Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2014 08:48 - Е, СЕГА ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ?
Автор: vmir Категория: Политика   
Прочетен: 4674 Коментари: 0 Гласове:
62

Последна промяна: 02.07.2014 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Въпросът ми е към нещастните създания, които намират щастието си във вярата, че познават властелините на истините, които всички останали крият от тях. Към умствено и нравствено недоразвитите хорица, за които наглата безопасна простащина е смелост, безсрупулността – възхитителна енергичност, а измамата – чувство за хумор. Към онези, които са готови да да определят злорадството над измамените като жизнерадостна грижа за тях и да ръкопляскат на всека мерзост, стига да е гарнирана малка почерпка, щедро обещание или поне с лицемерна усмивка.

И каква излезе тя от клатенето на лева? Не ви казаха, че обмяната на лева с други валути не намалява левовете в обращение, нали? Само пълни джобовете на сарафите с пари. С вашите пари.

Както не ви казаха, че като си изтеглите предсрочно депозитите, ще се лишите от лихвите си според срочността на влога. Вашите лихви, които ще останат в банката, и не успеете ли да я съборите, те ще отидат като заслужени  премиални възнаграждения в джобовете на банкерите. Защото да се спаси банка от внезапния наплив на голям брой идиоти като вас си е сериозно предизвикателство и изисква допълнителни усилия и ангажименти от страна на банкерите.  

Не ви казаха, че за парите в джобовене ще ви дебнат престъпници, а домът ви ще стане обект на повишен интерес от страна на взломаджии, пряко или косвено свързани с подстрекателите, на които сте повярвали. Че част от вас със сигурност ще се разделят с парите си, а някои ще трябва да купуват и нова дограма.

Защото, ако ви бяха казали всичко това, нямаше да има парички за вашите властелини на истините, които навремето окрадоха и доведоха до фалит предприятията ви, а вас пращаха да си търсите откраднатото от онези, които ви подариха предрпиятията или ги продадоха на други за лев като единствения начин да спрат десетилетното мародерстването над вас като граждани на държава. Защото идиотията ви не позволяваше да заплюете измамниците си, които източваха предприятията пред очите ви с ваша помощ, като ви караха да се тръшкате за нови и нови дотации и да си правите пълни оглушки, че дотациите са лишаване на останалите граждани на държавата от приходи.

И така, докато десетилетия си затваряхте очите за безобразията на менторите си (за да не би да изгубите част от далаверата), си ги отгледахте хубавичко и си ги превърнахте в настоящите си самодоволни властелини на истините, които по отработен навик наеха хора да прелеят в джобовете им част от вашите парички. Ако случайно това ви изпълва със задоволство,  моля имайте предвид, че не съм съгласен да погасявате загубите си за моя сметка и ще се противопоставя с всички сили на опитите ви да изкарвате държавата или институции и хора виновни за собствения ви идиотизъм, защото ми писна като гражданин на тази държава да плащам за дребните ви тарикатщини, заради които си затваряте очите и набеждавате други за всички безобразия на менторите си. ...   




Гласувай:
68



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vmir
Категория: Политика
Прочетен: 4101928
Постинги: 673
Коментари: 10309
Гласове: 54888
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930