Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
14.04.2014 14:47 - ПСИХИЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЧОВЕКА СА МЕНТЕ И СА НЕ ЯСНИ ЗА НАУКАТА! 14.04.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.04.2014 17:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Няма заболяване, което да не е "менте", но тук ще говоря за "психичните заболявания" като състояние на човека и основната причина за тяхното съществуване.
Знаем, че, например, една хрема като вид заболяване може да появи внезапно в човека само за няколко секунди с кихане, сълзи в очите и секрет от носа, след което да премине в зачервяване, отпадналост и внезапно подобряване състоянието на човека, дори и да я забрави след десетина минуги. Като причина на това състояние може да го отдаваме на стоене на течение или нещо подобно или друга причина като алергия и т.н.. Всичко това са "лъжовни" причини и състояние на човека, за което наука дава хиляди обяснения, но не и истинската причина, освен когато човек почине със смърт и да кажем, че Бог го е прибрал при себе си. Това ще бъде същността на днешната тема и тя ще е как Бог или Висшия Разум влиее върху човека и променя неговата психична стабилност. Поради това казвам, че всички заболявания са "менте" в кавички, но те де факто си съществуват като често пъти и много коварно.
Всяко заболяване носи определени характеристики и по тях се познава и определя какво е то. Също така за всяко заболяване има съответни медикаменти и методики на лечение чрез съвременна или народна медицина или чрез така наречената от изток "аюрведа", която обединена много методики и медикаменти от Природата за лечение на едно или друго заболяване.
Характерно е, че дадени заболявания чрез методът им прилаган или не за лечение могат да изменят своите характеристики и в даден момент те да не подлежат на цялостно излекуване и в този случай често пъти стават така наречените хронични заболявания. Обаче, все още има много заболявания, с които съвременната медицина не може да се справи напълно и едни от тях са психичните заболявания, независимо, че психологичната медицина отчита известни положителни резултати или потискане на самото заболяване. Знаем, че тези заболявания стават проблем за цялото съвременно общество като голямата част от причината са отдава на така наречения стрес или натоварен живот на хората от индустриализацията на световното население и забързания живот на хората.
В крайна сметка дали психичните заболявания са менте или не, както пиша в заглавието на статията, то те си съществуват под различна форма. Истината, обаче за тях е, че те са напълно непознати като истинска причина за тяхното съществуването, а още по-малко е познато, че всички психично болни хора само за секунди могат моментално да станат дори гении и да няма нищо общо с това, което са били. Това е нещото, което наука не знае и дори не може да си го представи, че е така, но е напълно възможно като явление и състояние на човека, което за сега е само теоретична моя постановка. Считам, че в близките няколко години този теоретична хипотеза ще стане реалност и то, според мен, първо в България с много психично болни хора. Възможно ли е това? Да, напълно е възможно!
Моята теория, която за сега е познание само за мен и тя е, че истинската причина за психичните заболявания е плод на това, че човек е подчинен, управляван и манипулиран от така наречения Висш Космически Разум, който Разум е Природата или Бог като общо понятие и Той ги дава на човека под всякаква форма. В същото време Висшият Разум прокарва версии и методика за тяхното лечение чрез медицината и чрез различни терапевтични психологични процедури, които едва ли някой знае как действат, но на практика са приети като определени способи за лечение. Как става това нещо, то съм го обяснявам под различни форми в моя блог чрез Интернет. В статията ще говоря без латински наименования, а общо като проблем за психологията за човека.

По начало, когато се говори за психично заболяване, то това следва да означава, че човек има някакво по-особено състояние спрямо друго негово състояние или на околните хора, които се приема, без какъвто и да е критерии за нормално. Например, психично болните могат да буйстват и да проявяват необяснима агресия, да са меланхолични, да правят неща, които не са общо приети състояния като викане по улиците, говорете с въображаеми герои, правене на естествени и неестествени нужди пред много хора и всичко, за което човек може да се сети от този род.
Точно това „ненормално” или по-точно нормално състояние на човека никой не го разбира и никой не може да каже кое е нормално и кое е ненормално, поради простата причина, че няма ясен критерий за поведение, ако човек не нарушава законите и не пречи на околните по някакъв начин със своите действия, та дори и да говори на висок глас или да свири и пее по улиците или да хване да набие някой, който му се присмее. Никой не е поставил бариери по градове и села човек да говори със себе си, да вика, да се кара на някой въображаем, но точно това е състоянието на човек, което обществото приема като състояние на психично заболяване. Това е болната постановка на даденото общество и държава. Дори някой може да каже на всеки, че е луд само с това, което прави като негово хоби или опасни в погледа на другите хора неща като алпинизъм, акробатика и всякакви други „дивашки” изпълнения, които са приети като вид спорт или са повече възприети като нормални, но опасни за изпълнители им дейности. Сега всеки читател може да се опита да си даде обяснение дали съм прав или не. Това, че има хора, които не могат да бъдат адекватни и правят постъпки, които са извън всякакъв контрол е също нещо, което не се разбира как и защо става така с тях  като това вече дава основание на други хора, наречени законодатели и медици да вкарват подобни хора в психиатрии, които нищо не помагат, освен да бъде чист "затвор" с характер за лечебно заведение за подобни хора.
Говорил съм с такива хора и те сами са казвали, че лудите не са вътре в лечебното заведение, а извън психиатриите. Това показва за тези хора, че те ясно разбират за какво става дума, защото според тях, състоянието им е напълно нормално и допустимо.
Друг е въпросът, че често пъти даден „психично болен” човек може да има някаква фобия и да се тресе от страх и паника или от смях, радост и лудост в пълния смисъл на думата, но това нещо като състояние не е от тях, а е пълно въздействие от Висшия Космически Разум върху човека и това е цялата истина. Как става това състояние за управление, то това съм го обяснявал също много пъти.
Според общо приетите правила и норми на поведение е нормално човек да живее и да работи така, че да не пречи на другите хора и на околното пространство с нищо.
Тогава може да зададем въпрос, нормално състояние ли е държава  България да прави своята политика и икономика чрез цялото държавно ръководство така, че тя да е болна и да не може да се оправи политически и икономически като в момента е на последно място за всичко в Евро съюза, с изключение на това, че има най-ниски доходи и по този показател е на първо место от зад напред. Не, не може са се каже че държавата е ненормална, защото и самото управление на държаната е дело точно на този Висш Космически Разум, но чрез хората и Той е поставил точно такива условия на развитие на България, каквито Той е решил да бъдат. Това дава обяснение на всички въпроси защо България е в групата на последните държава по жизнен стандарт не само в Европа, но и в света.
Това е нормалното състояние на държавата, но за всеки ще звучи, че това, което говоря е ненормално. Погледнато от гледна точка, че всички сме манипулиране от Висшия Космически Разум, както обяснявам в много мои писания, то това е съвсем нормално и естествено състояние да е така, защото така е решил Висшият Космически Разум за нас като народ и държава и Той кара управниците на България така да управляват държавата ни, а в същото време хората да недоволстват по тях с всички възможни протести, но без военни действия в България, както ги има по другите държава. Това се нарича мирен протест, защото и протестите са дело на нормални хора, но изкарани на улиците точно под въздействието на Висшия Разум, защото Той дава усещането, че хората не са в добро финансово състояние и Той дава усещането за нестабилност на битието и жизнения стандарт на хората.  
Да, така е, но никой не казва, че сме на последно място в Европа по жизнен стандарт и че това е естествено състояние на целия български народ на и управниците, които ние си ги избираме и сме в състояние на нормалност, която изглежда като ненормалност. Ето едно голямо противоречие между общо приети норми за нормалност и естествено състояние на цял един народ и в същия момент може да се приеме за ненормално състояние. Това е точно ненормалното, което Го прави Висшият Космически Разум с хората индивидуално и общо за група хора!!!
Често казвам, че хората са манипулирани от Висшия Космически Разум до един без изключение на пол, възраст, образование, красота, грозота и така нататък.
Той ни прави такива каквито сме с характер на гении и луди от всякъде. Той създава чрез хората науката и цялото устройство на държавата със своите държавни структури, бит, вероизповедания и вярвания от всякакъв род. Той дава заболяванията на хората и Той ги лекува, но в същото време прави голямата манипулация, че всичкото лечение става точно чрез прокараните от Него медицински методи на лечение, в това число и техниките за изследване на различните заболявания и Той прави до най-малкото и внимателно движение на ръцете на различните лекари специалисти и хирурзи в съвременната медицина, за да правят най-сложните операции познати на Световната здравна организация. Само че Световната здравна организация не разбира, че Висшия Космически Разум дава физическите и психични заболявания на хората от всякакъв род без изключение, в това число епидемии, ракови, вирусни и всякакви заболявания с най-гадни окраски в организма.
В общи линии казвам така и който желае може да се съгласи с мен, а който не желае да е жив и здрав!
Няма психично заболяване и каквото и да е друго заболяване, ако ние като хора не сме манипулирани и да сме под въздействието от така наречения Висш Космически разум!!!
Този въпрос го обяснявам над една година в моя блог и във фейсбук и тук е проблемът, че същия този Висш Космически Разум не разрешава на хората да вникнат в това, което пишем съвместно с Него, поради това, че Аз имам връзка с Него по мисловен път и при мен това е ясно състояние, както за мен така и за много мои приятели, които ме познават, но в същото време Той прокарва постоянни приказки чрез разни хора в Интернет, на които им казвам моите версии, че едва ли не аз съм за лудница, поради това, че казвам истината такава каквато е. Това е пълна мръсотия на Висшия Разум спрямо хората като начин на управление и манипулацията с тях.
Точно това обяснение, което сега го пиша е под Негово пряко ръководство, за да излезе като статия в Интернет, но не в пряк разговор с Него, както сме правили в три за сега Интернет книги, а само като постановка, която аз я давам за хората, които хора всички до един сме управляеми от Него по един или друг начин. Едни да разбират, а други никога да не разберат за какво става дума с Неговото управление. Това е уникалното на Висшия Космически Разум и това е объркващо за хората, че ние като личности сме управляеми и зависими изцяло от Него.
В това се състои цялостната Негова манипулация да нормалност и ненормалност като психично и физическо състояние на хората. Обяснявал съм също така десетки пъти, че човекът не може да си мръдне малкия пръст на ръката, ако сам Висшия Космически Разум не даде условие на тялото да се мръдне пръста. Висшият Космически Разум е Всичко и Той е Бога както в Природата така и в човека чрез Висшия Аз в човека. Що се касае за мозъкът като орган в човека, нервна система, сетивни органи и всяка клетка на физическото тяло, то следва да се знае, че те са само за параван и за нищо друго, ако Той не реши да направи някакво състояние на човека като начин на здраве, научно развитие, талант и така нататък. Затова се казва, че мозъкът е почти непознат орган по отношение на това как той работи, но в същото време е дал известна доза лъжа и измама чрез науката, че именно от него излизат всички способности на човека. Това е голямата измама и заблуда за науката и за хората като цяло.
Точно по тази материя за Висшия Аз в човека никоя наука не може да даде обяснение и тя не го прави, но се знае от хората за съществуването на шесто чувство, гадаене, шамани, Его, паранормални явления и така нататък, които пак Той ги прокарва чрез различни хора. Това, обаче, за сега се води като „феномен и чудо” и нищо повече. Всяко състояние за човека го прави именно Висшия Аз в него, който в същност е Висшия Космически Разум или Бога в човека. Ето целият ненормален въпрос, на който не се дава отговор и за който науката няма грам обяснение до момента. За този Бог в човека науката психология и медицина знаят за Него, което в същност нищо не знаят е чрез така нареченото Его. Никой, обаче, от психолозите не казва, че точно Его, което не се вижда от никъде, но се усеща е Богът в човека и прокарват тезата за даден човек, че той има силно Его или бил егоист. Този егоист с лоша характеристика не е нищо друго, освен манипулация на човека от Неговото Его или от Висшия Аз, който Висш Аз се нарича Висш Космически Разум или Бога в човека. Това е целият объркан въпрос, на който отговорът е много прост, но в момента само няколко човека са в течение с това, което обяснявам и могат да вникнат в него пак по причина и възможност дадена на тях от точно от Висшия Космически разум. За другите хора моите обяснения са „ненормални” и са за „ненормалници” в кавички.
Обяснявал съм също десетки пъти, че Висшият Космически Разум, който се нарича Висш Аз или Его в човека или Господ Бог ни управлява чрез мисли, чувства, емоции, настроения, страх, срам и всичко, за което човек може да се сети като психологични състояния познати ни от науката психологията. Висшият Аз прави хората гении, посредствени хора и последни глупаци. Той прави мъдреца и той прави глупака в пълния смисъл на думата.   
В същото време аз твърдя, че всички хора до един на тази земя имат непрекъсната връзка с Него като форма на цялостно управление от Висшия Космически Разум за човека и това става чрез всеки един процес, който съществува в човешкия организъм от най-малкия жизнен цикъл на клетката до цялостното физическо и психично състояние на човека.
Интересното е, че този Висш Космически Разум така е прокарал Неговите знания върху човека като светска наука и като теоретични постановки на дадено вероизповедание или вярвания извън църквите като учението на Петър Дънов и на много други хора по света, че това се подема от много хора като постановки дори се прокарва за изучаване под различни форми от хората. Поради този причина има привърженици на всичко и отричане на всичко, което съществува като вероизповедания и вярвания от други вероизповедания и други вярващи.
Що се касае за светската наука, то Висшият Космически Разум така прокарва нещата, че много бързо да се развиват съвременните технологии във всички области, особено в областта на комуникациите. Точно това Му е нужно на Него за този етап, поради това, че Той сменя курса си на даване на информация, която трябва моментално да стигне до всички краища на света чрез Интернет, но в същото време поддържа всичко останало, което съществува като наука, религии и вярвания на дадени хора и народи като веднъж дадени знания.
Виждаме, че това, което е било модерно като техника преди няколко години днес вече е остаряло и дори отива на боклука като компютри, телевизори и най-вече телефони. Виждаме още, че в същото време ежедневно излизат такива версии за държавни и международни ситуации и неща, че човек да се чуди този свят нормален или е или е пълна откачалка.
По отношение на развитие на човека, то следва да се каже, че Висшият Разум или Висшия Аз ръководи цялостно неговото развитие до най-малки подробности с мисли, памет, способности и така нататък познати на хората като интелект и талант, но за съзнание не може да се говори въобще, защото Той е целия разум на хората и целия човешки интелект. Толкова по този въпрос и някога ще продължим.  

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416468
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930