов, инж. Иван Тотев като Областен управител на град Пловдив и д-р Емил Кабаиванов имаха съвместна дейност и политика по задръстване на карловското сметище със Софийския боклук през първия мандат на СДС лидера, д-р Емил Кабаиванов като кмет на град Карлово. .
Цялата тази джамийска история вече става верска и така е разиграна от българските държавници, че накрая да има невинни хора бити и пребити от полицията, които хора са обявени за първи нарушители на закона и с нарушение дребно хулиганство, защото хора са влезли в Джумая джамия в град Пловдив. Независимо, че тези събития са на "държавно верска" основа, то те не са по-различни по бой на хора от събитията в Украйна, които вървят вече няколко месеца там.
Това е братя българи, християни, мюсюлмани, съботяни, католици, Петър дъновци, и всякакви други арменци, евреи и прочие, защото и вие сте регистрирани по Закона за вероизповеданията и вие сте с права точно както са и правата на Българската православна църква. А вие, дъновисти, също имате право да искате изучаване на Ню ейдж теорията на г-н Петър Дънов и на всички останали с подобно учение в българските училища, защото вашата регистрация ви дава това право, както е правото на Българската православна църква. 
Г-н Главен прокурор Цацаров, ако вече разбирате за какво верско чудо в България говоря и става дума с това мое изложение по цялата тема за кокошката и яйцето, то може спокойно да сложите молбата си за напускате от поста ви Главен прокурор на бюрото на Председателя на Парламента на България, защото задачата ви е изключително сложна.

И така, да си дойдем на думата и вече цитирам Библията, точки 21 и 22 от раздел Битие качена в Интернет от Естир.бг, по философския въпрос кое е първичното, кокошката или яйцето:

21 И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро.

image

22 И благослови ги Бог, казвайки: Плодете се, размножавайте се и напълнете водите в моретата; нека се размножават и птиците по земята.

 

 Уважаеми читатели, да разгледаме точка 21. В тази точка се казва, че БОГ е СЪЗДАЛ ...„и всяка крилата птица според вида й”, което означава, че кокошката и петелът са също вид птици и Бог ги е създал първо тях като птици. Това е отговорът на въпроса в заглавието на статията кое е първичното и друго доказателство и коментар не са нужни, кокошката е първична. Точка 22 е допълнение на точка 21 за това, което казах по-горе по отношение на размножаването на кокошката чрез яйцето. Тоест, първичното е КОКОШКАТА, а яйцето е средство за плодене или казано по друг начин, яйцето е средство за размножаване на кокошката, която кокошка си е вид птица. Разбрах те ме, нали? Затова слагам край на търсене на отговора на този въпрос.

Е, братя учени философи и теоложки професори също философи, видяхте ли кое е първичното сега, писано не някъде другаде, а е писано в БИЛИЯТА, която аз я определям като фалшива книга, но не с този цитат, а с други, поради това, че няма човешко обяснение на това, което пише в много нейни точки, освен да направя мои предположения и хипотези, които до накъде съм изложил в друга моя статия за Библията също в моя блог?

Хайде сега всеки, който е мой противник, като Естир.бг и друг неин съмишленик с име в блог.бг „коко 57”, а може да са и едно и също лице, да тръгнат по Интернет и да говорят, че ще ми се разкапе езика, както ми прави коментар този неясен от никъде обект в блог.бг „КОКО 57”, ако говоря неща по Библията, за които цялото вероизповедание, наречено, християнство и хиляди учени хора не са могли да видят като постановки в нея, защото тези хора точно това не може да правят наречено „четене между редовете”, казано пак точно от този, който е дал текстовете на цялата Библия.

Ще отбележа още в тази статия и с това ще я приключа, че аз написах през 2013 год. три Интернет книги със заглавие „Разговорът с Бога продължава”, като по Божия воля прекратихме трета книга около средата, но по мое, все едно искане, което от книгите се разбира как аз не мога да искам от Бога, което на практика е невъзможно, но книгите така или иначе са прекратени, за да поставим след време ново начало на тях точно с този завършек на тази статия, в която аз включих много неща с темата кое е първичното, кокошката  или яйцето.
Знае се, че философията върти света на пета, като в нея са взели участие хиляди не съществуващи хора и средновековни учени хора като Омир, Питагор, Архимед, Лао дзъ, Конфуций, цялата гръцка и египетска митологии, индуизъм, будизъм, масони и така нататък. Тук са включва и старобългарската история, а от средновековните известни хора са Леонардо Да Винчи, Микеланджело, Галилео Галилей, Николай Коперник, цялата средновековна инквизиция на Римокатолическата църква с неясните тамплиери и кръстоносни походи до Божии гроб. От Иисусово несъществуващо време са включени Римска и византийска империя, Египетска култура, а по-късно Български владетели и накрая за капак на всичко българско и родно е поставена История славянобългарска с автор полуграмотния Паисий Хилендарски. Включени са още цялото Турско присъствие на български земи и хиляди други знайни и незнайни за историята събития с много твърдения и доказателства, че са съществували като египетските пирамиди, пирамидите в Босна, подводни пирамиди, хималайски и други пирамиди, американски неизвестни градове и календари на маи, китайски календари, български календари и всевъзможни други версии за Нострадамус, Ванга, Джуна и хиляди други знайни  и незнайни учени хора и гадатели от всякакво естество.
Всичко това се управлява от така наречения библейски Господ Бог, който е сътворил Библията, но Той е сътворил и всички версии, които са познати на цялата световна история с хиляди доказателства за тяхна истинност, но днес точно науката история се запъва с многото противоречиви събития и факти от самата история, като едно от тях е, че България пада под властта на Султана през 1396 год. с последното видинско царство, а самия град „крепост” в кавички на Босфора град Константинопол, който е страшилище за българите като столица на византийската империя и страшилище за всички други държави, та чак до Йерусалим, пада под меките пантофки на турския Султан през 1453 год., ако не греша, защото История славянобългарска казва нещо друго. Султанът, обаче, е дошъл от Мала Азия на Балканския полуостров, която Мала Азия се простира от азиатския бряг на Босфора до днешен Иран, Ирак и Арабския полуостров, тоест днешна Турция.
Хайде сега хората историци да видят дали това не са земите на прословутата Византийска империя, която е част от Римската империя, която същинска Римска империя се е разпаднала по данни на историята някъде около 2-3 век и точно тогава вече се говори за Венецианска република. Да, но Хисарската крепост в град Хисаря дълга 2315 метра се води за Римска крепост, а в същото време се казва, че Рим се разпада още през трети век, а самата крепост започнала да се строи някъде около 4 век от неясната вече изцяло Нова ера. Казвам, че няма нито Стара нито Нова ери, защото Библията е фалшива книга, а според това нещо, което твърдя, то Иисус Христос изобщо не е съществувал никъде на земята по никое време.
А сега братята историци да направят научна конференция и да ме извикат, за да им докажа цялата тази бъркотия и то само с Библията и нищо друго, че няма стара и нова ери.
Уважаеми учени хора и Духовни хора от всички вероизповедания и особено за хората от така нареченото движение „Ню ейдж”, защото така го нарича християнското вероизповедание, но точно хората от Ню ейдж движението могат да потвърдят това, което сега ще кажа. В диктовките на акад. Маслов Леонид Иванович от Русия и съветник на руския Президент по финансови и технологични въпроси, приети от Господ Бог както е приет като текстове Корана и Библията, а така също както са приети и много други книги в този свят, включително и История славянобългарска предадена от Висша Сила наречена Господ Бог или Висш Космически Разум на полуграмотния Паисий Хилендарски и така е познат Той на науката днес, та точно в диктовките на акад. Маслов този Висш Космически Разум е казал, че човечеството не познава изобщо своята история и без Неговата помощ светът никога няма да разбере истинската си история. Разбрах не ме, нали?!
 И така да си дойдем на думата.

Този Висш Космически Разум върти света както се върти пергел на лист или на нива и така сме го писали в нашите книги с Него. Който ги е чел той знае за какво става дума. Висшият Космически Разум ни управлява нас всички хора, без изключение на нито един човек от 7.5 милиарда население на земята така, както се управлява едно магаре впрегнато в каруца и му си дърпат юздите на къде да върви. Как Висшият Разум ни управлява, то всичко е описано в Интернет книгите „Разговорът с Бога продължава”?
Магарето на България, обаче, днес върви точно там, на където водачът му дръпне юздите. То може да върви по правия път, но може да се насочи да върви в тръните или в пропастта, за да се катури заедно с каруцата в нея. Образно казано Бог или Висшия Космически Разум ръководи света, но чрез хората точно както се управлява магарето с юздите. Поради тази причина никой за цялостното състояние на света и всяка една човешка съдба не е виновен за нищо, освен, че Бог така му е определил съдбата и да бъде такъв какъвто е, та дори да стане в най-чист вид национален герой както е Васил Левски и да бъдат оплюти по-всякакъв друг начин всички останали герои на България. Точно това пак го прави сам Господ Бог. Той прави всичко, което записах по-горе с големи букви и това следва да се знае от хората в България и по света, че всичко в този свят се ръководи от Бог и никой от хората не може да мръдне на милиметър разстояние и секунда от времето по отношение на това, което следва да се случи със всеки един човек, всяко едно животно, растение, земя, вода, въздух, защото Бог е и цялата Природа.
Затова се казва, че случайни събития никога няма в този свят, та дори и мръдване на малкия пръст от дадена ръка на човека. Поради тази причина сега оправдавам всичко, което казах за хората по-горе в тази статия, но това е сигнал, че настъпват промени в България, но преди да настъпят официално, то всичко трябва да е ясно за хората и да не се търси съдебна отговорност от никой, ако сам Бог е решил това да стане. Но ако е решил обратното, то следва да се знае, че нито Президент, нито Министър, нито милиардер нито последния помияр бъркащ в казана за боклук, за да търси хляб, могат да се отърват от присъда, която само Той може да каже каква ще е. Писал съм хиляда пъти, че Главен терорист на света е сам Господ Бог и аз нося отговорност за това, което казвам, защото Той сам го казва, но чрез мен, а това е моето най-голямо наказание от Него за мен да пиша тези неща, но се надявам, че няма да е все така.
По този повод днес говоря за България в деня на честване на 141 години от гибелта на Васил Левски, че сега държавата ни се води от Бог, както водача води каруцата с магарето, но чрез съвременните политици се води точно в тръните, които са осеяли ръба на пропастта, по която пропаст се движи магарето на България и всеки момент може или да падне в нея или може да тръгне по широко асфалтирана от Бойко Борисов магистрала, за да ни изведе до морето и от там да тръгнем без препядствено по света наравно с всички развити държави от Евро съюза и това е края на днешната ми статия!
Не мога да кажа дали ще продължа да пиша както през последните седем месеца от 2013 и 2014 години или ще продължим да даваме разяснение по това как Бог ни управлява и да даде отговор на същността на цялото Му световно управление и да се изясни цялата световна история като постановки. Но както и да бъде, то всичко ще се изясни и учените хора от различните научни центрове ще доразвият всички мои тези, защото те са философски, а не кокошкарски тези с пържени яйца от тях.
Следва да се знае, че точно за изпита ми по философия на висшето ми образование Висшият Космически Разум така завъртя нещата, че преподавателят ми да ме пусне само за три секунди от него с казани две мои думи  и той ми иска книжката, за да не помисля повече за изпит по философия, защото цялото образование е една голяма философия, за която днес дадохме отговор точно на най-важния въпрос и то чрез Библията, за която Библия аз продължавам да твърдя, че е фалшива книга от корица до корица и в същото време да я наричам уникална книга.
Бъдете живи и здрави, но да знаете, че не лъжа грам от това, което съм казал в тази статия за разлика от българските политици и онова момченце Бареков, тръгнало по пътя на политиката с много негови колеги, но и това е Божа работа, така, че не се знае в кои тръни ще влезе и до коя пропаст и той ще попадне.
Да е жив и здрав!       
         





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407680
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031