Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. OTKROVENIYA - МАСЛОВ ЛЕОНИД ИВАНОВИЧ
2. ДИКТОВКИТЕ НА ПОСЛАНИКА НА ВЕЛИКОТО БЯЛО БРАТСТВО ТАТЯНА МИКУШИНА
3. SPIRALATA. NET - Най-големия сайт в България за виртуална духовна литература!
4. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! ПРОТОКОЛИ НА СИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ - ВИСША ШКОЛА ЗА СВЕТОВНИ УПРАВЛЕНСКИ АБСУРДИ!
5. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА! КАК СИСТЕМАТА ПРАВИ БОГАТИТЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ВСЕ БЕДНИ?
6. ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2011 ГОДИНА! - БЛОГ ЗА ПОДДРЪЖКА НА "ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВНОСТ И ДУХОВНО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РУСИЯ" - /ОТ БЪЛГАРИЯ/!
7. ПРЕЗИДЕНТСКИ И МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011 - ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ?
8. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ИЛИ "ВЪЛЧИ" КАПАН С БАНКОВИТЕ ЗАЕМИ! ВЪЗДЪРЖАЙТЕ СЕ ОТ ВСЯКАКВО ВЗЕМАНЕ НА ЗАЕМИ!
9. СВЕТОВНА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА - СРИВ НА КАПИТАЛА ИЛИ СИГНАЛ ЗА ГРАНДИОЗНИ ПРОМЕНИ!
10. ОБРАЗОВАНИЕТО, КОЕТО ДАВАТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА!
11. ЦЕРН - ГОЛЕМИЯТ АДРОНЕН КОЛАЙДЕР, ГРАНДИОЗНА БЕЗСМИСЛИЦА НА СВЕТОВНАТА НАУКА ЗА 4.5 МЛРД. ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКА! - І част
12. /ДИКТОВКАТА Е ДОБРЕ ДА СЕ НАУЧИ НА ИЗУСТ/ Еволюцията е постоянно усъвършенстване - Маслов - 28.02.2008
13. Човечеството – Вселенски експеримент - Маслов 16.08.2008
14. НЯМА СЛУЧАЙНОСТИ - Маслов 31.07.2005
15. - За невярващите - Маслов 27.02.2007
16. СВЕТОВНИТЕ КАТАСТРОФИ И ТЕХНИТЕ ПРИЧИНИ
17. Невъзможно е да се спасите без да възприемате Думите на Създателя - 20.03.2007
18. ИЗТРЕЗНЯВАНЕ - Маслов - 29.05.2007
19. ПРОЗРЕНИЕ - Маслов 09.06.2007
20. ПЪТЯТ КЪМ СВОБОДАТА... - Маслов 17.10.2007
21. ОСНОВАТА НА РЕЛИГИЯТА НА ВИСШИЯ РАЗУМ - Маслов - 27. 10. 2004 г.
22. Още веднъж за основите на Божествената регулярност - Маслов 02.06.2011
23. Тайната на Колективното съзнание - Маслов 04.10.2010
24. Одобрява ли Аллах джихад? ( Отговор на Исус чрез Ким Майкълс)
25. ВЕЛИКО БЯЛО БРАТСТВО
Постинг
29.05.2014 11:09 - ЗА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ВИСШИЯ РАЗУМ И ЧОВЕКА ИЛИ ПРИРОДАТА И ЧОВЕКА! ТОВА Е С ЕДНО И СЪЩО ЗНАЧЕНИЕ. - 29.05.2014 год.
Автор: minchomin Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1241 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2014 17:43


Днес е 27 число от месец май 2014 год.. 
Според Духовното учението на акад. Маслов Леонид Иванович от Русия, 27 число от всеки месец на годината с още няколко други дати от месеца е Ден за Духовно Единение на хората.
Следва да се приеме вече, че това Духовно Единение е символично казано в учението на академика, защото Висшият Разум и човека са винаги и непрекъснато единени, но това е индивидуално на всеки човек с Висшия Разум, а не, както се счита, хората да са единени помежду си. Трябва да се направи разлика точно в понятието единение, независимо, че чрез академика се правят призиви за Духовно Единение.
Това е подвеждащо разбиране спуснато от Висшия Разум към академика и хората с различните негови учения във вид на диктовки, че всички хора са свързани помежду си и следва само Духовно да са единени.
Може и така да се каже, но всичко следва да се съпоставя образно казано, за да се разбере правилно като все едно Висшият Разум представлява един мощен световен компютър, към който е свързан всеки един атом или човек от света като самостоятелна единица с мрежова връзка към Висшия Разум и се получава винаги насрещна и обратна връзка между човека и Висшия Разум. Висшия Разум от своя страна може да препраща съответна информация към всеки атом или човек, която в даден момент, ако е нужно, то тя може да бъде абсолютно еднаква за всеки атом в Природата и за всички хора. Пример, Висшият Разум управлява Евро изборите в целия Европейски съюз. Той предварително е решил кои хора и от кои партии ще влязат в Евро парламента, като в същото време може да подведе социолозите, защото по начало Той управлява всичко. Така стана с България и БСП. Първоначално Той разцепи БСП чрез АБВ и заблуди бившия Президент Първанов. В деня на изборите Шефът от горе решава кой ще гласува и кой не и за коя партия и кандидат. Всичко това се осъществява чрез потоци с хората във вид на атомна връзка, в който атом има фотон и електрон и това е за сега.
От тук произлиза и името Абсолют на Висшия Разум.
Тоест, за да бъда аз като човек свързан или единен с Иван, Драган, Петкан, които са някъде по земята, то това може да стане единствено чрез връзка с Главния компютър, който образно казахме за Висшия Разум и Той може да предаде мисли едновременно на всички по един и същ въпрос в едно и също време, като не е задължително мислите да са еднакви за различните хора. 
Всичко що е нещо замислено като идея някъде в този свят е дело на Висшия Разум. Затова се казва Висш Разум, а не тъп и нисш Разум.
От тук тръгва и понятието на акад. Маслов наречено "единение". Тоест, всичко опира до понятието информация подобна на Интернет с мощна компютърна мрежа. Затова се казва, че Интернет е Божие замисъл прокаран чрез хората, тоест, казано по друг начин това е Божия промисъл. Вижда се, че нещата ще се навържат като смисъл от учението на акад. Маслов. Как става това?
И така.
Мисълта като психологическо понятие е най-неясното състояние на човека.
Счита се, че тя е функция на мозъка и чрез мисълта се формира ум.
Понятията мисъл, ум, съзнание, разум са объркани за човека и те въобще не са функция на мозъка. Това може да учуди всички читатели, но е така.
Както и да го гледаме този въпрос чрез съвременната Духовната литература или чрез Библията ще видим, че това, което казах по-горе е следствие върху човека от Бог познат като Висш Разум.
Това може бързо да го схване като идея всеки човек познавач на будизма или човек, който е чел достатъчно добре Библията, но аз да им го обясня по мой начин.
Това, че медицината и психологията имат своя версия по тези въпроси, че всичко е функция на мозъка е техен проблем и те като наука също ще го разберат, но на Куково лято, ако не им дойде времето за тази задача с мое обяснение.
Това при тях може да се промени само при отделни личности, които имат поне малко от малко познание по източна будистка философия с познаване на темата Бог, Душа, Дух и по обяснението на енергийните тела на човека, но това е само основа за обяснение. Всичко друго ще е само обяснение на този дето клати дърветата.
Без това познание съвременните медици и психолози никога няма да могат да разберат, че човек със своите мисли, ум, разум, памет са функция на Висшия Разум върху човека. Този въпрос е много добре замаскиран като усещане в човека.
Колкото и да се обяснява той винаги ще има празнота в разбирането на хората, дори и професори, ако те нямат нужните Духовни познания.
Казвам следното.
Съзнание въобще не съществува, но то може да се приравни към понятията разум, ум и интелект, което на практика са сходни, дори могат да се отнасят за едно и също нещо.
Паметта също е функция на Висшия Разум върху човека.
На практика излиза следното, че мислите препокриват всички други понятия като ум, интелект, разум, памет и съзнание, но следва да се знае, че при хората интелектът се формира на база мисли, които се поддават от Висшия Разум на човека.
За да се разбере този въпрос е нужно повече време и внимателно обяснение. Всичко е игра на думи затова следва да бъде с нагледно обяснение.
За сега е важно да се знае, че психологичните понятия мисъл, ум, разум, памет, съзнание са функция на Висшия Разум върху човека.
Висш Разум означава, че всичко друго, което се отнася до разум е подчинено на Висшия Разум или Бог. Това веднага дава разбирането, че всички команди на човека се поддават от Висшия Разум, което означава триединството мисъл, дума, действие.
Съзнанието може да се определи като знание с Висшия Разум и да се запише както го пише акад. Маслов от Русия съ-знание, но самия академик няма ясна постановка как става всичко това чрез Висшия Разум, защото Той е само един ретранслатор на мисли и диктовки, които в много моменти са само подвеждащи. Оаче, в неговото учение също има тук там прокарани идеи, че Висшия Разум дава мислите на хората и то с по няколко думи. Това е важно за цялото му учение, а не клетвата към Бога и Духовното Единение. Те са само трън в петата на голямата истина, че човешкия интелект е изцяло подчинен на Висшия Разум.
Има също така пак с няколко думи дадени текстове и за други понятия, които без задълбочена подготовка от читателите те не могат да се уловят в общия подвеждащ текст на неговите диктовки.
Така е в Библията и в учението на г-жа Татяна Микушина също от Русия.
Както казах вече, г-н Петър Дънов също с няколко израза прокарва подобни идеи, но във всички тези учения е разхвърляно с по няколко изречения и фактически това е голямата истина на цялата Духовна информация, която на практика е неуловима за човека, ако той не е воден от учител. Всичко останало в тази литература е вид заблуда като някакви събития, които са минали или следва да минат.
Също така, в общите текстове на тези събития са прокарани кодови текстове, които веднага дават яснота по десетки други въпроси, ако човек вече е подготвен за това разкритие.
Темата е сложна за цялостно обяснение и поради това ще се прокара като ново Духовно учение само с информация дадена от Висшия Разум.
Точно за това се говори вече за Нова ера и за повишаване съ-знанието на хората или с общото понятие Квантов преход.
Тоест, това не е нищо друго, освен промяна в знанието на хората за собствената си същност и от там и връзката им с Висшия Разум или Природата, както много пъти го казвам, че на практика това е едно и също нещо.
Толкова за сега.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: minchomin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3418083
Постинги: 1741
Коментари: 1164
Гласове: 3633
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930