Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
21.01.2010 18:36 - ПЪРВОПРИЧИНА И ТВОРЧЕСТВО - 19.01.2010 чрез Маслов
Автор: minchomin Категория: Технологии   
Прочетен: 879 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.09.2011 18:02



  1. Не е просто за човека да приеме осъзнато такава сложна структура на устройството на Света; при това желанието на учените да намерят Истината, или зрънцето за Началото на Началото, е естествен опит на хората да опростят картината на Света за разбирането и от своето неподготвено Съ-знание.
  2. Не трябва да се изсилвате за разбиране на Цялото, не разбирайки източниците на организационната структура в малкото! Затова постоянното Ми повтаряне за вашето подобие е Моето подсказване, или желание да ви дам да разберете, че истината е скрита лично у вас, защото вие самите, независимо че в микромащаб, но сте този Космос, генериращ и приемащ енергии едновременно.
  3. Аз все пак нищо свръхестествено и много сложно не съм ви предлагал, тъй като зная, че даже заинтересуваният ум (без подготовка) не е способен да достигне в своите опити до достигане на Истината. Вашият ум твори и мисли засега много повърхностно, а както е известно, повърхностния поглед, е поглед, от който се изплъзват кристалите на  дълбоките знания, а точно в тях е скрит истинския смисъл на нещата!
  4. Не бива веднага да се опитвате да разберете Устройството на Света, задълбочавайки се даже на физическо молекулярно ниво, защото достигнатата от вас дълбочина (на знания) е само копие на Проявения план и въобще не отразява сложността и едновременно с това красотата на Света на енергиите, а още повече, никога няма да открие причинно следствените връзки на Началото на Началото!
  5. Всички Светове, или по скоро проявените нива на Светове, които творят себе си, свързани в Единен РИТЪМ, и това дихание на Вечността предполага направления за ТВОРЧЕСТВО, нямащо нищо общо с плоската картина на Проявения план на вашето Съ-знание.
  6. Това което ви се отдава да видите в микроскопа или телескопа, е само една жалка искрица от знания (повярвайте ми, дълбоките знания са изключително надеждно скрити от неподготвеното Съ-знание)! Само подготвеното Съ-знание е способно да види ПЪРВОПРИЧИНАТА и да започне да ТВОРИ Свят в цялото Му първообразно многообразие и Хармония едновременно.
  7. Вие не можете да ТВОРИТЕ, не познавайки себе си, нали познанието започва с разбиране на причинно-следствените връзки, които са отражение на въплътените Канони на Вечността във всяка микрочастица на вашата Същност, намираща се (разпространена) едновременно във всички паралелни Светове.
  8. Аз през цялото време говоря за вас, като Проявен план, давайки ви да разберете, че вие възприемате Света, единствено изхождайки от възможностите на вашето възприятие на Пространството, затова с Мен взаимодейства една много малка част от това, което ви е възможно да си представите.
  9. Разбирам, че такъв вид информация е доста сложна за вас, заради това че вие няма как да видите обемната картина на Света; но същността на вашия Изпит се заключава именно в това, със старание, с навлизане в себе си да се опитате да откриете обемното си зрение, което ще ви открие, дори и да е не напълно, но все пак обемният Свят на обективната реалност, а не плоската холографска картина на Мирозданието.
  10. Не приемайки (не разбирайки) своите задачи за опознаване на Света чрез собственото си усъвършенстване, хората не могат да достигнат до висотата не само на СъТворец, но и на просто мислеща Същност от Тънкия план; хората не виждат, по точно не чувстват своята дълбочина, тъй като не се изменя в Съ-знанието им възприемането на картината от обкръжаващото ги Пространство.
  11. Вашата цивилизация стоеше на прага на откриване структурата на Пространството, вие стояхте пред „отворените врати”, но сами доброволно се отказахте от Света на Знанието, за да може после в „тъмната стаичка” безуспешно да търсите това, което не е било и не може да го има! 
  12. Преди да затворите Света за себе си, вие очовечихте картината на обкръжаващото ви Пространство и вместо това, да го приемете и разтваряйки се в Него, да видите СЕТЛИНАТА НА ПЪРВОИЗТОЧНИКА, или НАЧАЛОТО НА НАЧАЛОТО на сътворението на този Свят, вие тръгнахте по друг път – вие излязохте от Него!
  13. Вие не разбрахте този Свят, Неговата структура, и отделяйки се от Него, стигнахте до убеждението за това, че Проявения план предопределя смисъла на съществуването ви, в това време, когато Проявения план винаги е бил и остава като миг от Вечния живот.
  14. Затова съм започнал да ви давам Знания и да ви готвя за Квантовия Преход, обяснявайки, че в Новите условия на Пространството на Разума Проявения план или изпитанията за самостоятелност, също ще се променят, и независимо от това, че у много от вас, все пак се е появило паническо настроение, Аз разбирам, че във вашето Съ-знание здраво е заседнала (като точка на опората) представата ви за Плътния (Материален) Свят.
  15. Искам да ви кажа, че Проявения план, или вашата част в Света на плътната енергия, не е основната ваша част, защото ОСНОВНАТА ваша част е само вашият Тънък план.
  16. Когато ви говоря, Аз естествено обръщам внимание на вашата неспособност да се видите в Тънките Светове по две причини. Първата от тях се заключава в това, че пребивавайки в Плътния план, вие даже не се опитвате да се измъкнете от плена на Материята, не разбирайки, че материята е също така енергия, а това значи и управляема част от общата енергосистема на Божествената Същност – Човека!
  17. Втората причина, която е и най-главната, се заключава в това, че човекът съвсем не разбира смисъла на живота си (на своето проявление) и естествено не вижда себе си като част от Единната енергосистема на Вечността.
  18. Опитайте се да се спрете от своето бягане към никъде и да разберете смисъла на вашето СЪТВОРЕНИЕ и разбира се смисъла на вашето така кратко проявление в Плътния план.
  19. Вие сте длъжни да разберете, че човекът – това е вечно еволюираща част от Висшия Разум! Тя е в процеса на своето УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ , преминава уроци по ТВОРЧЕСТВО във всички планове ЕДНОВРЕМЕННО, носейки в себе си всички съставящи на Света, защото ТВОРЕНИЕТО винаги има втора страна с название ОТГОВОРНОСТ, и именно това съотношение на свобода и отговорност предопределя ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТТА на Творчеството за всяко ниво на ТВОРЯЩИЯТ ПРОСТРАНСТВОТО РАЗУМ!
  20. Трябва да разберете, че по структура в Световете само АБСОЛЮТА (като връх на Пирамидата на Вечността) винаги има положителен вектор на развитие, тъй като е НЕПОСТИЖИМ, тъй като е БЕЗКРАЕН В СВОЕТО ТВОРЕНИЕ И БЕЗПРЕДЕЛЕН ВЪВ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ!
  21. Всички останали нива на ТВОРЕНИЯ в своето усъвършенстване преминават етап на единство и борба на противоположностите, достигаща връх в ТВОРЧЕСТВОТО, уравновесявайки и ХАРМОНИЗИРАЙКИ енергиите с различни знаци (вакуумните КЛАСТЕРИ от висш порядък)!
  22. Вие сте също част от ТВОРЯЩА ЕНЕРГИЯ, и вашето ОСЪЗНАВАНЕ на своите възможности за ТВОРЧЕСТВО може да дойде само в ЕДИНСТВО с вашите ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИ, или по точно казано, при ЕДИНЕНИЕ НА ВАШИТЕ ПЛАНОВЕ, а ТОВА ЕДИНЕНИЕ СЕ ПОСТИГА с разбирането и ОСЪЗНАВАНЕТО на своята роля във Вечността (това е КРАЧКА КЪМ СЕБЕ СИ)!
  23. Това което започнах да ви говоря, за необходимостта от изменение структурата и принципите на захранване е Моя опит да ви обърна внимание на необходимостта от достигане на ЦЯЛОСТНОСТ, ЕДИНСТВО, независимо от присъствието у вас на енергии от различни нива на плътност, или съединение на различни Светове в едно, единно Цяло – част от Висшия Разум!
  24. Вие може да станете СъТворец и без да сте ЕДИННО ЦЯЛО, тъй като засега вашият Плътен план не е уравновесен от ТВОРЯЩОТО Съ-знание, на вашия ТВОРЯЩ ТЪНЪК ПЛАН на високите енергии!
  25. За да се приближи момента на вашето ВЪТРЕШНО ЕДИНЕНИЕ, а това значи и прехода ви в Новото ви състояние, на вас ви е необходимо просто ПОСТЕПЕННО да се изключвате от НЕГАТИВИТЕ на Плътния план, където главният НЕГАТИВ е, колкото и странно да ви звучи, вашето енергийно обезпечаване, ориентирано към планетарна биоенергия.
  26. Незнайно защо на вас ви се е сторило, че основен източник на енергия е обкръжаващият ви Свят и преди всичко, биологията (флората и фауната) на Планетата, затова изключвайки другите източници на енергия от планетарен и галактически характер, вие сте се спуснали в енергиите на животинско ниво на низки вибрации, предопределяйки по този начин и нивото си не енергозахранване, и като последствие, развитието на своето Съ-знание!
  27. Изходът е само един – необходимо е да се превключите или да преминете на външни високочестотни източници на енергия, с които е пронизано цялото Пространство; та нали изначално човека е СЪТВОРЕН на нивото на ТВОРЕЦА, а преминавайки към нискочестотните източници на захранване, е станал неспособен да ТВОРИ  в Пространството на високите енергии!
  28. Опитайте се да погледнете в себе си и се постарайте (без болка обаче няма да се получи) да се превключите към подхранване с енергиите на високите вибрации чрез ОСЪЗНАВАНЕ не само на своята СЪПРИЧАСТНОСТ към Пространството на високите вибрации, но и чрез ОСЪЗНАНВАНЕТО си като част от Божественото Пространство, ТВОРЯЩО СВЕТОВЕ!
  29. Не бързайте, но разберете, че източниците на енергия на ниските вибрации не могат да бъдат източници на енергия на Твореца на Пространството и не се ли откажете от тях е невъзможно да станете СъТворец, а още повече, Творец!
  30. Вашето Начало, както и Начало на Световете е била МИСЪЛТА – енергия на ТВОРЯЩИЯ РАЗУМ, осъзнавайки себе си като ТВОРЕЦ и достигнал в това Висотата на АБСОЛЮТА, затова трябва да разберете, че в това Пространство на Разума (ЕДИНЕН и НЕДЕЛИМ, независимо от МНОГОСТЕПЕННОСТТА) ВСИЧКО Е ПОДОБНО, тъй като всичко е ТВОРЕНИЕ от ЕДИН, ЕДИНСТВЕН ТВОРЕЦ!
  31. На всяко ниво от Пространството съответства ниво на СЪВЪРШЕНСТВО! Еволюцията е неспирен процес на УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ, където ПЪРВОПРИЧИНА и ОСНОВА едновременно се явява ЕДИНСТВОТО НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ, които ДОПЪЛВАЙКИ СЕ една с друга и действайки в рамките на ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТТА, достигат висотата на СЪВЪРШЕНСТВОТО!
  32. Човекът като ТВОРЯЩА енергия (сила), е безкраен в своите възможности, но само достигайки висините на ЕДИНЕНИЕТО!
  33. Преминавайте ПОСТЕПЕННО в Тънките планове /Пространството преминава на следващото ниво на еволюция и вече е преминало точката на НЕЗАВРЪЩАНЕ (бифуркация)/, изключвайки се от източниците на енергия не съответстващи на вашето ниво и на задачите за Творчество.
  34. Аз ще ви обясня по нататък, как най-лесно да се премине процеса за смяна на енергообеспечаването, но засега вие трябва твърдо да разберете първопричините за вашето състояние и причините за несъответствие на ТВОРЧЕСКИТЕ ви задачи на нивото на високите вибрации и пребиваването (проявлението) ви в полето на низките вибрации.
  35.  
  36. Новият Свят ще изисква използването на нови източници на енергия, защото Съ-знанието на „човека-животно” и Съ-занието на „Човека-СъТворец” – са съвършено различни енергийни системи!
  37.  
    Превод: И. Иванов Източник: http://www.otkroveniya.ru/tolk3/t3-19.01.10.html  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3416462
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930