Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 09:08 - Държавата произвежда "пациенти" за отец Иван и за неговия приют.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 634 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.10.2014 10:22


 Преди време много хора се прехласваха по делата на майка Тереза.

Намерила си е работа жената, като помага на бедните. Някои нейни критици говореха тогава, че "помага на бедните да умрат по-лесно". И това е помощ разбира се.
Говореше се за това, че диктаторът опръскан с кръвта на народа си, Жан Клод Дювалие е един от споснорите й, а тя отговаряше убедително, че парите отиват за добри дела и не се интересува от кого идват.


Дейността на отец Иван е известна на мнозина. Вестници, радио и телевизия, постоянно обхождат приюта на Отеца в околностите на София, а понякога той става известен заради обстоятелството, че стоежът там е незаконен, тоест не е имало строително разрешително, което да гарантира спазването на строителните норми и т.н.


Без да съм съдник на тези хора там, приемам, че не всеки има силата и смелостта да се втурне в живота и да вземе полагащото се за него. При толкова много смачкан народ от страна на "грижовната" ни държава, все повече и повече ще бъдат хората, които са попаднали временно или за "по-постоянно" в някаква психическа дупка, от която им е трудно да излязат.


И си мисля, толкова много програми на бюрократичния ЕС! Толкова много пари, хвърлени за какви ли не проекти, с които бюрократите от Брюксел директно се намесват в икономиката на страните членки! Ако наистина чиновниците милеят за народа си, нека да отидат в приюта на стареца и да се поинтересуват, какви хора пребивават там, какъв им е проблема, могат ли с нещо да помогнат, с парите, които сме им дали под формата на данъци. И въпреки, че сме им платили да вършат точно такава работа, те така извъртат нещата, че пак ние, данъкоплатците, с допълнителни пожертвования да подпомагаме такива начинания. Ей, хитра държава бе. Вместо да гледа да реши проблема по същество, тя намери кусур, че приютът бил изграден незаконно. Както обикновено, нашата държава като че ли затова е създадено - ВМЕСТО ДА НИ УЛЕСНЯВА ЖИВОТА, ТЯ ГО ВГОРЧАВА И ПОСТОЯННО НАМИРА ПОВОДИ И НАЧИНИ ДА ГЛОБЯВА И ДА НИ МАЛТРЕТИРА. ТАКА Е НАУЧЕНА. ТАКА СМЕ Я НАУЧИЛИ С БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ И С НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТТА СИ. ОСТАВИЛИ СМЕ Я "ДА СИ РАЗВЯВА БАЙРАКА" КАКТО ТЯ СИ ИСКА, ВМЕСТО ДА Я ХВАНЕМ ЗА ГУШАТА И ДА Й ПОТЪРСИМ СМЕТКА. НО КАК ДА ИСКАМЕ ОТ ЕДИН КРАДЕЦ, КАКЪВТО Е НАШАТА ДЪРЖАВА, ДА ИМА МИЛОСТ КЪМ ХОРАТА. АКО ИСКАМЕ ТЯ ДА СИ ВЛЕЗЕ В ИСТИНСКАТА Й РОЛЯ, ТРЯБВА ДА ПРЕВЪЗПИТАМЕ "КРАДЕЦА" В СОЦИАЛЕН РАБОТНИК. А ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ТРУДНО ТОВА? ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА, КОЯТО КАЗВА, ЧЕ КОНЯТ Е ОТИШЪЛ В РЕКАТА, ЗАЕДНО С КАРУЦАТА. СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ДЪРЖАВАТА НИ. НИЕ СМЕ В КАЛТА. ОГРАБЕНИ СМЕ КАТО НАРОД ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА - И ФИНАНСОВО И ДУХОВНО. СМАЧКАНИ СМЕ ОТВСЯКЪДЕ. ПРИ 30 МИЛИАРДА БЮДЖЕТ ВСЯКА ГОДИНА, Е ГРЕХОДА ДА ИМА ПРОСЯЦИ, БЕЗДОМНИЦИ, БЕДНИ... В ЕДНА СВЯСТНА ДЪРЖАВА, ТАКИВА СА САМО ХОРАТА, КОИТО ИСКАТ ДА СА ТАКИВА.




Безхаберието на държавата ни няма граници. "Грижовната" ни държава ГЛЕДА НА НЕ СЕ ПРЕКАРА И ДА НЕ ИЗТЪРВЕ НЕЩО ОТ ИКОНОМИКАТА, КАТО СЕ Е НАБЪРКАЛА КЪДЕ ЛИ НЕ, САМО И САМО ДА ГРАБИ ПАРИ И ДА РЕШАВА ЗАДАЧИ, КОИТО ТРЯБВА ДА РЕШАВА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА. НО НЕ, ТЯ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С ЦЕНАТА НА ТОКА, С ТОВА КОЛКО СЕ КРАДЕ В НЕК И ДАЛИ ТОВА Е МАЛКО ИЛИ МНОГО, ВМЕСТО ДА РЕШАВА ТАКИВА ПРОБЛЕМИ, КАКВИТО РЕШАВА ОТЕЦ ИВАН.

ДА АМА ПРИ ОТЕЦА ИМА РАБОТА, А НЯМА ПАРИ. ОБРАТНО, В ИКОНОМИКАТА ИМА ПАРИ И ДАЛАВЕРА. ТОВА Е ИСТИНАТА. ЗАЩО ДА СИ ГУБИ ВРЕМЕТО НАШАТА ДЪРЖАВА ДА ПОМАГА НА ХОРАТА, ДОКАТО МОЖЕ ДА КРАДЕ И ДА СЕ БЪРКА В БИЗНЕСА.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195007
Постинги: 6870
Коментари: 4295
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031