Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
25.04.2014 14:50 - "БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ" - ИНТЕРЕСНА ПОЛИТИЧЕСКА ШАШМА! - 25.04.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1042 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.04.2014 08:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няма по-голяма политическа гавра с българския гражданин от това, когато се чуе някой да говори като политик или държавник, че защитава Българските национални интереси.
Тази гавра важи и за учените историци, особено за уважавания проф. Пантев, ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ ТОЙ ЧЕСТО ГИ СПОМЕНАВА когато анализират едно или друго историческо събитие и дават положителна или отрицателна оценка на български държавници, че един защитавал, а друг не Националните интереси на България.
По този въпрос казвам следното.
От както съществува България като държава до момента никой български гражданин не е знаел кои са Националните интереси на народа и на държавата България като цяло.
Поради тази причина никой не може да говори, че този или онзи държавник или политик, банкер или индустриалец, кмет или депутат е защитавал Българските национални интереси, а друг не. Това си е чисто и просто български патент на "политическа дивотия".
Всичко приказки по защита на Българските национални интереси до момента е просто гавра с народа български, кой каквото и да говори. Това е особено важно да се каже за различни разузнавачи капацитети от бившата ДС, армейски и полицейски служители и други хора от подобни служби.
Когато става дума за Български национални интереси, то винаги следва да се изхожда от позицията, че тези интереси трябва да бъдат ясни за всеки гражданин на тази държава наречена България. От тук на сетне всичко останало по този въпрос е игра на лични бизнес интереси.
За да бъдат ясни Националните интереси на България това означава, че те трябва да бъдат записани още в самото начало на основния закон на държавата наречен Конституция и никъде другаде, но не като преамбюл, а като отделни членове, които да важат като задължителни за всеки български гражданин. Всичко друго е порнография на Български национални интереси.
Българските национални интереси не са с направата на едно или две събития, независимо какви са те, а са интереси с дългосрочен план поне за 100 години напред, за да се знае, че никой политик няма да може да си позволи да не прави политика извън Националните интереси на България. Това е същественото, а не както до сега всеки да поставя приоритет на негови Национални интереси.
Точно по този въпрос ще кажа, че един от хората, висши чиновници на тази държава, които следва да изискван чрез Народното събрание Българските национални интереси да бъдат изяснени и писани в Конституцията е Президентът на Република България и той е човека, който трябва да следи за спазване на Националните интереси на народа и държавата. Това до сега въобще не е минавало като идея за никой кандидат Президент на България. Поради тази причина до момента всички Президенти на България са били един вид "мушмороци" тъй като никой от тях не е имал ясна и категорична позиция по Националните интереси на България. В същото време тези хора никога не са били на ясно за какво искат да станат Президенти на България, освен да се гордеят после с това, че са били някога Президенти на държава, която е била "смотана" държава от всякъде без ясни Национални интереси.
Може да се каже, че един от най-големите Национални интереси на дадена държава, това е личното благосъстоянието на народа от тази държава, което лично състояние прави общественото благосъстояние, а не да се търси обратното чрез увеличение на приходната част на Държавния бюджет, а народа да е гладен като хрътки на улицата. На всеки български политик следва да му е като обица на ухото, че няма по-голям враг на държавата от бедността на народа й!
Питам, може ли някой да каже как защитават днес Националните интереси на гражданите българските държавници и политици? Ще отговоря. Не, никак не ги защитават, освен да защитават заплатите на държавните чиновници и приравнените към тях служби и службогонци от всякакъв политически калибър.
Никой нищо не защитава, освен лични интереси, дори и в Европейския съюз.
Какви Национални интереси ще защитават тези смешници наречени Евро депутати, които сами ще си извадят очите един друг преди избори и да се надпреварват кой по-големи лъжи да каже на избирателите си от другия. Тези люде дори не разбират какво ще правят в Евро парламента, освен, че ще вземат 20 хил. евра Европейски пари, предварително дадени от всички данъкоплатци както от другите държави, така и от България.
За какви приоритети на трудова заетост ще говори за тези избори, например, кандидат депутатката от НДСВ г-жа Антония Първанова, която изкара четири годишен спокоен живот в Европа, без някой да разбра каква манджа ядат тези хора в Брюксел и какви Национални интереси защитават.  
Днес в България се харчат милиарди пари в името на Националните интереси на България, които пари са за лични интереси, но минават като държавна политика и от там парите се насочват във всякакви икономически субекти близки до управляващата вихрушка.
Бих казал, че Национален въпрос на България в момента е единствено да се харчат пари за интеграция на циганите в България, които цигани най-добре от всички братя се интегрират в Европа като емигранти. Национален въпрос на България става пълната циганизация на тази държава.
За сега въпросът с Българските национални интереси е чиста ала бала и поради тази причина днес се водят лични битки между всички политици в България от различните партии като всеки обвинява другия, без да имат основание за каквото и да е политическо обвинение, освен ако няма кражба или друго тежко престъпление, но никой дума не повдига, за да се изяснат, дори и чрез референдум Българските национални интереси.
Тези вражди особено ярко си личат в политическите лични отношения на лидерите на различните партии като Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан, Волен Сидеров и всички останали, освен ако това не е една задкулисна игра и нищо друго.
За момента от политиците, според мен, единствено Волен Сидеров прокарва вариант за Български национални интереси, но точно по този въпрос никой не го   бръсне за лула тютюн, защото и той е като първи уличен "хулиган", дори го изкарват "националист".
Националните интереси днес са изцяло историческа и политическа гавра с хората на България, които искат да имат някаква яснота по тях и в същото време думата "националист" да се изкарва нарицателна дума. Това е българска политическа тъпотия от всякъде. Националист означава човек, който защитава Националните интереси на държавата си. Такива, обаче, в България няма и затова Волен Сидеров ще бъде наричан "хитлерист" и нищо повече.
В момента в България има лични интереси, които прерастват в корпоративни, после в партийни, които лични интереси се прокарват чрез държавата, за да станат отново лични и нищо повече.
Не беше никакъв Национален интерес самата демокрация в България, която демокрация освен богатство на шепа хора и голяма беднотия на 90 процента от населението  нищо повече не донесе от 1989 год. до момента.
Не беше Национален въпрос влизането на България в НАТО, освен, че беше личен въпрос на Соломон Паси като Председател на Атлантическия клуб, който прерасна в държавен въпрос.
Влизането на България в Евро съюза също не беше Национален въпрос, но по настояване на определени десни политици и една от тях бе Надето Нейнски, България влезе в Евро съюза без днес да е приета в Шенген или да има Европейска национална валута наречена "ЕВРО".
В настоящия момент България се дели от българските политици между Русия, САЩ и Евро съюза. Точно поради тази причина една голяма част от българските политици се чудят в кои гащи да серат, когато става дума дали да бъдат за Русия или за Украйна или за някой друг европеец с още по-големи лични интереси към България и неговия джоб.    
Толкова за днес по този въпрос.

Допълнение от 26.04.2014 год.

БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА СЪС 182 БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА И С 15 000 УЧЕНИКА.
Български национален интерес, без да е записан в Конституцията на България, се явява образованието на българите в чужбина, които българи са повече от колкото другите народи в България.
Българите в чужбина със съдействието на Министерството на образованието в България са издействали в различните държави по света да има 182 броя български училища, където се учи на чист български с допълнение изучаване езика на държавата, където е училището. В тези училища се обучават около 15 000 ученика.
Това е по информация от новините в 08.00 часа на радио Пловдив, което радио е част от БНР /събота, 26.04.2014 год./. Не е възможно да има лъжа и измама.
В информацията още се каза, че през 2014 год. учениците във всички български училища в чужбина ще държат матура на български език, за да могат да кандидатстват и във висшите учебни заведения в България.
Уважаеми българи, има една стара поговорка, която гласи така: "Играеш ли хоро в комшията, комшията ще иска да играе някога хоро в твоята къща".
Така, че всеки читател да разсъждават за какво говоря.
Бъдете живи и здрави!





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3418428
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930