Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
28.02.2014 08:17 - ДУХЪТ НЕ НАПУСКА НИКОГА ЧОВЕКА И ОСТАВА ВЪВ ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО И СЛЕД СМЪРТТА МУ! - 28.02.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2604 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 28.02.2014 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Знаете ли, че и след смъртта на всяко живо същество, в това число минерал, вода, нефт, газ, камък и т.н. Духът се запазва в тялото и останалите състояния на материята, за да ги превърне Той сам в друга материя, както е при водата?
Тази постановка е противна на всички други постановки познати до сега, които казват, че Душата или Духът напускат умъртвеното тяло.
Душа може да се приеме, че е Дух, защото има голяма игра на думи в различните видове Духовни учения и литература.
Съвременната медицина признава, че човек има Душа и Дух, но няма ясно обяснение по този въпрос. Добре е да се знае, че Душа, Дух и Бог се отъждествяват и става дума за едно и също нещо, но казано и обяснено по различни пътища и методики.
Цялата тази постановка, за която  някой
може да ме упрекне предварително, идва от това, че в много мои писания съм обяснил, че Бог е процес и като такъв Той работи във всички състояния на материята и живота. Казал съм още, че животът е процес, а процеса е Бог, тоест, нещата се препокриват и се допълват, но науката до момента никога не е разглеждала по този начин нещата.
Следователно, към всеки процес взема участие самия Бог, който е и Духа, защото Той самия е процес.
Толкова за сега и в даден момент ще направя пълно тълкувание на този въпрос, поради това, че се иска дълго обяснение, за да се навържат всички неща и да може да стане ясно за хората, които се интересуват от тези познания. Науката няма нищо казано за това състояние на смъртта и приема, че човек е за 2 метра под земята и нищо повече. Да, на практика е точно така, но Духът не напуска тялото, както се твърди от всички източници на знание по смъртта, дори се казва от лекар в негова книга, че след смъртта тялото на човек олеква с еди колко си грама, поради това, че Духа напуска самото тяло. Тази постановка е грешна и бъдете сигурни в това. Затова давам сега само предварителна малка информация.
Добре е да се знае, че Нийл Доналд Уолш в своите книги "Разговорите с Бога" също дава подобно обяснение на някои въпроси за това, че Бог е процес, но той не казва никъде, че Духа остава да съществува в мъртвото тяло до пълното му превръщане в друга материя. Този въпрос не е престанал да вълнува хората, но пълно обяснение никой не е дал.
Това е новото в моята постановка, която е следствие от дълга моя работа и личен опит по отношение на връзка с Духа или казано по друг начин с Висшия ми Аз, с който правим продължение на книгите на Уолш с моите Интернет книги "Разговорът с Бога продължава".
Толкова за сега и ще продължим на по-късен етап, а темата е интересна и ще учуди много хора с друго становище по това състояние на живота и смъртта и особено ще е интересно за така наречените Духовните хора и медицината като раздел на науката, а също така и за психологията също като раздел на науката. 



Гласувай:
2



1. aip55 - А къде остава духа
28.02.2014 08:59
в тялото, ако не напуска тялото? Питам, защото не съм много компетентен по тези въпроси, а ми стана интересно как мислите по този въпрос? Поздрав!
цитирай
2. minchomin - 1. aip55 - А къде остава духа
28.02.2014 09:59
Това е един от най-съществените въпроси и за да се разбере той ицяло, то следва да се знае какво е Дух като понятие и как Той работи като система в Природата. Литературата дава десетки противоречиви становища и затова човекът няма изградена единна научна постановка по това какво е Дух, какво е Бог, какво е душа и т.н. В крайна сметка следва да се приеме, че става дума за една и също нещо, но казано с различни понятия и по различен начин. Обяснението също ще е дълго, за да може различните хора с различна подготовка да го разберат.
Затова казах, че темата може да придизвика определени въпроси и противоречиви мнения по това, което говоря, защото в различната литература се казва, че Духът съществува само в живите организми, което не е така. Той е всичко. В Библията се казва за животните и за човека, че носят душа, но никъде не се споменава как действа тази душа и от къде произлиза.
В крайна сметка следна да се приеме и знае, че тези понятие се отнадят до думата Бог. Знаем вече, че всичко в природата е Бог. След като всичко е Бог, то Той трябва да работи под някаква форма. Неговата форма на пълна работа се нарича процес. Всичко в Природата е вид процес под различни състояния. Науката дава почти пълни обяснения на темата процес.
Следва обаче да се приеме, че самият живот като цяло е процес и от тук произлиза това, че животът е Бог. Да, но животът по начало има край както ни е познато, че края настъпва със смъртта. Нещата тук се приплитат също, поради това, че животът е процес, но след смъртта също има процес за превръщане на материята в друго състояние както е, например, храната от животински и растителен произход за всички живи организми. Тук път опира до думата кръговрат в Природата. Кръговрата в Природата също е живот, защото той също е процес. Следавотелно, всичко това се върши от Бог, защото Той е целия процес. От тук може вече да се тълкува по всички въпроси на Природата. Духът от човека се слива с Природата, защото тялото също е част от Природада. Това е за сега.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416548
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930