Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
15.04.2014 14:03 - "ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО" по учението на Петър Дънов, ЕДНО ОТ МНОГОТО НЕЯСНИ ОБЩЕСТВА НА ВЯРАТА В БЪЛГАРИЯ! - 15.04.2014 год
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1335 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2014 09:30


 Всяко общество изградено на верска основа следва да има Символ на вярата, за да е ясно за хората и държавните органи в какво точно се проповядва вярата на съответното общество.

Точно това Общество на Бялото Братство, което се води последовател на г-н Петър Дънов, а той е набеден за мирови учител, няма такъв Символ на вярата.

Считам, че ръководители на Общество Бяло Братство са хора, които, според това, че нямат Символ на вярата, то нямат и грам ясна постановка какво точно проповядват с него и хората в кой Бог да вярват. Това общество в момента в България заема размери, които никой не може да определи какви са и в какво точно вярват.

Поради тази причина, според мен, Българската православна църква е права, че анатемосва това движение от всякъде, включително и това, че е отлъчила г-н Петър Дънов като неин възпитаник, защото той не е дал ясна постановка в Иисус ли вярва или в нещо друго като теория, която се определя като Ню ейдж.

За сведение ще кажа, че Българската православна църква има Символ на вярата изписан ясно в нейния сайт. Символ на вярата има Учението и движението на г-жа Татяна Микушина от Русия с хора последователи в България и е упоменат също в нейния Сайт. Все още нямам представа това движение в България дали са регистрирани като отделно вероизповедание, но имаше преди четири години подготовка по този въпрос като на семинар в Старо Загорски минерални бани се избраха хора от София, които да подготвят такава регистрация. Друг е въпросът, че от тогава до момента няма никаква яснота по този въпрос.

Не е ясно друг от всички регистрирани вероизповедания дали има такъв Символ на вярата.

Считам, че вероизповедание, което и да е то в България, без Символ на вярата не бива да се регистрира. В самият Закон за вероизповеданията следва да има заложено такова условие, тъй като за сега той дава възможност това да се получава като пропуск. 

Само при това положение ще е ясно кое вероизповедание, църква или секта какво изповядва и каква организация за управление има.

Точно поради тази причина отделни хора и групи изповядващи исляма в световен мащаб като вероизповедание стават терористични, защото се дава възможност да се тълкува от всякакви хора по различен начин думата „ДЖИХАТ”, за която дума няма две мнения, че е основа на тероризма в света.

По подобна причина много секти по света стават причина с това, че определени нейни членове да бъдат подтиквани към поставяне край на живота си с вярата за красив и по-добър задгробен живот някъде на небето, както в случая става с всички терористи изповядващи исляма.

Казвам ясно, че това е голяма заблуда за хората и то прокарана точно чрез Библията, която Библия аз я определям като фалшива книга, защото нейния Код от самите текстове, който аз открих след десет годишна работа върху нея показва това.

Ще отбележа, че не следва да има никакво съмнение, че Библията е Божие слово, поради това, че и днес много учения се предават точно по така наречения ченълинг. Библията и Коранът също са приети по такъв ченълинг, като в същото време БПЦ анатемосва всеки един човек, който може да има връзка с Бога или с така наречения Висш Космически Разум или Висшия Аз, което е едно и също нещо, но с различни наименования.

 По моя преценка има думи и цитати в Символа на вярата на БПЦ, които са с двояко значение и също могат да бъдат причислени към прокламиране на задгробен живот с постановка за поставяне на край на живота на хората по различни начини. Това не е шега, което казвам.

 В Библията, Евангелие на Марк, глава 8/34 и 35 се казва следното, цитирам:

"...34 И повика народа заедно с учениците Си и рече им: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, и така нека Ме следва. 

35 Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене и за благовестието, ще го спаси..."

 Всеки, който внимателно прочете тези думи от Библията, ще види, че сам Иисус проповядва от отказ на настоящия си живот на хората. По никакъв друг начин не може да се тълкуват тези думи на Иисус "...нека се отрече от себе си...", кой каквото и да казва, освен с отказ на хората от своя живот, без да се посочва по какъв начин да става това.

Питам аз, за какъв проповедник "Иисус" става въпрос с този цитат, освен за един подтиквач към самоубийства или убиства на всеки, който чете Библията и вярва дълбоко в нея и Иисус? Аз ще кажа, че този подтиквач е точно Единния Бог и никой друг, защото Той е диктувал Библията.

Нещо повече, това подтикване го прави Бог и то по начин такъв, че да излезе като слово от Иисус, който Иисус всички християнски вероизповедания го считат за Господ и тук е голямото оплитане кой какъв Бог е. Като вземем и думата Светия Дух, то за всички хора става една пълна каша, в това число и за висшия клир на християнските църкви въобще.

Това е голямата Божия мръсотия, за която пиша вече над една година точно под Негово ръководство.

 Поради тази причина и това, което виждам постоянно от моите изследвания върху Библията аз казвам, че в Библията има много точки, които я правят книга фалшива от всякъде и отделно това, което току що цитирах и казах, че самата тя подтиква към поставяне край на живота на хората по неопределен начин. Това е Божието слово и казвам ясно, че чрез Неговото управление чрез мислите на хората те стават жертви или живи бомби като камикадзета по света.

Това нещо може да се каже, че никак не е случайно и направено точно от Господ Бог, защото днес Той казва, че е сам Той е най-големия терорист с идеята, която вкарва на терористите за красив задгробен живот, който въобще не съществува.Всичко е една голяма измама, но в крайна сметка Той управлява всичко в този живот и Той прокарва едни или други постановки, като заблуждава хората от всякъде. Това е истината и нищо друго. Всичко от всички свещени писания е лъжа и измама.
Въпросът е до кога ще продължава тази измама без да се дава възможност на хората да вникнат в това, което пиша, поради това, че и то е Негоно дело.

Който не е съгласен с мен по това, което казвам, то може да чете ден и нощ точно тези думи от цитата, за да се убеди сам в моята теза, че Бог подтиква да последват Иисус на оня свят при св. Петър при положение, че той въобще не е съществувал. Тогава за каква вяра, любов и надежда става въпрос? За никаква!!!
Единствено, което изглежда реалидтично е, че мъдростта е нужна на хората, с цел те да прозрат голямата измама, която става по официален път чрез вероизповеданията по света, но и те са Божие дело. С две думи излиза, че хората са в плен на големия капан "вяра", заложен точно от Бог..

За какви лоши секти става дума въобще, които проповядват това нещо за слагане масово край на живота на техни членове? За какъв ДЖИХАТ въобще става дума, като той съвпада с този цитат от Библията едно към едно?

Въпросите, въпроси, въпроси…., хиляди въпроси ????....

Разговорът, който ще водим с Бог ще е тежък.... Той, обаче, ще се проведе само при условие, че изпълни условието поставено в последната глава на трета Интернет книга "Разговор с Бога продължава"?

Това, че ежедневно пиша статии, понякога и повече от една на ден, не е самият разговор, а е само повод за въпроси със заостряне на вниманието, които непременно ще му бъдат зададени, за да каже Той ясно на читателите въобще за какви вероизповедания става дума, които Той ги създава без брой и за каква вяра точно става дума и в какво хората да вярват, като Той всичко е объркал и го е разпартушинил с хиляди лъжи и измами.

 Толкова за сега!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407603
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031