Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
22.05.2014 10:14 - ВАНГА - МЕЖДУ ЛУДОСТТА И ФЕНОМЕНАЛНОСТТА! - 22.05.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1302 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.05.2014 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не! Няма грешка с това, което казвам в заглавието. Всичко е много добре проучено от мен и затова така го пиша. Ще се убедите сами.
Нещата, съгласно съвременната психология, медицина и християнството точно така изглеждат както го пиша, независимо, че в Община Петрич и местността Рупите се правят туристически комплекси за Ванга, а България днес се гордее с нейните минали вече способности. Дори църквата, която до вчера е анатемосваше, днес вече желае да канонизира църквата на Ванга, защото по този начин и тя ще има пай в лапачката от бизнеса "ВАНГА", който се върти като топъл хляб, останал за мая от преди, когато и държавата и поповете е анатемосваха!
По една или друга причина тази жена днес се издига в култ на ясновидството и шаманството, но в същото време, тя е била близо до потенциален клиент на психиатричните заведения в България. Това не е шега!
Къде е проблемът на тази истина и защо е така?
Ванга е една тема, която все още няма ясно обяснение нито за науката, нито за Духовността, а още по-малко за хората, които не се интересуват от нищо друго, освен от това кой може да им помогне по техния проблем на някакво нещастие. Такъв помощник на хората се е явявала точно Ванга.
Темата има ясен отговор, но за сега само аз мога да го изведа и да го обясня така както никой друг, без да се интересувам кой какво ще каже на моето обяснение, което ще споделя на кратко сега.
Този отговор би бил в приоритетите на съвременната психиатрична дейност, но нейните специалисти също не се интересуват от тези въпроси, защото и професорите им не са им дали ясно обяснение къде се крие проблемът на лудостта въобще и причината за нея, а се интересуват единствено дали има лечение или не човека, който за тях е луд и дали заслужава някаква пенсия за съществуване или не, но в случай, че се подложи на медикаменозно лечение.
Темата е хем сложна, хем интересна, хем коварна за всички страни на въпроса.
Къде е проблемът въобще и защо пиша този кратък материал?
Канал 1 на БНТ, 20.05.2014 год..
Гледам филм за Ванга със заглавие "Вангелия", 9 епизод. 
До момента не съм гледал нищо от него, но не е било нужно.
Чел съм няколко книги за Ванга и познавам добре нейното житие и занимание, но никога не съм я познавал в личен контакт. И по-добре, защото аз ще дам правилен отговор какво е в същност тя като феномен, без да съм я виждал, освен на екрана.
Казвам следното по повод филма.
Не зная кой го е правил, но това е един анти рекламен филм за Ванга, според мен на база медицината и славата й, която се носи и пред която жена се прекланят много хора не само от България, но и от чужбина, на които тя е помогнала по някакъв начин, независимо, че филма разказва нейното житие.
Аз преди време писах, че познаваемостта на Ванга за различни събития, за които са я търсили хора е била от началото на дейността си до последния й ден на живота точно 50 процента от всички случаи. 
Имало е дни, в които е познавала до 90 процента с много нуждаещи се хора, но е имала дни, където е познавала едва 10 процента от случаите. Това също заслужава внимание като факт, но той не се знае от близките и хора, които пишат книги за нея.
Въпреки това тя е имала най-голям процент на познаваемост сравнено с други хора, които са се занимавали с подобна шаманска дейност на гадател и лечител. Самото познаване представлява интерес как става и то е важно за науката, а не това дали науката може да я счита за луда.
Защо казвам, че филмът е анти рекламен филм за Ванга и това много хора няма да го схванат от самия филм, освен специалистите психолози и някои лекари, ако изобщо и те обърнат внимание на този факт. 
Казвам следното, филмът се дава по БНТ, а не по петричка местна кабеларка. Това означава, че той може да се гледа от половината население на земята и хората ще го разберат, защото е в оригинал на чужд език. Този филм вероятно ще обърне представите на хиляди хора за феномена Ванга.
Да, но аз ще направя опит да обърна представите на медицината и психологията, че те нямат въобще представа от това, което поставят на различните хора като медицинско заключение и проблемът шизофрения съществуващ в обществото като нарицателно понятие въобще със степен на опасност за околните хора и обществото като цяло. 
Къде е проблемът?
В един от епизодите по време на серията мъжът й пита Ванга какво усеща като вътрешно състояние и тя казва, че чува гласове.
Аз не зная дали е било така или не, но се надявам, че филмът е правен по разкази на най-близките и хора.
Навярно след като във филма това се дава като пояснителен факт, то предполагам, че няма да е измислица на режисьора, се желая специално да се наблегне на това нейно вътрешно състояние.
Има една голяма мръсотия в съвременната медицина и психология и това е, че когато човек обяви, че чува гласове в себе си, то този човек, според медицината, е с някаква степен на шизофрения.
Този факт важи и за Ванга, ако е било така.
Тогава задавам въпрос, какво са правили различни интелектуалци и държавници при нея, след като науката така поставя този казус с чуването на гласове и всеки един с подобна диагноза минава за шантав човек от всякъде?
Задавам още един въпрос на всички мои читатели.
Вие вярвате ли, че Ванга е била шизофреничка с този факт, както ви го обяснявам?
За мен аз казвам, че това не е така и тя е имала връзка не с различни Духове на хора, а е имала връзка с Висшия си Аз така, както са имали връзка всички важни библейски герои от Стария завет на Библията от Адам, Авраам, Ной, Мойсей и много други.
Този факт е не изяснен от психологията и медицината, дори и от църквата и той сам по себе си е не познаван за тези научни отрасли.
Аз твърдя, че всяко чуване на гласове може да бъде с различно предназначение, според решението на Висшия Аз в човека.
За познавачите на съвременните Духовни учения е ясно, че човек постига висша степен на Духовност тогава, когато направи връзка с Висшия си Аз.
В Духовната литература това е описано да бъде с тих нежен вътрешен глас и много хора казват, че вътрешният им глас им подсказва какво решение да вземат по даден казус.
Няма да се спускам подробно по този въпрос, защото мога да говоря два дни и две нощи по него без прекъсване, но на края ще кажа, че и двата случая може да са прави. Първо, Висшият Аз може да манипулира човека и той да заема състояние на пълен шизофреник или казано по друг начин "луд" човек.
От друга страна този, който чува гласове може да бъде както Ванга и съответно да бъде полезен на хората.
Следващия начин за контакт с Висшия Аз е по мисловен начин и това е случаят както се описва в Библията с Иисус.
Виждаме, че Библията прокарва като възможни двата начина. 
Всеки човек на тази земя има мисловна връзка с Висшия Аз, но не е изключено да има и двете връзки съвместно.
Това е обърканото в медицината и психологията, което на практика те не го разбират напълно.
Толкова за сега.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417394
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930