Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
11.06.2015 11:48 - ВЪВЕДЕНИЕ ОТ КНИГАТА "РАЗГОВОРЪТ С БОГА ПРОДЪЛЖАВА" - 11.06.2015 ГОД. - продължение
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 680 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.07.2015 10:42


 Тази част е продължение от предходния пост с адрес http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2015/06/11/vyvedenie-ot-knigata-quot-razgovoryt-s-boga-prodyljava-quot-.1368028

Цитат:

 Коран
Сура 9:29
Сражавайте се с онези от дарените с Писанието......,
/останалото от тази точка не ни интересува./
Кои са дарени с писание? Християните с Библията и другите с различни писания. Това е достатъчно, за да се направи извод, че става дума почти за всички други извън исляма.

Сура 9:123. „О, вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас ...........”. Второто изречение от тази точка не ни интересува.

Читателю, тези текстове ги прокарва не някой друг, а сам Бог или Аллах в Корана и той подсилва постановката „джихат” като различни ислямски тълкуватели точно това имат предвид за „джихат”! Това, как другите го тълкуват за тях не е важно. Важно е как е записано в Корана, така както аз го записвам и Бог точно по този начин им го дава да го разбират. Тук няма две мнения по този въпрос, защото Бог управлява всички хора и Той може да даде на всеки един така, както аз го записвам.

За какво сражение става дума въобще в света на хората и за каква защита на Бог след като всички хора са управлявани от Бог!? Това сражение, обаче, може да се тълкува по хиляди начина, защото Бог така е решил да бъде и да няма ясно обяснение, защо да се сражават и кои са неверниците, но не рядко дори и по телевизията се дава, че ислямисти говорят точно за защита на Бог. Това е предпоставка за обявяване на „джихат” или както някои го наричат „свещена война”. Бог, обаче, никога няма нужда от човешка защита, защото сам Той е човека, нито има нужда от молитви, нито от каквото и да е, особено от войни водени от вярващи и невярващи, защото точно Той прави вярата и неверието на хората в Бог по един или друг начин, което е една огромна игра на котка и мишка с всички вероизповедания и личности по света и поради това една от идеите е писането на тази книга. Цялата истина в този свят, която ще разкрием в тези книги е, че Бог е всичко, че Той е навсякъде, което означава моментално, че Той е в нас и нашето тяло като форма и материя. Следователно, Бог е тялото и Той е човека, както казах като физическо Негово разширение, проявление и присъствие във физическото тяло. Тази истина ще я видим в книгата, защото сам Бог желае да се прокара за хората и Той сам желае промяна за себе си като разбиране и да даде истината за света и хората, колкото и неприемлива на пръв поглед да е тя.  

Библията като книга с текстовете си така е направена от Бог, както и цялата друга Духовна литература, че всеки човек може да намери нещо пригодно за него и поради тази причина с Духовността и вероизповеданията може да се оправдае всичко, в това число да се раздели дете от майка, мъж от жена, брат от сестра и то все в името на Бог и всичко да стане мотив, че в нея нещо подобно е казано. Всичко това Бог го прокарва като писание и като събития в реалния живот, защото Бог изживява себе си, но под илюзията, че има човек, който е отделен от цялото.

Поради тази причина, за да има за всеки по нещо в Библията, Бог прокарва в Раздел „Книга на пророк Амоса” текста така:

[3:7]  Защото Господ Бог нищо не прави, без да открие тайната Си на Своите раби - пророците. „

[5:16]  Затова тъй казва Господ Бог Саваот, Вседържител: по всички улици ще има плач, и по всички пътища ще викат: уви, уви! И ще повикат земеделеца да жалее и изкусните в плачевни песни - да плачат,

[5:17]  и по всички лозя ще има плач, защото Аз ще премина посред тебе, казва Господ.

[5:18]  Горко на ония, които желаят деня Господен! Защо ви е тоя ден Господен? Той е тъма, а не светлина, -

[5:19]  също, както ако някой побегнеше от лъв - и го срещнеше мечка, или ако дойдеше вкъщи и се опреше с ръка о стената - и го ухапеше змия.

[5:20]  Нима денят Господен не е мрак, а светлина? Той е тъма, и няма в него блясък....

Саваот, Вседържител е друго има на Бог прокарано в Библията и те трябва да се приемат точно така, както са записани, а не да се нагласят според както на някой му е удобно. В 5:20 става ясно, че Бог е тъма и заблуда. Затова, който може трябва да чете внимателно и ще забележи за какви неща става дума в това Божие писание и какво означава деня Господен, който ден е всеки ден, защото ние като хора не може да избягаме и секунда от Господа.

Чрез Библията се създават Иисус и дяволът. Знае се, че има не канонизирано Тибетско евангелие, Евангелие на Юда, Евангелия на Мира и други. За тези Евангелия може да се говори, че са намерени като ръкописи някъде скрити, но не и за това, което е канонизирано и се нарича Библия. Те са писани от различни автори, но цялата Библия е писана само от един автор. Движението „Ню ейдж” с учението на Петър Дънов, което учение е ни в клин ни в ръкав спрямо християнството и църквата, но от него се тръгва с идеята за Христовото съзнание. Чрез Тибетското евангелие с Евангелията на Мира за храните и за прочистване на организма като система за добро здраве и ред други подобни Бог дава идеята на г-н Дънов да прокара неговото учение. Да, но никой не вижда, че именно в Библията е казано, че Бог дава болестите и здравето, че Бог дава разума и мъдростта на хората, че Бог дава богатството и бедността, войните и земите, царствата и говоримите езици, за които днес официално се казва, че съществуват над четиридесет хиляди езика по света. Всичко това Бог го прави и затова в моите книги като разговор настоявам пред Бог да даде ясно обяснения защо Той е подходил така със света на хората, че днес никой да не разбира къде се намира истината и в какво се състои тя, а истината е тази, която казах по-горе, че ВСИЧКО Е БОГ И БОГ Е НА ВСЯКЪДЕ. Бог е разум, мисъл, идея, разширение, проявление, присъствие, промяна и свиване в обща точка, която обединява всичко и някога може да е съществувало с общото съзнание. Общо съзнание следва да се приеме всички мисли, които някога някъде са съществували. Това настояване, за което казах малко по-горе в разговора сам Бог си го прави, но на практика излиза, че е от мен. Разбирането на тази истина е цялата Духовна култура на човек и нищо повече.

С Библията се покорява някогашната индианска Америка и днес там определени хора и държави са по папи от Папата в Рим, но с идеята, че Иисус е Бог, а не, че всичко е Бог.

По всеки въпрос в Духовността и науката се дава възможност да има поне няколко различни гледни точки, като всяка една от тях Бог я прокарва по свой начин.

Ето защо днес има хора, които считат, че две и две прави пет, че сладоледът е вреден за здравето или, че тоалетното седало е предназначено за пиене на вода. Дори има вицове по тези въпрос!

Вицът като жанр в словото не е нищо друго, освен житейска притча, създадена от ума на човешкия гений, но прокаран от Божий Висш разум като вид мъдрост на хората. Поради тази причина в тази книга за първи април 2013 година аз карам Бог да каже една своя притча във вид на майтап или виц, която никога не съм чул, за да стане ясно, че няма нищо в този свят, дори и вицовете, което да не е Божие дело.

По подобна причина в света за сега не може да има пълно единение на хората, освен на групи по даден признак и нищо повече, защото разумът и мъдростта Бог ги дава на хората и Той практически разделя хората както сам желае. Той събира и разделя хората, Той е основна причина и следствие за всичко, а не кармата и причинно следствените връзки, които са Негова измислица, за прикриване на цялата истина, че Бог е всичко и че Той е причината и следствието за всяко събитие.

Останалото е противоречие, в т.ч. и в семействата с дивата и коварна истина, че няма ясна единна истина, а Десетте Божие Заповеди са Божията илюзорна измама, че човек е способен да ги спазва. От човека нищо не зависи и всичко е Божий дело, дори лъжата и прелюбодеянието. Ето другата част от истината

Това е!

Управлението ни като тяло и действие от Бог основно се извършва чрез мислите ни и движенията, но придружени с чувства, емоции и усещания, страх и срам, които мисли не се раждат от нашия мозък, а са функция от съществуването на Висшия разум или Бог. Прокарвам разбирането, че основно състояние на Висшия разум е антиматерия и материя в чист космически вакуум. Висшият разум има способност от елементарни частици да се разширява, проявява и да присъства в материя с четирите познати агрегатни състояния и материална форма на всичко, в което пожелае и го има като мисъл и идея за свое изживяване. За Висшия Разум като Глобалната мисъл и памет няма ограничение в проявлението на принципа подобен от детския анимационен филм „Татко Барби и барбароните” да се самопроявява в каквото пожелае. Той е космоса, слънцето и луната. Той е звездите, вятъра, небето и всичко, което съществува. Тоест, всичко в този свят се състои от антиматерия и материя, които са производни и основни състояния на Висшия Разум или Глобалната мисъл и памет. В този смисъл истината става една и тя е, че В ТОЗИ СВЯТ ВСИЧКО Е БОГ И ТОЙ Е НАВСЯКЪДЕ. От тук произлиза, че цялото Битие е Бог, което означава, че ЧОВЕК Е ПРОЯВЕН БОГ, НО ЖИВЕЕЩ В ПЪЛНА ИЛЮЗИЯ, ЧЕ ТОЙ Е САМОСТОЯТЕЛНА ЛИЧНОСТ И ЧЕ НЕ Е ЧАСТ ОТ ЦЯЛОТО...

Така, че чрез този диалог на въпроси, тълкувания и отговори се дава обяснения на много неизвестни, които представляват научен интерес и днес занимават цялата световна наука, в това число с предназначението на Големия Ядронен Колайдер в ЦЕРН, Швейцария и истината за неговите научни открития, които станаха причина за даване на Нобелови награди по Ядрена физика. Аз твърдя, че те са чиста измама, особено идеята за произведена антиматерия и отделно Божията частица, наречена „Х-бозон” в научен план, че те могат да се произведат по технически начин.

Често пъти диалогът се пренася от един въпрос към друг, но по този начин се дава възможност за пълно разглеждане на нещата, дори се получава връщане към привидно отминали теми.

Разглеждат се въпроси свързани както с макро космоса така и с микро частиците и до къде опира тяхната яснота и съществуване в така наречените науки „Квантова механика” и „Космология”. В науката се знае, че първите сведения по понятието атом се дават от над три хиляди години, но дали е така или не, то това е също друг въпрос. В тази книга давам мое специално тълкувание и разбиране за атома, което е на светлинни години от това, както го обяснява съвременната наука днес. Така, че тази и другите мои книги дават информация, която е обърната на 180 градуса спрямо познати досега тези, научни теории, версии и хипотези по различни въпроси на медицината свързани с причините на заболяванията и лечението, психологията на човека, политика, икономика и цялостното управление на света. Също така се дава друга гледна точка от познанията за т.н юдеи, евреи, израелтяни и въпроси свързани със съществуването на различни светии, тайни общества, рептили, историята и т.н..

Знаем, че през всички векове и през всяко време темата "БОГ" непрекъснато е вълнувала безброй много хора. Отговорът е бил винаги разнопосочен от твърдението, че има Бог до пълното му отричане, тъй като и едното и другото е дадено убеждение на база някаква теоретична постановка или вярвания, но и двете са все някакъв вид вяра за хората. Вяра е другото има на Нов световен ред. Едната вяра идва от причисленост към дадено вероизповедание или Духовна общност, а другата е на база научните хипотези и неясни доказателства до този момент, които неясни доказателства за наличие на Бог водят до така наречения АТЕИЗЪМ. Тоест, пълно отричане на Бог, което е също твърдение и база на някаква вяра, че Бог не съществува.

И така, до написването на тази и другите книги това е вечната тема като въпросът е виден от различните наука, Духовните учения, митологии, традиции и верски празници на хората, които са почти всеки ден с празнуване на някои светия, особено в християнството.

Това е! 
Основната част на книгата не е публикувана, а тя все още не е издадена.
Забележка: Ако има желаещи за финансиране с цел издаване на книгата, след окончателна редакция или издателство, което да я издаде, може да ми пишат на лични съобщения или по фейсбук също по лични съобщения.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3417246
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930