Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
09.05.2014 15:29 - ЖИВОТЪТ – 09.05.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 927 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.05.2014 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Темата никак не е лесна за писане. Друг е въпросът кой какво ще разбере от нея, но ще се постарая да пиша така, че да бъде просто казано и разбрано, дори така, че да се възприема и от децата.
Няма тема в света на хората, която да е описвана толкова пъти от всякакви творци на словото по всевъзможен начин във вид на литературна творба, както е описвана темата за живота.
Знае се за майсторите на словото от всевъзможните литературни класики, които са описвали случки от живота с хиляди красиви думи и по всякакъв начин, но в крайна сметка като цяло никой до момента не е дал пълно обяснение, какво в същност представлява живота на човек.
Науката също развива свои тези, но де факто тя казва все още непълни неща и човек остава с убеждение, че познава живота въобще, но на практика се указва, че това е тема, която малко се познава и е илюзия, че някой друг може да даде за сега пълно обяснение за неговото общо теоретично развитие, както от науката, така и от писателите на различните произведения. Ще каза предварително, че досегашното описване не е грешка, поради това, че тяхната информация е била такава, както са го написали и за етапа е била най-вярна. Днес времената са други и следва да се даде вече пълно обяснение за живота, но както казах кратко и ясно.
Когато разглеждаме темата за живота, то най-напред трябва за изхождаме от две неща. Първо, че животът като цяло е създаден от така наречения Бог, както е описано в Библията, глава Битие, но също така е описан от научни теории на други места по различен начин и второ, че живота на човека също така произлиза от майка и баща като биологични родители, а това не бива да се подминава от никой, кой каквито и теории да прокарва.
Знае се още от Духовната литература, че всичко на този свят от небето до земята, което е цялата Природа е Бог или така наречения Висш Разум или Абсолют, казано още нашия Създател или Творец.
В предни мои публикации съм казал, че цялата вселена е земята с всичко на нея и небето с всички светещи обекти, които са звезди, слънце, луна и всякакви други илюзорни обекти състоящи се от плазма и нищо друго, но могат да се появяват с определена закономерност от време, форма както и всякакви събития. Тази плазма е четвъртото състояние на Дух и материя и сам Висшия Разум може да прави с нея всякакви летателни обекти, включително армади от всевъзможни извъд земни летателни обекти.
И така.

Животът има още две страни.
Първо, че човек е личност и индивидуалност със свой разсъдак наречен ум, познат като интелект и се проявява илюзия, че този интелект му дава усещането и разбирането, че от него зависи живота му. Тоест, човекът взема всяко решение за хубаво и лошо и от взетите решения се подрежда по един или друг начин неговия живот. Тук влизат още всякакви мисли, усещания, чувства, памет, здраве, образование, вярвания и така нататък, които са добра предпоставка да се счита от всички, че животът е единствено собствен на човека попаднал на точното място в точното време и така му се подреждат дните на добро и не добро с всякакви материални и емоционални облаги и липси.
Това е началото на първото объркване на познанието за живота на човек, но в крайна сметка до сега няма друго обяснение на въпроса.
Знае се, че човекът има пет сетива, с които се ориентира в околната среда и това са очи, уши, нос, уста и кожа. Приема се до сега, че всичко това дава предпоставка чрез така наречения мозък той да отработва различни енергийни сигнали и съответния ум да взема едно или друго решение. Също така се знае, че човек има шесто чувство на усет и невидимо зрение, наречен трето око, но на практика това не е така и е само заблуждаваща и илюзорна теория и представа. Тези правила на шесто чувство и трето око минават в категориите ясновидство, гадателство, всякакви шамански практики, дяволии и шмекерии от всякакво естество, но на практика това си е чисто заблуда за човек, че притежава тези способности, но де факто от друга страна никой не може да го отрече, че не е така.
Точно този момент е най-загадъчната страна на живота и тя до този момент няма ясна теоретична постановка за нейната поява и тази неяснота обърква допълнително теоретичната страна на живота на човек.
Още, в човешката био система има така наречените психологични състояния на нормално и ненормално състояние или козано под общ знаменател психични състояния на шизофрения и други терминология познати на здравеопазването и на науката. Това допълнително обърква цялата постановка за живота и никой никога не може да каже кога ще изперка като сачма в зид и от там насетне живота на всеки човек да заеме окончателен обрат. Точно в категорията „луд” човек влизат всеки един със странни наклонности от геройски, спортни, научни, меланхолични или ядосани постъпки и всякакви други състояния познати на науката психология.
Ще кажа, че до сега мозъкът като човешки орган все още не е изучен цялостно и в неговата познавателна обхватност има голямо сиво пространство, което е непознато за науката като цяло.
Важен елемент на темата е, че никой никога не е давал ясно обяснение как се пораждат мислите в човек, след като някой път човек има такива гениални или тъпи идеи, че учудват не само околните, но и цялата научна общност, независимо кой какво пише за тяхното съществуване. Мислите са човешкия феномен, който за момента не се познава въобще. От мислите се пораждат всички други състояния на радост, пълнота в живота, любовта и т.н., в това число страх, срам, гняв и т.н.
Вижда се, че темата никак не е простовата за описание и затова се старая да обхвана повече неща в кратка информация.
От друга страна се знае, че на гениални родители често пъти им се раждат деца с недостатъци, дори и малоумни деца. Също така се знае и обратното, че на хора посредствени и дори неграмотни им се раждат гении от всякъде и историята има не един пример за това и един такъв гений в България е така наречения Левски. Независимо, че аз съм писал за Левски, че той е пресилен герой от българската общност, за да има България Национален герой, то има неща, които никой не може да ги отрече за него като състояния на гениалност. Една от неговите гениални способности е да създаде революционни комитети в изостанало българско общество по негово време, което цял живот е било под турска власт и да се подготвят хората за революционна борба, а не да продължават хайдутлук и четническо движение с идеята за освобождение. Тоест, той тръгва с идея за подготовка на цял народ за освободителна борба. И по този въпрос имам мое становище, но за случаят днес това няма никакво значение, защото говорим за гениалните идеи на човека.
Знаем, че неговите родители са били хора слабо грамотни и дори е възможно да са били неграмотни, но истината е такава, че тези хора, негови родители не са могли да му дадат нито една идея през живота му за бъдеща революционна борба. Така се получава и в съвременния живот. Точно тук е феноменът на мислите и идеите на хората.
Следователно има две възможност за получаване на  мисли от човека.
Първо, или да ги ражда неговия мозък чрез ум и второ, да му се дават от така наречения Висш Разум, поради това, че човек е част от Природата, която Природа казахме, че в същност е Бог.
Вкарван нови понятия, които в някой моменти са описани и в друга литература, но от така наречената Духовна литература,  а не от светската наука……
Толкова за сега и ще продължа при подходящ момент.

 





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407685
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031