Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
24.01.2013 17:37 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ НА РЕФЕРЕНДУМА ЗА АЕЦ „БЕЛЕНЕ” – 24.01.2013 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3001 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 26.08.2013 09:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За да не гласувам на референдума на 27.01.2013 год. за АЕЦ Белене аргументите ми са много и ще ви ги казвам, като приказка от баба ми и за пазара, за да ме разберете, граждани на България по-лесно, защото АЕЦ Белене не е строителство на пенсионерски клуб в град Сопот за игра на карти, шах и табла, а става дума за инвестиция с размер на финансовите средства, колкото около 1/3 от Брутния национален доход на България за 2011 год. по данни на НСИ. Поради тази причина от време на време ще тегля и по някоя майна за да видите моето отношение по този въпрос. С тази тема ще ви кажа и други важни неща, които ще ви станат интересни и ще се изненадате, като факти, които съществуват в природата.

И така, като начало ще изброя само основните ми аргументи. Имайте в предвид, че темата е сложна за писане и обяснение и поради това, че тя е от национален мащаб и не може с лека ръка да се подминава и да се ходи да се гласува. Всичко е въпрос на много сметки и анализи и то професионално и от хора НАТОВАРЕНИ от държавата чрез законово нареждане, за да могат да носят отговорност по този въпрос за строителство или не. 

Според мен, днес въпросът за АЕЦ Белене в никакъв случай не е за Референдум, както смятат политиците и ги обявявам за хора ОГРАНИЧЕНИ в Управлението на Народното стопанства, като цяло и в последствие в темата ще го дообяснявам това мое твърдение.
Лично аз, за да не гласувам ще посоча аргументите ми по следния начин, които са само за размисъл и за ваша информация, но от вашите действия ще се реши един много интересен и важен въпрос касаещ държавните ПАРИ. По ред ги степенувам по следния начин, което не е важно това нещо как ще бъдат подредени. Важно е да се знае, че това са въпроси, които са държавни, а не да ви поставят пост фактум да изпълнявате определени неща, които са чуждо задължение, а не ваше, приятели.
  1. Членството на България в Евро съюза, поддържането на АЕЦ Козлодуй и затварянето на блоковете му нямат нищо общо. АЕЦ Козлодуй беше Вътрешно държавен стопански въпрос на България и  Евро съюза не следваше да се намесва в него, та ако Председател да е не Барозо или мадам Кунева, ами ако ще и Папата от Рим да е. Българските власти се подадоха на настроения и те разрешиха затваряне на блоковете в АЕЦ Козлодуй, които блокове е съмнително тяхната не устойчивост и никой не е в състояние да го докаже в света този въпрос. Все едно някой да каже, аз съм влизал в реактора и видях какво е състоянието му. Всички реактори на света са с един принцип на действие и те са постоянно под охлаждане с вода и затова се правят близо до голяма течаща вода, за да има и голямо охлаждане и то постоянно. Това е заложено във всички проекти на Ядрени централи по света и никой до момента не е открил авария поради това, че някой да е влизал в реакторите, които не се познава дори и как работят те, поради простата причина, че всичко се връща, като отпадък, който отпадък се капсулира още в реактора, доколкото имам информация и от там отиват директно в гробниците, които се правят на различни места по света. Никой дори не може да каже, какво оставя, като отпадък, поради простата причина, че и там е сложно нещо, за да се наблюдава този процес и то от хора специалисти с различни уреди и защитни дрехи, а не от политици, като мадам Кунева и Барозо.   2. България, според мен, има налични и действащи мощности, за да произвежда ел. енергия за нуждите на 2.5 икономики, като на България. Всеки държавник това може да го провери и то по начин спрямо проектираните мощности на всички предприятия за производство на електрическа енергия. Този въпрос е доказуем и не е за подценяване. Нежно е политическо решение за всичко, а не манипулативни действия от шепа хора на политиката.
  3. Производствената цена на ел. енергията е надута многократно от монополното състояние на Енергийните дружества. Тази цена е също доказуема и включително и аз мога да го докажа, ако имам отчетните данни на всички търговски дружества за производство и пренасяне на енергията до крайния потребител. Това също става с възлагане от държавата, за тяхна информация, а не да чакат само от анализите на дружествата, които са техни разработки и това е всичкото им действие на нашите държавни комисии за регулиране на цените на крайния потребител.
  4. Некадърни и нищо не разбиращи от държавна икономика Министри на Българската държава по отношение на Управление на Народното стопанство от 1989 год. до момента и това се показва от всички действия за политиката на енергетиката. Тези хора са длъжни да защитават интересите на хората, а не на дружествата, които имот монополно положение в този енергиен бранш.
  5. Дълго срочните инвестиции, които се правят от НЕК и Електроразпределителните дружества на България, които са чужди дружества, а не български, не е основание да се вдига цената на ел. енергията, поради това, че всички разходи минават, като Амортизационни очисления, които очисления са с двойнствено предназначение. Експерт счетоводителите разбират прекрасно този момент, но са безсилни да влияят върху цените, поради това, че има държавна комисия за цените на тока, наречена „ДКЕВР”. Тази комисия в лицето на нейния председател Ангел Семерджиев е станала защитник на Дружествата и това всеки го вижда, но всички държавни органи си мълчат по този въпрос, който е също Държавен въпрос, а не е мой или на трети и пети от гражданите. Този човек е единствен в България, който определя тази ценова политика и това дава съмнение за много неща в ценовата политика на ел. енергията. Въпросът с амортизационните очисления е деликатен и не бива да се взема всичко като разход на дружеството и да влиза като цена, поради простата причина, че първоначалната инвестиция на дружеството, която е направена с неговото построяване е дала  възможност те да влязат като цена до пълното им очисление от баланса на предприятието. Това означава, че предприятието е натрупало средства за постоянно подновяване на капитала и то без да влиза в цената на произвежданата продукция, поради простата причина, че амортизацията дава възможност да акумулира средства за подновяване на инвестицията. Това обаче може да стане ясно само с пример, който не е моя работа да давам и ще кажа, че всичко подлежи на проверка и това е работа на самото Правителство на държавата. Днес ви казах достатъчно, че ИМАМ ГОЛЯМО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ, КОИТО ПОСТОЯННО КАЗВА АТАНАС СЕМЕРДЖИЕВ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗТ В ЦЕНАТА. Аз приемам вариант да участвам в комисия, за да докажа, че цената е завишена много повече от амортизационните очисления, отколкото от другите разходи и това ще го докажа по начин на счетоводните документи на дружеството и по никакъв друг начин. Това е двоякото значение на амортизацията, като производствен разход и новите инвестиции.
Този въпрос е деликатен, но когато става въпрос на Държавно регулиране, то той следва да е ясен за комисията и то по перфектен начин, а не постоянно да ни будалкат, че се правят инвестиции и те следва да влязат в цената.
Питам така Председателят на комисията по регулиране на цените в дружествата.
Ако аз докажа, че цените са неоснователно надутичрез новите инвестиции, ще се върнат ли надвзетите средства на потребителите в страната, които средства са отишли, като печалба на дружествата и от там, като печалба на акционерите.
Това е целият проблем и това смятам, че е въпрос на доказване и на нищо друго. Поради тази причина казвам, че имам съмнение и за компетентността на Председателя на комисията Атанас Семерджиев, който ми е колега като икономист, но това не е гаранция, че е добър специалист и го наричам пълен некадърник, та ако ще, не в Далас да е учил икономика, но и в Ню Йорк да е завършил финанси на нефтената промишленост.
Това е г-н Семерджиев и ако желаеш може да коментираме, за да ти докажа, че ти неоснователно завишаваш всеки месец цените на кв/ч ел. енергия, която цена, според мен е не повече от 0.13 лв., без ДДС за кв./ч за краен потребител за домакинства. Друго нямам по този въпрос, но ви предлагам да се съобразите с моето мнение и ще ви докажа, че цената е не основателно завишавана всяко тримесечие. Край по този въпрос от мен.
 Този въпрос е толкова деликатен, че се съмнявам в цялата ценова политика на всички енергийни дружества в България, като се има в предвид, че имат огромни инвестиции и сега се чудя, че всичко е под контрола на държавата. Следва да се има в придвид, че това е двоякото значение на амортизационното очисление и самата финансова политика на дружеството, което се съмнявам вече, че дори и Експерт счетоводителите са вникнали в този въпрос, а те са най-отговорни по този въпрос, което очаквам, че всичко ще е наред и то с намаление на цената на ел. енергията с няколко пункта, например, 0.22 лева да стане на около 0.16 лева за кв/ч.
Това е братя и сестри Българи и ми се извинете, че ви занимавам с тези щуротия на НЕК и Енергийните дружества и то по професионален начин. 
6. България, като държава, следва да постави ограничение на средната работна заплата на НЕК и Електроразпределителните дружества по средно претеглена величина, спрямо заплатите на всички отрасли в страната и това, вече, е държавно мислене за Енергетиката на България. Не може те безкрайно да увеличават заплатите и да казват че това са разходи, които минават към цената на тока за хората. Всички знаем, че там заплатите са едни от най високите за държавата, поради това, че са монополни дружества. Това е също държавен въпрос, а не е на Минчо, Иван, Петкан и Драган. Това е въпрос на тази прословута комисия.
  Още, държаната следва да им даде процентно управляеми Управленски разходи на дружествата и това също е важен въпрос поради простата причина, че когато няма контрол и имат монополно състояние те могат да подписват хиляди договори за изпълнение на техни поръчки с всякакви цени на договорки и то с техни фирми. Пусна се информация, че това се върши с чужди на България консултантски фирми. Тези хора добре владеят криенето на разходи и тяхното доказване, като направени разходи за дружествата.   Още, държавата следва да ограничи екскурзиите и командировките до минимум и социалните им разходи на всички дружества от бранша до някакво ниво, а не да се използва монополното им положение. Това също е държавен въпрос.    Има и други такива условия, но това е за сега.   7.  На база това нещо казвам ЯСНО на ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА „ДКЕВР”, според мен е ПЪЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ НЕКАДЪРНИК и този некадърник решава въпросите с цената на тока на цяла България.   8.В случай, че България има нужда от нова АЕЦ, то Българското Правителство може да възложи това да бъде частно предприятие, като се дадат определени монополни условия на него и държавата, като цяло да не даде 1 лев за нова централа. Това е също НЕКАДЪРЕН ВЪПРОС ОТ СТРАНА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА, НА КОИТО ВРЕМЕТО ИМ МИНАВА ДНЕС САМО В ЩУРОТИИТЕ ДА ХАРЧАТ ДЪРЖАВНИ ПАРИ.   9. Не на последно място е това, че Българската икономика, като цяло стои на този хал за застой и спад, поради това, че тя е зависима от нашият Създател, Господ Бог, с така наречената съдба на Българската икономика, като този момент не следва да се подценява. Въпросът е изцяло в процес на много неразбиране и четене и не може да се обясни с две приказки, но той според мен е и най-важен.   10. Имам още няколко аргумента по екология, селско стопанство и други, но те ще се разгледат в темата, като процес на приказката, която ще ви разказвам.

Всичко в Икономическата наука си има постановка на правене и това означава, че, за да се започне строителството на едно голямо предприятие, като АЕЦ Белене значи, че се искат много големи инвестиции и всичко опира до пари. Тези пари да се намерят и похарчат е нужен стабилен Бизнес план със задължително Инвестиционно проучвани, съгласно всички Бизнес правила на всяка голяма фирма по света на акционерен или друг принцип, дори и като едноличен собственик на капитала.

За в момента с АЕЦ Белене става дума за МИЛИАРДИ ПАРИ, СУХА ДЪРЖАВНА ПАРА И ТО ОТ ДАНЪЦИ, българи умни и всякакви други, но без никакви ясни аргументи на икономическата наука и на човешката логика. На някой просто му е хрумнало, че е нужна нова АЕЦ Белене, поради това, че също на други им беше хрумнало да затворят работеща друга АЕЦ, но в Козлодуй.

Ние станахме свидетели на 22.01.2013 год., по БНТ, че нашите бивши и настоящи Министри и експерти, които бяха поканени в предаването по Канал 1 на БНТ „Референдум”, че нямат ясна представа за какво става дума, а само въртят МИЛИАРДИ ПАРИ с тази АЕЦ Белене и това ми дава основание да смятам за тези хора, че са пълни НЕВЕЖЕСТВА как се прави едно предприятие в държавата ни с ДЪРЖАВНИ ПАРИ.

Ще ви кажа за пример, за да знаете, че всички предприятия от времето на така наречения „социализъм” или „комунизъм”, което е с едно и също значение, са правени с голяма точност на сметки, поради това, че всичко беше с Държавно планиране и  с перспектива за Българската икономика.

Повечето от тези предприятия вече не работят, но има  и нови създадени, но те не са повече спрямо онова време от 1970 до 1986 години, като най-силни в Българската икономика, като промишленост с всичките му  отрасли в индустрията и селското стопанство.

Поради тази причина в държавата работиха различни служби за Планова държавна икономика, а ние станахме свидетели, че тя работеше безупречно, дори тогава, когато се намираше в процес на пълна мощност, като кампании в Селското стопанство или в строителството на държавни обекти с държавна постановка за тях.

Днес всичко е стихийно, поради естеството на Пазарната икономика, която е фирмена икономика и действа основния закон, че „Цената се определя според търсенето и предлагането”.

Ние знаем, че цената е не постоянна величина и това се определя от много фактори и най-вече от това, че има свободен пазар на внос и износ в целия свят.

При това положение никой в държавата не е в състояние да каже дадено предприятие с какво мощност ще може да работи  или с какъв капацитет на неговото производство, за да се проектира и направи, особено когато става въпрос в областта на ЕНЕРГЕТИКАТА.

Само преди няколко дни обяснявах на мой приятел инженер, че, за да се направи едно производствено предприятие се тръгва от нуждата на пазара и от там се определя и капацитета на неговите мощности.

Знаем, че такова нещо може да се получи само при сигурни пазари и то чрез Държавно планова икономика и по никакъв друг начин.

По причина на Пазарната икономика се разтуряха в  България всички Комитети по планиране на икономиката, като държавно устройство на планиране.

В най-ново време отново ставаме свидетели, че някои хора са забравили, че именно те са причината да се промени така наречения „социализъм” с Пазарна икономика и това е до някъде дело на нашите големи икономисти от БАН и Икономическите Университети в България от преди 1989 год., поради това, че правиха съпоставка с Капиталистическия свят. Обаче по онова време никога не се вземаха всички важни фактори за развитие на двата свята, като основния фактор за дадено развитие на държавата не се вземаше, а той беше не нещо друго, а именно нашето естество на развитие, като социалистическа държава, а не като капитализъм, който е сега. Капитализма, който е стихиен е не зависещ от човека по начин на планиране и сега сме свидетели на Световната икономическа криза в целия свят. Затова  ще си мълча за Световната икономическа криза, защото този въпрос съм го описвал в няколко други статии, които са с така наречената икономическа зависимост на бизнеса, като цяло и се казва БОЖЕСТВЕНО УПРАВЛЕНИЕ НА СВЕТА. 

Сега се учудвам, че именно тези учени хора от преди време днес си мълчат по всички въпроси на АЕЦ Белене, а се правят всякакви коментари само от невежите, до не знам каква степен, Министри на Икономиката в България и на разни специалисти инженери и то от кол и въже. Добре е да се направи съпоставка, че между инженери и икономисти разликата е от земята до небето, но явно този въпрос се подценява от много хора. Инженерите са хора за техническата страна, а икономистите са люде за финансовата и икономическата страна на проекта, като цяло.

Ще ви дам пример за по голяма нагледност на темата.

Знае се, че Румен Овчаров е физик и икономист, като един от водещите в тази скопена идея за направа на АЕЦ Белене. Чудя ме се на акъла на този мой колега с икономическо образование на каква база прави тези сметки за МИЛИАРДИ ЛЕВА да се дадат, като пари за инвестиция, която е без изход за поне 12 -15 години напред. 

Знаем, че по едно време в България беше на мода с идеята много хора с инженерно образование да карат и второ висше икономическо образование. И икономиката и инженерството си искат практиката и човек да следи нещата от гледна точка на науката.

Навремето един мой доцент по Основи на правото в УНСС град София, бившия „Карл Маркс”, доц. Каменов, като ни четеше лекции ни каза така.

„Колеги, вие сте дошли в Икономическия институт да вземете висше образование, за да знаете, че то ще е най-малкото нещо, което ще имате в живота, но някои от вас са дошли и за второ висше образование. Ще им кажа на колегите, за да ги успокоя и да знаят, че докато завършат второто си висше образование ще забравят първото, а по-късно ще забравят и второто”.

Това бяха всички негови приказки на този доцент и си продължи по същество да ни учи по Основи на правото.

Казвам ви, че това ми беше първият изпит, поради простата причина, че тази наука ми беше най-интересна, като идея на нейното значение и като понятия.

Сега разбирам, че правото е най-лъжовната наука, поради това, че вече имам други виждания на нещата и поради тази причина споделям, че правото е дело на нашия Създател, който ръководи всичко по света и да се убедите в това, което ви казвам следва да прочетете внимателно всички така наречени „Протоколи на Сионските мъдреци”, които са изцяло дело на нашия създател. Писал съм за тях и поради това няма да се спирам с подробности, но ще ви кажа само, че това са ТЕЗИСИ за управление на света в икономическия батак на правото, бизнеса и парите.

Имайте в предвид, че моята информация, която е от Създателя, поради това, че имам милост от Него, за да ми дава определена информация, което означава и определена Енергия, тъй като съгласно постановките на академича Маслава Леонид Иванович от Русия, че Енергията е равнозначно на Информация.

След като Енергията е Информация, това означава, че всеки от вас получава определена информация от нашия Създател, но тя се предава според нивото на лична подготовка.

Сега аз пък имам усещането, че този юнак, Румен Овчаров, като един от водещите в идеята за референдума е с трети клас в началното училище, защото и децата знаят с колко пари се купува закуска, а той не знае какви милиарди ще даде за нещо с неясен икономически ефект, спрямо цялата икономика и енергийна система в България.

През седмица или през няколко дни ви пиша по някоя моя глупост във фейсбук или в моя блог, в който има около милион посещения за малко повече от три години, като повече от половината са само през 2012 год. Това означава, че малко или много хората ги впечатлява моето объркано и ве пак точно писане на нещата по различни теми спуснати от нашия Създател и то на прост и разбираем език, без много сложни постановки на изразяване.

Сами ставате свидетели, че ви говоря по много теми без дори да има някой да ми опонира за нещо. Тази сутрин, 24.01.2013 год., си направих експеримент да тегля една „МАЙНА” на всички, за да ви докажа, че идеята за ПРОШКАТА и за позитивното мислене е пълна глупост и тази глупост е създадено именно от нашия Създател, с който имам непрекъсната връзка.

Поради тази причина сега ви казвам, че имено Той ме подтиква да ви пиша тази статия, че идеята за РЕФЕРЕНДУМ е Негова идея, но тя е глупава идея, за да ви покаже отново, че хората нямат мисли в главата си.

В същото време Създателят поставя въпроса така, че независимо от крайния резултат на референдума Той ще прецени дали ще се строи АЕЦ Белене в България, независимо дали ще струва 1 или 50 милиарда лева за България. Това е показател за цялото Управление на икономиката в България и света, като цяло, поради това, че Той действа на всякъде с различен аршин на мерене на нещата.

От преди Новата 2013 год. прокарвам идеята, че хората нямат мисли в главата и са Управляеми БИОРОБОТИ на Създателя наш.

За да се докаже, че хората нямат мисли в главата си, а са управляеми торпеда, както им казвам, се даде възможност от Създателя чрез политиците ни да се направи референдум за цялата страна, по един важен въпрос, който въпрос не може да се сметне от никакви специалисти, а камо ли от невежия по Икономическата наука над 99 процента от българския народ, който народ трябва да гласува и да вземе решение за това строителство. От тук на сетне сами си направете извода от ефективността на самия референдум.

Основно нещо в Инвестиционната направа на дадена фирма в пазарни условия е, че трябва да се знае, но кого и колко ще се продава от продукцията на едно производствено предприятие. В противен случай то може да фалира за нула време.

Годишно в света по тази причина фалират стотици хиляди фирми и погледнете в нашата страна в съдебните регистри за какво става дума. В това число фалираха фирми, като Кремиковци, Радомир, ВМЗ – Сопот и безброй други фирми. В случая с АЕЦ Белене се разчита на монополното дередже на НЕК, че цената може да се вдига безкрайно.

Разберете, че ако се направи АЕЦ Белене с експеримент от Създателя и Той  да даде възможност сам човекът да управлява тази система, то тока в България ще струва около 5 лева за киловат час. Това е едното и най-важно нещо.

Второ, никой в момента не е в състояние да каже утре колко ток ще е необходим за България, като държавна икономика или да се изнася на вън, защото съседните държави също си имат проблеми.

За сравнение вижте всички от тях, с изключение на Турция, защото Създателят дава възможност на тази държава да се развива, като модерна икономика и Той има обяснение на този въпрос за учудвани на целия свят, как от една изостанала на времето държава, става модерна Европейска държава.

Днес нашите Управници говорят само общи приказки, които общи приказки ще струват на данъкоплатеца около 20 млрд. лева или около 10 млрд. евро, но никой не ги знае точно колко и за колко време ще работи тази АЕЦ.

Погледнете за сравнение АЕЦ Козлодуй след колко време се затвориха блоковете и то пак по решение на Създателя, но прокарани чрез г-н Барозо с помощник мадам Кунева с една банка и никой друг.

Този момент сега го казвам, за да е ясен на целия български народ, че хората са само БИОРОБОТИ и нищо друго, но за удоволствието на Създателя и за негов КЕФ. Този Създател е сам Господ Бог на който всички до един се молите по различни поводи за пари и имане. Сега ме питайте мен, за да ви кажа Той как дава пари и имане, но ще ви опиша  цялата картина допълнително след време.

Всички видяхте, че това младо момче, Министър Добрев, онази вечер на Референдум по Канал 1 на БНТ се чудеше как да обясни на тези прости бивши  Министри, че той не доумява от къде да вземе около 400 милиона лева, за да погасява до сега направените дългове по тази ДУПКА на АЕЦ Белене, която работи, като няма нищо и още няколко години ще гълта само пари, за да заработи с неизвестно колко капацитет. Ясно е, че в момента нашата Енергетика има достатъчно мощности, за да захранва цялата ни страна и дори да изнася ток навън за други държави, ако имат нужда.

Като цяло аз нямам точни данни, за да ви говоря конкретно с цифри, но факта, че 2/3 от държавата ни се топли на климатици и на електрически уреди, поради това, че 60 процента от град София, град Пловдив и много други градове нямат възможност да използват друго отопление, освен ел. ток, показва, че Енергийната ни система е стабилна и сигурна, като тя не е спряла за минута да не работи. Преди време токът се спираше пак по решение на нашият Създател, но чрез други хора по онова време. Сега Създателят е хванал мен, за да ви казвам тези неща, като факти и резултати на от неговите действия братя българи, цигани, турци и всички останали, които се наричаше български граждани.

Следва да се има в предвид, че в АМОРТИЗАЦИОННИТЕ РАЗХОДИ, като разходи се дават на предприятието, за да подновява своите основни капитални средства и не се признават, като приход за данъци към държавата ни. Това показва, а Експерт счетоводителите знаят прекрасно, че тези Енергийни предприятия в нашата държава ни „ебават” от всякъде, защото искат увеличение на тока с това, че правят Инвестиции и тази ебавка става чрез така наречената „ДКЕВР”. Преди шеф на тази комисия беше проф. Шушулов, а сега е Ангел Семерджиев.

Ще ви кажа, че  направих справка за специализациите на г-н Ангел Семерджиев и се оказа, че той няма специализация само от Светия Синод в София, според информация от Интернет.

Днес, 24.01.2013 год., обаче, ви споделям, че този човек си няма ХАЛ ХАБЕР от Икономика и управление на икономиката, като предприятие.  В неговата кадрова справка се казва, че е специализирал в Тексас и то Мениджмънт на нефтената и на газовата индустрия. Такава специалност по принцип има до толкова, доколкото колегите икономисти да познават и да правят разлика между НЕФТ и ВОДА и между ПРИРОДЕН ГАЗ и ГАЗ за светине НА ЛАМПИТЕ.

Всички Мениджърски управленски и икономически специалисти за България са в специалността „Икономика и управление на промишлеността”, която специалност е моята от УНСС в гр. София или индустрията. Така, че това кой къде е завършил в чужбина е само за фасон и нищо повече. Днес в целия свят е така, че, като си платиш пари може да завършиш и Магнаурската школа от 8 век и то в Константинопол.

Индустрия е европейско понятие, а промишленост е руско понятие. Двете понятия, обаче са с едно и също значение, както социализъм и комунизъм.

Социализъм е руско понятие, а комунизъм е европейско понятие.

Тези две понятия означават едно и също нещо. Поради тази причина много хора политици бъркат тези понятия и не знаят за какво са в Българския парламент, а са там, за да управляват Икономиката на страната и то със закони на България.

Всички колеги икономисти знаят, че Специалността „Икономика и управление на промишлеността” е широка специалност и тя става за всички видове индустрии в света на икономиката, като цяло.

В нея, обаче, също има няколко специализации и ако човек не е специализирал дадена специалност, той ХАЛ ХАБЕР си няма за другите тесни специализации, ако самостоятелно не си е поставил за задача да ги изучи, както аз съм изучавал, например, Външна търговия с книгите на д-р проф. Лидия Каракашева и Банково дело по специално немско издание за финанси и Финанси на фирмата на няколко Български преподаватели, като цялостно изучаване и то с много допълнителни книги, поради това, че бях Банков Експерт и то за Управление на кредитите на ВМЗ Сопот.

По мое време ВМЗ – Сопот се издължаваха редовно към бившата Агробизнесбанк - АД в гр. Пловдив и то само с три приказка на чаша пиене с бившият Управител на тази фирма, инж. Ангел Писков и това всеки може да го провери, дали е било така.

 Допълнителното изучаване на други специалности отнема много време с четене и то по учебните програми на УНИВЕРСИТЕТИ, които Университети им е това работата да подготвят висши кадри по дадени специалности, поради това, че тази наука ИКОНОМИКА е многообразна наука , но само държавниците не разбират това и си правят закони, но и това е друга тема. Те, обаче, също се Управляват от нашият Създател.

Моята специализация, като студент ми беше Цени и ценообразуване, което ценообразуване по принцип е определено в Закона за Счетоводство на България, който закон беше разработен с едни от най-добрите финансисти в Икономическите ВУЗОВЕ в България, а именно Софийския и Свищовския Университети по икономика, но в гр. Свищов се водят академия и то е по призвание това нещо.

Академия означава, че в това учебно заведение се изучават академични науки, като, например, науките по приложна и модерно изкуство и култура и сега си направете сметка за всички академии в страната ни.

Поради тази причина споделям на цяла България, че този човек Ангел Семерджиев хал хабер си няма от Инвестиции и тяхното счетоводно отчитане, как влияят върху крайната ПОТРЕБИТЕЛСКА цена и как се отразяват върху крайните резултати на Енергийните и Далеко преносни енергийни дружества в страната ни.

Ще спомена, че г-н Ангел Семерджиев може да е добър физик, където също имам съмнение дали е такъв, но в областта на Енергийното ценообразуване, според мен,  си е „ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК”, а да не говорим в областта на икономиката и нейното управление, като цяло. Поради тази причина ви се увеличава токът, като цена и то с основание, защото никой от Министрите, също според мен, не го е извикал при него, за да му иска пълен анализ върху каква база увеличава тока на хората и на фирмите в държавата България.

Сега ви казвам, че и всички Министри на България в областта на икономиката са ограничени хора и говорят през цялото време само глупости и ОБЩИ ПРИКАЗКИ за Българската Икономика и Енергетика, а тя затова е на този хал, да не казвам, че е на този „ХУЙ”, като цяло.

Може да ме съдят за обида всички Български Правителства до сега от Демокрацията през 1989 год. до ден днешен, но това си е точно така и друго не мога да им кажа.

Преди години великият актьор от САЩ, които искаше да стане Президент на страната България, ЖОРЖ ГАНЧЕВ, казваше по телевизията „ОПОМНИ СЕ БЪЛГАРИНО”!

Сега аз ви казвам, че БЪЛГАРИНЪТ е ГЛУПАК, поради това, че го Управляват НЕКАДЪРНИ ХОРА от всякъде.

Ще ви кажа, че днес всички Министри по управление на ИКОНОМИКАТА, като цяло на страната, начело с Премиера Бойко Борисов, са пълни невежества по Икономика с изключение на Симеон Дянков.

Колегата Дянков, обаче, се е хванал за главата как да се оправя с глупаци по Икономическите науки и му се чудя, че още има възможност да издържа финансите на държавата, като се има в предвид, че нищо в България не работи на пълен капацитет.

Сега може да идете при господата Бойко Борисов и при Сергей Станишев, като минете през онзи високия некадърен бивш Министър на Икономиката и Енергетиката в България Румен Овчаров и през доцента от Карлово Петър Димитров, който го мислих, че е капацитет, но онази вечер го разбрах, че е пълен глупак по ИКОНОМИКА и то за Ядрена централа, за която се говори, че ще строи с пари от 20 милиарда лева.

Днес, дами и господа, ще ви кажа, че ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ не струва в момента 20 милиарда лева и за сравнение вижте колко е Националния доход на България за 2011 година, който е, ако е вярно това нещо, като справка от Интернет, че е 72, 294 милиона лева, което означава, че тази ДРАКА до река Дунав, наречена АЕЦ Белене ще струва, на българския ЕБАН от всякъде данъкоплатец, около 1/3 от Националния доход на България за 2011 година. Това е мили братя и сестри Български народе

УПРАВЛЕНИЕТО НА ВСИЧКИ ВЕЛИКИ ПРАВИТЕЛСТВА В БЪЛГАРИЯ, КОИТО СЕ ЗАХВАЩАТ С ТАЗИ ПОМИЙНА ЯМА ДО РЕКА ДУНАВ.

Поради пълна некадърност на Управлението на икономиката и то по тяхна причина, днес, 24.01.2013 год., зимният ток, за отопление и домакински нужди за едно средно статистическо семейство в България, струва 1/3 от семейните му приходи, а разпределено по продукти, които ви са нужни от магазините, това е приблизително пак 1/3 от всичките ви доходи, мили братя и сестри, Българи от всякъде.

Поради тази причина, днес, 24.01.2013 год., ви казвам, че НЯМА да престана да пиша по тези въпроси, докато не ме направите сами ПРЕЗИДЕНТ на Република България, за да вкарам всички Премиери на Република България от 10.11.1989 год.  до ден днешен в Съдебната зала, за да дават отчет минимум 5 години, защо Българския гражданин е пълен просяк, спрямо европейските граждани на различните страни на Европа. 

Също днес ще ви кажа, че със съвременното ценообразуване на ел. тока, като крайна цена за потребителя се пълнят джобовете на Енергийните дружества и Електро преносните системи в България, а Българският народ лапа само пушека от комините на АЕЦ Козлодуй и на ТЕЦ – вете на Марица изток.

Също ще ви кажа, че всички ТЕЦ , АЕЦ Козлодуй и ВЕЦ  системи в България имат капацитет да захранят поне две Българии с тези мощности, поради това, че са правени  по времето на Държавно плановата ни икономика. По онова време, ако не се направи правилно планиране човекът се окачваше на бесилото и никой не смееше да наруши всички стандарти, които съществуваха в държавата ни.

Сега вижте какви стандарти има в цялата страна и се чудите, че ядете сирене с растително масло от палми, салам и кренвиршите от хартия,  зъби, копита и тук там опашки за козина и перушина в тях от всякакви животни.

Поради тази причина, преди няколко дни писах в друга моя статия, че Министърът на земеделието, г-н Найденов, който е хубаво и красиво момче и навярно е добър ветеринарен лекар на животните, но той, като Министър фактически няма какво да управлява, освен, горите на България, поради това, че няма 1 декар държавна земеделска земя и едно селско стопанско животно, освен полицейските и военни кучета и коне и тук там някое прасе за отпадналата помия от столовете на армията и столовете на големите фирми, като ВМЗ - Сопот.

Казвам ви, че горите си растат свободно без чужда намеса и ако човекът се намеси в тяхната популация те започват да съхнат.

Затова горските работници се чудят каква сеч да правят, за да им помогнат с прочистване.

В моето родно село цяло лято на 2012 год. се даваха грешни държавни пари от това ебано Министерство на горите, за да прочиства Боровата гора около село, която съхне и никой не знае защо съхне. Това съхнене се отразява и на широколистните дървета около тях. Самото съхнене е от това, че по принцип горите си растат свободно, без да има чужда намеса в тях, а хитрия човек залесява и прави от години хиляди комбинации с горите. Поради тази намеса на човека в горите, боровете са пълни с гнезда от гъсеници и шефът на Горско стопанство в гр. Карлово инж. Мико Павлов се чуди с какви патрони да стреля по цял ден, за да паднат гъсениците от гнездата от боровите дървета.

Всички селяни са свидетели, че преди време нямаше никакво съхнене на горите, а сега всичко върви на изуй гащи с тях и продължават да съхнат. Затова има прочистване на суха маса по горите с дърва за огрев, които дърва струват на Българския "прост" гражданин през зимата над 65 лв. кубик нарязани дърва, а едно време същите дърва, но сечени от хората струваха 3 лева за кубик с превоз пак от хората и всичко си беше на место за селянина с гори под носа му. Сега този селянин се чуди как да открадне от гората един наръч дърва, за да се топли през зимата, защото няма пари да купи това, което природата му дава свободно, само е нужно да го нареже и прибере.

Още ще ви кажа, че въпросът с Екологията е най-дивашката история, с която Екология светът се е хванал да спасява земята и ще ви дам пример, за да разберете за какво става дума.

Садам Хусеин преди да излезе от Кувейт, след като отидоха войските на НАТО и САЩ, за да го убият в Иран, той запали около безброй нефтени кладенци.

Следва да знаете, че това беше по поръчение на нашия Създател чрез него, за да докаже на света, че цялата система за Екология зависи само от Създателя и от никой друг, като цяло по земята.

Знаете, че този пушек сам се почисти за около три седмица и учените хора още се чудят как така стана този номер с това прочистване на природата в пустинята, като няма едно дърво там. 

Това е показател, че системата на Екология на земята работи безупречно и се иска само да се спазват няколко основни правила, а именно да се даде възможност на Създателят да ни подскаже какво следва да направим ние, като хора на България и света, а това е всичко за Екологията.

От няколко дни сме в процес на разговор със Създателя, че ВМЗ – Сопот ще продължава стачката до безкрайност, докато Той не реши, че тя следва да спре и всичко да си иде на мястото и редовно ми доказва това. Аз от своя страна го пиша с мои писания, като проблеми, но никой в същото време не реагира на това, поради простата причина, че Той регулира и мислите на хората.

Също сега ви казвам, че тази СТАТИЯ е Негово, а не е моя, поради това, че аз, като човек, вече, съм убеден, че ние хората нямаме собствени мисли в главата и Създателят от три месеца ми показва нагледно как става този номер с мислите на хората, а аз съм писал тук там и по този въпрос.

С този прословут  Енергиен въпрос  и с референдума за АЕЦ Белене ще стане само така, че да се похарчат около 10 милиона лева за провеждане му, поради простата причина, че СЪЗДАТЕЛЯТ чрез Управляващите на Република България така е решил да стане, за да ви пиша тази статия и да разберете, че всичко се Управлява от Него.

Статията ще ви покаже след няколко дни какво представлява държавата ни и ще ви се иска да ме прегърнете, че съм ви го казал, но след като е минал РЕФЕРЕНДУМА по Енергийния въпрос на България.

Следва да знаете, че Създателят ни управлява всички, без изключение, но това от хората все още трудно се възприема, защото все още Той така е решил да не се разбира.

Хората сме управляеми торпеда в Неговите невидими ръце и само следва да се разбере този момент, но за всичко ще му дойде времето, както преди време казваше нашия Премиер Симеон или така наречения ЦАРЯ.

Този Симеон беше докаран именно от Създателя, за да ни покаже също, че и цар може да стане Премиер и то не по лош от всички останали до сега. Симеон беше много критикуван, че си взе горите, но той излезе с такива аргументи, че никой нищо не може да му каже от държавата.

Завършвам статията за Енергийния РЕФЕРЕНДУМ в България, който РЕФЕРЕНДУМ се провежда от нашият Създател, за да ви каже чрез мен, че хората сме Управляеми торпеда и то в Неговите, както казвам, невидими ръце.

След една седмица ще четете тази статия и ще се чудите, че аз съм ви я писал преди референдума, но само три дни преди него, за да я имате, като доказателство, какво съм ви казал и тогава ще стане напълно ясно за много неща, които се случват, защото Създателят е казал, че няма СЛУЧАЙНИ събития никога.

Ставате свидетели на едно събитие, което ще ви обявя може би след няколко дни, но ще видим, защото и на мен се прави показно как ще изглежда то.

Желая ви приятно гласуване, а аз ще ви казвам през деня какви са резултатите на гласуването и то без никакви социологически проучвания и следете Фейсбук и моя блог.

Казах ви много, а това го запомнете, че ще стане известна статия и то до неделя вечерта, когото преди всички ще ви обявя резултата от ГЛАСУВАНЕТО и то без социологическо проучване.

Желая ви да сте живи и здрави!      




Гласувай:
1



1. penchoan - Няма да гласувам на референдума, ...
26.01.2013 10:07
Няма да гласувам на референдума, защото е опорочен. Нищо не зависи от крайния резултат. Дали 100% от българите ще гласуват "за" или "против", никога няма да се строи нов блок на АЕЦ. Единственият ефект ще бъде за пропаганда в спора между БСП и ГЕРБ, в който не желая да участвам.
цитирай
2. minchomin - Няма да гласувам на референдума, ...
26.01.2013 11:59
penchoan написа:
Няма да гласувам на референдума, защото е опорочен. Нищо не зависи от крайния резултат. Дали 100% от българите ще гласуват "за" или "против", никога няма да се строи нов блок на АЕЦ. Единственият ефект ще бъде за пропаганда в спора между БСП и ГЕРБ, в който не желая да участвам.


Браво, Пенчоан! Това исках да го чуя и от теб. Добре е да се знае, че това е пълна измама и лъжа и то политическа. Пенчоан, направете така, че хората да го знаят този момент и го разяснявайте, за да не се заблуждават повече, като стават измикяри и мекерета на шепа БАНДИТИ, наречени политици.
цитирай
3. minevv - e и ??
29.01.2013 15:04
нещо промени ли това бягство от отговорност???????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3418364
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930