Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
28.04.2014 11:50 - БОЖИЯТ БЛАГОДАТ ЗА БОГАТСТВО И БЕДНОСТ - ТЕМА, КОЯТО НИКОГА ДО МОМЕНТА НЕ Е ИЗЯСНЕНА! - 28.04.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1438 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.04.2014 15:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Разглежданите въпроси са вечна тема, която никога не е имала ясен и точен отговор за никой, независимо, че по нея като обяснение и препоръки са изписани стотици хиляди философски, икономически, политически и всякакъв друг вид статии и книги, научна и художествена литература въобще, та дори са направени и хиляди филми с подобна насоченост на тематиката и въпросите разглеждани в нея. Самото заглавие на настоящата тема показва, че богатството и бедността са вид Божии благодат, но едното е вид богатство, а другото е с измамен резултат, което се нарича бедност във всеки един смисъл. Поради тази причина темата за богатството и бедността остава винаги загадка и без ясен отговор за човечеството защо и как едни хора стават богати с голяма лекота и при всичко условия, с което се захванат като за тях няма кризи, няма войни и всичко им върви, както се казва по мед и масло. Дори точно по време на войни определени хора печелят най-много пари, а други фалират не само през война, а и при най-добри икономически условия и то от всякъде. В друг случай при нормални пазарни условия една друга група хора едва връзват двата края на живота си, а трети тънат в бедност и мизерия и никога не излизат от нея. Често пъти това не е въпрос на образование или на професионален опит на отделните хора, а си е просто съдба и нищо повече. Понятието съдба е чисто Божии въпрос и това е всичко, което е нужно да се каже по нея. Тази палитра на контрасти може да се получи дори между братя и сестри или като близки роднини, съученици, колеги студенти и прочие от този род, които хора по някакъв начин имат еднакъв старт в живота и с еднакви възможности, но съдбата им определя различно развитие на различните хора.
Тук нещата изцяло опират до невидимата сила наречена Господ Бог или Висш Разум. 
Много често хората ходят на църква да се молят и да посрещат Благодатния огън по Великден от Йерусалим, освещават всякакви обекти с надеждата Господ Бог да им дари благодат от техния бизнес и това на практика става, но далеч не за всички, както се очаква.
Благодат означава човек по някакъв начин да може да изкарва стока или продукция от дадена стопанска дейност и по този начин да печели пари за посрещане на едни или други лични и семейни нужди. Този благодат може да се получи за отделни хора дори само с един тото фиш или една лотарийна или друга хазартна игра, но далеч не за всички става това. Не е изключено, обаче и обратният резултат, който е изгубване на всичко пак с хазартна игра или чрез даден друг подобен бизнес.  Поради тази причина думата "пари" изобщо не е лоша дума и това следва да е ясно на всеки, който кори хората притежаващи пари, но следва да се приеме, че парите са изцяло Божие състояние за хората въобще, независимо кой как ги е получили или изгубил.
Ясно е, че пари се изкарват по легален и престъпен спрямо закона начин, но като се има предвид, че всяко нещо идва от Бога, то следва да кажем, че и престъпността е Божие дело, както клошарството е Божие дело, така както и всичко друго на този свят е Божие дело.
В момента България е пълна с църкви, всякакви параклиси, джамии и какви ли не Божии измислици чрез хората с цел правене на молитви към Бог за едно или друго благоденствие, благосъстояние и здраве. Тоест, самите молитви Бог си ги прави чрез хората към Него. Това вече се казва Божия себелюбивост.
На практика по българското население нито едното е както трябва, нито другото, нито третото.
Народът като цяло е беден и болен за този етап. Тоест, добър благодат има едва за около 10 процента от хората и за останалите 90 процента от народа няма положителна благодат като имане или е тя е оскъдна и остава само едната за сега празна надежда за нещо по-добро някога от Бог. 
Вяра, Любов, Надежда, Мъдрост - празни приказки от всякъде!
Това означава да вярваш в Бог, че Той ще ти даде любов, която в 90 процента от живота остава само едната празна надежда!
Мъдростта не е нищо друго, освен разбирането на тази празна надежда за Божия любов и благодат, което е пак вид Божия благодат с особен вид Божия измама, поне за сега.
Думата "богат" произлиза от Бог. Тоест, Бог-ат, Бог дава богатство.
Да погледнем колко са богатите хора в България и ще видим, че спрямо общата маса бедни и полу бедни това са един файтон хора.
 
Днес на най-богатите хора по света се преписва думата и прозвището "евреи".
Буквалният смисъл на думата "евреин" има две значения като първото означава човек на Бога и в друг смисъл човек, който вярва в Бога. И двете обяснения са верни, но следва да се различават, защото самите думи "вяра" и "неверие", както съм обяснявал и друг път е точно вяра в Бог дали съществува или не.
Тоест, Бог може да дарява даден човек с благодат и богатство във всяко едно нещо, дори и с интелект или гениалност, но може да му отнеме целия интелект и да бъде празна самоходна същност, която не може са върже две думи на кръст, както се казва. Това е важно да се разбере и знае, че и богатството и бедността са Божие дело, но прокарвани и използвани за една или друга Божия цел в обществото и държавата, както с отделния човек, така и с група хора. Ето го същественият въпрос за разбиране и изясняване, че всичко по бедността и богатството е Божие дело.
В живота въобще има едно голямо неразбиране за Божието състояние върху човека с понятието ангел и дявол или сатана, което е с едно и също значение. Получава се следното. За богатия човек Бог е най-добрия ангел, защото го е дарил с благодат и определен вид богатство. В следващата стъпка богатият се упреква от бедните хора, че той е в съюз с дявола или сатаната, които две понятия още веднъж казвам, че са с едно и също значение. Бедните хора считат, че те сами са виновни или друг им е виновен за бедността, но това не е така. Тоест, Бог за тях се явява чист дявол и сатана, защото ги поставя в живот на нищета и мизерия или интелектуална празнота. Този Бог, който се превръща в дявол за бедните хора, обаче им дава заблудата и разбирането, че Бог е любов за тях и Той е добър с тях и остава само да му се молят по църкви и под всякакви други форми. Това е същността на проблема, което означава, че Божията заблуда е в единия и в другия случай все за хората.
Поради тази причина днес Интернет е пълен с всякакви писания за масони, тамплиери, рептили и всякакви други хора, че са в съюз със сатаната. Този момент е чиста заблуда за всички писачи по тези въпроси от целия свят. За да се разбере точно този момент по-добре, ще кажа да се разсъждава върху случая Атанас Буров, известен български банкер от миналото. С до сегашните си Духовни разбирания за ангел и сатана, това означава, че г-н Атанас Буров като банкер също е бил под въздействието на сатаната, когато е бил богат човек, но на практика това не е така и е станало точно обратното, което е, че когато г-н Атанас Буров е бил богат човек, банкер и политик, то точно тогава Бог е бил с благодат към него с ангелско лице и го е направил заможен банкер, но в последствие Бог става дявол и сатана за този известен банкер, дори го тика в затвора, лишава го от всичко и накрая едва не умира като "куче", както се казва на улицата. По-добър пример от това за разбирането на Божият благодат като ангел и сатана не може да се даде.
Точно тук е общата заблуда и ще кажа, че за богатите Бог не е сатана, а се явява като най-добър ангел с Божия благодат. Бог става сатана точно за бедните и това е цялата постановка на нещата, независимо, че преди може да си бил под негова закрила, за да бъдеш богат и заможен човек.
Сега може да проверите колко от тези, които са наречени евреи са богати хора и колко са бедните. Тоест, от вярващите и невярващите хора има много бедни и малко богати. Атеистите са също тип вярващи хора, както казах, но тяхната вяра е в това, че Бог няма за тях и всичко казано по Негов адрес е празни приказки и нищо повече от това твърдение, че Бог съществува. Често пъти, обаче, точно атеистите са надарени от Бог с един или друг печеливш бизнес, а хора вярващи в Бог се правят на добри и считат, че Бог ги дарява с добрина и любов. Това също е голяма Божия измама. Ето я пълната обърканост за разбиране на целия човешки живот и точно тази измама Бог я прави. 
Днес за "евреи" се имат и считат тези хора, които се наричат "израелци".
Съгласно това, че според Кода на Библията открит от мен, аз за стотен път казвам, че тя е фалшива книга и затова твърдя и казвам, че такъв израелски народ няма по света, а има набедена от Бог общност от хора пръснати по целия свят с един и същ език и нрави, които Бог ги дава и която общност се води евреи и от там е създадена днес държавата Израел, който Израел се поддържа точно от хората с голям Божи благодат също пръснати по целия свят. Много от тези богати хора и "евреи" в кавички считат, че са кореняк "израелци", потомци на Мойсей и неговия народ избягал от Египет, наследници на Ной, които спрямо Библията се водят "евреи". Точно Библията прави тази измама, която Библия е чисто измамно Божие слово. Това е измама и заблуда за масата хора по света, макар и не християни. Казвам съм десетки пъти, че Библията е фалшива книга.
Бог е ангел за много от богатите фамилии по света като Ротшилд, Дюпон, Морган, Буш и много други техни приятели, както и за членовете на Федералния резерв на САЩ, дори и компютърният магнат Бил Гейтс, но в същото време е чист сатана за бедняка. Това е чистата Божия измама за съвременния човек. Такива хора покровителствани от Божия ангел има и в България и това са новите богаташи и хората от властта. Всички те по един или друг начин са богоизбрани и Бог е благ ангел за тях, а за всички останали Бог пак работи за тях, но като сатана за бедност и мизерия. Ето я голямата разлика между това, което непрекъснато се пише в Интернет и моето обяснение на нещата за богат и беден в този момент.
Затова всеки заможен човек по света имащ Божия благодат по една или друга форма може да се нарече чист "евреин" и в това няма нищо лошо, защото и бедните вярващи и невярващи хора също са "евреи", но под егидата на бедността, вярата и неверието в Бог. Тоест, всички хора по света в един или друг смисъл са "евреи". Да, но за бедните хора важи приказката "обран евреин".
Богатите хора на практика са истинските "евреи", защото те са богоизбрани да бъдат заможни и богати хора по Божия воля и това е цялата истина, които бедните хора Бог ги прави обрани от Него "евреи", но бедни и това следва да се разбере.
Вижда се, че до това мое обяснение по тези въпроси има и съществува обратно мнение в хората, което означава, че има пълна неяснота по тези понятия и всичко пак е Божия игра с хората, поради това, че случайни събития никога няма. Всяко събитие, което става по света е Божие дело като голяма част от тях се прокарват чрез хората. Това мое обяснение е също Божие дело, което ми се дава като благодат във вид на интелект за да го обясна и напиша, но в същото време минавам под другата егида на "обран евреин", както милиони хора в България. Ето я следващата радлика.
В този смисъл и държавата Израел е Божие дело, независимо, че непрекъснато води някаква политика на постоянни конфликти в Близкия изток и това никой анализатор не го казва и тя е прокарана като решение от хората, но направена чрез ООН като световна организация, за да не може никой нищо да каже по този въпрос, освен палестинците и те в случая са прави да искат промяна на нещата, но Бог така е решил за тях и за Израел като държава. Пак казвам, този народ, наречен "израелтяни или евреи", никога не е съществувал като Библийски народ, защото самата Библия е фалшива изцяло книга, но те като хора с тези нрави, език и култура съществуват по целия свят, както и българи съществуват в Русия и на други места, въпреки, че днешните българи в сегашна България никога не са идвали от зад кавказието на Русия както сега се прокарва тази теория. Това също е една голяма Божия измама и в най-скоро време точно това нещо ще се разбере от българския народ и историческата наука.
Тук към това обяснение ще кажа само с няколко думи, че просперитетът и упадъка на една фирма, банка и всякаква друга корпорация е също изцяло Божие дело и ако някой е на друго мнение, че всичко е въпрос на мениджмънт, маркетинг или на производството на качествени и добри стоки и услуги, то предварително ще споделя тихо, за да нечуят близките му, че този човек е в последен стадий на пълна икономическа заблуда.
Вярно е, че за всичко, което се прави в дадена фирма и корпорация са нужни специалисти, но това като цяло е само първа предпоставка за започване и на вършене на дейността на фирмата. В същност, самата идея за започване на определена дейност чрез дадена фирма е сто процента Божия идея чрез хората като тук влизат и черните дейности, в това число нарко продажби, оръжие, проституция, порнографска индустрия и всичко останало на този свят наречен сив или черен бизнес. Там където нещата вървят добре, независимо какъв е бизнесът, светъл или сив и черен, ще кажем, че Божия ангел помага на този бизнес, а там където има провал или престъпните фирми са разкрити от полиция или други фалират, то тук действа пак Бог, но се явява вече като дявол и пълен сатана за тези фирми. Такъв случай е случаят с арестувания милиардер в Русия, който руски Президент  Путин го вкара в затвора и накрая пак Путин го изкара като всичко това беше по Божия воля, но в единия случай Бог беше ангел с благодат за милиардера, а в друг случай като сатана и дявол за да влезе в затвора. Днес по въпроса за Украйна и Русия няма по-голям дявол от Бог за тези два братски народа, за които пак Бог е дал разбирането, че са братски народи.
Това също е един не ясен и завъртян въпрос, който сега е нужно да го изясним и това е пак Божия благодат за хората. Вижда се как се оплитат и разясняват нещата от всякъде, но Божията идея е светът да тръгне след няколко години по съвсем друг път на развитие. Какъв ще бъде той, то само Бог може да каже какъв ще е този път, но вероятно докато се стигне до този път, то светът трябва за премине пред всички Божии ангелски и сатанински неща, за да има свой опит във всичко.
Следва да кажем, че всичко това от фирмите и корпорациите като цяло се принася и мултиплицира в държавата и от тук зависи развитието на държавите по света. 
Няма криза или възход на дадена държава, която да не е Божие дело. Следователно, самите Национални интереси на държавата, по която тема писах само преди три четири дни, то също са Божие дело като по този въпрос до момента също нямаше ясен отговор.
Аз писах по темата за Националните интереси, че всичко е по човешка гледна точка, но това не е така, независимо, че на пръв поглед излиза, че всичко зависи от човека. Това е чиста илюзия, че човек върши и ръководи своя живот и дейността си и това вече го казвам десетки и стотици пъти, но на практика си е чиста илюзия. 
Ще отбележа още веднъж, че нещата на сто процента в този свят се ръководят от Висшата Сила или Господ Бог, която сила в същност е Природата и това следва напълно да се разбере. Всички стихии и благодатно време за човека са на Природата. За мен вече няма никакви тайни да обясня по истинност всеки един въпрос от този характер дори и за науката, но това ще стане постепенно и по етапно. От тук следва да кажем, както и не веднъж съм го казвал, че така наречените Световно финансови-икономически кризи, за която имам няколко статии от години по нея, че не са нищо друго, освен чисто Божие дело, както и съм го писал до сега и така както е Божие дело всички семейни, държавни и междудържавни размирици и войни. 
Няма нещо в този свят, което да не е Божие дело и от тук излиза приказката, че случайни неща никога няма в този свят от най-доброто нещо, което се случва с хората, до най-коварните неща и лошотии. Поради тази причина ще кажа, че спазването на закона и беззаконието на една държава е също Божие дело прокарано чрез хората на тази държава. Самите закони Бог ги създава пак чрез хората и всеки един закон и Негово дело хибав или лош. Поради тази причина се казва, че Бог е Висшия закон, който Висш закон все още не се разбира от хората.
Толкова за сега по този въпрос.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3414096
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930