Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
03.07.2014 11:48 - ЗА ДУХОВНАТА УЧЕНИЯ И ИСТИНАТА ЗА ЧОВЕКА ТАКАВА, КАКВАТО Е! – 03.07.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2093 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 08.07.2014 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

І. ЗА ДУХОВНАТА ЛИТЕРАТУРА И ДУХОВНИТЕ УЧЕНИЯ!

Каквото и да се каже за Духовните учения тук в този кратък материал, тъй като те са нещо мистично за милиони хора по света, то на практика излиза, че точно в Духовната литература се разкрива основната истина за човека като част от Природата, която Природа е другото наименование на Бог и цялата философска мисъл за същността на човека. Ще направя опит да отговоря на някои въпроси свързани с главния библейски въпрос защо човек е създаден по Божие подобие, но само с общи постановки, което подобие тепърва ще се разкрива като технология на взаимодействието между Бог - човек и то съвсем скоро.
Знае се, че преди всяко научно откритие някъде предварително е казано философско твърдение по даден въпрос и на база това твърдение се започват опити чрез различни хора от всякакво естество за доказване дали казаното философско твърдението е вярно или не. 
Знае се още, че науката като цяло е сбор от творчески теоретични и практични постановки обединени в различни направления и обособени в дадени раздели и предмети с различни теми.
В тази статия ще кажа, че най-същественото, което следва да се схваща и усвоява при четенето на цялата съществуваща Духовна литература и философия, независимо от автора й е, че, казал съм го по-долу като сентенция във вид "ИСТИНАТА ЗА ЧОВЕКА НА ЗЕМЯТА ТАКАВА, КАКВАТО Е"!.
Всичко друго писано в подобни книги извън тази основна постановка е пълнеж с празни приказки, които могат да бъдат от красиви по красиви, но ВИНАГИ с измамни истории и постановки, които единствено служат за скриване на истината, която съществува между Бог и човека и нищо повече.  Това, обаче, никак не е направено случайно, та ако ще книгата да е написана не от Петър Дънов, акад. Маслов или от Татяна Микушина, а още по-малко от Георги Изворски или Росица Авела, ами ако ще тя да е написана от Балзак, Шекспир или авторите разкриващи широката руска душа като Толстой, Шолахов, Горки, а може са е и от Рьорих, както и цялата източна философска мисъл начело с Блаватска или дори от св. Петър  и Павел да е тя.
Предварително зная, че това, което казвам е мое може би най-крайно становище в Духовността за други, но на практика е точно така като в същото време би било глупаво от моя страна да отричам това, което е написано от всеки един автор във всяка една книга. 
Следва още веднъж да кажа, че понятията Духовност и култура са две различни неща, независимо, че често се смесват и се прокарват с едно и също значение дори и на държавно ниво, но това не е така. Поради тази причина ще кажа, че Духовността е наука, което третира и се занимава с различни Духовни учения и е материя търсеща истината за Бога, сътворението с цялото Битие, в това число и ролята на човека следствие творението и като част от Природата. Точно по този въпрос, обаче, нещата са много размити в огромното количество литература, която напоследък е има по света и съществуването на двете основни течения на философията, които са източна и западна и няколкото големи световни вероизповедания с техните така наречени секти на база идеологията им към това, кое те признават за Бог и коя постановка приемат и в зависимост на коя, така наречена, свещена книга се кланят. Това особено важи за християнството, поради факта, че има две основни големи вероизповедания, католици и православни, но на практика те никога не са били в единно становище по верските и организационни въпроси на християнството въобще. Въпреки двете християнски вероизповедания, то винаги се е намирал някой друг водач, който да изкара дадена постановка от Библията и да каже, "ето тук има нещо, което християнството не го признава, а то е важно като постановка и аз ще направя ново вероизповедание, което да обхваща този въпрос". Това е основна причина за съществуването на сектите по целия свят, а такива са, например, Съботяните, Свидетелите на Йехова и много други.  Не е рядкост някои водачи да започват да вярват много на задгробния живот и те прокарват различни техни теории за красотата на задгробния живот и по тази причина тук там по света се извършват действия с поставяне край на живота на различни хора и то групово. Точно това действие хората извън сектите не го разбират въобще, че е на база принципа на вярата казано като постановка в някоя свещена книги, дори и в Библията.  Някои секти са обявени извън закона за много държави.
Това, обаче не е само в християнството.
Можем спокойно да кажем, че ислямът също е пълен с различни секти извън главните мюфтийства или други мюсюлмански ръководства и днес светът гъмжи от така наречените ислямски терористи. Знае се, че тези техни секти не признават нито мюсюлмани нито християни нито, който и да е в името на техния Аллах и тези хора са готови за нищо да поставят шашките на кръста си, за да направят кървава драма във всяка точка по света. Вижда се, че най-много такива терористични актове стават в държавите с преобладаващо мюсюлманско население, тоест, население, което изповядва исляма, но опасното за тези сектанти е, че точно те правят въоръжени групировки и дори тръгват с оръжие в ръка срещу своите братя и сестри и то с едничката идея да защитават техните верски убеждения под формата на ДЖИХАТ. Този джихат е записан в Корана, но никой ясно не може да каже какво точно означава и всичко по него е въпрос на тълкуване от водачите, поради това, че в някои държави религиозните водачи се считат и за държавни водачи, както например е в Иран и поради това в самият ислямски свят има също две течения, сунити и шиити.
Отделно в източната религиозна общност съществуват така наречените хиляди буди като божества и те самите не ги знаят колко са, но целият изток е посипан с храмове и паметници на буди, които едва ли, както казах, общностите знаят какво са правили.
Въпросът е много сложен за цялостно обяснение, но не е невъзможно и считам, че това ще го изясним, но ще е нужно време. Също така следва да се спомене и за движението Ню ейдж, което е някаква особена смесица от постановки между християнство и източни философии, като един от известните такива учители е точно Петър Дънов. При хората любители на Ню еждж постановките съществува другата крайност, че светът за тях е само добро и че човек едва ли не трябва да бъде като мекотело от добрина и любов и да се гърчи пред всеки един, защото те трябва да бъдат добри. Нещата тук имат и друга крайност, която е ни в клин ни в ръкав по самото учение, поради факта, че тези хора нямат свое верую, а например, приемат като Символ верую всичко, което е казал Дънов, Рьорих, или който и да е в тази насоченост, освен при учението на Татяна Микушина.  
В крайна сметка следва да се приеме, че всяко религиозно течение е Божие дело и Бог върти всички хора така, както на Него му се ще.
Разбира, аз считам, че всичко писано някъде в книгите също си има своето място в човешката научна, художествена, фантастична и Духовна литература и това не е случайно, защото за милиардите хора по света Бог поставя едни или други задачи от заблуди и това е същността на целият проблем. Случайни събития няма.

Когато говорим за случайни събития, то това следва да се имат като понятие само в математическия раздел "Теория на вероятностите" и никъде другаде, защото все пак следва да има някаква наука, която да се занимава с тази тънкост на не случайните събития за технологични нужди и нищо повече, които математиката нарича случайни събития. Например, такава технологична нужда е изпитанието на дадени боеприпаси от производството като снаряд или на дадено оръжие като оръдие, от колко изстрела, колко няма да попаднат в целта или колко няма да се взривят. Тази теоретична постановка е важна за цялата военна дейност по света, която военна дейност е също изцяло под Божието ръководство, колкото и невероятно да звучи това. 
Друг такъв пример е вероятността от колко комбинации в тото 2 е възможно да се улучи твърда шестица и науката "Теория на вероятностите" определя, че тези комбинации са над 13 милиона. Обаче, точно по повод на тотото ще каже, че Бог определя на кой и кога ще се падне големия джакпот по света и то много често на не здрачни хора, които дори веднъж може да са играли тото. Това падане на джакпота никой не го знае кога и на кой ще бъде, но истината е такава, че и той не е случайно събитие, а е много точно планирано от Висшата сила, наречена Висш Разум или Бог, която сила диктува всяко едно събитие на всеки атом, до най-голямото Природно бедствие в света. Това е истината, такава каквато е!
В
 Духовната литература е казано, че случайни неща никога няма и това е точно така, защото всичко в този се свят, както ще кажем по-долу се управлява от Бог и това е най-голямата истина съществуваща в този свят.
Друг е въпросът, че някой път сънищата като събития може да се сбъдват по описание от тяхното тълкуване чрез гадатели, но тези сънища също не са случайни и пак по-долу ще разберете защо. Гадателите също не са случайни, а са много добре управлявани синхронно от Висшата сила, за да могат да кажат верността на едно или друго събитие като сън или като случило се, но голямата истина за тях е, че, както и друг път съм писал по повод на Ванга, че всяко познаване е Божия игра с човека, наречен гадател. Поради това съм писал, че средният процент на познаване на гадателските случаи на Ванга е най-висок до момента и той е точно 50 процента спрямо случаите от как тя е започнала гадаене до смъртта й.
Също така съм писал, че тя е имала дни да гадае с вероятност на познаване до 90 процента на ден, като много често това е било пред свидетели, докато е имала дни, в които е стигала едва до 10 процента на познаване на събитията. Тоест, в тези дни на всеки 10 събития е познавала една 1 от тях. Това също е истината, която тук ще я прочетете. 
Също така ще споделя, че въпреки, че моите познания от написаното в Библията, спрямо всичко останало като Духовна литература тръгнаха сравнително късно в моя живот, то днес с основание ще кажа, че точно Библията дава първите важни кодирани постановки, които никога не могат да се разберат свободно, ако няма водене по тях, защо Бог е създал човек по свой образ и подобие и защо тя се явява книга на книгите и ИСТИНАТА. 
До преди време сам съм имал голямо съмнение относно тази черна книга, наречена "Библия", която някои хора са я облекли вече в златни корици. Днес по този повод ще кажа, че това също не е случайно, въпреки, че в нея се чете и разбира от хората само това, което е пълнеж, спрямо кодираната истина, че Бог ни управлява изцяло.
Поради това, тук веднага казвам, че историята за еврейския народ и историята за Иисус в Библията, както и друг път съм го казвал, че всичко е умело Божие слово, което се приема за истина, но цялата тази история става ясно от КОДОВЕТЕ на Библията, че тя едва ли е истина, а е умело казано Божие слово и история, в която много внимателно е скрита същинската ИСТИНАТА, че Бог изцяло управлява човека точно чрез мислите давани от Него на човек, разум и мъдростта му и че Бог дава на човек всичко нужно като занаят, изкуство, което изкуство в последствие се превръща в култура на даден народ, талант във всички области и всичко друго нужно и излишно за човека през неговия живот от раждането му до смъртта.
За да се разберете какво означава КОД в Библията, то ще направя опит да разкрия само една съвсем малка тайна, за да се разбере как много неща са казани в Библията и правени неясно как, но са съществуващи обекти по света, за които днес науката "тъпее" от учудване, че някога някой е могъл да ги направи тези неща с каквато и да е техника за онова време.
Например, в Библията е писано ясно и точно, че Бог написва на каменни скрижали, тоест, каменни плочи, които е накарал Мойсей да ги издяла сам и да му даде втори път нови Десет Божии Заповеди, като първите Му ги е дал на плочи направени от Бог на камък и ги е написал с букви върху плочите, които първи плочи Мойсей е счупил като е видял, че неговите хора играят около един направен златен телец, който златен телец е бил голям колкото една средно голяма паста за ядене в сладкарницата от един лев. 
Днес, обаче, този златен телец по филмите се дава с големина подобно на испански бик от стадионите за игра с бикове в Испания. Ето първото неразбиране на същността на Библията и не правилно пресъздаване на библейската история и така се знае от хората за големия златен телец. Затова ще кажа, че само тази бикова сцена от Библията така както е написана има десетки кодове за това, че Бог е коварен, че Бог дава занаятите, че Бог извършва убийства на хиляди хора мъже, а не Мойсей, но не пряко от Бог и че Бог може на секундата да обработи камък така, както никой друг. Скрижалите са пример за това нещо. Ето къде е КОДА за отговор по много въпроси днес от науката.
Това е достатъчно, за да кажа в тази статия, че всичко правено някога на камък и от камък като градове и загадки, например, град Петра в Йордания, пирамидите в Египет и навсякъде другаде по света, Египетските стари градове по долината на река Нил и руините днес, свинкса, побитите човеци от камък на остров "Пасха" край бреговете на Чили и хиляди други неща, което все още се откриват по света са точно дело на Бог и на никой друг, но правени по неясен от нас начин. Дори бих казал, че самият календар на маите с пророчество за края на света през декември на 2012 год. беше пълно Божие дело.
На сегашния етап Бог не престава да дава всякакви примери точно как Той може да управлява камъка. Знае се за движението от само себе си на големи камъни по дъното на пресъхнало езеро в
 САЩ. Показват се снимки в Интернет как огромен камък с големина  на стая виси във въздуха на височина една педя от земята като съм убеден, че местните жители дори не му обръщат внимание, инак ще бъде атракция номер едно за тях. Наука знае за вкаменени дървета и днес ги има такива в Германия, но това също не е случайно и няма нищо общо с обяснението на науката за тяхното получаване. 
Всеки ден се показват по фейсбук невероятни камъни застанали на места, които никой не знае как и защо са попаднали точно там. Също така не са ясни, например, Стоун хедж в Англия, но това също е Божие дело от незнайно време.
Като деца сме се люляли на огромен камък в Средна гора на 40 минути път от края на селото ми и днес си давам сметка, че този камък с големина на огромна канара стои на друг камък на площ от около един череп.

И тук, обаче, ще кажа, че в Библията има прокарани само няколко думи, които в никакъв случай не могат да се разкрият, ако няма специално водене в нейните текстове като постановки, но тези думи ми дават като процент съмнение около 0.0001 от процента, че в нея има прокарано теза за вътрешността на земята, което теза вече се прокарва и от други хора в Интернет, но все още всичко е в областта на хипотезите, че е възможно да има подземен световен океан. Това ще го разкрия като кодове от Библията в моята следваща книга, но докато няма ясно научно становище по този въпрос, то и тази постановка в Библията ще си остане вид информация дадена в нея, но също е под голямо съмнение. 
Знае се, че в диктовките на г-жа Татяна Микушина от Русия се казва, че всичко казано в дадена литература трябва да се подлага на съмнение, независимо за какво се отнася то, та дори и днес чрез съвременната наука да има най-големи доказателства за неща като ядрена реакция, земно магнитно поле и електрически ток, то за тяхното реално обяснение като физични явления също трябва да има съмнение и аз го имам много ясно и последователно това съмнение, което е нещо повече от Природно явление направено от Бог за съвременното човечество.
Тук ще млъкна като мое твърдение, че за мен в науката няма пълна ясното за земното притегляне, атомното тегло на различните елементи и материя и особено за гравитацията, независимо от всички теоретични постановки, практически опити и наблюдения в ежедневието.
В учението на г-жа Микушина е казано да се чете между редовете. Вече съм писал на няколко места, че четене между редовете няма въобще, но самата постановка "четене между редовете" се отнася до това, че когато човек чете дадена Духовна литература, то следва да наблюдава внимателно какво е казано в нея само с няколко думи вмъкнато в общия смисъл на даден пасаж от четивото. Добавям, че ако човек няма предварителна яснота по много въпроси и ако не е воден от Висшия си Аз, то никога не може да вникне в същността на дадено учение и той винаги ще бъде хлъзган по динена кора и по задник на плоскостта в цялото писано слово като ще се хваща за второстепенни неща и никога за същественото. Този момент е важен да се разбере от читателите ми.
Тук също така ще кажа, че цялата Духовна литература на всички автори в целия свят се предава само от Висшия Разум под формата на Висш Аз в човека и това е всичко. Това също е споделено в учението на г-жа Микушина, но ако човек е воден в учението ще забележи точно това, че е казано да се чете между редовете, тоест в реда, но само с няколко думи и въобще може да не се обърне внимание на пасажа. Поради тази причина ще повторя, че цялата информация на г-жа Микушина и на всички други, които приемат информация от разни Възнесени Владици или архангели или извън земни от всякакво естество не са никакви владици и архангели или извън земни, а е информация, която се предава от Висшия Аз в човека, тоест, от Висшия Разум или Господ Бог. Така, че цялата Духовна литература си е чисто Божие слово със свое предназначение. 
Обаче, винаги следва да се приеме, че истина е скрита от погледа на нейните читатели от всякакво естество, поради това, че тя се заключава като КОДОВЕ с текстовете на Библията и е казана с едно или две изречения като нещо маловажно или като указание на Бог към библейските герои, но никога ясно и точно за читателя, а само е отразена в общия текст на Библията. Тази истина се потвърждава и от много други важни Духовни учения на Маслов, Микушина, Дънов, плеядинците и други, та дори в малки постановки на Айнщайн, на Тесла и вероятно също като малки постановки на много други хора на науката и техниката. Те, обаче, не са стигали до същността въпроса и ясно да са развили теза по това, което сега казвам, че Бог управлява човек на 100 процента и това е темата на темите, защото аз от начало на 2013 година пиша, че човек е само БИОРОБОТ на Бога и нищо повече. В това се заключава цялата моя теория с различни доказателства по тази важна историческа и научва постановка.
За да стане точно това разкритие, както аз съм го направил, то трябва да бъде по Божия воля и по нищо друго.
Ето защо още веднъж ще повторя това, което е казано в учението на акад. Маслов Леонид Иванович от Русия, че без помощта на Създателя човечеството никога няма да разбере своята история. 
Между другото днес, 03.07.2014 год., казвам, че учението на акад. Маслов представлява буквално втора БИБЛИЯ и нищо повече. Дори то е написано точно като Библията, но по години и с различни заглавия на теми и точки, както е в разделите и главите на Библията, а също така и в Корана с цел да може точно в този момент, когато се говори за Божествената истина и човека, тя да може да се посочи точно къде е казано и как е казано като в светски закон. Поради това нещо се казва на няколко места в Духовната литература, че Висш Закон е Бог, защото Той управлява хората за всичко в своя живот и в обществото и чрез хората Бог прокарва всичко що е нормативен документ, независимо точно кой обслужва този документ. 
Аз спрях да чета диктовките на акад. Маслов от края на септември месец 2012 год., поради простата причина, че сам започвах да получавам диктовки за така прокарания от него Квантов преход и по теоретичните постановки за управлението на България като държава. Още по средата на месец декември 2012 год. казах, че Квантов преход няма въобще, както знаех, че няма са има и Край на света, но днес акад. Маслов още е подведен с тази постановка за Квантов преход и за усъвършенствана на човека и за присъствието му някъде по небесата по незнайно време. Това е казано ясно в диктовките на академика, но аз го разбирам, че е ала бала като все още акад. Маслов не разбира, че сам води хора в измамна посока и се отклоняват от същността на важното в учението му. Така е и при учението на г-жа Микушина и аз го писах в моите Интернет книги, че тези хора ще потвърдят моите постановки с техните учения. Това нещо стана така като го бях записал.
Разбира се моите диктовки в момента са премахнати от официалната информация в Интернет, защото не е нужно да се четат за сега, поради това, че объркаха много хора с различни постановки извън казаните до този период, но в даден момент всичко ще бъде отново показано, за да се види, че това, което аз съм написал като диктовки от края на септември до около 1 декември 2012 год. ще се укажат цялата истина и за управлението на държавите от Висшия Разум или Бог.
Аргументите ми за това мое крайно твърдение и становище са хиляди и аз постоянно и постепенно един по един ги изяснявам за сега в Интернет книги и различни статии като ще кажа, че някои неща постепенно и аз ги анализирам за себе си и ги доразвивам, така, че те не са крайни. Дори вероятно ще стане обратното и че много неща, които съм ги казал на по-предно време и на други места днес ще бледнеят и ще се наложи да ги премахна. В същото време, обаче, те ще са важни за хората, които по-бавно навлизат в нещата за разбирането на човека, защото казаната сентенция ще е вид шок за много хора, в това число лекари и психолози .
Най-важното от цялата Духовна философия е да се разбере постановката писана в Библията, цитирам Раздел "Битие", глава 1, точка 27. 
"И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде".
Следва да се приеме, че тази постановка направена от Бог за сътворението на човека никак не е казана случайно и то само с една точка от цялата Библия.
Всичко казано тук по-долу за човек и това, че той е управляван от Бог е на база открити КОДОВЕ от мен в Библията и на база това, че казаните в кодове много неща се повтарят в цялата Духовна наука като много от тях във вид на текстове съм цитирал в Интернет книгите ми и различните статии.
Това е за сега.
Следва истината за човека, като е възможно в различно време да направя определена лека редакция и добавяне на други неща, но същността по целия текст ще е не променена.

 

 ІІ. ИСТИНАТА ЗА ЧОВЕКА НА ЗЕМЯТА ТАКАВА, КАКВАТО Е!

Всяка мисъл и дума на роден някъде някога гений, посредствен интелигент, на неук човек и тъпак е от БОГА или наречен още Висш Разум;
всяко чувство и емоция, вкусови състояния, мирис, слух, зрение, поведение с усещане за страх и срам; 
всяко състояние на сън и бодърстване;
всяко желание и действие към труд, почивка и мързел, престъпление и обида;
всеки жест и отношение на доброжелателност и злонамереност към околните;
всяко проявление на любов и омраза към близки и познати;
всяка здравословно, болестно и психично състояние, в което се намираме;
всяко състояние чрез практикуване на медитация и релаксация,
всеки усет към вътрешно зрение, шесто чувство, пара нормалното, гадателство и лечителство;
всяка политическа ориентация, финансово и материално състояние, семейно положение, место в обществото, причисленост към дадена социална група, талант, спорт, изкуство и култура, симпатия към друг човек СА ИЗРАЗ НА ДУХА /БОГА, ДУШАТА/ В ЧОВЕКА, защото Бог е навсякъде в Природата, в т.ч. и в тялото на човека и Той се изразява чрез човека, който е съставна част от Природата, което означава от Висшия Разум. 
Ще поясня, че думите Висш Разум, Дух, Душа, Висш Аз, Его, Природа, Създател, Творец, Абсолют, Отец, Аллах са игра на думи буквално с едно и също значение и понятие с общо название ГОСПОД БОГ.
Точно тази игра на думи, обаче, прави голямото объркване на хората по света и това, че тези неща се казват по различни поводи, та дори тези понятия са подвеждащи и в Библията, Корана и т.н.. 
И така, следва да се знае и приеме от хората чрез науката, че Бог диктува условията за живот на човека с цялостно управление върху него, защото Бог е Висшия Разум и наш Създател като Той определя играта и съдбата на човека от момента на зачеването му до момента на смъртта и го управлява чрез мисли и разум, чувства и емоции, които винаги са в синхрон или са преди или след тях или са в едновременно проявление, но се допълват. Това образно може да се представи, че мислите, емоциите, чувствата и усещанията са поставени на един ластик и той различно се разтяга от двата си края, но всичко е на даден ластик, който може да се огъва на всички страни.
Времето между зачеването и смъртта на човек се нарича жизнен цикъл с целия хранителен, физиологичен, метаболичен, психичен, зрителен, слухов, обонятелен, осезаем и двигателен процес, който живот е поддържан от Висшия Разум със състояние на разбиращ фактор на нещата. Висшият Разум подържа паметта и интелекта на всеки човек по отделно, а всеки жизнен момент е предначертан като на кино лента, защото самият Висш Разум или Бог е процес и Той решава как ще протича процеса на живот на човека, на къде ще го насочва и с какви инхибитори вътре в него ще го подсилва или намалява. 
Бог превръща живота на човек в цялостен процес с хиляди под процеси от съществуването на атома в индивидуалната клетка до целият организъм. 
Ето най-точното обяснение за яснота по видоизменение на клетката на тялото на човек и раковите заболявания. 
По този начин самият живот става процес, тоест, става Бог, който Бог в човека се явява като Висш Аз или познат като Его.
Висшият Аз определя всички характеристики до една на човека и Висшият Аз прави личността. Човекът като същност се явява само тяло за понасяне на това, което Висшият Аз решава за него и това е всичко. Поради това казвам, че съдбата на тялото се решава изцяло от Висшия Аз или от Бог.
Също поради тази причина казвам, че тялото е носител на Бога и нищо друга. Бог се проявява чрез човека с всичките Му Божие щуротии. Следователно, всичко, което се вижда в даден човек като поведение е проявление на Бога чрез този човек. Ето защо казваме, че животът е една голяма Божия игра поставена в непрекъсната илюзорна измама. 
Всичко, което хората наричат егоизъм е част от характеристиката на Бога в човека. Бог определя цялостния характера на човека, а влиянието на зодиите и звездите е измамно и илюзорно познание, но пак Бог го поддържа в човека като едно относително постоянно състояние на характер, фиктивно зависещо от зодиите и по този начин Бог прави човека личност. Бог променя характера на човек във всички посоки. Той прави човека любящ и злодей.
Бог определя ръста като размер на човека и неговото физическо тегло, както Той определя външния телесен вид на физическото тяло като форма на мускули и красота, както и вътрешното състояние на целия организъм като здраве и самочувствие. Всичко друго като поддържане на тялото с диети, спорт, йога, здравословно хранене, козметика е вид измама и илюзорна представа, че човек може сам да ръководи физическото си и психично състояние и да влияе чрез различни занимания върху него.
Всяко състояние на човека подлежи на мигновена промяна чрез болка или здраве с изблик от пълно щастие и удовлетвореност от мига до пълно разочарование от живота и склонност към поставяне край на живота чрез всякакви методи.
Сексът и възпроизводството на човека са по Божия воля със състояние на сексуална ориентираност и възбуденост към един или друг пол като това нито е болестно нито е вродено състояние. Поради тази причина медицината не е на ясно точно как да определи различни обратни сексуални наклонности на хората. Всичко това просто е сексуална Божия игра с човека на удоволствие и насилие към единия или другия пол. Поради това правенето на нов живот може да е чрез удоволствие или насилие.
Всяко престъпление от какъвто и да е род е по Божия воля. 
Самото съдене на човек от друг човек или от обществото познато под всичките му форми е Божие дело. 
Всичко що е създадено като кумир за човек е от Висшия Аз и Той го предпочита и по този начин става кумир и верую за човека.
Поради тази причина всички познати Десет Божие Заповеди и познатите ни наставления на Бог към библейските герои като Мойсей са част от измамата за човек, че той може сам да ръководи своя живот и да спазва външни указания на Бог чрез Библията, Корана, Тора, Талмуди и всичко останало, в това число и указанията дадени в Протоколите на Сионските мъдреци е чисто и просто илюзия и вид занимание на човек, че той може да ръководи живота си; 
Изборът на професия и професионално образование, вяра и религиозна насоченост, атеизъм и богохулство е следствие от пълното въздействие чрез мислите и управлението на Висшия Разум върху човека. Тоест, самата вяра, ориентация към дадено вероизповедание и Духовна група или пълен атеизъм Бог ги определя и човек само илюзорно счита, че сам се е ориентирал към тези неща.
Това е суровата истина и този, който пренебрегва и омаловажава този факт на истина, то сам Бог все още го поставя в състояние и заблуждение с илюзията, че Бог е любов и че човек има свободна воля, че той сам взема решенията в своя живот и че е постигнал напредък по Духовния си път, но на практика подобен човек е все още около дъното си по ниво на Духовност! Поради това казвам ясно, че КАРМА и причинно следствени връзки не съществуват, въпреки, че това съм го казвал вече десетки пъти.
 Не съществува реално и ГРЯХ, както се знае от християнството и всичко, което се прави от човек е по Божия воля и по Негово желание. Ето защо Той набляга тук с автоматична промяна от компютъра на текста във вид на оформление. По-горе, който е забелязал също има промяна на текста. Това става автоматично и нямам никаква намеса по този въпрос. Този момент също съм го описвал в моите книги и там на много места е посочено като явление на техниката.
Американският автор Нийл Доналд Уолш чрез Бог добре е развил темата за процеса на Бог и живота заедно с десет броя важни илюзии в цели книги, но аз ще кажа, че и това е поредната измама на Бог към човека, но в тази цялостна измама и книги има и може да намерим КОДОВЕ, които се повтарят в много Духовна литература от така наречените свещени книги до най-съвременните Духовни учения. 
Всичко това е голямата Божия игра в уникалната заблуда на човек от Бога, че човек е най-висшето същество на земята и че той си прави живота сам такъв, какъвто е, но истината е такава, че човек е само БИО СИСТЕМА подобна на биоробот и нищо друго.
Нийл Доналд Уолш казва "...Бог е живота, защото Бог е процеса в човека, довери се на процеса...., тоест, човек да се довери на Бог". 
Аз, обаче, ще кажа, че това е поредната илюзорна измама, че човек може да се довери на процеса или на Бог, поради това, че Бог е процеса в човека и Бог диктува всяко състояние на човека, за да си прави Той кефа чрез човека, а човек така е създаден от Бог, че да може като личност да изживява всяко едно състояние на радост, удоволствие и страдание, такива, каквито Бог му ги направи. ТОВА
 Е НАЙ-ГОЛЯМАТА БОЖИЯ МРЪСОТИЯ ВЪРХУ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО, ЧЕ БОГ СИ ИГРАЕ С ЧОВЕКА КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ, НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ГО КАРА ДА ПОНАСЯ ВСЯКАКВИ БОЛКИ, УНИЖЕНИЕ, ИЗМАМИ И РЕД ДРУГИ НАСИЛИЯ ВЪРХУ ТЯЛОТО СИ И ЧОВЕК ДА СЧИТА, ЧЕ НЯКЪДЕ Е СГРЕШИЛ, СЪГЛАСНО ПОСТАНОВКИТЕ ЗА ГРЕХА И ЗА КАРМАТА, КОЯТО КАРМА ДНЕС Е ЗАПАЛИЛА КАТО ТЕОРЕТИЧНА ПОСТАНОВКА МИЛИОНИ ХОРА ПО СВЕТА..
Цялото доверие към Бог е, че човек и да се моли на Бог, то това е друг вид измама и илюзия, в която е впрегнат също целия свят с молитви под някаква форма, че Бог ще чуе човека за една или друга промяна на състоянието на Природата или на обществото или за самия човек. Всичко е измама по този въпрос, защото Бог сам кара хората да се молят на вятъра и да считат, че Бог е милостив.
 Ето защо отново ще кажа, че Бог е единствения тиранин за хората и никой друг.
Вятър и мъгла е всичко това, че Бог ще ни чуе с молитвите и молбите ни към Него, тъй като Той ги дава и поради това, че Бог пише това нещо като вид сентенция, защото темата е с материал за пълно обяснение от няколко книги, но на края ще кажа МАЙНАТА Му на Бог, защото всички ругатни за хората във вид на обиди, клетви, псувни, вицове, поезия, музика в един или друг вид, театър и всички видове изкуства, майсторство и т.н. са Божие състояние и Бог го прави чрез човека. 
Точно този постановка е записано като пореден КОД в Библията и поради това, че в Библията има много подобни кодове, то тя се явява книга на истината, но истината не е в това, че е имало израелски народ и Иисус, а истината е, че човек е изцяло управляван от Бог с всичките му състояния.
Това е истината и ако човек я разбере, то спокойно вече може да каже, че е станал Духовен човек и е разбрал Бога, независимо от всичките му състояния, които човек получава точно от Бога като радост или унижение, които са изцяло поздрав и подигравка от Бога към човека.
Това е!





Гласувай:
1



1. danidin - Този материал в статията пр...
07.07.2014 14:11


Този материал в статията предлага знания за значимостта на мислите в човека,които не са негови,а на Висшето Аз/Бог,човек само ги приема като биосистема и идентификацията на модели, които всеки може да разпознае у себе си и му е дошло времето да разсъждава върху това. Така че ако подходим със сериозност към значимостта на мисловните модели,които Бог създава в хората,Той се явява тези модели/темите в статията,трябва да са дали достатъчно хляб за размисъл в това отношение), ние несъмнено ще имаме резултат, ако искаме да постигнем такъв и желанието ни не е просто поза от куртоазия,то се дава като състояние от Него в точния момент,нито секунда по-рано,нито секунда по-късно.Това се усеща като отклик,резонанс в нас към информацията. В тази статия можете да откриете ключа към всичките проблеми в живота си, защото обикновено истината е, че всички проблеми водят своето начало от големия такъв, а това е,че БОГ УПРАВЛЯВА ИЗЦЯЛО човек с МИСЛИТЕ,които не са наши,Негови са,както и всички други психически състояния. И ако присъствате в този процес сега, може да имате своята моментална трансформация за която четете с голям интерес в книжките за „любов и светлина“. Защото истинското събуждане е винаги в сегашния момент. Не е утре, не е „след време“ и със сигурност не е в миналото, което трябва да бъде тотално оставено, ако искате да дойде новото.Събуждането не идва чрез натрупване, а именно чрез обратния процес – чрез пускане на всичко, което е било,сваляне на заблудите т.е. ще попиете този материал в зависимост от това доколко надълбоко в себе си наистина искате и сте готови да отидете,това е усещане и състояние отвътре,самото желание и искане е от Него,не зависи от човека.
От дадено ниво на разглеждане на нещата (което означава, че има и много други),че Висшето Аз/Бог управлява човека чрез мислите, Той създава състояния в човека и поради това има хора с манталитет на жертва и такива с манталитет на потисник/агресор. За да сте жертва, вие трябва да имате потисник. За да бъдете потисник, вие трябва да имате жертви. Двете неизменно се привличат и не биха съществували едно без друго. Заедно, това създава баланс на ниво дуална платформа по отношение на този аспект от Играта,която Бог играе на Земята. Жертвата/агресора е една от основните „атракции“ на земната Игра и ако за нея съществуваше рекламна брошура,/ която да привлича участници
към себе си /, то този пункт със сигурност е бил отбелязан в нея (наред с много други, разбира се) и това е в кръга на шегата.Точно това е играта на полярности между светлата и тъмната част на Бога,а Бог е Висшето Аз и Егото в човека.
Самият мисловен модел на жертва, както и много други неща в съществуването ни, е илюзия на себевъзприятието (или по-скоро – липсата на адекватно и обективно себевъзприятие),което е състояние давано от Него. Тази илюзия обаче, пречупена през ума я „втвърдява“и личността я преживява толкова истински, че понякога това обособява хората и ги определя изцяло в живота им като характери. Вкрайна сметка хората се чувстват виновни. Полярната поп-езотерика нарича това „карма“, което само за няколко десетилетия повлече след себе си милиарди тонове хартиена лудост, която бе изписана от не по-малко” луди хора”.Това понятие,както и всички други вярвания и убеждения чрез религии и духовни учения са наложени от Бог на хората умишлено,за да се играе играта и за Негов кеф.
Теоретично може да бъде казано много малко за самия мисловен модел, което да бъде от полза и от моя гледна точка в това не би имало особен смисъл. Спряганата тук проблематика засяга може би най-разпространения шаблон на планетата за който всеки е наясно на някакво ниво. Хората игнорирайки това, с „времето“ този мисловен модел води до съответните проявления в живота, които са свързани с психологически травми, страдания от всякакъв тип, а много често и смърт. Когато 8 милиарда души на планетата споделят един и същи манталитет – имате налице масово робство като физическо проявление и инструмент, който да го упражнява.Дълбоките и истински причини за всичко случващо ни се, не са това което виждаме,но сме принудени от Него да търсим с логическия си ум.Причината за всичко е Бог.Той създава и управлява всичко на 100%,а ние сме само проводник на Неговата воля.
Проблемът се появява, когато срещата лице в лице с това бъде умишлено избягвана и това е голямото коварство на тъмната част на Бога и трудно се разбира,че Бог не е само светлина и любов,а и чернилката в живота на хората,Той е този страх,плашещ човека. Именно затова казвам, че този модел е определящ цялото човечество. А той има страшно много проявления, които ще бъдат разбрани най-добре с конкретните примери, които се дават в книгите”Разговорът с Бога продължава”и много статии и материали публикувани в Интернет чрез блога на автора.












цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417013
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930