Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
05.09.2014 10:47 - ЖИВОТЪТ Е БЕЗСМИСЛЕН - 05.09.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 992 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "....ЖИВОТЪТ Е БЕЗСМИСЛЕН

За мнозина е трудно да се съгласят с това....."
Казаното по-горе не е моя шега или празна приказка, а е цитат от книгата "Общуване с Бога" на Нийл Доналд Уолш от САЩ, който автор има седем издадени книги на Духовна тематика и милиони читатели в различни държави. Той стана популярен и все повече набира популярност точно с книгите "Разговори с Бога". 
Веднага ще отбележа, че случайни събития и неща в този свят никога няма! Точно в неговите книги е казано, че всичко в този сват става по Божия воля, та дори и Хитлер.
Тези книги съм ги проучвал много задълбочено и съм ги сравнявал с много друго друга подобна литература.
В същото време ще кажа, че аз получавам точно подобна информация както Нийл Доналд Уолш и това също не е шега. 
Разликата между Уолш и мен, според това, което чета от книгите на Уолш е, че Бог дава много и разнообразна информация на Уолш, но водещ в разговора е Бог и Той не му дава голяма възможност на Уолш да сравнява тази негова информация с друга подобна информация като Библията, например, или Уолш да е имал съответни преживявания по информацията и на база това нещо той буквално я приема вече чрез книгите си като вярна на 100 процента и дори може да няма грам съмнение, че голяма част от информацията му може да бъде подвеждаща.
До момента подобна книга като разговор, която съм чел е книга от Елена Логинова, но при нея става дума, че информацията идва от извън земни цивилизации и това дава допълнително смут в читателите.
Аз написах също като разговор три книги със заглавие "Разговорът с Бога продължава" като трета книга я прекратихме по особена причина, която все още преживявам и то така, че на никой не го пожелавам, но съдържанието на моите книги е на база моето лично преживяване и търсене на отговор от Бог по тези въпроси на моето преживяване, а не да чакам като гардже в гнездото и гаргата майка да му донесе храна в устата.
Това е голямата разлика.
За тези, които не знаят за книгите ми ще кажа още веднъж, че те са качени на Интернет в моя блог, но напълно в суров вид и дори не са редактирани, защото ги прекратихме с очакване, че ще ги продължим, но вече близо година ние не ги продължаваме като книги, а в същото време аз непрекъснато пиша по някоя статия с подобна насоченост на база това, което преживявам и това, което е казано в друга литература, най-често в Библията, защото до момента Библията има най-голяма влияние като четиво за света на хората. Книгите ми са с насоченост мисловната дейност на човека и Божието управление върху човека, а също така се разглеждат и много други въпроси от науката и Духовната информация, в това число и информацията на Уолш.
Знае се, че Библията е книга на истината. Днес аз твърдя две неща за нея.
Първото е, че нейното библейска юдейско-еврейски-израелски-Иисусова история е фалшива на 100 процента. 
Второ, че в цялостна тази фалшива история чрез КОДОВЕ е прокарана цялата истина за сътворението на света, наречено БИТИЕ, цялата истина за БОГ, за здравето на хората, за направата на някои земни обекти като, например, Мадарския конник и много други подобни нещо, а също така и обяснението на различните чудеса, които стават по света.
Чрез Библията е прокарано ясното по цялостното управление на света от Бог и че човек е Божие проявление и че човек заблуден проявен Бог, но като личност живее в илюзия, която илюзия Бог е създал така, че човек да се чувства отделен от цялото и да счита, че има собствена воля, с която ръководи своя живот, има разум, памет, мисли, чувства и самостоятелно движение. 
По моя преценка, обаче, освен в Библията, в цитираната по-горе книга на Уолш има също много лъжа и измама, защото тя дава информация специално за ИЛЮЗИИТЕ обяснени точно от Бог на автора, но това, което казва, според моята информация е само допълнителна заблуда на хората да имат още по-погрешна представа за себе си и как така те живеят в голямата илюзия. Обаче, в нея като съвсем кратък КОД е казано, че "животът е безсмислен" и това е също част от голямата истина дадена от Бог.
Същото може да се каже и за останала Духовна литература дадена чрез стотици автори по света. В статията "Просветени" съм дал обяснение на този въпрос.
Днес, 04.09.2014 год., при мен дойде приятел с книгата на Уолш в ръка и ми показа цитата записан по-горе като заглавие в тази статия.
Бях е чел книгата много внимателно преди шест седем години.
Вече не си спомнях този цитат, но често съм казвал неща от нея по въпросите на илюзиите. 
Преди десетина дни, дори не съм подозирал, че цитатът съществува в тази книга, но писах по Фейсбук на Интернет и в моя блог, че животът на човека няма никакъв смисъл и може да му се предаде смисъл единствено само тогава, когато личността в своя живот има или получава доходи, за да преживява живота си от раждането до смъртта чрез покриване на първичните нужди за храна, дрехи, обувки и други подобни до най-възвишени негови ценности, според предпочитанията на човека, защото от раждането до смъртта и след нея всичко е разход за човека, та дори и паметник да му се направи на гроба му. Английския психолог Маслоу преди години внимателно е изследвал този въпрос и е направил специална пирамида на човешките потребности, което означава, че всяка потребност е вид разход за човека. 
В случай, че личността не може да покрива тези нужди, то той става като човек не повече от едно бездомно куче по улиците, за да чака някой да му хвърли част от баничката или от кифлата си купена за закуска или котка, която непрекъснато рови за нещо по контейнерите или тръгва на просия от къща в къща, за да закърпи живота. Според друга книга на Уолш самият живот е Бог. Тоест, Бог прави живота на хората такъв какъвто е и това също е истина. Бог още е казал при Уолш, че е процес и според същата книга Бог е целия ни живот като процес от зачятието до смъртта.
Следователно, смисъла на живота Бог го задава и Той го изпълнява, което означава, че човек не може да вложи като личност никакъв смисъл в своя живот, ако Бог не реши това да стане, но човек илюзорно счита, че той е ръководител на своя живот. Това е същността на голямата човешка измама сама за себе си направена от Бог и човек счита, че е нещо, а фактически той е Бог без права и възможности на Бог. Бог се е самоопределил да бъде човек и да даде илюзия на човек, че е личност, която личност понася всички човешки мизерии, болести, лишения, войни, кавги, страхове, срам, любов, омраза и всичко друго за човека. Това е голямата Божия измама за човека и всичко като живот на човека е в състояние на една голяма илюзия. 
Никога, обаче, животът не е закован в една рамка и така да бъде до края така. Той е процес и Бог прави този процес често поти променен само за няколко дни или часове, дори и минути. 
Следователно, Бог може да промени процеса винаги в границите на живота от раждането до смъртта и поради тази причина живота на хората често пъти минава от една крайност в друга. Той може да бъде също така монотонен за изкарване на парче хляб и нищо повече. И в едното и другото състояние животът опира до парчето хляб и още нещо с него. В крайна сметка животът трябва да доставя радост и кеф на човека от него. В случай, че това го няма, то всеки човек се превръща в мъченик не като светец, а като мъченик на контейнера и мъченик на самия БОГ. Поради тази причина казвам, че светци никога няма и това, което е казано, че прекаления светец и на Бога не е драг също е вярно, защото Бог от светец може да превърне човека в пълна противоположност и обратното.
В този случай кой каквото и да говори за политика или за театър или за култура, то всичко по културата опира до ровене в контейнерите за парче хляб и това може да се превърне в смисъл на смачкания живот.
Няколко думи за статията, която споменах.
След три дни от публикуването й статията изчезна като писание от Интернет. 
Обаче, тя не изчезна сама, а изчезна точно под управлението на Висшата сила, наречена Бог, и това аз го зная, която сила управлява както Интернет, така и света, а тази сила е наречена от мен в Интернет "Глобалната мисъл и памет". 
Това също не е шега и моя приумица да пиша тези неща.
В същност, понятието "Глобална мисъл и памет" не е мое кръщаване на Бог с друго име, а го взех и прилагам като понятие от една приятелка, която никога не пише по Интернет, защото не и е нужно за сега, но тя има интересна информация, която не я споделя никъде, освен с мен и още пред няколко човека, защото няма кой да я разбере какво тя говори, поне за сега, за тази Глобална мисъл и памет. Обаче, аз и тя много добре знаем за какво става въпрос. 
Поради тази причина разпространявам това име "Глобална мисъл и памет", което име е друго наименование на Висшия Разум, както му казва науката или Бог от теолозите, поради това, че ВИСШ РАЗУМ без мисъл и памет не става, дори ще минава за плазмодий с нисш разум и нищо повече.
Тоест, Бог е Глобалната мисъл и памет на всичко в този свят, в това число и на хората.
Поради тази причина говоря, че Глобалната мисъл и памет е основен управник на света, в това число, личния и обществен живот на хората и Той прави човек такъв, какъвто е и то само чрез мислите и паметта, които ги поддържа за всяка личност по отделно. 
Това нещо съм го описвал в мои все още неиздадени три книги, които са качени в Интернет и са продължение на книгите на Уолш, но все още не са редактирани, а този въпрос ежедневно го пиша в различни статии пак по Интернет.
В последно време прокарвам идеята, че човек като личност, ум и характер няма собствени мисли в главата си като мозъкът не произвежда нито една мисъл противно на това, което казват всички други хора.
Зная, че ще има индивиди, които да ме сметнат за "бам башка" човек, защото говоря всичко обратно на традиционните мнения, медицина и на много литература, дори и на науката, но това не е мой въпрос на който трябва да давам отговор, а задачата ми е да прокарвам точно това, че ХОРАТА КАТО ЦЯЛО СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ГЛОБАЛНАТА МИСЪЛ И ПАМЕТ и те нямат собствени мисли в тях, нито имат свободна воля да вземат свои решения или да ги изпълняват.
Точно по тази причина тази сутрин писах на моята фейсбук страница, че политиката и икономиката на всяка държава е Божие дело на база това, че всички хора сме на 100 процента управляеми и зависими от Глобална мисъл и памет и няма нито едно наше дума, решение и действие, което да не е решение на същата тази Глобална мисъл и памет.
Толкова за сега!

https://www.youtube.com/watch?v=RoT9aYo_JAw




Гласувай:
1



1. danidin - Всички хора сме на 100 про...
05.09.2014 13:36



Всички хора сме на 100 процента управляеми и зависими от Глобална мисъл и памет и това е самата истина.
Да,Бог се проявява чрез различни форми и изражения,включително и човека и е всичко и навсякъде като непрекъснат процес.Всичко е единно,макар да изглежда отделено.Отделеността е илюзия.Бог е Живота,Природата,Процеса.Животът/Бог е несигурен и непредсказуем и човек не може в нищо да е сигурен и да има някакви представи за Него.Дошло е време да се разбере,че човек не е отделен от Него не само на думи,а да го разбира и преживява буквално,да излезе от тази илюзия на отделеност.Каквото и да виждаме и преживяваме всичко е Божие дело,Той е истинският деец,Той е буквално нас и всички мисли,думи чрез които общуваме са Негови,а не наши,Той е Глобалната мисъл и памет,всичко ,което виждаме и не виждаме,но съществува.Много хора не подозират,че това,което четем в момента не е казано или измислено от личността на автора,а са Негови мисли и съответните думи,но чрез човека казани,именно защото Той е буквално нас и не сме нещо отделно.Тук има само Източник/Бог,както и да го наречем и мислите ,които приемаме и ни е дадена илюзията ,че са наши,не са нищо друго ,освен Негови мисли.Всичко е Божие дело,включително мислите, думите, приети в нашата биосистема.
НИТО ЕДНА МИСЪЛ НЕ Е НАША
И НЕ МОЖЕ ДА ПРИНАДЛЕЖИ НА ЛИЧНОСТТА, КОЯТО Я ИЗКАЗВА,
защото истинският източник на всички наши мисли се намира не в нашия мозък, а извън нас – в цялата информационна система на обкръжаващия ни Космос. От различните нива на Ментала в нашия мозък чрез енерго-информационните структури на нашия ментален проводник се проектират различни комбинации и съчетания от еманациите на Материята на Мислите.
Нито една Мисъл изобщо не се измисля от нас, както погрешно смятат много хора, а само се улавя от Пространството в съответствие с качеството на нашата ментална обвивка.В това съм убедена на сто процента.Източникът/Бог,Цялото управлява частите,а не обратното и човек е част от Цялото и напълно управляем от Източника.Отделеността на човека от Цялото е илюзия.Човек се явява проводник на Неговата воля.
На всеки идва времето,когато Бог в него да открие тези истини,да почувства вътрешно ,че резонира с тях и това става лична истина за него и не е въпрос на вяра в религиозни догми,доктрини и интелектуални тези.
цитирай
2. danidin - Целта на живота е живот без цел. ...
05.09.2014 14:26

Целта на живота е живот без цел. Истинският живот е винаги в процес на достигане, винаги е в процес - никога не достига. Винаги е пристигащ и никога не е пристигнал. Няма крайна цел, към която той да отива. Просто пътуването, самото пътешествие е животът, а не стигането на дадено място. Този свят не е прагматичен - просто игра на енергията. Ползата е в рамките на обществото. Обществото ни използва и ние използваме обществото. Това е взаимно.Но животът не може да се разглежда от гледна точка на ползата. Той е непрактичен, безполезен, без никаква цел,той е игра.Бог е животът ,процеса.Какъвто и смисъл човек да вижда в живота си,той е зададен от Бог и Той го променя,защото Той е процеса и промяната,която е най-сигурното и гарантирано нещо.Всичко е Божие дело,човека ,държавите,обществото,природата и каквото виждаме и не виждаме. Той управлява изцяло света,защото Бог е света,Той е всичко и навсякъде и то буквално,а не в преносен смисъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3413840
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930