Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
19.05.2014 09:48 - БОЖИЕТО УПРАВЛЕНИЕ ВЪРХУ ЧОВЕКА! - 19.05.2014 год
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 859 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.05.2014 14:12


 Лично аз вече нямам и грам съмнение, че Висшият Разум, наречен още Господ Бог, Отец, Абсолют, Дух, Природата и т.н., управлява и ръководи изцяло човека с познатите като терминология Висш Аз или Егото в човека, които две понятия са с едно и също значение и те се явяват Богът в човека. Точно тук следва да се вникне много внимателно в това, което казах, че Бог управлява чавека с Висшия Аз или Егото.
Характерно е, че за Висш Аз се говори повече в Духовните утения от изток и Ню ейдж
ученията от запад, но не и в Библията. Разликата е огромна като начин на изразяване на Бога. Науката нарича Висшия Аз Его, но тя никога не е поставя въпроса, че това е Бога в човека като счита, че Егото е някакво вътрешно състояние на човека въобще, дори и не може да го обясни какво точно представлява Егото.
Това е цялото нещо, което е нужно за разбиране и възприемане от хората, които се опитват да се занимават с някакво Духовно учение, вероизповедание или хората от науката. 
Темата е сложна и дълга, затова няма да се спирам надълго по нея.
Единственото кратко нещо, което мога да споделя с всички мои читатели по този въпрос е, че цялото управление на Бог върху човека най-добре и образно може да се види и разбере както чрез текстовете на Библията, така и в някои съвременни учения, в това число и в учението на г-н Петър Дънов.
Библията е най-продаваната книга в света, което означава, че милиарди хора са се докоснали до нея, но в същото време тя не е разбрана в истинския и смисъл от никой човес до момента в този свят.
Извод за това нещо се прави единствено от постановката, че нито науката, нито вероизповеданията дават ясна представа, че Бог ни управлява и ръководи на 100 процента и това е най-голямата истина до момента, което е закодирано и в Библията, като човекът се явява само биосистема служеща единствено за прокарване на Божията воля.
Това за сега го казвам само аз и то с основание. Тук ще споделя още, че Библията има хиляди тълкуватели по нейните текстове, но всички са второстепенни тълкувания на това, какво е искал да каже Иисус или някой друг неин герой, в това число и Йеова като Бог във Библейската история. 
Библията е уникална Божия книга!
Една от нейните уникалностти е, че Бог дава възможност на много хора да я преписват, да я превеждат на различни езици и да я разпечатват, но без да я изкривяват като текстове и без да се разбира като Код, освен като приказна история и не като истински смисъл с това, че Бог ни управлява изцяло като хора. Тоест, всичко, което хората по един или друг повод вършат през целия си живот е единствено за изпълнение на Неговата воля. 
Тази е направено така с цел да се запази нейната автентичност, според превода и езика в целия свят и да се изчака точно времето с постановките за Край на света през 21-23.12.2012 год. и с постановката Квантов преход, за разкриване на основвата и истина, която току що споделям.
Казвам веднага, че край на света не се получи, нито пък има Квантов преход. Толкова по тези два въпроса сега.
Точно по тези причини ще подчертая за Библията, че ширещите се твърдения по Интернет, че нейните текстове са изкривени от първоначалния смисъл въобще не е вярно и тази постановка хората може да я приемат като истина. Тоест, няма никакво изкривяване на нейните текстове от преводи и преписвания.
Какво е ценното на Библията и днес заслужава огромно внимание?
Който внимателно я чете ще забележи, че в целия Стар завет се казва, че Бог е говорил с всички главни библейски герои като се започне от Адам, Авраам, Ной, Мойсей и всички, които, според текстовете й са имали някакво значение за така наречения израелски народ или евреите. 
Дали ги е имало като "герои" или не, то това е съвсем друга тема и днес няма да е коментирам.
Бог и сега в новите Духовни учения казва на хората, че когато човек с много четене, Духовни занимания от всякакво естество и опит той стигне до Висшия Аз в себе си, то човека ще усети и чуе тих нежен глас в своята същност.
Това е постановка прокарана чрез г-жа Татяна Микушина от Русия и тя е заложена в цялото й учение относно връзката на човек с Бога.
Тук нещата стават противоречиви от гледна точка на медицината и психологията, защото, според тяхната практика, то първите признаци за някакво психично заболяване в човека е чуването на вътрешни гласове.
Тези вътрешни гласове не е нищо друго, освен говор, който Висшият Аз прави вътре в човека и този говор често пъти стана натрапчив и манипулиран за различните хора. По този начин човек изпада във всякакво психично състояние на лудост с агресия, меланхолия, смях, плач без явна причина и т.н.
Обратно на Стария завет от Библията, то в Новия завет вече срещаме друг контакт на Иисус с Бог и това е по мисловен път. Тоест, тук вече имаме една мисловна връзка на указания от Отеца към Иисус.
Ще кажа, че Отецът не е нищо друго, освен Висшият Аз в човека или в случая в главния библейски герой с име Иисус. Отец говори в него, а не някъде от висините на небето. Това е другото съществено, което следва да се възприеме.
Дали Иисус е съществувал, то това е също друг въпрос и по него също съм давал десетки обяснения.
Другото интересно от Библията е, че в нея се прокарва тезата за съществуване на дяволи, ангели и архангели, които казват различни неща на хората, но ако се чете внимателно ще се види, че в повечето случаи това явяване стана на сън с библейските герои. В крайна сметка дяволът /сатана/, ангелите и архангелите не са нищо повече от Висшия Аз в човека, но Бог така е решил да го даде като информация на Библейската история.
И така, Новият завет дава вече постановка на една мисловна връзка между Бог Отец, което е същият Бог от Стария завет, познат като Иеова и указанията които дава на Иисус, но всичко е разбираемо само по кодовете на Библията.
Относно това, че Библията е фалшива книга като библейска история аз съм говорил десетки пъти в мои различни статии и това също следва да се приеме, че е така, но тук днес говоря, че с тази фалшива библейска история Бог прокарва теза за Неговото управление върху хората, което е много съществен момент в цялата човешка наука в свята.
Ценността на Библията се явява отново с това, че чрез нея се дава ясно разбиране, че Бог прави връзка с хората и тази връзка е гласова и мисловна с човека.
Това е Кодовата заложена истина в нея, че точно чрез Библейската история се прокарват тези две връзки на Бога с човека, гласова и мисловна.
Обаче, следващото уникално нещо на Библията е, че Бог така е прокарал нещата с хората, че точно тези две най-важни неща да не се приемат и дори чрез църквите така е съставил постановки, че ако човек каже, че има определена явна връзка с Бог или казано с други понятия като съвременния контакт с извънземен разум, то този човек да бъде веднага анатемосан или в най-добрия случай да се нарече еретик.
Темата, както казах е много дълга, която вероятно ще се описва от мен в няколко книги, но като потвърждение на това, което казва Библията вече има други потвърждаващи постановки с по няколко изречения в целите си учения на г-н Дънов, на г-жа Татяна Микушина, на акад. Маслов и двамата от Русия.
Толкова за сега!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3407940
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031