Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
10.05.2014 12:41 - ИСТИНАТА ЗА СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА Е ЗАПИСАНА В БИБЛИЯТА КАТО КОД!!! - 10.05.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1372 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 11.05.2014 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Знае се, че Библията е Божие слово и тук няма две мнения по този въпрос от всички нейни познавачи, независимо дали са читатели от християнските църкви и сектите на католицизма и православието или са обикновени читатели от целия свят. Истината за Библията е една и това следва да се разбере от нейните изследователи и читатели.
Тя е книга с двояко значение и това е нейната същност. Това двояко значение се състои в следното. От една страна Библията е призната книга от целия свят и има голяма тежест и точно поради това са наложени някои нейни постановки за световни идоли като Ийсус и майка му Мария, които днес минават за обожествени идоли и едва ли не от тях зависи всичкото щастие на хората, които ги почитат, а като бройка почитатели са около 2 милиарда хора и то само като кръстени православни и католици.
Още знае се, че точно заради Иисус в много държави има над два национални дни и това прави макар и не по закон тези идоли държавни герои. Самите християнски вероизповедания правят паметници на тези идоли и то като най- голями статуи в света. Освен от християнството Библията се признава и от исляма и всякакви християнски секти. Така, че хората признаващи Библията като книга на "истината" са над половината население на света пръснато във всички точки на земята.
Второ, знае се, че Библията се води книга на "истината" с еврейска история, но това не е точно така, поради това, че са направени стотици разкопки в Израел и според водещи професори на разкопките в Йерусалим и на много други места днес тези хора излизат с аргумент, че няма нито едно доказателство от описани големи строителства и големи градове в Библията като в Йерусалим въобще не съществуват и това е информация по пресата от април 2014 год. Тоест, аз още в началото на 2013 година писах, че Библията е фалшива книга и то само с това, че казах, че съм открил Кода й в нейните текстове. Вече моята версия се потвърждава от израелските научни среди, но опасността за тях е, че те не могат да докажат, че Библията е фалшива, поради това, че тя се приема точно от Ватикана, която е най-голямата "фирма" на верска основа и нейните влияния в света са по-голями от тези на САЩ, без да имат никаква армия.
Вижда се за какво става дума с Библията.
Второто двояко значение е, че независимо, че аз твърдя, че като история Библията е фалшива на 99.9999 процента, то в нейните текстове има закодирана информация, която само до две три години ще обърне предстаните на света за човека, бизнеса и от там за медицината и за психологията на човека. Това е мое становище и ще излезе вярно.
Казвам ясно с тази статия, че това са няколко текста в Библията, които разкриват тези неща и Бог даде възможност на мен да ги разкрия, но това, не означава, че утре Той няма да подходи така, че моите теоретични постановки да станат достояние на милиони хора по света. 
Още, следва да се знае, че има няколко човека българи, които вече са подготвени с това, което аз съм писал като теоретични постановки и в случай, че Висшия Разум реши те могат за два часа да разберат къде са Кодовете в текстовете на Библията като главен Код, че тя е фалшива книга, което показва, че стар израелски или еврейски народ не е имало, не е имало Иисус и цялата му история с учениците и че всичко написано в Библията е една добра приказка.
Обаче, в тази добра приказка се говори за добри неща, но в нея има сцени, които буквално са били жестоки. Тоест, Бог не показва само доброто с приказката Библия, а Той се разкрива и като жесток Бог, който унищожава нещо, което Той чрез хората е създал и унищожава целия свят, за да направи един нов свят не на любов, а свят на насилието и войните и жестокото разпъване на кръст на така наречения Божие син Иисус с някакво възкръсване в небесата, за да стои Иисус там като страничен наблюдател на всички останали войни в света до ден днешен. Ето това е жестоката Библейска приказка за доброто, което добре е записано, че трябва да се спазва чрез Десетте Божии Заповеди написа от Бог на Мойсей на каменни плочи, при положение, че сам Мойсей не е можел да чете, а камо ли да пише и това никъде не се споменава в Библията, че някой библейски герой е бил образован и грамотен в четмо и писмо. Пак в Библията е записано, че така наречените скрижали са били счупини на десетки парчета и кой знае къде са хвърлени, според приказката. Познавачите на Библията вече може да разсъждават по тези мои коментари.
Другото важно, което може да се каже за двоякото значение на Библията е, че тя има ясни постановки, че Бог управлява човека изцяло, но този факт до момента никой не го споделя, а само се казва, че човек сам си прави нещата. Това е новото, което аз прокарвам като теза и това е същността на моята философия, че човек е изцяло управляем от Бога. Точно тук ще кажа, че в Библията има текстове, които прекрасно дават възможност да се разбере това Божие управление. Но цялата заблуда в човека е,  че той се счита отделен от Бога и че има Свободна воля, а всички негови добри и лоши събития в живота му се преписват на "греха" и на "кармичните" връзки.
Аз казвам, че няма грях, няма кармични връзки и причинно следствени връзки в хората. Има Божие управление върху човека и това е всичко.
Затова предварително ще кажа, че Бог не дава на хората тази книга  да се разбира и да се чете от всеки, независимо, че в света няма повече продадени копия като книги от нея. Това е доказан факт на издателство като копия. 
Още, следва да се знае от хората, които се занимават със светска наука и Духовност, че Библията не е фалшифицирана книга от никой и тя е много точна книга като копия с оригинала, който оригинал навярно никой не знае къде е, но се говори постоянно за него и както се твърди, че тя е фалшифицирана книга спрямо оригинала дори в съвременна Божествена литература както са диктовките на г-жа Татяна Микушина и акад. Маслов Леонид Иванович от Русия. Техните диктовки са също Божие слово, както и на много други автори и аз не веднъж съм писал, че всичко казано на този свят от който и да е, е Божие слово, но това е друг въпрос. Твърди се, че с преводите и преписването на Библията се прави фалшифициране на различни издания.  Казвам така, че това въобще не е вярно, защото този процес на преводи, преписване и предпечатна подготовка се ръководи изключително внимателно като процес пак от Бог, който Бог е и Висшият Разум, но го прави чрез хората. Това е цялата истина за Библията като тема дали е фалшифицирана в текстовете или не.  Казвам още веднъж, че според мен, това не е вярно и всички копия са верни спрямо предварителното слово, освен, че някоя дума може да е нагласена според превода на различни езици, но като смисъл е еднакво с оригинала, преводачите добре разбират този момент, защото Бог има специална задача чрез нея за човечеството не само като начин на вяра, а като събития, които Той ги е предсказал в Библията при самото и писане и днес тези събития се случват и разкриват. Темата по Библията е много дълга и аз не веднъж съм писал за нея, но казвам така и тук, че от една страна аз твърдя, че Библията е фалшива книга като история за израелски народ, евреи и съществуването на Иисус и това е видно от Главния Код на Библията, но от друга страна в нейните текстове има други Кодове, които фактически дават отговор на много неясни въпроси както за науката, така и за Духовността. Библията следва да се чете като текст и нищо повече, макар, че той е много объркан. Самият текст дава информация по хиляди въпроси, за които до момента науката няма обяснение, но се случват. Тази информация се нарича КОД на Библията и това е казано чрез текстовете й. Тук ще обърна внимание на моите читатели, че в много Духовна литература се казва, че Божието слово, за да се разбере то трябва да се чете между редовете.  Уточнявам, че четене между редовете няма никога, но има вникване в думи и изрази в общия текст на дадена литература, които са прокарани като някакъв смисъл или дори без никакъв смисъл с общия текст, но точно там се крие истината по даден въпрос. Това е същността на израза четене между редовете.  Пак предварително казвам, че никой не е в състояние да намери истината, в което и да е Божие слово, ако сам Висшият Разум не води даден човек по определен въпрос и да му разкрие същността на казаното и направената заблуда от Него. Още ще кажа, че сам Висшият Разум дава на определени хора за правят определени тълкувания на текстовете от Библията и това са хора учени от съответното вероизповедание както от Ватикана, така и от православието и затова има Богословски факултети към Висши учебни заведения, в това число са само пет броя в България и то в държавни учебни заведения в градовете София, Пловдив, Шумен, Велико Търново и Благоевград и отделно академията на Светия Синод в София, за да се изучава Богословие, независимо, че православието в България по Конституция не е държавно вероизповедание. Този процес пак се ръководи от Висшия Разум и то по Негова програма. Та искам да кажа, че има учени професори Богослови, които правят определени тълкувания на Библията, което пак е Божие дело, но това тълкувание е, за да може хората по-бързо да навлязат в темата Библия, но Бог така ръководи тълкуванията, че те в много случаи да са подвеждащи, като дори се изкривяват имена на библейски "герои" или дадени събития с тълкуванието само и само да се нагласят нещата така, че Библията да излезе като книга на доброто с "героя" Иисус и това е другата истина да нея.  Казвал съм десетки пъти, че никой не бива да тълкува Библията и да си слага негови понятия в тълкуването, а нейните текстове следва да се четат и приемат дословно дума по дума и от там да се правят изводи с дадени сегашни събития и да се сверява с науката, защото науката е СЪЩО БОЖИЕ ДЕЛО. Тук ще кажа, че ако някой човек счита, че научните университети и образованието, на която и да е държава не е също Божие дело, то този човек може и да се води голям учен, но той нищо не е разбрал от науката, защото Бог така го поставя като учен и човек. Точно поради тази причина Бог е прокарал личността Алберт Айнщайн да се води най-голям учен в света на физиката и в други области, защото Айнщайн е разбирал до някъде и от Божието слово на Библията, но в същото време се е отдавал и на теорията на г-н Петър Дънов, който г-н Дънов, независимо, че и за него казвам, че учението му също е фалшиво, то той като Духовен учител има своето място в Божието слово за развитие на Духовността като течение с теорията му и вероизповеданието "Бялото братство". Вижда се, че тук правя едно много голямо отклонение от темата на заглавието, но рано или късно тези неща следваше да ги кажа някъде и въпросът за Световната икономическа криза е подходящ момент за тази цел. Така, че цялата причина за икономическата кризата е Бог или казано по друг начин това е решение на Висшия Разум и ето я ГОЛЯМАТА ИКОНОМИЧЕСКА ИСТИНА, че науката икономика и финанси не разбират как въобще става този въпрос с кризата!  Ще кажа още следното, че, например, в УНСС град София, където аз съм завършил две специалности се изучава и психология и в това учебно заведение има прекрасни преподаватели по хиляди икономически въпроси, а това Висше икономическо заведение от България има международни връзки с други престижни икономически учебни заведения по света, но този въпрос до момента Бог не разрешава да се изучава като отделна дисциплина, както в УНСС, така и на други места,  поради това, че сам Той до сега е обърквал човечеството с хиляди научни неща и постановки от вярата, че днес дори това, което говоря излиза като сън и приказка за много хора мои читатели. Ще кажа още няколко приказки и приключвам по темата, че  кой как ще възприеме това мое разкритие, то пак е Божие дело и нито от мен зависи как ще го кажа, нито от читателя зависи как ще го разбере, защото самото писане и разбиране е изцяло Божие дело. Тази причина, че Бог или Висшия Разум е виновен за Световната Финансово икономическата криза я писах и казах още през 2008 год. по Интернет с няколко адреса в моя блог, но сега обявявам, че тя е дадена като Код в Библията, който Код аз съм го открил и подобна криза или беднотия на хората винаги може да се случи на всеки човек, фирма, държава и света като цяло, без оглед кой какъв е бил преди. Никой не е в състояние да повлияе на този процес, защото сам Бог е процес и това също съм го обяснявал много пъти. Най-напред, че Бог е процес го каза американския автор Нийл Доналд Уолш в неговите книги "Разговорите с Бога", а аз го обясних допълнително в моите книги по Интернет "Разговорът с Бога продължава". Това е същността на Бог, че Той се явява като процес във всичко и от тук науката следва да си отговори по милионите въпроси, кое в света не е процес, за да не е Божие дело. Всичко в света е вид процес. Процес е цялата световна финансово икономически дейност. Тоест, този световен бизнес се ръководи от Бог и от тук на сетне всеки може да тълкува нещата както Бог ще му разреши.   Точно по тази причина България изпадна близо 25 год. от държава, която по среден стандарт на живот на хората преди 1989 год., по данни на УНСС град София в 1990 год., тя се нареждаше наравно с държави, които сега са членки на Евро съюза като Испания, Дания, Финландия и други държави и бяхме по-напред от Гърция, Португалия, Турция, Югославия и други европейски държави, а сега сме почти на последно место не само в Европа, но и в света по ниво на стандарт за хората. Ще кажа, че цялата икономическа миграция на хората е също Божие дело и това е следващата истина за България, кой както и да го обяснява.  Пак поради тази причина от известно време твърдя по Интернет, че българите въобще не са велик и Божие народ, както се казва от много хора, а са Божие народ за експеримент и издънка на Висшия Разум или Господ Бог, поне в този момент. Това, което сега го казвам е пак Божие дело и поради тази причина ще кажа на хората, че каквото и да стане с България, то следва да се приема като нещо нормално, защото и нормалното приемане е пак Божие дело. Ето я пълната игра на думи и объркване от всякъде.  Обаче, Господ Бог чрез хората всеки ден забива различни кръстове на територията на България и то все на високи места, защото Той в момента е зачертал държавата ни от всички Негови тефтери за просперитет както другите народи. Остава единствено да се надяваме, че в най-скоро време ще промени това състояние за България, ако изобщо може да се вярва в Бог, след като е направил милиони световни поразии до момента. Дали ще е така, то дума не мога да кажа по този въпрос, защото в същото време точно в България се увеличава капитала на богатите хора, което е пак Божие дело. Обяснил съм, че думата "богат" произлиза от "Бог" - "ат", тоест от Бог, а "ат" е поставено за благозвучие на богатия човек. По въпроса за причината на Световната финансово-икономическа криза преди време правих чести предизвикателни коментари, защото не се разбира този Божия причина, под статии отнасящи се до думи на икономиста носител на Нобелова награда, англичанина проф. Пол Кругман, тъй като г-н Кругман сам казваше на определени въпроси към него, че учените хора по света не разбират, според всички правила на икономическата наука, къде се крие причината за кризата и тя взема своите жертви непрекъснато. Проф. Кругман с този отговор беше много прав, защото никой не разбираше как и с какви методи работи Висшия Разум с хората.  Днес това за мен и за някои мои читатели вече не е никаква тайна, но за всички останали хора тази висша причина е табу като хората се заблуждават с фалшивата идея, че човек има така наречената Свободна воля и той сам определя своите решения и своите постъпките. Това е най-коварната заблуда и илюзия за човека прокарана точно от Висшия Разум. Висшият Разум дава мъдростта и разума на всеки човек, а богатството, фалита и бедността се дават на хора, фирми и държави от същия Висш Разум чрез Негово управление на хората. Тази дяволия е писана като текст в Библията и този текст се явява вид Код, че човечеството е управляемо мисловно от Висшия Разум. Това е смисълът на цялото ми обяснение до момента за причината на Световната финансово - икономическа криза. Самият текст за сега няма да го казвам публично.Мъдростта и разума на всеки човек изхождат от Висшия Разум и те се проявяват като Негови мисли върху хората, а не, че мислите на хората са следствие от дейността и функциите на мозъка на човека. Това е объркващият въпрос за всеки един човек и това ще обърка изобщо цялата човешка представа за всичко направено от човека в този свят. Вижда се вече на къде накланям везните за човека. Следователно, всички действия и решения на хората са плод на мислите давани от Висшия Разум на човека. Тази постановка аз я описах в три Интернет книги и много хора са донякъде в течение с този въпрос. Тази причина, обаче, съществува винаги и от човека абсолютно и йота не зависи за евентуална промяна на това състояние, ако Бог не реши, но нейното разбиране към бизнеса въобще е много просто и безкрайно сложно като цяло за хората, които са само хора бизнесмени, професионалисти икономисти или политици и затова никой човек от науката не може да разбере генезиса на феномена Световна финансово-икономическа криза.  Самото разбиране вече ще стане по-лесно, но само с идеята, че е разкрит като цяло Кодът на Библията. Аз имам пълно обяснение за всичко по нея. Толкова за сега!



Гласувай:
2



1. danidin - Истините казани в статията, човек ...
10.05.2014 20:52
Истините казани в статията,човек може да ги разбере,ако Висшия Космически Разум/Бог даде на човека разбиране за тях.Бог е процес навсякъде и Той е всичко,което съществува.Човек не е отделен от Него,отделянето е илюзия съществуваща в ограничения ум на човека даден от Него,който ум е пак Той,защото не съществева нещо друго освен Него.Човек се върти чрез този ум в един кръг и търси причините чрез човешката си логика за своите хубави и лоши преживявания,които му се случват.Намира ги и обвинява другите,себе си или обстоятелствата,но дълбоката истинска причина е Бог като процес в нас,но ума не може да нагази толкова надълбоко и точно чрез него Бог ни ограничава тук,за да се играе Божествената игра на полярности.Дадени са много заблуди от Него чрез религии и духовни учения.Бог ни управлява чрез мислите,които ни дава и всички психични състояния именно защото е процес в нас и човек няма свое собствено отделно съществуване,няма и свободна воля и избор,но чрез ума в ограничение му се струва ,че е отделен и той прави изборите и взема решенията.Човек действа само като проводник на Неговата воля.И в миналото и сега всичко е давано като знания и като заблуди от Бог чрез ченълинг.И Библията, и евангелията и цялата духовна литература и всичко друго е от Него,защото Той е всичко и няма нещо което да не е Той и няма нещо противоположно на Него.Много хора не подозират дори,че казаното в статията е от Бог,а не измислено от автора,човека е само проводник и Бог решава чрез кои подготвени от Него хора да дава послания.В Библията има места-кодове към които само Той може да насочи човека и да даде разбиране за нещата от живота и за снемане на заблудите давани от религии и много духовни учения и това е факт,иначе човек не знае къде да търси.Такива кодове са дадени в Библията и по темата в статията и има такива и по другите теми от живота.Възможно е да има такива кодове и в други спуснати послания сред многото заблуди в тях,умишлено давани от Него според Целите и Плана Му за дадените етапи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416454
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930