Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
10.03.2014 11:56 - КАК ДА РАЗБИРАМЕ МЪГЛЯВОТО ПОНЯТИЕ "БУДА"ИЛИ БУДА СЪЗНАНИЕ? - 10.03.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1469 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 10.03.2014 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Буда или мъдрец като понятие е нещо като нищо, но с много загадки и мистерия до днешно време, защото хората трудно разбират кой е "буда" в истинския му вид и оплетеност на смисъла му, свързано обаче, с управление на света от Висша сила като цяло.

Дори мога да кажа, че хората изобщо не го разбират що за понятие е това, в това число съм убеден, че и самият Далай Лама не го разбира напълно това понятие, който Далай лама се счита за ръководител на Тибетския будизъм, независимо, че е в изгнание извън Тибет. На него се преписват различни мъдрости за живота и за ръководство на света, но фактически тези мъдрости не са по-различни от всички останали, с които днес е пълен Интернет. Това е същественото, което следва да се схване днес от така наречените Духовни хора, вероизповедания и научни среди.
Далай лама е човек като всичко хора по света, но има някаква традиционна постановка при тях с това, че цяло вероизповедание се занимава с него още от дете, когато го избира за такъв и го въвежда в будизма и държавността, но фактически най-важните нещо за понятието "БУДА" аз считам, че не ги научава, защото самата будистка терминология и понятия са объркани понятия, без единна теоретична постановка, освен, че се говори за прераждания и за причинно следствени връзки, наречени с понятието "карма". Именно постановката прераждане в будизма дава повод за избиране на всеки Далай лама в Тибет. Тези понятия са описвани частично и разхвърляно от хиляди автори от изток и от запад, но чак днес те намират що годе ясно описание и то чрез учението на г-жа  Татяна Микушина от Русия и някои други автори с подобна тематика, но чрез подадени знания с така наречения ченълинг.  Ченълинг никога не е преставал да се дава на хората по различни краища на света, но информацията му до голяма степен е била, колкото обективна, няколко пъти повече подвеждаща! Това е валидно за всеки един ченълин, който може да бъде както по Духовна информация, така и по научна, защото самата научна практика е също вид ченълитг, но под друга форма. Ченълинг означава свеждане на дадена информация чрез даден човек от Висшия Космически Разум. Аз бих казал, че и самият говор на хората е вид ченълинг, но по тази тема друг път ще говорим. Всяко писане на нещо е също вид ченълинг, но неразбран за сега от хората.

Видна е вече чрез Интернет моята постановка, която гласи, че прераждане не може да съществува въобще и да има с еволюция на съзнанието, както няма карма и причинно следствените връзки, поради причината, че човечеството и всичко на тази земя се управлява от така наречения чрез науката Висш Космически Разум или познат на християнството като библейския Господ Бог или Аллах за мюсюлманството. Самото понятие Висш Космически Разум дава условието, че всичко е подчинено на Него и всичко е свързано по някаква връзка с Него. Разум и съзнание като понятия също се преплитат, но за разум може да говорим когато има ясно виждане на даден въпрос съобразено с всички научни фактори и религиозни постановки, докато за съзнание се говори тогава, когато човек е в състояние да може да разбира нещата. В този смисъл думата съзнание е безсмислена за човека, защото разумът ръководи всичко, в това число и степенна на разбиране и усвояване на знанията. Поради тази причина може да кажем, че съзнание няма въобще, тъй като има само разум, а хората и всичко останало е част от този Висш Космически Разум, тъй като всичко е подчинено на Него. Това е цялата свързаност на нещата и от тук следва да се говори за по-нататъшно развития на Духовната литература с научна цел като част от Висшия Космически Разум.

В същото време следва да се каже, че именно будизмът като вероизповедание дава някаква представа за двете енергии, които идват от " дълбините на космоса" и слизат на земята, които са Ин /женска/ и Ян /мъжка/ енергия, а днес тези два вида енергия объркват допълнително света на Духовните общности извън големите вероизповедания. Поначало самите големи вероизповедания нямат яснота по устройството на света, но са приели някакви обяснения, които са единствено на база това, което пише в техни книги, като Библия, Тора, Коран и някои будистки книги, най-вече в областта на йогизма и други подобни свързани със здравето на хората. Тук влиза като цялостна объркана теория на Духовността и така нареченото учение на г-н Петър Дънов, независимо, че хората все още знаят, че той е Мирови учител в Духовността с така нареченото движение „Бялото братство” и неговото учение, което е нито към християнството нито към будизма, защото нещата се преплитат изцяло. Това допълнително внася пълна бъркотия за много хора и днес никой от нищо не разбира кое вероизповедание до къде опира, особено от така наречените Духовни общности не само в България, но и от света. Самото понятие Бяло братство е толкова ясно, колкото е ясно за хората и понятието „БУДА”, поради това, че тези неща твърде много се преплитат с общи похвати и методи, наречени медитация, карма, душа, прераждане, причинно следствени връзки енергии и т.н..  
Двете енергийни понятия Ин и Ян все още се бъркат коя е женска и коя е мъжка енергия и това допълнително прави хората разногледи от всякъде за получаване на ясна информация.
Поради тази причина следва да се вземе предвид, че именно чрез учението на г-жа Татяна Микушина се говори за Възнесена Владичица Ин Гуан, която мистична жена има също така мистична роля на изток, както е два пъти повече мистичната роля на дева Мария на запад. Те обаче се водят като с равни пълномощия на Висшия Разум или Господ Бог, което от тук насетне всичко става пълна мъгла. Казвам така, защото никой не може да каже чрез Библията, че дева Мария има някаква голяма роля в християнското учение, освен, че тя е родила също така мистичния герой Иисус Христос, но цялото учение в християнството идва именно от него и то чрез Евангелията включени в Библията. В същото време има и други Евангелия, които преминават към будизма и това са Тибетско Евангелия, Евангелие на Мира първа и втора част. Знае се, че има още няколко Евангелия като на Юда и други.
От Ин Гуан следва да се прави извод, че когато става дума за женска космическа енергия в будизма, то името й ще е "Ин", а мъжката енергия е "Ян". Няма, обаче казани ясни неща защо "Ян" като мъжка енергия може да носи това име и ми дава основание да считам, че в космоса няма никакви две енергии, а всичко е само управление на света от Висшия Космически Разум по Негов начин с Негови връзки и нищо повече. Този въпрос тепърва ще го изясняваме като световна управленска връзка подобна на Интернет за всяка частица на този свят и ролята на самия Висш Космически Разум.

Поради тази причина самият Далай лама, и то най-отговорно го казвам, е подвластен на определени неясни нещо като вид „буда”, та ако ще да се вземе времето за него още от самото му избиране като дете за такъв в бившата държава Тибет до неговото съществуване като човек. Тази процедура за самото избиране на Далай лама като дете е толкова обективна, колкото е обективен избора между няколко човека за Папа в Римокатолическата църква и Патриарха на всички църкви в православното християнство. Дори бих казал, че в християнството като цяло има един по-завишен критерий между избор от самите служители на висшия клир за избиране на ръководен орган Папа или Патриарх, защото се вземат някакви личностни и професионални качества на даден кандидат и го избират негови колеги. Така е и с избора Мюфтията при исляма.

Думата "буда" идва от друга дума "пробуден" или „буден” в нещо неясно какво, най-вече свързано с някакво знание в Духовната област и завишено „съзнание”. С тази дума „буда” е свързано цяло вероизповедание наречено будизъм, разпространено най-вече в Източна Азия. Често пъти понятията "йога" и "буда" се отъждествяват с едно и също нещо с така наречената медитация и релаксация и другите понятия прераждане, карма, и т.н..

Буда е характерно като религиозно понятие, а йога е неясно понятие като методика, с която методика се предполага, че човек може да стане със завишено съзнание „буда” с определени прийоми чрез твърдение, че самия ум спира мислите и той става чист за влизане в него на мисли от високите нива на космоса. Самото съзнание, според мен, както казах, не съществува въобще нито в човека, нито в космоса, нито където и да е. Всичко по него е ала - бала с цялата терминология, защото твърденията за високи нива в космоса е част от общата заблуда в будизма и днес е пълна заблуда в така нареченото движение, което все повече набира скорост "Ню ейдж", което движение е нищо друго, освен една маса от хора, които по някакъв начин се стараят да изучат Бога, но извън рамките на учението на дадено вероизповедание като християнство, ислям та дори и будизъм или индуизъм, а още по-малко юдаизъм. Друг критерий за това движение е така нареченото учение на руския акад. Маслов Леонид Иванович, който говори за високи енергии с Квантов преход и това дава определен смут на още по объркани хора, които въобще не разбират в каква каша навлизат н терминологията Квантов преход. Тяхната теоретична постановка навлиза, обаче, в дебрите на будизма и на индуизма или както някой го наричат хиздуизма, а в определена смисъл навлизат и в християнството с така нареченото "възнесение". Тук вече нещата опират до пълно объркване, защото точно в учението на г-жа Татяна Микушина се говори, че възнесение по начало не може да бъде самоцел на човек, защото това понятие е така завъртяно, че дори може да се каже, че то изобщо не може да съществува дори като теоретична постановка, а камо ли на практика да става. Това са понятия с едно и също значение, които в даден момент са чисто и просто празни от смисъл понятия.
Още можем да кажем, че най-общото между индуизма и будизма е така наречения звук Ом, който въображаем звук звучи в главите на много хора като кошер бръмбари и нищо повече. Ако съществува такъв звук, то всичко що е в тази Природа ще има подобно звучене, а на практика всичко живо се радва на космическа тишина в случай, че няма вятър във въздуха или други дразнители от рода на мотори, животни и т.н.. Предполагам, че някои хора ще разберат защо говоря така.
Тези две понятия Ин и Ян, като енергийни понятия са пълна мъгла и заблуда за милиони хора по света, поради това, че науката като цяло за света не дава ясна постановка какво е общото състояние на пълната космическа енергия и затова я разделя на десетки видове познати от физика, химия, хидравлика, динамика и т.н. като раздели на науката, та дори медицината и хранително вкусовата промишленост. Вижда се в какви объркани ситуации се навлиза. И едното и другото Ин и Ян са си чисто и просто една илюзорна будистка измама, която илюзорна измама е дело върху човека от така наречения Висш Космически Разум или Господ Бог.

Защо казвам така? Знае се, че един човек, за да разбира нещата задълбочено в дадена област, то той следва да мине през определена степен на образование и после може сам да се до усъвършенства с четене на научна и друга литература. Знае се още, че от неграмотен човек нищо не става, освен да владее няколко основни неща за живота му като как да се нахрани, как да прави деца и някой ежедневни процедури, в които не се изисква никаква подготовка и те си вървят от самия живот като инстинкти и психологично състояние. Дори и тютюн да гледа човек по Родопите се изисква определено знание за това нещо. Поради тази причина всеки, който счита, че само с медитация може да стане грамотен човек или да бъде някакъв капацитет в познанията си получени с висше, то този Духовен човек е чист наивник и казвам, че нищо не разбира нито от човешко развитие, нито от "буда" въобще, а още по-малко от „буда” съзнание, защото такова съзнание въобще не съществува в Природата. Дадох обяснения по този въпрос.

Дори и тогава, когато някое дете е гениално в дадена насока, то това нещо му се дава като дар Божии, наречено още дарба, което означава, че Висшия Космически Разум, има основен дял в този дарба, но преди всичко това дете трябва да се хване под контрол и да му се даде начална стъпка на неговата дарба. Така например всички деца, цигански музиканти стават музиканти, когато някой по-голям техен събрат музикант започне да ги обучава по техен тертип, а другото вече Бог го дава и кара детето да го усъвършенства. Този малък "мангал" става пробуден музикант и това е Божии дар за него. Така е с всички деца таланти, на които се радваме днес по различни ТВ предавания.

Всяко мистично понятие е неясно, в това число и всички схвастики, които в момента заливат Интернет, та дори и това, че икономисти казват, че българските банкноти с купюр от 20 лева давали негативна енергия на приносителя им. Дава им негативна енергия главата им, но тя върви и в задника им на тези хора хванати на тази енергийна „въдица”.

Това е чиста глупост и бих казал на хората, да не се връзват на тази пълна дивотия. По този начин се прави така, че хората да се страхуват да носят в себе си български банкноти.

Казвал съм хиляди пъти, че случайни неща никога няма в този свят.

След като няма случайни неща, то някой ги създава с определена цел за яснота на хората или за заблуда. Също така съм казвам, че един от тези, които най-много заблуждават хората и дава яснота по Неговите заблуди това е сам Висшия Космически Разум.

По начало отрицателна енергия няма изобщо и това съм го обяснявал много пъти, дори и на видео клипове в Интернет.

Думата "буда" е мистична дума и дава наименованието на Източно азиатско вероизповедание наречено "БУДИЗЪМ", което е равнозначно по значение и като учение на "ИНДУИЗМА", също като вид вероизповедание за Индия и някои други държави. Индуския индуизъм признава като техен Бог също мистичния човек Шива, което е равнозначно на буда, но го приемат като вид мъдрец с различни възрасти и образи и така го изобразяват. За индуизма е характерно хората да си мажат лицата с разни бои и задължително да си слагат някоя боядисана точка на челото, за да изглеждат по-големи мъдреци. Китайско-Тибетския будизъм, както и целия будизъм приемат за техен Бог някой мистичен герой, които е бил мъдрец, поради това, че е правил медитации, ушите му стигат до петите и по този начин е станал човек с чист ум и започнали да му идват само "мъдрости" в главата. Това е измама и нищо повече и е поредната голяма заблуда за човечеството, на пак прокарана от Висшия Космически Разум.

Всеки човек, дори и този, който се счита за глупав в даден момент може да каже умна приказка, с която да го гледате няколко дни като схванати. Това, че съществува мистика, че при правене на медитация умът се изчиства е също вид заблуда на милиони хора по света, защото самата медитация е Божие дело. Обяснявал съм го и това нещо. Другата голяма заблуда е, че ако човек тръгне по Индия и Хималай ще стане будист с чист ум и да ръси само бисери от нов вид. Това е присъщо като явление за европейската и американска Духовна заблуда.

Всички умни цитати, които се пишат по Интернет са казани от някакви хора, които нямат нищо общо с будизма и индуизма или да са били буди или мъдреци като са хора от всички краища на света.

Човек когато се занимава дълго време с нещо, то в даден момент разбира някои допълнителни и важни неща и от това разбиране той вади сентенция и става мъдър. Тази мъдрост, обаче, му се поддава от така наречения Висш Космически Разум точно чрез управлението, което Той прави на хората чрез мислите им. Това също съм го обяснил. Тези хора може да бъдат и някакви поети или писатели. Може също така да са и научни работници, които в интерес на работата описват дадено определение във вид на научен закон, принцип, теорема, лема или просто дадена фраза, която с едно две изречения казва много неща.

Ето ви "будата"!!!

Не може човек по цял ден да стои до върбата на реката и да наблюдава водата как си тече и да се прави на индийски буда. От този човек ще излезе само мъдрост и сентенция как магарето пие вода от реката или как водата се блъска в двата бряга на реката, защото той друго не наблюдава и не разбира, та ако ще и 100 години да медитира.

Основната маса от хората работят дадена професия и в определен момент казват някой важен извод от нея.

Не е изключено да се чуе и нещо умно от мързелив човек по целия свят, но това ще бъде в областта на неговия мързел и той кратко и ясно ще ви каже като сентенция защо не бива да се работи. От негова гледна точка също е прав, като мързелив човек.

Едни такива мъдрости са вицовете и басните.

Сега си кажете това не е ли пробуден ум и дали си струва да се прави по цял ден медитация, за да се каже накрая един виц или най-често само да се счита, че някога ще стане буда. Светът е пълен с вицове.

Всички мисли на човек се дават от Висшия Космически Разум, наречен още Господ Бог.

Следва да се знае, че Бог не е престанал да дава мисли на всеки един жив човек на земята. В даден момент Той дава умните мисли на хората като есенция за трудолюбивия и за мързеливия.

Надявам се да разбрахте какво означава "буда".

Сам Бог е объркал изтока с тези "буди" и поради тази причина цяла Източна Азия е с паметници, от големи по-големи на всякакви буди, но всички буди са измислени от хората чрез Бог. Бог им дава идеята за тях.

Тези техни буди от Източна Азия са измислени точно така както е измислен и Иисус Христос за християнството и бъдете сигурни в това, защото КОДЪТ на Библията показва недвусмислено, че Иисус въобще не е съществувал никога по никое време.

Бъдете живи и здрави!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407946
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031